LA REVENIREA ÎN PRIMA LIGĂ, RANGERS DESCHIDE SEZONUL ÎN SCOȚIA

LA REVENIREA ÎN PRIMA LIGĂ, RANGERS DESCHIDE SEZONUL ÎN SCOȚIA

Patru ani a durat calvarul celor de la Rangers prin ligile inferioare ale Scoției. Retrogradată în 2012 în cel de-al patrulea eșalon valoric, din pricina problemelor financiare, gruparea de pe ”Ibrox Park” revine astăzi în prim-planul fotbalului scoțian, ocazie cu care vom avea din nou ocazia să vedem unul dintre cele mai urmărite derby-uri ale planetei, ”Old Firm”, care aduce fața-n față pe Rangers și pe Celtic. Simbolic, Rangers a fost desemnată să deschidă noul sezon din Scotish Premier League, chiar pe ”Ibrox Park”, contra celor de la Hamilton. Programul zilei e completat de partide din campionate care deja au început, Belgia, Olanda, Rusia, unde Zenit-ul lui Mircea Lucescu joacă în deplasare cu UFA, Liga 1 de la noi, dar și de un ”amical” de lux, pe ”Wembley”, între Liverpool și Barcelona. Toate detaliile și cotele mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI


STEAUA – CHIAJNA, sâmbătă, 06.08, ora 21:30 (ROMÂNIA LIGA 1)

Steaua are moral bun, Chiajna încă n-a marcat în campionat

Dispută între două echipe care au pornit diferit în noua ediție din Liga 1. Steaua s-a impus în singurul meci disputat, 3-1 în deplasare cu Viitorul Constanța, partida cu CSMS Iași fiind amânată, în vreme ce Concordia Chiajna le-a pierdut pe ambele, 0-2 la Cluj cu CFR și 0-4 acasă cu FC Voluntari, fiind unica echipă din campionat care încă nu a marcat.

Steaua vine cu un moral bun în urma calificării în play-off-ul Champions League după 1-1, apoi 2-0 cu Sparta Praga. ”Roș-albaștrii” au mai disputat o altă partidă oficială în deschiderea sezonului, echivalentă cu un trofeu, 2-1 după prelungiri chiar cu Chiajna în finala Cupei Ligii. Mai mult, steliștii au încheiat sezonul trecut cu 4 meciuri invincibile (două egaluri, două victorii), ba nu au pierdut decât o dată în ultimele 19 partide oficiale, în toate competițiile. În plus, pe perioada verii nu au cedat niciunul din ”amicale”, încheiate cu o remiză albă, contra croaților de la Dinamo Zagreb, și 5 succese, ultimele fiind 1-0 cu Nijmegen, 3-0 cu Charleroi, 1-0 cu Samara și 4-3 cu PAOK. Acasă sunt imbatabili de 11 jocuri oficiale, indiferent de întrecere.

Cu un nou antrenor pe bancă, Emil Săndoi, Chiajna a jucat în actuala campanie trei confruntări oficiale și pe toate le-a cedat. Asta după ce a terminat stagiunea anterioară cu 5 partide imbatabile, prin 3 victorii, două dintre ele pe teren străin, și două egaluri. În meciurile de pregătire a învins o selecționată compusă din jucători africani, scor 2-0, apoi a înregistrat două remize, 0-0 cu FC Gostaresh Foodland și 2-2 cu Lokomotiv Plovdiv.

Steaua s-a impus în fața Concordiei nu doar în finala Cupei Ligii, ci și în ambele partide din ediția trecută de campionat, 3-1 acasă și 2-0 ”afară”. În total, de 12 ori s-au mai înfruntat cele două echipe, indiferent de întrecere, iar trupa lui Reghecampf nu a pierdut niciodată. În acest interval a realizat două egaluri, ultimul acum 3 precedente (2-2), și 10 victorii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STEAUA – CHIAJNA

 

PARIS SG – LYON, ora 21:45 (FRANȚA SUPERCUPA)

Acum cu Emery pe bancă, PSG vrea un nou trofeu

Paris St. Germain și Olympique Lyon se luptă pentru primul trofeu stagional, Supercupa Franței. Prima a cucerit la pas nu doar titlul, ci a luat și Cupa, și Cupa Ligii, cealaltă vine din postura de vicecampioană. Confruntarea are loc în Austria, la Klagenfurt.

De 12 partide nu a mai pierdut PSG, cu un egal și 11 victorii, perioadă în care a înscris mereu, serie începută după un 0-1 cu Manchester City în Champions League. Ultimele 6 succese sunt consecutive, iar 4 au fost obținute în partide amicale, printre care 3-1 cu Milan, 3-1 cu Real Madrid și 4-0 cu Leicester.

Lyon a pus capăt stagiunii anterioare cu un eșec, 1-4 la Reims, încasat după 10 meciuri invincibile, 8 dintre ele câștigate. Echipa condusă de Bruno Genesio nu s-a înclinat deloc în testele verii, dintre care se remarcă 2-1 cu Zenit, 1-0 cu Sporting Lisabona, 3-2 cu Benfica. De 15 jocuri marchează constant.

Ultima confruntare s-a terminat cu succesul lui Olympique, 2-1 acasă în Ligue 1. Anterior, PSG legase 7 dueluri directe invincibile, 4 bifate numai sezonul trecut în toate întrecerile interne: 2-0 în Supercupă, 5-1 în campionat, 2-1 în Cupa Ligii, 3-0 în Cupă. Pentru noua dispută, parizienii au probleme medicale cu Verratti și Bahebeck, situație valabilă și în cazul lyonezului Tolisso.

În această vară, PSG l-a adus pe bancă de la FC Sevilla pe Unai Emery. Pe lângă tehnicianul spaniol, în ”Parc des Princes” au mai sosit Krychowiak, Meunier, Ben Arfa, plecând Digne, Ibrahimovic, Van der Wiel. Dincolo, Lyon i-a acontat pe Mammana, Rybus, Nkoulou, separându-se de Umtiti, Rose, B. Kone, Mvuemba, Malbranque.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – LYON

FC UTRECHT – PSV, sâmbătă, ora 20:45 (OLANDA EREDIVISIE)

Campioana PSV debutează la Utrecht în noul sezon 

FC Utrecht și PSV Eindhoven își dau întâlnire în prima etapă din noua ediție a campionatului olandez. Gazdele au terminat sezonul trecut pe locul 5, pierzând apoi în play-off-ul de Europa League, în vreme ce adversarii au ieșit campioni pentru al doilea an consecutiv.

Un egal și un eșec au fost ultimele rezultate oficiale ale lui Utrecht. Mai mult, în finalul stagiunii anterioare nu a învins decât o dată în precedentele 5 jocuri. Perioada de pregătire a început-o bine, cu două victorii, însă în fața unor echipe modeste, apoi a suferit, înregistrând un egal și două eșecuri, între care un 0-3 cu Union Berlin în încheiere.
PSV A disputat un prim meci oficial în noul sezon, 1-0 (Propper 38) în Supercupa cu Feyenoord Rotterdam. Anterior, 6 succese a legat trupa lui Cocu în finalul campionatului trecut. Ba, nu a suferit decât o înfrângere, 0-2 acasă cu Ajax, în precedentele 16 dispute oficiale, indiferent de întrecere. În intersezon a avut programate nu mai puțin de 7 teste. Două au fost pierdute, inclusiv ultimul, 1-2 cu concitadina FC Eindhoven, celelalte 5 au fost câștigate, cum ar fi 2-1 cu St. Etienne, 5-0 cu Sporting Lisabona, 3-0 cu FC Porto.
În sezonul trecut, cele două echipe s-au înfruntat de trei ori. PSV s-a impus în ambele partide din campionat, 3-1 acasă și 2-0 ”afară”, Utrecht a învins în Cupă, 3-1 la Eindhoven, în unicul său succes din ultimele 9 dueluri directe, indiferent de întrecere. Pe propria arenă nu a mai triumfat din septembrie 2012, scor 1-0, a doua sa victorie de 18 precedente încoace. Acum, gazdele nu pot conta pe Hardeveld, iar oaspeții pe Hector Moreno, ambii accidentați.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC UTRECHT – PSV

RANGERS – HAMILTON, sâmbătă, 06.08, ora 14:30 (SCOȚIA PREMIERSHIP)

Din nou în prima ligă, Rangers deschide campionatul în Scoția

Revenită în prima ligă scoțiană după 4 ani petrecuți în categoriile inferioare, fiind retrogradată din cauza problemelor financiare, Rangers deschide noul sezon în Scoția primind vizita celor de la Hamilton. Echipa din Glasgow a promovat după ce a câștigat detașat divizia secundă. Adversara a ocupat locul 10 în Premiership, în sezonul regulat, apoi a 4-a poziție în play-out, neavând prea mari emoții cu retrogradarea.

Rangers a încheiat stagiunea anterioară cu 5 partide fără succese, 3 pierdute, inclusiv 2-3 cu Hibernian în finala Cupei. În actuala campanie a jucat deja 4 partide oficiale, toate în grupele Cupei Ligii și toate câștigate fără gol primit (două de 2-0, două de 3-0). S-a înclinat însă în ultimul meci disputat, 1-3 în testul cu Burnley, după ce anterior se impusese în primul ”amical” al verii, 2-1 cu Charleston. De 8 jocuri, în toate competițiile, trupa englezului Mark Warburton înscrie constant.

Și Hamilton a avut programate tot 4 dispute în seriile Cupei Ligii. Întâi a suferit un eșec, după care a legat 3 victorii, ultimele două cu gol dat și luat mereu. Ceva mai devreme triumfase (2-1) în examenul cu Eastleigh. Stagiunii precedente i-a pus capăt fără nici o victorie în ultimele două partide (un eșec, un nul), ba învinsese numai o dată în precedentele 4 confruntări.

Din stagiunea 2010-2011 datează anterioarele partide dintre cele două echipe, când Rangers s-a impus pe linie, 4-0 acasă, 2-1 și 1-0 în deplasare. De altfel, ”alb-albaștrii” nu au cedat niciodată în 12 dueluri directe, realizând un egal (”afară”) și 11 victorii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA RANGERS – HAMILTON

FC LIVERPOOL – FC BARCELONA, ora 19:15 (AMICAL, INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP)

Klopp și Luis Enrique vor să-și vadă la lucru toți jucătorii 

FC Liverpool și FC Barcelona își măsoară forțele în cadrul turneului amical ”International Champions Cup”. Partida este programată la Londra, pe celebrul ”Wembley”.

”Cormoranii” au mai disputat două partide la această competiție. Întâi au pierdut, 0-1 cu Chelsea, după care au învins-o pe AC Milan cu 2-0. În plus, în această vară au mai disputat alte 5 meciuri de verificare, răstimp în care au înregistrat 4 victorii, între care 2-0 cu Wigan, și un eșec, recentul 1-2 cu AS Roma, susținut în SUA, pe ”Busch Stadium” din St. Louis.

Și FC Barcelona a disputat tot două jocuri la ”Champions Cup”, cu două campioane, ambele câștigate, 3-1 cu Celtic Glasgow și 4-2 cu Leicester. Acestea au fost unicele confruntări ale verii susținute de jucătorii pregătiți de Luis Enrique. Aceștia au terminat sezonul trecut cu 6 victorii consecutive, toate la zero.

Această confruntare este încă o ocazie pentru cei doi tehnicieni să-și examineze noile achiziții. La Liverpool, Jurgen Klopp contează din intersezon și pe Manninger, Wijnaldum, Mane, Karius, Klavan, Matip, după ce s-a separat de Ibe, Joe Allen, Skrtel, Kolo Toure. Dincolo, față de disputele precedente, când a avut la dispoziție și 11 jucători de la echipa secundă pentru a-i odihni pe Pique, Busquets, Mascherano, Luis Enrique vrea să se bazeze pe toți fotbaliștii disponibili, inclusiv proaspeții sosiți Andre Gomes, Umtiti, Digne, Denis Suarez. Lipsește Neymar, prezent la ”naționala” olimpică a Braziliei pentru Jocurile de la Rio, tot acolo fiind și Rafinha. La plecări apar Dani Alves, Adriano, Bartra, Sandro.

Ultimele dueluri directe s-au consemnat în 2007, în ”optimile” Ligii Campionilor. Atunci, mai departe s-a dus Liverpool după 2-1 în Spania și 0-1 pe ”Anfield”, ajungând ulterior în finală, 1-2 cu Milan. Totuși, catalanii au cedat numai o dată de 4 precedente încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC LIVERPOOL – FC BARCELONA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă