DERBY ÎN SAO PAULO, CU PALMEIRAS ÎNCERCÂND SĂ RĂMÂNĂ LIDER

DERBY ÎN SAO PAULO, CU PALMEIRAS ÎNCERCÂND SĂ RĂMÂNĂ LIDER

Sunt câteva zile de tranziție între meciurile echipelor naționale din preliminariile Mondialului din Rusia și meciurile echipelor de club, ce vor reveni din week-end. Există însă motive de a privi cu interes în programul zilei de azi, căci regăsim partide din Cupa Ligii de la noi, din Cupa Spaniei, dar și din campionatul brazilian, care nu s-a întrerupt deși echipa națională a disputat două partide oficiale. Într-un derby de tradiție, liderul la zi Palmeiras încearcă să-și protejeze poziția în fața celor de la Sao Paulo, în vreme ce, într-o altă confruntare cu afiș bun, Botafogo și Fluminense încearcă fie să se îndepărteze de zona retrogradării, cazul gazdelor, fie să se apropie de locurile de Libertadores, cazul oaspeților. Tot azi, spre dimineață, se joacă și în MLS, fără să uităm, evident, de duelurile de la US Open, cu cel al Simonei Halep în prim-plan pentru noi. Toate detaliile și cotele mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

CADIZ – LEVANTE, ora 21:00 (SPANIA, CUPĂ)

Va ieși Cadiz din criză?

Cadiz și Levante se confruntă pentru un bilet în turul 3 al Cupei Spaniei. Ambele formații evoluează în liga secundă. După 3 etape, gazdele ocupă locul 17, cu două puncte, în timp ce adversarii se află pe a doua poziție, cu 7 puncte.

Nicio victorie nu a obținut Cadiz în actuala stagiune, cu două egaluri (1-1 la Almeria, 1-1 cu Mallorca) urmate de un eșec, 2-3 la Mirandes. Modest terminase și perioada de pregătire: după 3 victorii înregistrase o remiză și o înfrângere. Ultima victorie a obținut-o exact în finalul sezonului trecut, încheiat cu 7 partide imbatabile, 6 câștigate.

Retrogradată din Primera la capătul ediției precedente, Levante a pornit decisă noua campanie, cu două triumfuri fără gol luat (1-0 la Numancia, 2-0 cu Alcorcon) completate de un nul, pe un teren complicat, 1-1 la Tarragona. În partidele de pregătire a avut un start bun, cu 3 succese, apoi a uitat să se impună (două egaluri, un eșec). De prima ligă s-a despărțit în mai cu doar o victorie în ultimele 5 etape.

Din sezonul 2009-2010 din Segunda datează precedentele dispute directe. Atunci, Levante a remizat acasă, 1-1, dar a triumfat în deplasare, scor 4-2. De altfel, formația din Valencia nu a cedat niciodată în cele 4 precedente cu Cadiz, 3 câștigate, într-un golaveraj 10-4.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CADIZ – LEVANTE

 

BOTAFOGO – FLUMINENSE, ora 22:00 (BRAZILIA SERIE A)

Botafogo încearcă să se îndepărteze de retrogradare

Dispută între două echipe din Rio de Janeiro cu ținte, deocamdată, diferite. După 22 de etape, Botafogo se găsește pe locul 11, cu 29 de puncte, și încearcă să se îndepărteze de retrogradare, de care o separă 5 lungimi. De partea cealaltă, de pe a 8-a poziție, Fluminense contează pe 34 de puncte, doar 3 până la zona Copei Libertadores.

Datoare mai ales în apărare, golaveraj 29-31, Botafogo s-a impus în runda precedentă, 2-1 acasă cu Gremio Porto Alegre, după ce tocmai pierduse ”afară” cu Atletico Paranaense (0-1), în singurul eșec din ultimele 4 jocuri, 3 dintre ele câștigate. De câtva timp s-a descurcat foarte bine pe propria arenă, unde nu s-a mai înclinat de 8 meciuri, cu 3 egaluri și 5 victorii, inclusiv ultimele 3. În precedentele 5 dispute de acasă a dat minim două goluri.

Cu o ofensivă modestă, Fluminense beneficiază de una dintre cele mai bune defensive, golaveraj 25-22. ”Roș-verzii” au învins etapa trecută, 3-2 cu Figueirense pe teren propriu, unde tocmai cedase cu Palmeiras în unica înfrângere din anterioarele 6 confruntări, 4 terminate cu succese. În precedenta apariție ”afară” s-a impus, 1-0 la Santa Cruz, după o așteptare de 4 partide (două egaluri, două eșecuri). Mai mult, a triumfat numai de două ori în precedentele 10 deplasări.

În tur, Fluminense a învins cu 1-0 (Fred 51). Tot în acest an au mai existat 3 dueluri directe în campionatul statal (Carioca), unde Botafogo a fost mai bună, cu un egal și două victorii, una acasă (2-0). Din aceeași competiție datează și anteriorul triumf al lui Fluminense pe terenul rivalei, 1-0 în mai 2012.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BOTAFOGO – FLUMINENSE

 

PALMEIRAS – SAO PAULO, ora 03:45 (BRAZILIA SERIE A)

Derby în Sao Paolo, cu Palmeiras căutând să-și protejeze poziția

Într-unul din derbyurile orașului Sao Paulo, Palmeiras caută să-și protejeze poziția de lider în fața unui adversar, FC Sao Paulo, gata oricând să realizeze o surpriză. După 22 de etape, gazdele conduc plutonul cu 43 de puncte, 3 peste Flamengo, în vreme ce oaspeții se află abia pe locul 12, cu 28 de puncte.

Cu cel mai bun atac și una dintre cele mai solide defensive, golaveraj 40-22, Palmeiras a adunat cele mai multe victorii (13) și cele mai puține eșecuri (5). Formația antrenată de Cuca este imbatabilă de 5 runde, 3 câștigate, serie începută după două înfrângeri consecutive. Pe propria arenă s-a înclinat numai o dată, 0-1 cu Atletico Mineiro acum 3 vizite primite, în rest a bifat 8 succese și două remize cu gol dat în toate.

Și Sao Paulo se poate lăuda cu apărarea sa, nu și cu ofensiva, golaveraj 22-22. În cont nu are trecute decât 7 victorii. În cădere evidentă după ce a fost eliminată din semifinalele Copei Libertadores de către columbienii de la Atletico Nacional Medellin (aceștia au și cucerit trofeul), trupa ”roș-neagră” nu a mai învins de 3 jocuri, cu un insucces urmat de două remize, perioadă în care a înscris numai o dată. Un 2-1 la Santa Cruz, pe 7 august, este unicul triumf din ultimele 8 partide, 3 dintre ele pierdute. Același succes e al 3-lea stagional ”afară”, plus câte 4 egaluri și eșecuri.

Cu 1-0 (Ganso 12) s-a impus Sao Paulo în tur. A fost prima sa victorie după alte 4 dueluri directe în care Palmeiras înregistrase un egal și 3 victorii, două pe propria arenă. ”Alb-verzii” nu au mai cedat pe ”Allianz Parque” din august 2014, scor 1-2.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PALMEIRAS – SAO PAOLO

 

SALT LAKE – LA GALAXY, ora 04:30 (SUA MLS)

Gazdele sunt în grafic, LA Galaxy e pe-aproape

Meci important pentru ambele echipe din Conferința de Vest în tentativa de a prinde un bilet direct în Seria finală, pe care-l vor obține primele două clasate din ambele conferințe. Deocamdată, în grafic este doar Real Salt Lake, aflată pe locul 2, cu 43 de puncte, însă Los Angeles Galaxy e foarte aproape: are acelaşi număr de puncte, dar se găsește pe a 4-a poziţie, de play-off.

Fără mari nume în lot, Salt Lake vine după două victorii la rând, ba de 4 etape încoace a pierdut numai o dată. Mai mult, în ultimele 8 jocuri a cedat de doar două ori. Situație de pe teren propriu este și mai bună. În acest sezon, ”roș-albaștrii” nu au cedat niciodată în cele 13 vizite primite, terminate cu 5 egaluri și 8 succese, precedentele 3 consecutive, și cu gol dat în toate. 4 din aceste partide au fost cu apărarea neîntrecută, iar în celelalte au luat maximum două goluri (în două cazuri).

Galaxy este imbatabilă de 3 jocuri și tocmai a învins-o pe Columbus Crew, 2-1 acasă, în primul triumf după o pauză de 6 meciuri, 5 dintre ele încheiate cu remize. Pe de altă parte, un 0-1 ”afară” cu New York City, acum 4 confruntări, este singura înfrângere de 13 dispute încoace, între care 7 remize. Același insucces este unicul din precedentele 6 deplasări. Steven Gerrard, Robbie Keane, Giovanni Dos Santos și colegii lor nu s-au mai impus ”afară” de 3 jocuri, perioadă în care au obținut numai două puncte.

Cu 5-2 a învins Los Angeles Galaxy în tur, în primul său succes după două înfrângeri la rând. Pe ”Rio Tinto Stadium” din Salt Lake nu a mai triumfat din aprilie 2013, scor 2-0. În anterioarele 18 dueluri directe de acasă, gazdele au bifat 8 victorii, 7 egaluri și numai 3 eșecuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SALT LAKE – LA GALAXY

 

TENIS US OPEN, SERENA WILLIAMS – SIMONA HALEP

Simona Halep e în formă și are încredere că o poate învinge pe Serena

Simona Halep se bate cu Serena Williams pentru intrarea în semifinalele de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Este a 8-a dispută dintre cele două sportive. Până acum, românca s-a impus o singură dată, 6-0, 6-2 la Turneul Campioanelor din 2014. Ultima înfruntare a fost în acest an, în ”sferturile” de la Indian Wells, când liderul mondial s-a impus cu 6-4, 6-3. Pe hard, precum la New York, raportul victoriilor e 5-1.

Ambele sportive sunt în formă. În cele 4 meciuri anterioare de la această competiție, Simona nu a cedat decât un set. Învinsele sale au fost:

Turul 1: Kirsten Flipkens (locul 56 WTA), 6-0/6-2

Turul 2: Lucie Safarova (locul 44 WTA), 6-3/6-4

Turul 3: Timea Babos (locul 34 WTA), 6-1/2-6/6-4

”Optimi”: Carla Suarez Navarro (locul 12 WTA), 6-2/7-5

La rândul ei, Serena nu a iertat absolut nimic, având adversare mai ușoare:

Turul 1: Ekaterina Makarova (locul 29 WTA), 6-3/6-3

Turul 2: Vania King (locul 87 WTA), 6-3/6-3

Turul 3: Johanna Larsson (locul 47 WTA), 6-2/6-1

”Optimi”: Iaroslava Șvedova (locul 52 WTA), 6-2/6-3

O medie de 10,5 ași pe partidă a reușit americanca la acest turneu. În plus, este capabilă să trimită mingea și cu 200 de km pe oră. Simona rareori atinge 160-170 km de oră, dar acest lucru nu o descurajează. Dimpotrivă, ea se declară pregătită, fizic și mental, să se lupte cu Serena. ”Nu trebuie să îmi fie teamă ori să am emoții. Nu am nimic de pierdut”, a declarat sportiva de 24 de ani. Ea a completat: ”Din punct de vedere fizic, mă simt destul de puternică și așa pot să îmi pun în aplicare orice tactică în timpul meciurilor. Trebuie să îmi fac jocul și să fiu agresivă. Dacă nu fac asta, nu am nici o șansă. Serena lovește mingea cu multă forță, ceea ce este din start un mare avantaj pentru ea”.

Simona va avea potrivnic și publicul. Circa 20.000 de americani o vor încuraja pe Serena (34 de ani) în tentativa ei de a deveni prima jucătoare din lume care cucerește 23 de trofee de Grand Slam. Momentan, cu 22 de titluri, ea se află la egalitate cu germanca Steffi Graf. Totuși, atingerea acestei ținte, susțin specialiștii, ar putea să-i inducă o stare de nervozitate, de care Halep ar putea profita.

AICI GĂSIȚI COTELE LA US OPEN

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă