Articolul urmator

EXAMEN GREU PENTRU CITY LA LONDRA, DUEL LA VÂRF ÎN RUSIA

EXAMEN GREU PENTRU CITY LA LONDRA, DUEL LA VÂRF ÎN RUSIA

Manchester City a funcționat până acum impecabil în campionat, obținând numai victorii în cele 6 etape scurse până acum. Tocmai ce-a făcut primul pas greșit de când Guardiola a preluat echipa, o remiză la Glasgow, cu Celtic, în Champions League, iar acum are parte de un examen cu adevărat important, contra lui Tottenham, la Londra. Vor fi față-n față pe ”White Hart Lane” cea mai bună apărare, a lui ”Spurs”, și cel mai bun atac, al lui City. Erau ocupantele primelor două locuri înaintea etapei, dar între ele s-a insinuat acum Liverpool, după victoria de ieri la Swansea. Tot azi joacă și Manchester United, acasă cu Stoke, dar și Arsenal, care în cazul unui succes la Burnley poate urca, la rându-i, pe poziția secundă. Duel la vârf este și-n Rusia, cu Zenit primind pe teren propriu vizita și cu posibilitatea de a urca, fie și pentru câteva ore, pe primul loc în cazul unui succes. Atletico, Real Madrid și FC Barcelona joacă și ele azi, în duelul lor pentru titlu din Primera, catalanii având cel mai greu adversar, căci se deplasează la Vigo, un teren mereu incomod, în vreme ce Serie A scoate la înaintare dueluri precum Roma-Inter, Milan-Sassuolo ori Torino-Fiorentina. Nu în ultimul rând, în programul zilei un loc important îl ocupă și confruntarea de la noi dintre Steaua și CSU Craiova, cu locul 1 ca obiectiv pentru ambele. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

STEAUA – CSU CRAIOVA, ora 20:30 (ROMÂNIA, LIGA 1)

Steaua și Craiova se luptă ca pe vremuri pentru locul 1

Pe ”Național Arena” își dau întâlnire primele două clasate din Liga 1. Înaintea etapei a 11-a, Steaua ocupă prima poziție, cu 23 de puncte, în timp ce CSU Craiova o urma, cu 20 de puncte. Oltenii ar trece la șefie în cazul unui succes la două goluri diferență, în acest moment cele două golaveraje fiind 15-7, respectiv 14-9.

Recent egală lui Villarreal în Europa League (1-1), Steaua s-a impus runda trecută ”afară” cu Voluntari (3-2) după ce suferise primul eșec din actuala Liga 1, 1-2 chiar acasă cu CFR Cluj. ”Roș-albaștrii” contează pe cea mai bună apărare (5 jocuri fără gol luat) și, în același timp, au marcat în fiecare partidă, dar numai câte o dată în 7 dintre ele. Înfrângerea cu CFR este singura de acasă din ultimele 13 vizite primite, 7 încheiate cu triumfuri.

Craiova este invincibilă de 5 partide, de la un neașteptat 2-3 la Timișoara, al doilea insucces stagional după cel din runda inaugurală, 1-2 pe teren Pandurilor. Ulterior sincopei din Banat, elevii pregătiți de Gigi Mulțescu și-au trecut în cont două egaluri și 3 victorii, ultimele două consecutive cu același 1-0: în acest răstimp au luat doar câte un gol în două dintre meciuri. Cu 7 puncte au revenit de pe teren străin, fiind fără eșec și fără gol luat de două deplasări. Oltenii au înscris în 9 din cele 10 etape de până acum, dar niciodată mai mult de două reușite.

Pe doi jucători nu se poate baza sigur Laurențiu Reghecampf, anume Pintilii și Aganovici, ambii accidentați. Din același motiv absentează și Madson, în tabăra adversă.

De 4 ori s-au mai confruntat cele două formații în Liga 1. Steaua nu s-a înclinat niciodată, cu o remiză albă și 3 victorii: sezonul trecut a terminat 2-0 acasă și 2-1 la Craiova. Tot ”roș-albaștrii” au învins și în Cupă, 1-0 în decembrie 2014.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STEAUA – CSU CRAIOVA

 

TOTTENHAM – MANCHESTER CITY, ora 16:15 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Duel la vârf în Anglia, cea mai bună apărare vs cel mai bun atac

Confruntare la vârf în Premier League, între primele două clasate înaintea etapei a 7-a, totodată singurele neînvinse din actuala ediție. Tottenham ocupa poziția secundă, cu 14 puncte, în vreme ce Manchester City se găsește la șefie fără să fi ratat vreun punct până acum. Ambele tocmai au evoluat în Ligă: prima s-a impus la Moscova, 1-0 cu ȚSKA, cealaltă a remizat la Glasgow, 3-3 cu Celtic, ratând pentru întâia oară victoria cu Pep Guardiola pe bancă.

Precum sezonul trecut, Tottenham se laudă cu cea mai bună apărare într-un golaveraj 10-3. Nu a pierdut puncte decât în startul stagiunii, cu două egaluri la unu  în primele trei runde, însă contra unor adversare grele precum Everton și Liverpool. A înșirat apoi 3 victorii, ultima fiind un 2-1 la Middlesbrough. Elevii argentinianului Mauricio Pochettino au marcat în toate cele 6 jocuri, dar în 4 dintre ele au dat numai câte un gol. Două dintre punctele pierdute au fost acasă, contra ”cormoranilor”. Spurs nu s-a mai înclinat din finalul ediției trecute, terminată cu două înfrângeri, una acasă, 1-2 cu Southampton.

Cu cel mai bun atac și una dintre cele mai solide defensive, golaveraj 18-5, Manchester City a funcționat perfect în campionat, cu succese pe linie, inclusiv un 2-1 pe terenul concitadinei United. Echipa condusă de Guardiola a dat minim două goluri în fiecare partidă, însă și defensiva i-a cedat în 5 din cele 6 confruntări, rezistând doar la un 4-0 acasă cu Bournemouth. Jumătate din totalul golurilor le-a semnat ”afară”. Cu tot cu sezonul trecut, ”cetățenii” nu au mai cedat în Premier League de 8 meciuri, cu două egaluri și 6 triumfuri, de la un 2-4 la Southampton pe 1 mai.

O pierdere importantă se prefigurează la gazde, care riscă să nu poată miza pe nou venitul Moussa Sissoko, care s-a lovit destul de urât la cap în precedenta etapă. Lipsește în mod sigur golgheterul Harry Kane, accidentat. În schimb, Dier, Dembele și Rose s-au refăcut, dar e greu de crezut că toți trei vor prinde un loc în primul ”11”. De la ”cetățeni” absentează Nolito, suspendat, precum și Kompany, De Bruyne și Delph, accidentați.

Tottenham a triumfat în ambele dueluri directe din stagiunea anterioară, 4-1 acasă și 2-1 la Manchester. Acum două sezoane fusese rândul lui City să se impună de două ori, 4-1 pe propria arenă și 1-0 la Londra după ce, în 2013-2014, realizase două succese și mai concludente, 5-1 și 6-0. De 11 precedente încoace a existat mereu o învingătoare, de la un 0-0 în august 2010.

AICI GĂSIȚI COTELE LA TOTTENHAM – MANCHESTER CITY

 

AS ROMA – INTER MILANO, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)

Vecine de clasament, Roma și Inter oferă m eciul etapei în Italia

Meciul etapei din Serie A are loc pe ”Olimpico”, unde se înfruntă două vecine de clasament. Înaintea celei de-a 7-a runde, AS Roma ocupa locul 4, cu 10 puncte în cont, iar Inter se găsea o poziție mai sus, cu un punct în plus. Ambele tocmai au evoluat în Europa League: prima a bătut-o acasă pe Astra Giurgiu, scor 4-0, cealaltă a pierdut în Cehia, 1-3 cu Sparta Praga.

În campionat, romanii vin după ce au au suferit deja al doilea eșec stagional, 1-3 ”afară” cu FC Torino. Mai devreme, se înclinaseră tot pe teren străin, 0-1 la Florența, unica partidă din acest sezon în care nu au înscris: oricum, dețineau cel mai bun atac, cu 14 reușite. Un 4-0 acasă cu Crotone este singura victorie din ultimele 3 jocuri. Cu totul altfel stă situația de pe propria arenă, unde trupa condusă de Luciano Spalletti nu a iertat pe nimeni în 3 meciuri, perioadă în care a dat 11 goluri și a luat doar două, dar într-un singur duel, 3-2 cu Sampdoria. Pe ”Olimpico” nu s-a mai înclinat în Serie A de 15 confruntări, 11 câștigate (inclusiv ultimele 6), iar un 0-2 cu Atalanta în noiembrie 2015 este unicul eșec din precedentele 22 de vizite primite.

Inter nu a cedat decât în etapa inaugurală, 0-2 ”afară” cu Chievo, în singura dispută stagională în care nu a înscris. După aceea a înșirat 5 partide invincibile, terminate cu două egaluri la unu, ambele acasă, și 3 victorii (între care un 2-1 cu Juventus), fără ca vreodată să dea mai mult de două goluri. În anteriorul joc a făcut 1-1 pe ”San Siro” cu Bologna. După înfrângerea de la Verona, din deplasare s-a mai întors cu două triumfuri, ambele cu câte două reușite.

”Giallo-rossii” nu se pot baza Rudiger, Mario Rui, Nura, Vermaelen, toți accidentați. Milanezii își fac mai puține griji în privința efectivului: inapt rămâne doar Andreolli, în timp ce Joao Mario este incert. De Boer l-a iertat pe Brozovic, marginalizat o vreme.

De 3 dueluri directe nu a mai pierdut Inter în fața Romei, cu două victorii și o remiză: în sezonul trecut a realizat 1-0 acasă și 1-1 în deplasare. Ultimul succes roman s-a consemnat în noiembrie 2014, scor 4-2, pe ”Olimpico”. Pe de altă parte, ultimul triumf milanez la Roma a fost un 4-0 în octombrie 2008: de atunci gazdele au obținut 4 succese și 3 remize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AS ROMA – INTER MILANO

 

CELTA VIGO – FC BARCELONA, ora 21:45 (SPANIA PRIMERA DIVISION)

Deplasare mereu complicată pentru Barcelona la Vigo

Și Celta, și FC Barcelona traversează o perioadă fastă, ambele fiind neîntrecute de 3 etape. Însă, înaintea rundei a 7-a, gazdele ocupau doar locul 12, cu 7 puncte, pe când catalanii se aflau pe poziția secundă, cu 13 puncte, unul mai puțin decât liderul Real Madrid.

Cu unul dintre cele mai slabe atacuri, golaveraj 5-8, Celta a început rău campionatul, cu 3 eșecuri consecutive. Și-a revenit apoi, progresiv, înregistrând o remiză albă, apoi două victorii, ultima fiind la Barcelona, 2-0 cu Espanol. La fel s-a comportat și în partidele de acasă: pe primele două le-a pierdut fără să marcheze, între care un 0-4 cu Atletico, după care a și învins, 2-1 cu Gijon.

Cu cea mai bună ofensivă, golaveraj 19-6, FC Barcelona s-a înclinat numai o dată, 1-2 chiar acasă cu nou-promovata Alaves. După acest surprinzător eșec a mai înregistrat un egal și două victorii. Neașteptat, toate cele 5 puncte ratate au fost pe teren propriu. Pe teren străin nu a iertat pe nimeni, revenind numai cu succese din cele 3 deplasări, precedentele două terminate cu câte 5 goluri date (5-1 la Leganes, 5-0 la Gijon). Trupa condusă de Luis Enrique a înscris în toate cele 6 etape, dar a și luat gol în 4 dintre ele. ”Afară” nu a mai cedat de 6 meciuri, toate câștigate,  iar un 0-1 la San Sebastian este unica înfrângere din precedentele 18 vizite făcute. Tocmai s-a impus și în Ligă, 2-1 la Monchengladbach.

Fiecare formație are absențe importante. Gazdele nu se pot baza pe Beauvue și Orellana, în timp ce catalanii nu îi au la dispoziție pe Messi și Umtiti. Toți sunt accidentați.

Sezonul trecut, fiecare echipă a triumfat detașat pe propria arenă, Celta Vigo cu 4-1, FC Barcelona cu 6-1. Din aprilie 2015, scor 1-0, datează ultimul succes al catalanilor pe ”Balaidos”, unde s-au înclinat numai o dată în precedentele 6 vizite făcute.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTA VIGO – FC BARCELONA 

 

STANDARD – ANDERLECHT, ora 19:00 (BELGIA, FIRST DIVISION A)

Standard are deja 6 meciuri fără eșec cu Anderlecht

Unul dintre clasicele campionatului belgian le găsește pe cele două protagoniste vecine de clasament. Înaintea etapei a 9-a, Standard ocupa locul 3, iar Anderlecht se afla pe a doua poziție, ambele cu câte 15 puncte în cont, 4 mai puține decât liderul surpriză Waregem. Departajarea dintre ele o fac reușitele, deoarece diferența de golaveraj este identică, 12-5 față de 17-10.

De 5 runde nu a mai pierdut Standard, cu două egaluri urmate de 3 victorii, ultima fiind un 3-0 cu Eupen. În această perioadă nu a luat gol decât într-un 2-2 pe terenul campioanei FC Bruges. Singurul eșec stagional l-a suferit la Waregem, 0-1. În schimb, acasă a realizat un egal și 3 victorii, ultimele două consecutive, însă toate fără să fi primit vreun gol. Precedenta înfrângere pe propria arenă a suferit-o acum 9 dispute, după 1-2 cu St. Trond în februarie bifând două remize și 6 succese. Recent, clubul din Liege l-a instalat pe bancă pe sârbul Aleksandar Jankovici în locul lui Yannick Ferrera.

Anderlecht tocmai a suferit primul eșec din acest campionat, 1-2 chiar la Bruxelles cu Westerlo. Anterior, Stanciu, Chipciu și colegii lor realizaseră 3 egaluri și 4 victorii, ultimele două la rând. Ei nu au marcat doar într-un 0-0 la St. Trond, dar în alte 6 partide au luat gol. De pe teren străin au revenit cu două remize încadrate de câte un triumf, precedentul fiind la Genk, 2-0. ”Afară”, echipa preluată din vară de elvețianul Rene Weiler nu a mai cedat de 4 partide, cu două victorii și două remize. În 4 din ultimele 5 deplasări a dat câte două goluri.

De 6 confruntări nu a mai pierdut Standard în fața lui Anderlecht, cu două egaluri și 4 succese. 4 dintre partide a fost sezonul trecut, două în sezonul regulat și două în play-off, încheiate cu 3-1 și 1-0 acasă, plus 1-1 și 3-3 la Bruxelles. Anteriorul eșec a fost un 1-2 ”afară” în aprilie 2014. Anderlecht nu a mai învins la Liege din februarie 2012, scor 2-1. De atunci, gazdele au înregistrat 6 victorii și două remize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STANDARD – ANDERLECHT

 

ZENIT – SPARTAK, ora 16:30 (RUSIA, PREMIER LEAGUE)

Zenit vizează victoria și primul loc

Mircea Lucescu și Zenit-ul său se bat cu Spartak pentru șefie. Înaintea etapei a 9-a, formația din St. Petersburg ocupa locul 3 cu 16 puncte și i-ar devansa pe moscoviți, care sunt lideri cu 19 puncte, în cazul unei victorii, fiind favorizată de golaveraj, 18-6 contra 14-3. Ar mai fi o condiție pentru a rămâne apoi pe prima poziție, aceea ca ȚSKA Moscova, cu 18 puncte în cont, să nu învingă ulterior pe terenul vicecampioanei Rostov.

Cu cel mai bun atac, 18 reușite, Zenit este neînvinsă în actualul campionat, cu 4 egaluri și 4 victorii. În runda precedentă a remizat la Mahacikala, 2-2 cu Anji, după 3 succese la rând, cu 12 goluri date și numai unul luat. De 6 jocuri marchează constant. Pe teren propriu, elevii lui Lucescu au ratat 4 puncte, cu două remize (una ”albă”) și 3 triumfuri. Cu tot cu sezonul trecut, ei nu s-au mai înclinat acasă de 16 jocuri. Tot pe ”Petrovski” s-au impus joi categoric în grupele Europa League, 5-0 cu Alkmaar.

Cu cea mai bună apărare, doar 3 goluri încasate, liderul Spartak tocmai a suferit primul eșec stagional, 0-1 chiar acasă cu Ufa, totodată unicul meci în care nu a putut să înscrie. Anterior, formația condusă din august 2016 de italianul Massimo Carrera realizase un nul și 6 succese. Tot cu UFA au încasat moscoviții și anterioara înfrângere din deplasare, 1-3 în mai, acum 4 vizite făcute în campionat.

De 4 confruntări nu a mai cedat Zenit cu Spartak, perioadă în care a bifat 3 egaluri, urmate de o victorie: stagiunea trecută a terminat 2-2 la Moscova și 5-2 acasă. Ultimul triumf al moscoviților, totodată singurul de 8 precedente încoace, a fost un 4-2 pe teren propriu, în noiembrie 2013. La St. Petersburg nu au mai câștigat din mai 2012, scor 3-2, din acel moment gazdele obținând o remiză și 3 triumfuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ZENIT – SPARTAK

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă