Articolul precedent

GALEZII VOR SĂ INTRE ÎN ISTORIE, BELGIENII SĂ PROFITE DE CULOAR

GALEZII VOR SĂ INTRE ÎN ISTORIE, BELGIENII SĂ PROFITE DE CULOAR

Belgia și Țara Galilor se întâlnesc astăzi la Lille, în cel de-al doilea sfert de finală al Campionatului European din Franța, învingătoarea urmând a întâlni, în semifinală, Portugalia. Se vor afla față-n față două dintre cele mai prolifice echipe ale acestui turneu final. Belgia a marcat 8 goluri până acum, în vreme ce Țara Galilor are 7 goluri înscrise. Aflată pentru a doua oară într-un sfert de finală la un turneu final, după cel de la Mondialul din 1958, Țara Galilor se bazează pentru confruntarea de azi în principal pe Gareth Bale, de partea cealaltă, Belgia, care va conta pe sprijinul a 50.000 de suporteri, Lille aflându-se foarte aproape de granița sa, încearcă să compenseze prin forma bună a starurilor sale Eden Hazard și De Bruyne carențele din jocul colectiv, dar și absențele din apărare, acolo unde Vermaelen este suspendat, iar Vertonghen este accidentat. În programul zilei de azi regăsim și partide din campionatul Norvegiei, care se reia după pauză, dar și din MLS. Amănunte și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

ȚARA GALILOR – BELGIA, ora 22:00 (EURO 2016, ”SFERTURI”)

Galezii vor să intre în istorie, belgienii să profite de culoar

Confruntare între două echipe dintre cele mai solide, care au pierdut câte o dată la acest Euro. Țara Galilor a câștigat grupa B, cu 6 puncte: a cedat cu Anglia (1-2), după ce bătuse Slovacia (2-1), apoi au venit două partide fără gol primit, 3-0 cu Rusia, și, în ”optimi”, 1-0 contra Irlandei de Nord. La rândul ei, Belgia și-a început traseul din Franța cu un eșec, 0-2 în fața Italiei, după care a obținut 3 victorii, toate la zero: 3-0 cu Irlanda, 1-0 cu Suedia, încheind grupa E pe poziția secundă, plus 4-0 cu Ungaria în ”optimi”.

Aflați în premieră la un Euro, galezii și-au revenit în Hexagon, înscriind în toate meciurile, după ce terminaseră în genunchi pregătirile, cu un egal și 3 înfrângeri, două dintre ele la zero. Ba, până la duelul cu Rusia avuseseră 6 jocuri la rând  cu gol luat. Crucial este Gareth Bale. Atacantul Realului a marcat câte o dată în toate cele 3 dispute din grupă, după ce în preliminarii semnase 7 din totalul de 11 reușite, plus două pase decisive.

Eșecul cu Italia este singurul suferit de belgieni în ultimele 7 partide, pe lângă o remiză și 5 succese. Ei nu s-au înclinat decât de două ori în ultimele 13 jocuri, 10 dintre ele câștigate. În această perioadă au marcat în 12 dispute, dar nu au luat gol în doar trei din precedentele 10, absența unor apărători precum Kompany, Boyata și Lombaerts fiind resimțită. Belgienii sunt la primul CE din 2000 încoace, atunci fiind gazde alături de Olanda. Ei au cedat în 6 din precedentele 11 partide de la o fază finală.

Cele două reprezentative au fost adversare și în preliminarii. Atunci, Țara Galilor nu a pierdut și nici nu a luat gol, încheind 0-0 la Bruxelles, apoi 1-0 (Bale 25) la Cardiff. A ajuns, astfel, la 3 dueluri directe de imbatabilitate: ultimul succes oficial al Belgiei a fost un 2-0 ”afară” în septembrie 2012, în eliminatoriile CM 2014. În total, s-au strâns 10 precedente oficiale, cu ușor avantaj al ”diavolilor roșii”: 4 victorii, 3 eșecuri, 3 remize. Au mai fost și două ”amicale”, cu câte un triumf de fiecare parte.

Pentru noua înfruntare, selecționerul galez Chris Coleman are efectivul complet. Dincolo, omologul Marc Wilmots nu poate conta pe Vermaelen, suspendat, și Vertonghen, accidentat. Dintre Jordan Lukaku, fratele atacantului Romelu Lukaku, Denayer, Ciman și Kabasele se vor alege înlocuitorii. Primul a zis: ”În fața rapidității lui Bale, eu sunt apărătorul belgian care are cele mai mici șanse să fie depășit de acesta în viteză”. O altă modificare ar fi titularizarea lui Ferreira-Carrasco în detrimentul lui Mertens: ”Primul e bun pe curse lungi, celălalt pe spații mici. O să aleg în funcție de adversar”, a explicat Wilmots. O altă bătaie de cap o reprezintă Eden Hazard, incert din cauza unei contracturi musculare la coapsă.

Partida de la Lille va fi condusă de Damir Skomina. Slovenul i-a mai arbitrat de două ori pe belgieni: 3-2 în Turcia în preliminariile CE 2012, apoi 2-2 într-un test cu Coasta de Fildeș în martie 2014. Nu e de omis faptul că UEFA a decis ca nici una dintre formații să nu se antreneze pe ”Stade Pierre-Mauroy”, pentru a fi protejat gazonul.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȚARA GALILOR – BELGIA

 

LILLESTROM – TROMSO, ora 20:00 (NORVEGIA ELITESERIEN)

Se reia liga norvegiană, Lillestrom încearcă să-și revină

Lillestrom și Tromso redeschid prima ligă norvegiană la capătul unei pauze de vară de 5 săptămâni. După 13 etape disputate până acum, gazdele ocupă locul 9, cu 17 puncte, în vreme ce adversara se găsește pe a 11-a poziție, cu 13 puncte.

Ultima echipă din clasament cu golaveraj pozitiv, 22-19, Lillestrom nu a mai câștigat de 3 runde, cu două eșecuri și un egal, mereu cu câte două goluri încasate. Ultima victorie, totodată singura din precedentele 5 jocuri, a fost un 1-0 acasă cu Brann Bergen. ”Galben-negrii” au marcat în toate cele 13 partide stagionale, neluând gol în doar 3 dintre ele. Ultima vizită primită a însemnat și singurul lor eșec de pe teren propriu, 1-2 cu Viking Stavanger. Anterior realizaseră două remize și 3 succese.

Tromso posedă al doilea cel mai slab atac, cu doar 10 reușite, și este deficitară și în apărare, cu 19 goluri încasate. A cedat ultima partidă, 1-2 acasă cu Sarpsborg. De altfel, un 3-0 la Stabaek acum două etape este unicul triumf din precedentele 5 confruntări, 3 dintre ele terminate cu înfrângeri și tot 3 – cu gol marcat. Aceeași victorie este singura obținută în acest sezon în deplasare, de unde s-a mai întors cu 3 remize (două ”albe”) și 3 insuccese. În anterioarele două vizite efectuate nu a încasat gol.

Sezonul trecut, Lillestrom a fost mai bună, cu 1-1 ”afară” și 1-0 pe propria arenă. Ultimul triumf al lui Tromso datează din iunie 2013, 2-0 acasă, iar în deplasare – un 3-0 în septembrie 2007. De atunci, gazdele și-au trecut în cont două remize urmate de 5 victorii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LILLESTROM – TROMSO

 

CHICAGO FIRE – SAN JOSE, ora 03:00 (SUA MLS)

Două echipe în suferință la Chicago

Două echipe în suferință se întâlnesc pe ”Toyota Park”. Mai rău stau gazdele de la Chicago Fire: ele  ocupă locul 10, ultimul, în Conferința de Est a MLS (campionatul profesionist nord-american, la care participă 17 echipe din SUA și 3 din Canada), cu 11 puncte adunate în 14 etape. În vizită îi vine San Jose Earthquakes, aflată pe a 8-a poziție în Conferința de Vest, cu 22 de puncte în 16 runde. Ele se înfruntă deoarece sistemul de desfășurare prevede ca o echipă să joace cu formațiile din grupa sa, dar și cu cele din cealaltă serie.

Cu cel mai slab atac, plus una dintre defensivele cele mai fragile, golaveraj 14-20, Fire nu a mai învins de 3 etape, cu două eșecuri urmate de un egal. Ultima din cele două victorii stagionale realizate de Răzvan Cociș și colegii lui a fost un 1-0 cu Houston Dynamo pe 21 mai. Ambele succese au fost obținute pe teren propriu, completate de 3 remize (una ”albă”) și două înfrângeri. Trupa pregătită de sârbul Veljko Paunovici a înscris mereu de 4 dispute încoace, în 3 dintre ele și luând gol.

Earthquakes este ultima echipă din clasament fără golaveraj negativ, 19-19. Nu a câștigat deloc în ultimele 5 meciuri, cu un eșec încadrat de câte două remize. Mai mult, nu s-a impus decât o dată de 8 partide încoace, 5 încheiate cu egaluri. În doar două din cele 16 runde nu a primit gol, iar în alte 3 nu a marcat: în 8 dispute a avut numai câte o reușită. Pe teren străin i-a mers și mai rău: nu s-a impus deloc în 8 vizite făcute, perioadă în care a intercalat mereu un eșec cu un egal, în ultima terminând 2-2 la Orlando.

În turul desfășurat în martie, San Jose a triumfat acasă cu 1-0 (Alashe 5, Harden 21 – Schipp 29). Cu un sezon în urmă, fiecare câștigase acasă, Chicago Fire cu 3-2, Earthquakes cu 5-1. Gruparea din San Jose nu a mai învins pe ”Toyota Park” din aprilie 2010, scor 2-1.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHICAGO FIRE – SAN JOSE

 

SALT LAKE – DC UNITED, ora 05:30 (SUA MLS)

Cu play-off-ul în vizor

Ambele combatante încearcă să se mențină în zona play-off de calificare în faza finală a MLS (campionatul profesionist nord-american, la care participă 17 echipe din SUA și 3 din Canada), în care vor intra formațiile dintre locurile 3 și 6 la sfârșitul sezonului regulat, din ambele serii. Real Salt Lake ocupă poziția a 3-a în Conferința de Vest, cu 27 puncte în 16 etape, iar DC United se află pe a 5-a treaptă, dar în Conferința de Est, cu 20 puncte în 16 runde. Ele se înfruntă deoarece sistemul de desfășurare prevede ca o echipă să joace cu formațiile din grupa sa, dar și cu cele din cealaltă serie.

Cu al doilea cel mai bun atac, dar și cu apărare dintre cele mai modeste, golaveraj 27-26, Salt Lake a pierdut runda precedentă, 0-2 la Dallas, după 3 partide de imbatabilitate, cu un egal flancat de câte o victorie. ”Roș-albaștrii” primesc mereu gol de 10 partide și au marcat în 5 din anterioarele 6 confruntări. Acasă nu s-au înclinat deloc în actualul sezon, când și-au trecut în cont un nul și 5 succese: în ultimele 3 vizite primite a marcat și a luat constant gol.

DC United contează pe cea mai bună apărare, însă suferă în ofensivă într-un golaveraj 16-16. Nu a cedat și nici nu a luat gol în ultimele două meciuri (egal, victorie), după un 0-2 acasă cu Seattle Sounders, singura înfrângere de 4 runde încoace și tot unica din această perioadă în care defensiva i-a fost înfrântă. Pe de altă parte, nu a marcat decât în două din anterioarele 5 dispute. ”Afară”, formația din Washington este invincibilă și fără gol primit de două jocuri (succes, egal): 0-1 pe terenul liderului Philadelphia Union este singurul eșec din ultimele 6 deplasări, 4 încheiate cu remize (două ”albe”).

Stagiune trecută, cele două echipe s-a întâlnit numai o dată, la Washington, unde DC United a învins cu 6-4. Anterior câștigase și Salt Lake, scor 3-0, tot acasă: în fief-ul ”roș-albaștrilor” nu a triumfat niciodată. Ba, DC United a biruit de fiecare dată în precedentele 4 vizite primite.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SALT LAKE – DC UNITED

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă