UN PRIM TROFEU LA ORIZONT PENTRU MOURINHO

UN PRIM TROFEU LA ORIZONT PENTRU MOURINHO

Sezonul în Anglia se deschide în mod oficial azi, odată cu disputarea Supercupei, mai cunoscută drept ”Community Shield”. Pe ”Wembley”, se vor afla fața-n față surprinzătoarea campioană, Leicester, și deținătoarea Cupei, Manchester United într-un meci numai bun pentru ca Jose Mourinho să evalueze stadiul în care se află echipa sa. Tehnicianul portughez, care s-a plâns de lipsa meciurilor din timpul turneului în China, se află în fața unui prim trofeu la United, în aceeași situație aflându-se și Zlatan Ibrahimovic, al cărui debut într-o partidă oficială e un punct de atracție al zilei. Programul de azi mai cuprinde o altă Supercupă, cea a Portugaliei, dar și partide din campionate care deja au început, precum Belgia, cu Anderlecht jucând acasă, Olanda, Rusia ori liga a doua engleză, dar și diverse competiții de la Jocurile Olimpice de la Rio. Toate amănuntele și cotele mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

LEICESTER – MANCHESTER UNITED, ora 18:00 (ANGLIA, SUPERCUPA)

Un prim trofeu la orizont pentru Mourinho

Leicester City și Manchester United deschid, pe ”Wembley”, noua stagiune din Anglia prin confruntarea din Supercupă, denumită și ”Community Shield”. Cu Claudio Ranieri la timonă, prima a triumfat surprinzător în campionat, în vreme ce ”diavolii” au cucerit Cupa, 2-1 după prelungiri cu Crystal Palace, în Premier League ocupând locul 5.

Cu 12 partide invincibile, 8 fiind câștigate, a terminat Leicester sezonul trecut. În meciurile de pregătire nu s-a descurcat însă prea bine. A început cu două victorii contra unor adversare modeste, după care au venit un egal, 1-1 cu Celtic, tranșat apoi la penalty-uri (6-5), și două înfrângeri drastice, 0-4 cu PSG și 2-4 cu FC Barcelona. Pe de altă parte, nu a dat gol doar în una din ultimele 21 de dispute, în toate competițiile.

Numai o dată (2-3 ”afară” cu West Ham) a pierdut United în ultimele 9 jocuri din finalul stagiunii trecute, indiferent de întrecere. Ulterior, în perioada estivală, și-a trecut în cont două victorii (2-0 cu Wigan, 5-2 cu Galatasaray), un eșec (1-4 cu Dortmund) și un egal, recentul 0-0 cu Everton.

Cu două remize de 1-1 s-au încheiat disputele din campionatul trecut. Cu o ediție mai devreme, fiecare echipă se impusese pe propria arenă, Leicester cu 5-3 în singurul succes de 14 precedente încoace, Manchester cu 3-1. În ultimele 23 de dueluri directe s-a înscris constant.

Față de stagiunea anterioară, Leicester i-a adus pe Musa, N. Mendy, Kaputska, Zieler, Luis Hernandez, despărțindu-se de Kante, Kramaric, Konchesky. În cealaltă tabără, United are manager nou, pe Jose Mourinho, înlocuitor al olandezului Louis van Gaal. În afara acestuia, în ”Old Trafford” au mai poposit Ibrahimovic, Mhitarian, Bailly, la plecări figurând Victor Valdes și Powell.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – MANCHESTER UNITED

 

SHEFFIELD WED. – ASTON VILLA, ora 18:30 (ANGLIA CHAMPIONSHIP)

Cu Di Matteo pe bancă, Aston Villa visează la o promovare rapidă

Sheffield Wednesday și Aston Villa închid prima etapă din liga secundă engleză. Gazdele au încheiat sezonul trecut pe locul 6, ratând apoi promovarea în play-off după 0-1 în finala cu Hull City. De partea cealaltă, trupa din Birmingham a retrogradat din Premier League, unde a ocupat cu brio ultima poziție, bifând doar 3 victorii în 38 de etape.

Gazdele și-au revenit repede după ce au irosit urcarea în Premier League. Ulterior, în partidele de verificare, au înregistrat un egal, 4 victorii, toate fără gol primit, și numai o înfrângere, 2-3 cu portughezii de la Portimonense. Doar o dată în ultimele 12 meciuri, indiferent de întrecere, nu au marcat. Din lotul pregătit de portughezul Carlos Carvalhal fac parte Sergiu Buș și Sougou (ex-CFR Cluj).

Villa a încheiat stagiunea trecută fără nici un triumf în ultimele 13 meciuri, cu o remiză albă și 12 eșecuri. În 8 din aceste dispute, inclusiv precedentele două, nu a izbutit să înscrie deloc. În schimb, testele verii le-a început în forță, 8-0 cu austriecii de la Grazer AK. Au venit apoi alte 5 triumfuri și un egal la unu, completate în final de singurul insucces, 1-3 cu Middlesbrough. Din iunie, echipa a fost preluată de italianul Roberto Di Matteo.

Tocmai din sezonul 1999-2000 datează precedentele dispute dintre cele două grupări. Atunci, Aston Villa a învins de două ori, 2-1 acasă și 1-0 la Sheffield, fiind imbatabilă de 6 dueluri directe. Ultimul succes realizat de Wednesday a fost un 1-0 în ianuarie 1997, în deplasare, iar pe propria arenă – 2-1 în august 1996.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SHEFFIELD WED. – ASTON VILLA

 

ANDERLECHT – COURTRAI, ora 19:00 (BELGIA FIRST DIVISION A)

Anderlecht încearcă să-și revină după eșecul european

Anderlecht și Courtrai se confruntă în a doua etapă din prima ligă belgiană. În prima rundă, cu Chipciu titular și pasator decisiv la primul gol, gazdele au învins la Mouscron cu 2-1, în timp ce adversara a remizat pe teren propriu, 1-1 cu fosta campioană Gent.

Formația din Bruxelles încearcă să facă uitat rateul din turul 3 preliminar al Champions League, de unde tocmai a fost eliminată de rușii de la FK Rostov, 0-2 chiar acasă după 2-2 în manșa întâi. În campionat, cu tot cu sezonul trecut, ”alb-violeții” sunt neîntrecuți de două jocuri, precedate de două eșecuri. Pe teren propriu, în schimb, nu s-au mai înclinat de 25 de partide (19 câștigate), de la un 1-2 cu Gent în martie 2015. În acest interval doar  dată nu au marcat, iar în 11 cazuri nu au luat gol.

Courtrai a terminat campionatul anterior cu două înfrângeri, dar de atunci nu a mai cedat deloc. Înaintea remizei din etapa inaugurală a disputat 7 partide de pregătire, în care a înregistrat un egal la unu și 6 triumfuri, printre care 1-0 cu Anvers și 2-1 cu Samara. De 9 confruntări, în toate competițiile, înscrie constant, ba doar o dată în ultimele 15 dispute nu a marcat.

Anderlecht a fost mai bună sezonul trecut în campionat, 1-1 ”afară” și 3-0 acasă, dar a pierdut în Cupă, 2-4 în deplasare în singurul eșec din anterioarele 8 dueluri directe, indiferent de întrecere. Courtrai a învins ultima oară în campionat chiar la Bruxelles, 1-0 în octombrie 2013.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANDERLECHT – COURTRAI

 

BENFICA – BRAGA, ora 22:45 (PORTUGALIA SUPERCUPA)

Campioana Benfica vrea și Supercupa

Pe ”Estadio Municipal” din Aveiro, Benfica Lisabona și Sporting Braga se bat pentru primul trofeu al noului sezon din Portugalia, Supercupa. S-a ajuns aici după ce formația din Capitală a cucerit titlul în 2015-2016, iar adversara a pus mâna pe Cupă, 2-2/4-2 la penalty-uri în finala cu FC Porto, în campionat terminând pe locul 4.

Benfica a pus capăt sezonului trecut fără niciun eșec în ultimele 9 partide (un egal, 8 victorii), în toate competițiile. Ba, un 0-1 la Munchen cu Bayern a fost singura înfrângere din precedentele 18 partide, 16 încheiate cu succese. În perioada de pregătire a cam șchiopătat. După un 0-0 cu Setubal au urmat două triumfuri, 4-0 cu Derby County și 2-0 cu Wolfsburg, pe lângă două eșecuri (0-1 cu Sheffield Wednesday, 2-3 cu Lyon) și un 1-1/5-6 la penalty-uri cu FC Torino.

De 7 partide, indiferent de întrecere, nu a mai învins Braga. În această serie intră două egaluri și două eșecuri din finalul sezonului trecut, completate de rezultatele din ”amicale”, cu două remize albe (Wigan, Villarreal) și o înfrângere, 0-3 cu Nottingham Forest.  Ultimul triumf l-a realizat în campionat, 3-2 acasă cu Setubal pe 29 aprilie.

De 4 dispute directe nu a mai cedat Benfica în fața celor de la Braga, 3 dintre ele find stagiunea trecută: 2-0 și 5-1 în campionat, 2-1 în Cupa Ligii. Sporting nu s-a mai impus într-un duel direct din decembrie 2014, 2-1 în Cupă, la Lisabona.

Benfica mizează tot pe antrenorul Rui Vitoria, care are elevi noi. Printre ei se numără Cervi, O. Benitez, Celis, A. Horta, A. Carrillo, Zivkovici, plus Mitroglou, cumpărat definitiv. În schimb, au plecat Renato Sanches, Gaitan, Bebe, Varela. Dincolo, Braga are alt tehnician, pe Jose Peseiro, cel ce l-a substituit pe Paulo Fonseca, ajuns la Șahtior. De asemenea, au mai venit Bakici, T. Martinez, Rosici, Aguiar, R. Horta despărțindu-se de Wallace, Krițiuk, F. Pardo, Joao Pedro, Rambe.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – BRAGA

 

AUSTRIA VIENA – RAPID VIENA, ora 17:30 (AUSTRIA BUNDESLIGA)

Derby vienez pe podiumul austriac

Derbyul vienez dintre Austria și Rapid, programat pe cunoscutul ”Ernst Happel Stadion”, pune capăt celei de-a 3-a etape din noua ediție a campionatului austriac. După primele două runde, gazdele ocupau primul loc, în vreme ce rivala se găsea pe a 3-a poziție.

Pregătită de germanul Thorsten Fink, Austria a pornit în forță sezonul, cu două victorii, 2-1 la St. Polten și 3-1 acasă cu Mattersburg. Între timp, a disputat alte 4 partide în preliminariile Europa League calificându-se de fiecare dată: 1-0 și 4-1 cu Kukesi, 0-1 și 1-0/5-4 la penalty-uri cu Spartak Trnava. Cu tot cu ediția trecută, în campionat nu s-a mai înclinat de 5 meciuri: acasă a câștigat ultimele 3 jocuri, toate cu câte 3 goluri date.

Rapid a avut un start nemaipomenit, 5-0 pe propria arenă cu Ried. A cedat însă apoi neașteptat la Altach, scor 0-1, primul eșec din ultimele 5 apariții în campionat, inclusiv stagiunea anterioară. Oricum, pe teren străin s-a impus de numai două ori în precedentele 7 vizite efectuate. Și formația condusă de alt  neamț, Michael Buskens, a urcat în play-off-ul Europa League, dar a jucat un singur tur eliminatoriu, 0-0 și 3-0 cu Torpedo Jodino.

De patru ori s-au înfruntat cele două rivale sezonul trecut. Austria s-a impus numai o dată, 2-1 ”afară”, în timp ce Rapid a câștigat de 3 ori: 5-2 și 3-0 în deplasare, 1-0 acasă. Gazdele de acum au triumfat ultima dată pe propria arenă în martie 2015, scor 2-1. De 11 dueluri directe încoace se înscrie mereu.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AUSTRIA VIENA – RAPID VIENA

 

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă