DEBUT COMPLICAT PENTRU CAMPIOANA EUROPEI FĂRĂ CRISTIANO RONALDO

DEBUT COMPLICAT PENTRU CAMPIOANA EUROPEI FĂRĂ CRISTIANO RONALDO

Portugalia reintră în scena preliminariilor azi pentru prima dată după marele succes de la Euro. Campioana Europei nu va avea însă deloc un debut facil, căci adversară în primul meci este Elveția, o prezență obișnuită în ultimul timp la turneele finale. În plus, dificultatea meciului de la Zurich sporește pentru lusitani și din cauza absenței liderului Cristiano Ronaldo, încă nerefăcut după accidentarea suferită pe „Stade de France” în ultimul act al Europeanului. Adversara Portugaliei din acel meci, Franța, o ia de la capăt în Belarus, încercând să uite de acea dezamăgire, un alt meci interesat fiind programata în aceeași grupă, cu Olanda, fără marjă de eroare după ratarea calificării la Euro, deplasându-se în Suedia rămasă fără Ibrahimovic. Programul zilei e completat de partide din America de Sud, în cadrul acelorași preliminarii pentru Mondialul din 2018. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

SUEDIA – OLANDA, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Un nou capitol pentru Suedia, dar și pentru Olanda

Contra Olandei, reprezentativa Suediei își începe un nou capitol. După ieșirea timpurie de la Euro 2016, mai mulți jucători experimentați s-au retras din „națională”, anume Ibrahimovic, Isaksson, Antonsson, E. Johansson, Kallstrom, Wernbloom, Erkan Zengin, pentru a lăsa loc tinerilor, precum Lindelof, Fransson, Lewicki, Guidetti, Nyman. Și nu doar lotul a suferit o schimbare, ci și banca tehnică, deoarece Janne Andersson l-a înlocuit pe Erik Hamren.

Doar un egal, 1-1 cu Irlanda, au obținut scandinavii la întrecerea din Franța, completat de două înfrângeri cu 1-0, în fața Italiei și Belgiei. Un 3-0 într-un meci amical cu Țara Galilor a rămas, astfel, singura victorie din ultimele 7 meciuri, 3 dintre ele pierdute. Același succes este unicul realizat acasă după alte 3 partide terminate numai cu remize. Totuși, pe propria arenă, suedezii nu s-au mai înclinat de 6 meciuri, de la un 1-4 cu Austria în septembrie 2015. În plus, au marcat în 8 din anterioarele 9 vizite primite.

Marea absentă de la Euro, după ce și-a încheiat grupa preliminară abia pe locul 4, Olanda tocmai a pierdut neașteptat testul de acasă cu Grecia, 1-2. Acest rezultat a venit după o serie de jocuri convingătoare, contra unor reprezentative calificate la European, cu un egal (1-1 cu Irlanda) și 3 triumfuri (2-1 cu Anglia, 2-1 cu Polonia, 2-0 cu Austria), toate în deplasare. De altfel, batavii sunt imbatabili pe teren străin de 6 confruntări, 5 dintre ele câștigate, cu începere de la un 0-3 în Turcia. De 9 partide înscriu constant.

De 4 ori s-au mai înfruntat oficial cele două echipe: 0-0 la CM 1974, 0-0/5-4 la penalty-uri pentru batavi la Euro 2004, apoi fiecare s-a impus acasă în preliminariile CE 2012, Olanda cu 4-1, Suedia cu 3-2 în ultimul duel direct. Cu tot cu „amicale” au existat 23 de precedente. Bilanțul le este favorabil olandezilor, cu 10 victorii, 5 remize și 8 eșecuri, dar golaveraj negativ, 44-47.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SUEDIA – OLANDA

 

BELARUS – FRANȚA, ora 21:45(CALIFICĂRI CM 2018)

Franța o ia de la capăt după finala pierdută la Euro

Belarus a terminat abia pe locul 4 precedentele preliminarii, pentru CE 2016, iar acum speră la o campanie mai bună. Startul este de foc, cu partide contra Franței și Olandei, însă „dacă nu pierdem în aceste două meciuri avem șansa noastră la prima calificare la un turneu final”, a zis selecționerul Aleksandr Kațkevic.

Bielorușii sunt puși pe fapte mari, așa cum o arată ultimele rezultate, victorii „afară” cu Irlanda și Norvegia. Anterior, ei cedaseră în Irlanda de Nord (0-3) în singurul eșec din ultimele 8 jocuri, între care 3 remize albe. Acasă nu au pierdut și nici nu au luat gol de două dispute, un 0-2 cu Spania fiind unica înfrângere de 5 vizite primite încoace.

Franța tocmai a întrecut Italia într-un test la Bari, scor 3-1, și a arătat că a depășit momentul eșecului din finala Euro, 0-1 după prelungiri cu Portugalia. Înaintea disputei cu lusitanii de pe „Stade de France”, echipa pregătită de Didier Deschamps nu cedase deloc la turneul final a cărui gazdă a fost, cu o remiză albă și 5 victorii, între care un 2-1 cu România în „deschidere”. Același eșec este singurul din ultimele lor 12 partide, 10 încheiate cu succese. „Les Bleus” nu s-au înclinat decât o dată în anterioarele 5 deplasări, 0-2 într-un „amical” cu Anglia.

Gazdele tocmai au rămas fără marea lor vedetă, Aleksandr Hleb, retras. Cel potrivit să-i preia statutul este considerat Nikita Korzun, un mijlocaș de 21 de ani transferat vara trecută de la Dinamo Minsk la Dinamo Kiev. Dincolo, Franța l-a recuperat pe Koscielny, cu dureri la spate. Deschamps încă este indecis în privința sistemului, 4-3-3 sau 4-2-3-1, cu Giroud principal om de atac.

4 dueluri directe au mai avut loc între cele două reprezentative. Prima dată s-a impus Belarus, 1-0 chiar în deplasare în septembrie 2010, a urmat un egal la Minsk, 1-1, pentru ca în eliminatoriile CM 2014 „cocoșii” să câștige de două ori, 3-1 acasă și 4-2 „afară”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BELARUS – FRANȚA

 

ELVEȚIA – PORTUGALIA, ora 21:45(CALIFICĂRI CM 2018)

Debut complicat pentru campioana Europei

Noua campioană a Europei, Portugalia are parte de un adversar complicat în debutul preliminariilor pentru viitorul Mondial. Elveția este o echipă capabilă să ofere surprize, fiind prezentă mereu la ultimele 3 turnee finale de CM.

Antrenate de bosniacul Vladimir Petkovic, gazdele au venit nebătute de la Euro. După o victorie cu Albania (1-0), au urmat două egaluri (1-1 cu România, 0-0 cu Franța) și tot cu o remiză au terminat și „optimea” cu Polonia, 1-1, însă urmată de eliminarea la penalty-uri, 4-5. În total, Elveția nu a mai pierdut de 5 partide, cu începere de la un 1-2 cu Belgia, chiar acasă, într-un „amical” din 28 mai.

Portugalia tocmai s-a distrat la Gibraltar, 5-0, în primul meci ulterior Euro, competiție încheiată fără nici un eșec, dar cu 4 egaluri (unul adjudecat la penalty-uri) și 3 victorii, două după prelungiri, inclusiv finala. Elevii lui Fernando Santos sunt imbatabili de 9 meciuri, ultimul eșec fiind un 0-1 într-un test din Anglia. Ei s-au înclinat în două din precedentele 3 deplasări, numai „amicale”: în preliminariile de CE s-au impus afară în toate cele 4 vizite făcute.

De 10 ori s-au mai întâlnit oficial cele două formații, într-un bilanț echilibrat, cu 4 egaluri și câte 3 victorii. Doar într-una din aceste dispute s-au dat mai mult de 3 goluri. Precedenta confruntare a fost în grupe la Euro 2008, când Elveția a învins cu 2-0. Au mai existat și 10 partide de pregătire, terminate cu 6 succese elvețiene, 3 lusitane și un nul.

Față de lotul inițial, din care notabilă e lipsa lui Shaqiri, Petkovic a rămas fără Lang, accidentat. În locul acestuia a fost chemat Widmer, de la Udinese. Și el cu probleme medicale, Schar e recuperabil. În cealaltă tabără, Fernando Santos nu poate miza pe Andre Gomes, tot accidentat. Marele absent al confruntării de la Zurich este însă Cristiano Ronaldo, care nu s-a refăcut în timp util după accidentarea din finala cu Franța și n-a fost convocat, reintrarea lui în circuit fiind așteptată în week-end.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ELVEȚIA – PORTUGALIA

 

CIPRU – BELGIA, ora 21:45(CALIFICĂRI CM 2018)

Roberto Martinez și Henry caută primul succes cu Belgia

Cipru încearcă să obțină ceea ce nu a putut niciodată până acum: să învingă pentru prima dată Belgia. Înaintea disputei de la Nicosia au existat 8 dueluri directe oficiale, 7 câștigate de „diavolii roșii”. Ultimele lor succese le-au realizat în 2015, 5-0 acasă și 1-0 „afară” în preliminariile CE 2016. Ciprioții nu au înscris decât o dată de 5 precedente încoace, într-un 1-1 la Limassol în noiembrie 1995. În plus, a mai avut loc un „amical” în 1999, în care belgienii s-au impus „afară” cu 1-0.

Preluate din decembrie 2015 de Christakis Sotiriou, gazdele au pierdut fără excepție ultimele 3 partide. Tot cu eșecuri s-au soldat și precedentele 3 apariții pe propria arenă: anteriorul triumf de acasă datează din noiembrie 2014, 5-0 cu Andorra. Acesta este, totodată, singurul succes de 12 vizite primite încoace, 8 încheiate cu înfrângeri și alte 7 fără gol dat.

Belgia tocmai a pierdut testul de pe teren propriu cu Spania, 0-2, la debutul pe banca sa a spaniolului Roberto Martinez, secondat de francezul Thierry Henry. „Diavolii” au ajuns, astfel, la al doilea eșec consecutiv, după cel cu Țara Galilor, 1-3, în „sferturile” Euro 2016. La turneul final ei au mai înregistrat un insucces, apoi 3 victorii, toate la zero. În anterioara deplasare au triumfat, 2-1 în testul cu Elveția, după ce tocmai pierduseră în Portugalia (1-2), unica înfrângere din precedentele 4 dispute „afară”.

Față de insuccesul cu Spania, Martinez preconizează să facă două modificări. Din schemă ar ieși fundașul stânga Jordan Lukaku, fiind preferat Vertonghen, iar la mijloc, lângă Nainggolan, Fellaini i-ar lua locul lui Witsel. Deși a dezamăgit și el la Euro, De Bruyne va fi păstrat în prima garnitură, fiind într-o formă mai bună acum la Manchester City..

AICI GĂSIȚI COTELE LA CIPRU – BELGIA

 

VENEZUELA – ARGENTINA, ora 02:00(CALIFICĂRI CM 2018)

Argentina va trebui să se descurce fără Messi

Argentina este obligată să se lupte pentru păstrarea șefiei fără Lionel Messi. Abia revenit la gânduri mai bune după retragerea temporară din „națională”, starul Barcelonei a decis recenta victorie cu Uruguay (1-0), dar i s-a agravat pubalgia de care suferea deja și trebuie să sară peste meciul din Venezuela, probabil și peste confruntarea Barcelonei de sâmbătă cu Alaves.

Pe ultimul loc în grupa sud-americană, cu numai un punct strâns în 7 etape, gazdele au pierdut recent în Columbia, 0-2, a doua înfrângere consecutivă, după un 2-2 în Peru. Tot contra peruanilor au obținut ultima victorie acasă, 3-2 în septembrie 2013. În vara trecută, Venezuela a participat la Copa America Centenario, din SUA, unde a bifat două triumfuri, un egal și un eșec.

Argentina contează pe 14 puncte, numai unul peste Uruguay, Columbia, Ecuador și două peste Brazilia.Deși au staruri de lux în atac, „pumele” au a doua cea mai slabă ofensivă, cu doar 7 goluri date. În schimb, beneficiază de cea mai solidă apărare, bătută de numai 4 ori. În preliminarii nu au cedat decât la start, 0-2 chiar acasă cu Ecuador, eșec urmat de 4 victorii și două egaluri. În toate competițiile, Argentina este imbatabilă de 12 partide, inclusiv un 0-0/2-4 cu Chile în finala Copei America 2016. După acest meci, selecționerul Gerardo „Tata” Martino a plecat, iar în locul său a fost instalat Edgardo „Paton” Bauza.

În afara lui Messi, Argentina nu poate conta pe alți atacanți redutabili precum Aguero (accidentat) Dybala (suspendat), Higuain (nepregătit fizic). Echipa a făcut drumul de la Caracas la Merida, unde are loc partida, cu autocarul, fiind escortați de 150 de polițiști.

Cele două echipe s-au înfruntat în iunie la Copa America. Argentina s-a impus cu 4-1, al doilea duel direct la rând câștigat. Anterior, în octombrie 2011, Venezuela învinsese cu 1-0 acasă, în singura sa victorie all-time împotriva ”pumelor”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VENEZUELA – ARGENTINA

 

BRAZILIA – COLUMBIA, ora 03:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Brazilia forțează urcarea pe podium

Brazilia se bate cu Columbia pentru urcarea pe podium. Înaintea etapei a 8-a, gazdele ocupă locul 5, cu 12 puncte, două sub liderul Argentina, în vreme ce adversara se află pe a 3-a poziție, cu 13 puncte.

Cu un  nou antrenor, Tite, cel ce l-a înlocuit pe Carlos Dunga după ieșirea prematură de la Copa America Centenario, când nu a putut trece de grupe, Selecao a învins recent în Ecuador cu 3-0. A fost primul succes în aceste eliminatorii după două egaluri la rând cu 2-2. Unul l-a bifat acasă, cu Uruguay. Totuși, pe propria arenă, Brazilia este invincibilă din iulie 2014, 0-3 cu Olanda, la Mondialul pe care l-a organizat.

Columbia tocmai a bătut Venezuela cu 2-0, a 3-a victorie consecutivă din preliminarii. Mai devreme fusese întrecută acasă de Argentina (0-1), al doilea insucces după cel din Uruguay. La Copa America, James Rodriguez și colegii săi au luat „bronzul”, după 1-0 în finala mică împotriva gazdelor din SUA: în semifinale cedaseră cu campioana Chile, 0-2.

Din iunie 2015 datează ultima confruntare directă, de la Copa America, unde Columbia a învins cu 1-0. În septembrie 2014 Brazilia se impusese, tot pe teren propriu, cu 1-0: Selecao este invincibilă acasă de 6 dueluri directe, cu 3 egaluri și 3 triumfuri, și nu a cedat decât o dată de 12 precedente încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRAZILIA – COLUMBIA

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă