PSG ÎNCEARCĂ SĂ-ȘI REPARE IMAGINEA

PSG ÎNCEARCĂ SĂ-ȘI REPARE IMAGINEA

De azi revin în actualitate campionatele interne, după pauza dedicată echipelor naționale și scurta paranteză cu diverse cupe. Afișul zilei cuprinde câteva nume importante, precum PSG, Bayern sau Benfica, echipe ce sunt destul de rar programate vinerea. PSG primește, într-un duel european pe ”Parc des Princes”, replica lui St. Etienne, în încercarea lui Unai Emery de a schimba ceva din imaginea proastă lăsată în precedenta etapă, când pariezienii au pierdut la Monte Carlo în fața lui AS Monaco. În Bundesliga, Bayern se deplasează la Gelsenkirchen, încercând să confirme și pe terenul unei echipe de Europa League, așa cum e Schalke, debutul exploziv de sezon sub comanda lui Carlo Ancelotti. Tot azi se joacă Arouca-Benfica, în Portugalia, Real Sociedad-Espanol, în Franța, dar și ”clasicul” Ucrainei, Șahtior-Dinamo Kiev, cu dorința foștilor elevi ai lui Mircea Lucescu de a se revanșa după eșecul din Supercupă. Toate meciurile zilei și toate cotele, mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

PSG – ST. ETIENNE, ora 21:45 (FRANȚA, LIGUE 1)

PSG încearcă să-și repare imaginea

PSG are o revanșă de luat după ce etapa precedentă a pierdut în Monaco, scor 1-3. A fost primul eșec al campioanei cu Unai Emery pe bancă. Anterior, le învinsese pe Bastia (1-0) și pe Metz (3-0), iar cele 6 puncte după 3 etape o plasează pe locul 5, la un punct sub liderul surpriză Guingamp. Ceva mai devreme, parizienii cuceriseră deja un prim trofeu, 4-1 în Supercupa cu Lyon. Ei s-au impus mereu în precedentele 5 apariții pe ”Parc des Princes”, iar sezonul trecut au cedat acolo doar o dată, 0-2 tot cu Monaco.

St. Etienne a remizat în etapa precedentă, 0-0 cu Toulouse acasă, unde tocmai o bătuse pe Montpellier, 3-1. În schimb, a cedat în unica deplasare din actuala Ligue 1, la Bordeaux, 2-3 în runda inaugurală, aflându-se pe a 10-a poziție, cu 4 puncte în cont. ”Alb-verzii” au mai evoluat în acest sezon în Europa League fără a pierde vreun meci, cu două remize albe pe propria arenă și două victorii ”afară”. În campionat s-au înclinat în ultimele două deplasări, inclusiv cu ediția 2015-2016, și au două victorii de 7 vizite făcute încoace.

Emery contează pe un efectiv complet, după ce Thiago Silva și Jese s-au refăcut, iar Cavani, Marquinhos și Di Maria s-au întors de la echipele lor ”naționale”. Totuși, nu-i exclus ca tehnicianul spaniol să-și menajeze mai mulți jucători în vederea disputei cu Arsenal de marți, din debutul grupelor Ligii. Dincolo sunt mai multe probleme medicale, respectiv cu Corgnet, Hamouma, B. Dabo, Mbengue, Polomat, însă doar ultimul este scos total din calcule.

PSG nu a iertat-o deloc pe St. Etienne în sezonul trecut. A învins-o în campionat de două ori, 4-1 acasă și 2-0 în deplasare, dar și în Cupă (3-1), și în Cupa Ligii (1-0). A ajuns, astfel, la 13 meciuri consecutive imbatabile, 7 în Ligue 1, întrecere în care a suferit ultimul eșec, 1-2 chiar la Paris în decembrie 2012.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PSG – ST. ETIENNE

 

SCHALKE – BAYERN, ora 21:30 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Schalke a început prost, Bayern vrea să confirme startul exploziv

Schalke nu a avut un start reușit în noua Bundesliga, 0-1 la Frankfurt, deși în ultimele 11 minute a beneficiat de om în plus. A fost primul meci de campionat al formației din Gelsenkirchen cu Markus Wienzierl pe bancă, acesta fiind adus în vară de la Augsburg. Anterior, mai avusese loc o partidă în Cupă, 4-1 pe terenul modestei Villingen. ”Albaștrii” terminaseră ediția anterioară din Bundesliga cu 3 partide invincibile (un nul, două triumfuri). Tot de 3 confruntări nu s-au mai impus acasă, cu un eșec încadrat de câte o remiză.

În schimb, și ea cu alt tehnician, Carlo Ancelotti, Bayern nu a avut nici o milă de Werder Bremen, pe  care a bătut-o cu 6-0. Campioana a învins fără gol luat și în celelalte două meciuri stagionale, 2-0 în Supercupa cu Dortmund și 5-0 cu Carl Zeiss Jena, în Cupă. Cu tot cu sezonul trecut, bavarezii sunt invincibili în Bundesliga de 11 partide, cu două egaluri și 9 victorii, și nu au cedat decât o dată de 20 de jocuri încoace. Imbatabilitatea ”afară” e de 10 dispute, cu două remize și 8 succese, precedentele 4 la rând.

Pe 7 jucători nu contează gazdele, anume Giefer, Wellenreuther, Bitter, Coke, Uchida, Sivodedov, Avdijaj. Wienzierl ar putea folosi o defensivă din 5 oameni, iar roluri importante le-ar avea Bentaleb, la mijloc, și Konoplianka, în atac. Munchenezii nu-i au la dispoziție pe Robben, Badstuber, Starke, J. Boateng, Benko, Coman, Dorsch. În plus, Vidal abia s-a întors din Chile, de la ”națională”. Reveniți recent după accidentări, Renato Sanches și Douglas Costa ar putea fi ținuți pe bancă.

De 11 meciuri nu a mai învins-o Schalke pe Bayern în campionat, mai precis de la un 2-0 pe teren propriu în decembrie 2010. De atunci, bavarezii au realizat două egaluri și 9 victorii: sezonul trecut au încheiat 3-1 pe ”Veltins Arena” și 3-0 la Munchen.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SCHALKE – BAYERN

 

REAL SOCIEDAD – ESPANYOL, ora 21:45 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Espanol marchează mult, dar nu câștigă

Real Sociedad are un moral bun după ce în etapa trecută a învins-o în deplasare pe nou-promovata Osasuna Pamplona cu 2-0. În etapa inaugurală, echipa din San Sebastian se înclinase în fața Realului, 0-3 chiar pe propria arenă. De altfel, cu tot cu sezonul trecut, bascii s-au impus numai o dată în ultimele 4 vizite primite, 2-1 cu Rayo, restul de 3 fiind numai eșecuri, două dintre ele fără să fi marcat.

Cu un nou antrenor pe bancă, Quique Sanchez Flores, cel ce l-a înlocuit în vară pe Costel Gâlcă, Espanol încă nu a câștigat în noua Primera, dar a arătat o poftă ofensivă deosebită. În runda inaugurală a pierdut pe terenul Sevillei, 4-6, iar în următoarea doar a remizat la Barcelona, 2-2 cu Malaga. Ultimul succes în campionat, și singurul de 4 jocuri încoace, datează din ediția anterioară, 4-2 acasă cu Eibar. ”Afară” nu a mai triumfat de 6 partide, cu două egaluri urmate de 4 înfrângeri, și are numai o victorie (4-2 la Gijon) de 16 deplasări încoace.

Gazdele au pierdut duelul direct din 2015-2016 de pe Anoeta, 2-3, dar s-au răzbunat la Barcelona, unde s-au impus cu 5-0. Precedentul triumf de pe propria arenă l-au înregistrat în martie 2015, scor 1-0. Notabil, Real Sociedad a cedat în 4 din anterioarele 10 vizite făcute de Espanol, pe lângă două remize și 4 triumfuri. Pentru noua înfruntare, nici una dintre echipe nu are probleme deosebite de efectiv.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL SOCIEDAD – ESPANOL

 

AROUCA – BENFICA, ora 22:30 (PORTUGALIA, PRIMEIRA)

Arouca încearcă să repete surpriza din sezonul trecut

Arouca încearcă să repete isprava din campionatul trecut, când a devenit prima din cele doar trei echipe care au putut să o bată pe Benfica în drumul acesteia spre titlu. Atunci s-a terminat 1-0, în singura sa victorie din 8 dueluri directe, 6 dintre ele pierdute, inclusiv în returul precedent de la Lisabona (1-3).

Gazdele au un start modest în noua ediție, cu două eșecuri încadrând o victorie: cele 3 puncte le plasează abia pe locul 12, cu golaveraj negativ, 2-4. Ba, recentul 2-0 de acasă cu Nacional Funchal este singurul succes din ultimele 5 prezențe în campionat. În schimb, acasă nu s-au mai înclinat de 9 partide, 5 câștigate, și au cedat numai o dată în precedentele 13 vizite primite. Pe locul 5 la finalul campaniei trecute, Arouca a evoluat în Europa League, unde nu a obținut nici un succes: 0-0 acasă și 1-1 ”afară” cu olandezii de la Heracles Almelo, apoi 0-1 și 1-2 după prelungiri cu Olympiakos Pireu.

Benfica este imbatabilă în actuala stagiune, cu un egal și două triumfuri, ambele realizate însă în deplasare: cu 7 puncte se găsește pe a 3-a poziție, la două puncte de liderul Sporting. ”Roș-albii” nu au cedat nici în Supercupă, 3-0 cu Braga. Numai în campionat, inclusiv cu cel anterior, ei nu au mai pierdut de 15 jocuri, ba un 1-2 acasă cu FC Porto este unicul insucces de 30 de dispute încoace, perioadă în care nu a marcat doar într-un 0-0 la Madeira.

Oaspeții se confruntă cu destule probleme de efectiv, în special în atac, unde-s accidentați Jonas, Raul Jimenez și Jovici, pe lângă Danilo și Fejsa. Forțat de împrejurări, antrenorul Rui Vitoria i-a adus de la echipa secundă pe Jose Gomes și Rafa, doi tineri cu profil ofensiv.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AROUCA – BENFICA

 

ȘAHTIOR – DINAMO KIEV, ora 21:00 (UCRAINA, PREMIER LEAGUE)

Șahtior vrea revanșa după eșecul din Supercupă

Etapa a 7-a din liga de elită ucraineană propune marele duel dintre Șahtior Donețk și Dinamo Kiev. Cele două formații s-au mai aflat față în față în acest sezon în Supercupa disputată în iulie, la Odesa: s-a terminat 1-1, apoi cei de la Dinamo s-au impus la loviturile de departajare, 4-3.

Preluată în vară de portughezul Paulo Fonseca, înlocuitorul lui Mircea Lucescu, Șahtior nu numai că nu a pierdut deloc în precedentele 6 runde, dar nici nu a ratat vreun punct. Astfel, este prima nu doar în clasament, ci și la realizări, având cel mai bun atac și cea mai solidă defensivă într-un golaveraj 17-4. Din cele 6 victorii, 3 au fost la limită și tot 3 le-a realizat pe teren propriu: acasă a marcat 9 goluri și a încasat numai unul.

Și Dinamo legase 5 succese până la precedenta partidă, când a fost învinsă surprinzător chiar pe propria arenă, 0-2 cu Vorskla Poltava. Campioana contează pe un golaveraj 12-5. În anterioarele două deplasări s-a impus cu câte două goluri date, defensiva cedându-i numai o dată. Totuși, elevii lui Serghei Rebrov au încasat mereu gol de 3 confruntări încoace.

49 de dispute directe au mai avut loc în campionat. Dintre ele, Șahtior s-a impus în 17, Dinamo în 19, alte 13 meciuri încheindu-se la egalitate, golaveraj general 58-63. ”Minerii” au fost gazde în 24 de confruntări, cu 11 victorii, 8 remize și 5 eșecuri, golaveraj 33-23: în sezonul trecut au triumfat cu 3-0, același scor cu care învinseseră și la Kiev. Dinamo nu s-a mai impus în campionat pe terenul lui Șahtior din noiembrie 2005, scor 1-0: din acel moment, gazdele au bifat 3 egaluri și 8 succese.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȘAHTIOR – DINAMO KIEV

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă