BRAZILIA ÎNCEPE AZI URCUȘUL SPRE DORITUL TITLU OLIMPIC

BRAZILIA ÎNCEPE AZI URCUȘUL SPRE DORITUL TITLU OLIMPIC

Deși, în mod oficial, Olimpiada de la Rio de Janeiro începe în noaptea de vineri spre sâmbătă, odată cu festivitatea de deschidere la care deja se pariază cine va fi cel ce va aprinde flacăra, mai multe secțiuni ale jocurilor sunt mai grăbite. Fotbalul de exemplu, care programează o primă partidă a țării gazdă, Brazilia, care-și dorește mai mult ca niciodată medalia de aur, singura care-i lipsește din impresionantul palmares. Condusă de Neymar, alături de care apar și alte figuri ”europene”, precum Rafinha, Felipe Anderson sau Marquinhos, dar și nume aflate pe masa tratativelor la mai multe cluburi de elită, Gabriel Jesus ori Gabriel Barbosa, Brazilia își începe urcușul contra selecționatei Africii de Sud. Până la confruntările de pe pământ brazilian, grosul programului e dat de partidele retur din turul 3 preliminar al Europa League, în care, din păcate, Pandurii și Viitorul au șanse microscopice de a trece mai departe. Sunt însă destule alte dueluri interesante, toate detaliile și cotele fiind de găsit mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MACCABI TEL AVIV – PANDURII, ora 20:30 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Șanse minuscule pentru Pandurii

Cu 3-1 (T. Ben Haim 7, Igiebor 49, Micha 77 – Herea 30) a pierdut acasă Pandurii în prima manșă a turului 3 preliminar din Europa League cu Maccabi Tel Aviv, dar nu se dă bătută. ”Suntem profesioniști, credem în șansa noastră”, a declarat antrenorul Petre Grigoraș. În precedenta campanie continentală, din 2013, echipa din Tg. Jiu a obținut două victorii în deplasare, una chiar în Israel, 2-1 cu Hapoel Tel Aviv, cealaltă în Portugalia, 2-0 cu Braga.

Pe locul 2 în campionatul precedent, Maccabi este imbatabilă de 8 partide, 7 încheiate cu victorii: după triumful din tur a câștigat și în Cupa Ligii, 1-0 pe teren propriu cu Maccabi Petah Tikva. Mai mult, un 0-1 cu Maccabi Haifa în finala Cupei din mai 2016 este unica sa înfrângere din precedentele 35 de dispute, în toate întrecerile. Formația condusă de georgianul Șota Arveladze nu s-a mai înclinat acasă de 16 meciuri, de la un 1-2 cu campioana Hapoel Beer Sheva în decembrie 2015.

După eșecul din tur, Pandurii a terminat doar 0-0 pe propria arenă cu Astra, după ce în deschiderea sezonului o învinsese pe CSU Craiova cu 2-1. Mai devreme, în perioada de pregătire, trupa din Tg. Jiu s-a aflat într-un stagiu în Slovenia. Rezultatele bifate acolo au fost notabile: 0-0 cu Osijek, 2-1 cu Volin Luțk, 1-1 cu Dinamo Zagreb (campioana Croației) și, în special, 4-2 cu Steaua Roșie (campioana Serbiei). Ultimul examen l-a susținut acasă, 2-0 la Rm Vâlcea. Oltenii nu au fost înfrânți decât de două ori în precedentele 17 jocuri oficiale.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MACCABI TEL AVIV – PANDURII

 

AEK ATENA – ST. ETIENNE, ora 21:00 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

AEK vrea să profite de remiza albă din tur

AEK Atena și AS St. Etienne duc lupta decisivă pentru pătrunderea în play-off-ul Europa League. Prima manșă din turul 3 preliminar s-a terminat fără goluri, 0-0, în cel dintâi meci oficial al lor din noua stagiune. Ambele echipe au intrat direct în această fază a competiției.

Gruparea elenă a încheiat sezonul trecut cu un eșec, 0-1 cu Panionios, ba a pierdut de două ori în ultimele 4 runde. Însă, pe teren propriu, nu s-a înclinat de 13 meciuri oficiale, în toate competițiile, de la un 1-2 cu Levadiakos în decembrie 2015. În vară, AEK a disputat 6 partide de verificare, pe care le-a câștigat fără excepție și fără gol primit. Printre rezultate s-au numărat 1-0 cu Banik Ostrava, 2-0 cu Korona Kielce, 2-0 cu Aris Salonic.

În genunchi a pus capăt St. Etienne stagiunii anterioare, cu o remiză și două insuccese, toate fără să fi înscris. Nici în perioada de pregătire nu s-a descurcat prea bine. Seria examenelor a început-o cu un triumf, dar a continuat-o cu 3 înfrângeri, notabile fiind un 1-2 cu PSV Eindhoven și un 1-4 cu Lausanne. Precedenta deplasare oficială a însemnat un eșec, 0-2 la Nice, precedat de două victorii, ambele la zero.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AEK ATENA – ST. ETIENNE

 

BRONDBY – HERTHA BERLIN, ora 21:15 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Va fi suficientă pentru Hertha victoria scurtă din tur?

Brondby și Hertha Berlin susțin manșa secundă din turul 3 preliminar din Europa League. În primul meci, oaspeții s-au impus cu 1-0 (Ibisevic 28). Dacă formația daneză a disputat ambele etape precedente, când le-a eliminat pe Valur Reykjavik (4-1, 6-0) și FC Hibernian (1-0, 0-1/5-3 la penalty-uri), în schimb cea germană a intrat direct în această fază a întrecerii.

Trupa din Copenhaga nu și-a revenit după insuccesul din tur, remizând apoi acasă în campionat, 2-2 cu Horsens. Au fost primele puncte cedate în actuala Superligaen, după două victorii consecutive. Totuși, echipa din Copenhaga nu a pierdut decât două din ultimele 8 jocuri oficiale. Pe de altă parte, nu a izbutit să se impună în precedentele două dispute de pe propria arenă (un eșec, un nul), precedate de două triumfuri la rând.

Hertha a început bine noul sezon, prin succesul din tur. Totuși, a avut un final de stagiune trecut de coșmar, cu nu mai puțin de 8 partide consecutive fără victorie, răstimp în care a înregistrat două egaluri și 6 eșecuri, ratând prezența în Champions League. Perioada pregătirilor a început-o bine, 10-0 cu Schwedt, dar nu a continuat-o la fel, 1-1 cu Nantes și 0-3 cu Alkmaar. După primul meci cu Brondby, nemții au mai jucat un test, 2-1 cu Eintracht Braunschweig.

În afara confruntării din manșa întâi, cele două formații s-au mai întâlnit în august 2009, în fosta Cupa UEFA, chiar actuala Europa League. Atunci, fiecare a învins acasă, însă mai departe a mers Hertha, după 3-1 la Berlin și 1-2 la Copenhaga.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRONDBY – HERTHA BERLIN

 

SASSUOLO – LUCERNA, ora 21:30 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Sassuolo speră să confirme în Europa creșterea din sezonul trecut

Sassuolo a început bine prima sa aventură în cupele europene. Acel 1-1 (Schnewuly 8 – Berardi 42 penalty) consemnat la Lucerna în manșa întâi din turul 3 preliminar al Europa League îi conferă prima șansă de calificare în play-off-ul întrecerii.

Pentru trupa italiană, clasată pe locul 6 în trecuta Serie A (pe final a avut 5 runde imbatabile, cu o remiză albă urmată de 4 succese), meciul din tur a fost primul din noua stagiune. Acesta a venit după alte 6 partide de pregătire, în care elevii pregătiți de Eusebio Di Francesco nu au iertat pe nimeni. Au fost și adversari modești, bătuți la scoruri precum 9-1, 9-0, 14-0, 8-0, dar și unii mai incomozi ca Stuttgarter Kickers (3-1) și Hapoel Haifa (1-0).

Condusă de germanul Markus Babbel, Lucerna a disputat deja două etape din campionatul intern, ambele câștigate, 2-1 la Lugano și, mai ales, recentul 4-3 acasă cu Grasshopper. Echipa elvețiană nu s-a înclinat deloc în ultimele 8 confruntări oficiale. În schimb, în perioada de pregătire a suferit două eșecuri, pe lângă un egal și 4 triumfuri, inclusiv un 2-1 cu Monaco și un 4-2 cu Schalke.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SASSUOLO – LUCERNA

 

BRAZILIA – AFRICA DE SUD, ora 22:00 (OLIMPIADA, FOTBAL)

Brazilia își începe azi urcușul spre mult doritul triumf olimpic

Reprezentativa Braziliei dispută primul meci din cadrul grupei A de la Jocurile Olimpice în compania Africii de Sud. Neymar și colegii lui au o misiune complicată, deoarece Selecao Under 23 este gazda competiției, iar cucerirea medaliei de aur la fotbal a devenit obligatorie mai ales după rateul de la Mondialul din 2014, organizat tot în ”Țara cafelei”. Din aceeași serie mai fac parte Danemarca și Irak, primele două clasate urmând să urce în ”optimi”.

Pe lângă Neymar, unul dintre cei 3 jucători de peste 23 de ani permiși de regulament în fiecare lot, selecționerul brazilian Rogerio Micale are la dispoziție alți jucători cunoscuți, precum Marquinhos (PSG), Rafinha (FC Barcelona) și Felipe Anderson (Lazio). Dintre toți, doar ultimul ar putea lipsi dintre titulari în modulul 4-3-3, nefiind exclus ca lui să-i fie preferat la mijloc mai experimentatul Renato Augusto (28 de ani), ajuns recent în China, la Beijing Guoan, după sezoane bune la Corinthians. Atacul, de la care se așteaptă spectacol și multe goluri, ar fi compus din trio-ul Gabriel Barbosa – Gabriel Jesus – Neymar.

Africa de Sud și-a asigurat participarea la Olimpiadă după ce a ocupat locul 3 la Turneul final de calificare din decembrie 2015, din Senegal. ”Cu câte calități avem, suntem încrezători că vom alcătui o echipă competitivă, puternică”, a afirmat selecționerul Owen Da Gama. Acesta a dezvăluit că a urmărit în medie 10 meciuri pe săptămână ”pentru a descoperi noi talente”. Sud-africanii au fost ultima oară la JO în 2000.

Cele două echipe s-au înfruntat pe 28 martie 2016 într-un meci amical. Atunci, Brazilia a învins cu 3-1 (Caio 15, Fabinho 20, Pereira 75 – Mothiba 67). Ulterior, aceasta s-a impus și în testul împotriva Japoniei, scor 2-0.

Olimpiada este singura întrecere din subordinea FIFA în care Brazilia încă nu a triumfat. De trei ori a câștigat medalia de argint (1984, 1988, 2012), la precedenta ediție fiind învinsă în finală de Mexic cu 2-1, și în alte două rânduri a obținut bronzul (1996, 2008).

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRAZILIA – AFRICA DE SUD 

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă