Articolul urmator

BALE VS CRISTIANO: ÎNCĂ O SEMIFINALĂ PENTRU PORTUGHEZI, PREMIERĂ ISTORICĂ PENTRU GALEZI

BALE VS CRISTIANO: ÎNCĂ O SEMIFINALĂ PENTRU PORTUGHEZI, PREMIERĂ ISTORICĂ PENTRU GALEZI

Azi vom afla prima finalistă a campionatului european. Portugalia și Țara Galilor își dispută la Lyon primul bilet pentru ultimul act de duminică, de pe ”Stade de France”, într-un duel puțin anticipat la începutul competiției. Gareth Bale și Cristiano Ronaldo vor fi cu siguranță protagoniștii confruntării, cele două superstaruri de la Real Madrid fiind cei mai importanți jucători ai fiecărei echipe. La portughezi, Pepe are ceva probleme medicale, dar nu spune că nici nu concepe să piardă partida, în schimb la galezi lipsesc doi jucători importanți, ambii suspendați, Ben Davies și, mai ales, Aaron Ramsey, ultimul fiind cel mai bun pasator al echipei. Dincolo de prima semifinală a Europeanului, programul e completat cu partide din primul tur preliminar pentru pătrunderea în Champions League, de prima semifinală a Copei Libertadores, de dueluri din Brazilia și SUA, dar și cu tenis de la Wimbledon. Detalii mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

PORTUGALIA – ȚARA GALILOR, ora 22:00 (EURO 2016, SEMIFINALE)

Încă o semifinală pentru portughezi, premieră istorică pentru galezi

Reprezentativele Portugaliei și Țării Galilor se bat pentru un bilet în finala Euro 2016. Lusitanii sunt la a 5-a semifinală din istorie și a doua consecutiv, iar până acum doar o dată au mai ajuns în ultimul act, în 2004, când au pierdut în fața Greciei (0-1) deși erau gazdele competiției. De partea cealaltă, galezii scriu istorie: la prima lor participare la un campionat european, ei au urcat în Top 4, depășindu-și astfel performanța de la prima și singura lor prezență la un turneu final, cel al Mondialului din 1958, când au fost eliminați în ”sferturi” de Brazilia.

Portugalia a avut un parcurs aparte la întrecerea din Franța, unde a rămas invincibilă. În cele 3 partide din grupă doar a remizat și tot cu egaluri după 90 de minute a terminat ulterior, dar a eliminat Croația după prelungiri (1-0), apoi Polonia la loviturile de departajare (1-1/5-3 pen.). Și mai în spate, elevii lui Fernando Santos nu au pierdut de 6 jocuri, iar un 0-1 în testul din Anglia este unicul lor eșec din ultimele 9 partide, totodată a doua dispută din această perioadă în care nu au marcat. În schimb, nu au cedat de 12 dispute oficiale, cu 7 victorii la limită și 5 egaluri, începând de la un surprinzător 0-1 acasă cu Albania la debutul preliminariilor CE 2016.

Țara Galilor s-a împiedicat numai o dată în Hexagon, 1-2 în grupe cu Anglia, în rest a realizat numai victorii: în ”optimi” a trecut de Irlanda de Nord (1-0), iar în ”sferturi” de Belgia (3-1). Insularii și-au revenit la turneul final după ce terminaseră în genunchi pregătirile, cu un egal și 3 înfrângeri, două dintre ele la zero. În schimb, la turneul final au marcat în fiecare dispută și au primit un singur gol de 3 jocuri încoace.

Semifinala programată la Lyon reprezintă primul duel oficial dintre cele două reprezentative. Până acum, ele s-au mai întâlnit doar în 3 partide amicale, cu două victorii ale Portugaliei și una a Țării Galilor. Ultimul test a fost un 3-0 pentru lusitani la Chaves, dar tocmai în iunie 2000.

În afară de William Carvalho, suspendat, portughezii contează pe întregul efectiv. Pepe acuză ceva probleme și nu s-a antrenat luni, iar marți a avut program separat, însă fundașul Realului, unul dintre cei mai buni jucători ai Portugaliei la acest turneu final, nici nu concepe să rateze partida. Andre Gomes și fundașul stânga Raphael Guerreiro au fost la rândul lor recuperați, ultimul după o micro-leziune musculară. Intrarea acestuia va însemna trimiterea pe bancă a lui Eliseu.

Galezii în schimb au probleme ceva mai serioase. Deși nu au niciun jucător accidentat, au însă doi suspendați, dar ambii foarte importanți în angrenajul tactic gândit de Chris Coleman. În primul rând mijlocașul lui Arsenal, Aaron Ramsey, piesă de bază în circulația balonului, dar și fundașul stânga de la Tottenham, Ben Davies.

Dacă se va ajunge la loviturile de departajare, Portugalia va fi la a 5-a astfel de experiență la un turneu final. Anterior, a cedat o dată, la CE 2008 în fața Spaniei, și s-a calificat de 3 ori, ultima oară în ”sfertul” cu Polonia. Țara Galilor nu a mai trecut printr-o astfel de situație.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PORTUGALIA – ȚARA GALILOR

 

INFONET – HEARTS, ora 18:45 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Hearts e în avantaj, dar minim

Infonet și Hearts dispută manșa secundă a turului 1 eliminatoriu din Europa League. Estonienii au de recuperat un dezavantaj minim după ce au cedat primul meci din Scoția cu 2-1 (Buaben 28 penalty, Kalimullin 36 autogol – Harin 21).

Două eșecuri au suferit gazdele în ultimele 3 jocuri, însă ambele sunt singurele de 9 partide încoace. Totodată, doar o dată în precedentele 8 dispute nu au marcat și tot în 7 dintre ele au primit gol. Pe teren propriu nu au mai pierdut de 9 dispute, cu 3 egaluri și 6 victorii, anterioarele 3 consecutive: în numai una din aceste confruntări nu au înscris.

Imbatabilă este Hearts de 4 partide, perioadă în care și-a trecut în cont două remize și două succese. Trupa din Midlothian a marcat mereu în ultimele 5 jocuri, luând gol în 4 dintre acestea. ”Afară” s-a impus în precedenta înfruntare, 1-0 la Aberdeen, după o așteptare de 3 meciuri, încheiate cu o remiză albă și două înfrângeri. A înscris în 4 din anterioarele 6 deplasări, totuși doar câte o dată.

AICI GĂSIȚI COTELE LA INFONET – HEARTS

 

NEW ENGLAND – NEW YORK CITY, ora 02:30 (SUA MLS)

Oaspeții, cu David Villa la atac

Ambele echipe din Conferința de Est țintesc pătrunderea în faza finală a MLS, campionatul profesionist nord-american cu 17 participante din SUA și 3 din Canada. Aflate pe a 8-a poziție,cu 19 puncte în 17 etape jucate, gazdele de la New England Revolution caută să prindă play-off-ul, în care vor intra formațiile dintre locurile 3 și 6 la sfârșitul sezonului regulat, din ambele serii. În schimb, New York City se bate pentru o calificare directă, mai ales că e lider, cu 27 de puncte în 18 runde.

New England se descurcă onorabil în atac, dar degeaba dacă are cea mai slabă apărare, golaveraj 23-31. Trupa din Foxborough a pierdut ultimele două runde după ce tocmai bifase două victorii la rând. Totuși, nu a câștigat decât 3 din precedentele 12 partide, alte 5 fiind pierdute. De 9 dispute încoace numai o dată nu a marcat și tot o dată nu a luat gol. Acasă stă un pic mai bine. S-a impus în anterioara vizită primită, imediat ce cedase cu Dallas (2-4) în singurul eșec din precedentele 8 dispute de pe ”Gillette Stadium”, 7 terminate cu gol dat și alte două – cu defensiva intactă.

New York City este echipa contrastelor: beneficiază de cea mai bună ofensivă, cu 29 de reușite (12 semnate de David Villa, golgheterul din MLS), dar deține și cea mai fragilă defensivă, cu 31 de goluri încasate, precum adversara sa. A triumfat în ultimele 3 partide, două fără să ia gol, victorii precedate de 4 partide fără succes, cu două egaluri și două eșecuri. De 5 confruntări înscrie constant, mereu cu câte două reușite. Perioada invincibilă ”afară” datează de 4 jocuri, cu o remiză și 3 succese: în acest interval a marcat constant, două dintre dispute încheindu-le fără gol încasat.

Cu 1-1 (McNamara 10 – Tierney 38) s-a încheiat disputa din tur. Astfel că de 3 dueluri directe nu s-a mai înclinat New England în fața celor de la New York City, după ce sezonul trecut realizase 3-1 ”afară” și 1-0 acasă. Unicul triumf al trupei din NY a fost un 2-0 pe propria arenă în martie 2015.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NEW ENGLAND – NEW YORK CITY

 

SAO PAULO – ATLETICO NACIONAL MEDELLIN, ora 03:45 (COPA LIBERTADORES)

Sao Paolo vrea să ia o opțiune pentru finală

Brazilienii de la Sao Paulo se confruntă cu columbienii de la Atletico Nacional Medellin în prima manșă a semifinalelor Copei Libertadores. Pentru celălalt loc în finală se luptă Independiente del Valle și Boca Juniors.

Cu eșecuri s-au soldat ultimele două partide susținute de Sao Paulo. Ba, în precedentele 6 meciuri din toate competițiile, formația braziliană nu sa putut impune decât o dată, 2-1 cu Fluminense în campionat, pe lângă două remize și 3 eșecuri. Mai mult, nu a marcat decât în două din precedentele 5 jocuri. Pe teren propriu situația este mai bună: ”alb-negrii” sunt neînvinși de 3 dispute, cu o remiză albă încadrată de câte un succes, un 1-2 cu Atletico Paranaense fiind singura înfrângere din anterioarele 5 vizite primite.

Numai cu egaluri a terminat Atletico Nacional ultimele 5 confruntări, indiferent de întrecere. Însă, formația din Medellin este invincibilă de 7 partide, începând de la un 0-1 acasă cu Santa Fe în campionat. De asemenea, a înscris în 6 din precedentele 7 dispute, în 3 cazuri numai câte o dată. De alte 5 partide nu s-a mai înclinat pe teren străin, perioadă în care a realizat 4 remize, ultimele 3 la rând, și un triumf, înscriind mereu.

Cele două grupări nu s-au mai întâlnit din noiembrie 2014, în semifinalale Copei SudAmericana. Atunci, fiecare a învins acasă cu 1-0, dar calificarea a obținut-o Atletico Nacional, 4-1 la loviturile de departajare. Anterior mai fuseseră alte 4 dueluri directe, încheiate cu două egaluri și două succese ale lui Sao Paulo.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SAO PAULO – ATLETICO NACIONAL MEDELLIN

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă