PRIMUL ”SFERT” AL EUROPEANULUI, CRISTIANO VS LEWANDOWSKI

PRIMUL ”SFERT” AL EUROPEANULUI, CRISTIANO VS LEWANDOWSKI

După două zile de pauză, Campionatul European revine în actualitate. Se joacă azi primul sfert de finală, Polonia și Portugalia fiind cele două protagoniste ale luptei pentru un loc în semifinale. Miza este foarte mare, mai ales că niciuna dintre echipe nu părea, la startul turneului final, capabilă să ajungă în penultimul act al întrecerii. Lewandowski contra Cristiano Ronaldo, iată un afiș extrem de apetisant pentru o confruntare ce are însă destule șanse de a fi una închisă, dacă ținem cont de ce au jucat cele două grupări până acum. Tot azi sunt programate în Europa și competiții oficiale inter-cluburi, căci se dispută primele tururi preliminare în Europa League, iar dincolo de miezul nopții amatorii de fotbal brazilian au la dispoziție partide din campionatul acestei țări, inclusiv cea a liderului la zi, Palmeiras, care întâlnește acasă pe Figueirense. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

POLONIA – PORTUGALIA, ora 22:00 (EURO 2016, ”SFERTURI”)

Lewandowski vs Cristiano Ronaldo în primul ”sfert” de la Euro

Înfruntare între două reprezentative care încă nu au pierdut la acest turneu final. Polonia a terminat grupa C pe locul 2, cu 7 puncte și fără gol primit, defensiva cedându-i doar în ”optimi”, 1-1/5-4 la loviturile de departajare cu Elveția. De partea cealaltă, Portugalia a terminat  grupa F pe a 3-a poziție, cu 3 puncte strânse numai din egaluri. Cu o remiză, 0-0, a încheiat și ”optimea” contra Croației, câștigată însă în prelungiri, scor 1-0.

Polonia este  neîntrecută de 5 confruntări, 4 cu defensiva intactă, perioadă în care a realizat 3 remize (două ”albe”) și două victorii scurte cu 1-0. Un 1-2 într-o partidă de pregătire cu Olanda este singura sa înfrângere din ultimele 13 dispute, 8 dintre ele câștigate. Doar de două ori în precedentele 14 partide nu a înscris, 7 dintre ele încheiate și cu gol luat. Cu cel mai bun atac din eliminatorii, 33 de reușite (13 semnate de Lewandowski), polonezii sunt la al 3-lea Euro consecutiv: la precedentele două ediții nu au trecut de grupe și nici nu au câștigat, bifând 3 egaluri și 3 insuccese.

Portugalia nu a pierdut de 5 jocuri, iar un 0-1 în testul din Anglia este unicul său eșec din ultimele 8 partide, totodată a doua dispută din această perioadă în care nu a marcat. În schimb, nu a cedat de 11 dispute oficiale, cu 7 victorii la limită și 4 egaluri, începând de la un surprinzător 0-1 acasă cu Albania la debutul preliminariilor CE 2016. Lusitanii se află la al 6-lea turneu final consecutiv și mereu au depășit faza grupelor. Ba, în trei rânduri au trecut și de ”sferturi”, rateuri dând în 1996 și 2008.

8 partide oficiale s-au mai disputat între cele două echipe. Bilanțul este echilibrat: două egaluri și câte 3 victorii fiecare. Ultimele confruntări au fost în preliminariile CE 2008, când leșii au fost mai buni: 2-1 acasă, apoi 2-2 în deplasare. Au mai existat și două ”amicale”, terminate cu un triumf lusitan și un nul în precedenta confruntare, 0-0 în februarie 2012, la Varșovia.

Trei jucători au probleme medicale în lotul pregătit de Fernando Santos, respectiv Moutinho, Andre Gomes și Raphael Guerreiro. Dintre aceștia, doar ultimul pare a avea ceva mai grav. Portughezii au exersat penalty-uri la fiecare antrenament: cel mai rău s-au descurcat Ricardo Carvalho și Eliseu. Dincolo, portarul Szczesny încă se resimte după leziunea musculară suferită în primul meci de la Euro, 1-0 cu Irlanda de Nord, prezența sa pe ”Velodrome” din Marseiile fiind în mare dubiu.

AICI GĂSIȚI COTELE LA POLONIA – PORTUGALIA

 

MIDTJYLLAND – SUDUVA, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Lituanienii au avantajul campionatului

FC Midtjylland și FK Suduva se luptă pentru un bilet în turul 2 preliminar al Europa League. Până la acest prim meci din runda inaugurală, formația daneză nu s-a mai întâlnit niciodată cu cea din Lituania.

Gazdele au terminat pe locul 3 ediția trecută de campionat. De 8 partide nu au mai pierdut, cu două egaluri și 6 victorii, inclusiv două realizate în testele din această vară. Mai mult, nu au cedat decât o dată în ultimele 13 meciuri: în 12 a marcat, în 5 nu a luat gol. Tot de 8 meciuri nu s-au mai înclinat acasă, perioadă în care și-au trecut în cont o remiză și 7 succese, 4 dintre acestea la zero.

Suduva are avantajul că se află în plin sezon. Momentan, după 16 etape, ocupă a 4-a poziție, cu 28 de puncte, 8 mai puține față de liderul Trakai. Cu remize a încheiat ultimele 3 confruntări, după ce anterior obținuse două victorii. ”Alb-negrii” au depășit o perioadă mai modestă pe teren străin, unde nu au mai pierdut de 3 dispute (o victorie, două egaluri), cu un singur gol primit, cedând numai o dată, 1-3 la Trakai, de 5 vizite făcute încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MIDTJYLLAND – SUDUVA

 

MACCABI TEL AVIV – GORICA, ora 20:15 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Primul meci oficial pentru cele două combatante

Maccabi Tel Aviv și ND Gorica susțin manșa întâi din turul 1 preliminar al Europa League. Cele două formații nu s-au mai înfruntat niciodată până acum și ambele sunt înaintea primului meci oficial din actuala stagiune.

Pe locul 2 la terminarea campionatului, de campioana Hapoel Beer Sheva despărțind-o numai două puncte (81 față de 83), formația din Tel Aviv a ratat și Cupa, 0-1 în finala cu Maccabi Haifa, în ultimul meci stagional. Acela este și singurul eșec încasat de ”galben-albaștrii” pregătiți de georgianul Șota Arveladze în precedentele 29 de jocuri, în toate competițiile, cu 7 egaluri și 21 de victorii: cu succese au încheiat și cele două teste din această vară, ambele fără gol luat. Perioada de invincibilitate de acasă se ridică la 14 confruntări, 12 câștigate, în anterioarele 9 defensiva cedându-le numai o dată.

Gorica a încheiat campionatul trecut din Slovenia pe a 4-a poziție. În final a fost tranșantă, alternând câte un eșec cu câte o victorie. În singurul meci de verificare ulterior a înregistrat un 0-0 cu croații de la Rijeka. Mai bine s-a comportat pe teren străin, unde nu s-a mai înclinat de 3 partide, cu un egal urmat de două victorii. Mai mult, nu a pierdut decât o dată în ultimele 6 deplasări: nu a marcat doar în una, însă tot într-una nu a primit gol.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MACCABI TEL AVIV – GORICA

 

HEARTS – INFONET, ora 22:00 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Hearts speră să meargă mai departe

Confruntare în premieră pe ”Tynecastle Stadium” din Edinburgh. Gazdele de la Heart of Midlothian dispută primul meci cu FC Infonet Tallinn, din Estonia, în turul inaugural al preliminariilor din Europa League.

Hearts a ocupat locul 3 la finele campionatului trecut din Scoția. Nu a pierdut de 3 jocuri, cu o victorie flancată de câte un egal. În precedentele 4 partide a înscris mereu, dar a și încasat gol în 3 dintre ele. În schimb, pe propria arenă nu s-a mai impus de 3 partide (un eșec, două remize), iar un 2-1 cu Aberdeen este unicul succes din  anterioarele 5 vizite primite, 4 încheiate cu gol dat și luat mereu. Notabil, a înscris în 34 din ultimele 35 de confruntări de acasă, în toate competițiile.

Infonet ocupă poziția secundă după 17 etape din campionatul estonian, cu 39 de puncte, numai unul sub liderul Levadia Tallinn. În fața acestuia a suferit și ultima înfrângere, 0-2 într-un ”amical” din 12 iunie, intercalată între 7 partide oficiale invincibile, cu o remiză albă și 6 victorii, 5 dintre ele terminate și cu gol primit. Ultimele 3 deplasări au însemnat tot atâtea succese, începând de la un 1-2 la Kalju pe 26 aprilie.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HEARTS – INFONET

 

PALMEIRAS – FIGUEIRENSE, ora 01:30 (BRAZILIA SERIE A)

Liderul Palmeiras încearcă să-și mențină poziția

Pe un modest loc 9 la finele campionatului trecut, Palmeiras se descurcă mult mai bine în actuala stagiune. Înaintea etapei a 12-a ocupa primul loc, cu 22 de puncte, două mai multe față de Internacional Porto Alegre. În vizită îi vine Figueirense, care se afla pe a 14-a poziție, cu 14 puncte, numai două peste zona retrogradării.

Cel mai bun atac deține Palmeiras într-un golaveraj 22-12. Formația din Sao Paulo a pierdut ultimul meci, 1-2 ”afară” cu Cruzeiro, în primul eșec după 6 runde de imbatabilitate, cu un egal și 5 victorii. Până acum, nu a marcat doar într-un 0-1 pe terenul lui Sao Paulo, pe 29 mai, iar în alte 4 jocuri nu a luat gol. Pe teren propriu nu a iertat nimic, câștigând pe linie în cele 6 vizite primite, 4 terminate cu defensiva intactă.

Ultima echipă din clasament fără golaveraj negativ, 10-10, Figueirense  este imbatabilă de 3 meciuri, cu un succes urmat de două remize albe. Mai mult, nu a cedat decât o dată de 5 dispute încoace, 3 încheiate fără gol încasat. În acest sezon, încă nu a învins în deplasare, de unde s-a întors cu două remize și 3 înfrângeri: în ultimele 3 vizite făcute nu a înscris deloc.

În stagiunea trecută, fiecare echipă a triumfat pe propria arenă, Palmeiras cu 2-0, Figueirense cu 2-1. Din octombrie 2011 datează precedentul succes al ”alb-negrilor” în fieful celor din Sao Paulo, scor 2-1. Din acel moment, gazdele au legat 4 victorii, anterioarele 3 fără gol luat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PALMEIRAS – FIGUEIRENSE

 

ATLETICO MINEIRO – BOTAFOGO, ora 03:00 (BRAZILIA SERIE A)

Vicecampioana e o dezamăgire până acum

Vicecampioană în 2015, Atletico Mineiro deziluzionează în prima parte a noii stagiuni. Înaintea etapei a 12-a, formația din Belo Horizonte ocupa locul 8, cu 16 puncte, 6 mai puține decât liderul Palmeiras. Nici nou-promovata Botafogo nu se descurcă prea bine, aflându-se pe a 17-a poziție, prima retrogradabilă, cu 12 puncte adunate.

Remarcându-se mai mult ofensiv decât defensiv, golaveraj 16-16, Atletico a câștigat tot în ultimele 3 runde, două din victorii fiind la zero. Aceste rezultate au pus capăt unei serii nereușite de 7 jocuri, cu 4 egaluri și 3 înfrângeri. Din cele 11 partide stagionale, a înscris în 9, iar în alte 3 nu a luat gol. Pe teren propriu s-a impus în precedentele două meciuri într-un bilanț stagional de 3 triumfuri, un nul și două eșecuri.

Cu unul dintre cele mai modeste golaveraje, 11-15, Botafogo nu a mai cedat de două etape, cu o remiză albă și un succes. Ba, s-a înclinat doar o dată de 5 confruntări încoace, 4 dintre ele terminate cu gol dat și încasat. După un egal, apoi 3 insuccese, în ultima deplasare a venit și prima victorie pe teren străin, 3-2 la Porto Alegre cu Internacional. A primit gol în toate vizitele efectuate și a înscris în 3 dintre acestea, însă în două cazuri numai câte o dată.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit din 2014, când Atletico Mineiro a înregistrat 1-0 acasă și 0-0 în deplasare. În octombrie 2013 s-a consemnat ultimul succes al lui Botafogo, 1-0 pe propria arenă: în fieful rivalei nu s-a mai impus din octombrie 2010, scor 2-0

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MINEIRO – BOTAFOGO

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă