ROMÂNIA TREBUIE SĂ CONFIRME ÎN KAZAHSTAN SUCCESUL DIN ARMENIA

ROMÂNIA TREBUIE SĂ CONFIRME ÎN KAZAHSTAN SUCCESUL DIN ARMENIA

Romania a învins cu 5-0 în Armenia, scor confortabil și important pentru noul proiect al lui Christoph Daum. Acum însă ”tricolorii” trebuie să confirme în Kazahstan prestația bună de la Erevan și să obțină o nouă victorie, cu care să aștepte în liniște partidele contracandidatelor de azi, eventual cu speranța unui pas greșit al unora sau altora, dar și să aștepte cu speranță confruntarea extrem de importantă cu Polonia, din noiembrie. Cine crede că va fi ușor pentru ”tricolori” greșește, căci condițiile de la Astana sunt mai complicate chiar decât echipa gazdă, cel mai bun exemplu fiind derapajul polonezilor. Care au de jucat azi cu Armenia și pornesc ca mari favoriți, celălalt meci al grupei fiind Danemarca-Muntenegru, cu oaspeții încercând o nouă surpriză după cea de la Cluj. Pe lângă celelalte 6 partide din zona europeană, din grupele C și F, cu Slovenia-Anglia drept cap de afiș, programul zilei cuprinde și partide din zona sud-americană. Fără Messi și Neymar, Argentina și Brazilia încearcă să-și câștige meciurile cu Paraguay și Venezuela înaintea duelului direct din noiembrie, argentinienii fiind mai presați de vreme ce acum ocupă un loc în afara zonei de calificare directă. Avancronici și cote, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

KAZAHSTAN – ROMÂNIA, marți, 11.10, ora 19:00 (PRELIMINARII CM 2018)

România trebuie să confirme în Kazahstan victoria de la Erevan

La Astana, România are ocazia să confirme jocul convingător din Armenia, premiat cu o victorie concludentă, 5-0. Cu 4 puncte după două etape, ”tricolorii” sunt co-lideri alături de Muntenegru, cu care remizaseră anterior, 1-1 la Cluj. Kazahstan a avut un debut de campanie remarcabil, 2-2 acasă cu Polonia, revenind de la 0-2, dar a fost adusă repede cu picioarele pe pământ în Muntenegru, unde a pierdut cu 5-0. Cu un punct, se află pe locul 5, penultimul, înaintea Armeniei.

De 3 meciuri nu au mai învins kazahii, cu două eșecuri la zero și un egal. Un 1-0 într-un ”amical” în China este singurul succes din ultimele 5 jocuri, ba nu are decât 3 triumfuri de 19 dispute încoace. Pe teren propriu, echipa antrenată de Talgat Baisufinov nu s-a mai bucurat pentru o victorie de 7 partide, 4 cedate și tot 4 terminate fără să fi marcat. Anteriorul succes a fost un 7-1 cu Kirghistan, un test din septembrie 2014.

Pentru România, triumful din Armenia a fost primul după o așteptare de 4 confruntări, încheiate cu două remize și două înfrângeri, și doar al doilea de 9 meciuri încoace. În schimb, nu s-a înclinat decât de 3 ori  în anterioarele 26 de dispute, 11 terminate cu remize. Doar în unul din precedentele 8 jocuri nu a înscris. Un 1-2 la Euro 2016, cu gazda Franța, este singurul eșec din ultimele 9 deplasări, 5 câștigate.

Disputa de pe ”Astana Arena” este prima din istorie dintre cele două reprezentative. O problemă pentru ”tricolorii” pregătiți de Christoph Daum ar putea-o reprezenta gazonul sintetic, mai ales dacă va fi udat, așa cum obișnuiesc gazdele să procedeze. Nu este de omis nici faptul că la ora meciului va fi o temperatură scăzută, de 2-3 grade Celsius, ba nu-i exclus să fie și lapoviță.

În privința lotului, Bogdan Stancu și Romario Benzar au acuzat probleme medicale după meciul din Armenia, dar ambii sunt recuperabili. Inapți la Erevan, Maxim și Steliano Filip s-au refăcut. E posibil ca Daum să opereze modificări în primul ”11”, din care ar ieși Latovlevici și Bogdan Stancu pentru a intra Toșca și Andone.

AICI GĂSIȚI COTELE LA KAZAHSTAN – ROMÂNIA

 

DANEMARCA – MUNTENEGRU, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Muntenegru speră să dea lovitura și la Copenhaga

Pe ”Telia Parken” din Copenhaga are loc un meci cu implicații majore în clasamentul grupei. Înaintea etapei a 3-a, Danemarca ocupă locul 4, cu 3 puncte: anterior a cedat în Polonia, 2-3, după ce se impusese tot la limită acasă, 1-0 cu Armenia. În vizită îi vine Muntenegru, co-lider alături de România, cu 4 puncte în cont: tocmai a umilit Kazahstanul, 5-0, după ce remizase la Cluj, 1-1 cu ”tricolorii”.

Eșecul cu polonezii este primul suferit de danezi după o invincibilitate de 4 partide, cu un egal la 2 urmat de 3 victorii, toate fără gol luat. De 10 meciuri înscriu constant. Imbatabilitatea de pe propria arenă durează de 4 jocuri (un egal, apoi 3 succese, ultimele două la zero), cu începere de la un 1-2 cu Franța într-un  ”amical” din octombrie 2015. Acesta este, însă, și singurul insucces din precedentele 10 apariții acasă, 7 terminate cu triumfuri și 9 cu gol dat. Din decembrie 2015, pe banca ”roș-albă” se află norvegianul Age Hareide.

Pentru Muntenegru, victoria de acasă cu Kazahstan a venit după o așteptare de 7 partide, încheiate cu două remize și 5 înfrângeri. Același triumf este cel mai consistent din precedentele sale 30 de confruntări, de la un 6-0 în San Marino, în septembrie 2012. În schimb, ”afară” nu s-a mai impus de 5 meciuri, cu 4 eșecuri (două la zero) urmate de un egal: ultimul succes a fost un 2-0 în Moldova în septembrie 2015. Aceasta este și unica victorie obținută de elevii lui Ljubisa Tumbakovic de 11 deplasări încoace, cu gol înscris în 6 dintre ele, în 5 cazuri numai câte unul.

Cele două formații nu s-au mai înfruntat până acum într-un meci oficial. Ele s-au mai întâlnit o singură dată într-o partidă de verificare disputată în iunie 2015 tot în Danemarca, la Viborg. Atunci, gazdele au învins cu 2-1 (Eriksen 70, Fischer 85 penalty – Jovetic 17).

AICI GĂSIȚI COTELE LA DANEMARCA – MUNTENEGRU

 

GERMANIA – IRLANDA DE NORD, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Nemții nu glumesc în aceste preliminarii

Germania are parte de un start ideal în aceste eliminatorii, cu două victorii concludente fără gol primit, 3-0 și în Norvegia, și acasă cu Cehia. La Hannover, liderul grupei o așteaptă pe Irlanda de Nord, și ea neînvinsă și fără gol luat după 0-0 în Cehia și 4-0 pe teren propriu cu modesta San Marino: cele 4 puncte o plasează pe locul 3, după nemți și un surprinzător Azerbaidjan cu punctaj maxim înaintea celei de-a 3-a runde.

Nemții au legat 3 succese la zero de la ultimul eșec, 0-2 cu gazda Franța în semifinalele Euro 2016. Aceasta este singura lor înfrângere din precedentele 10 partide, 7 câștigate, și unicul meci din anterioarele 7 în care nu au izbutit să marcheze. Gol nu au luat nici în anterioarele 3 jocuri de acasă, toate terminate cu succese, precedate de un 1-3 într-un test cu Slovacia, singura înfrângere de 5 partide încoace pe propria arenă, indiferent de întrecere. Numai la ”oficiale”, echipa antrenată de Joachim Low din 2006 este imbatabilă acasă de 24 de meciuri, de la un 0-3 cu Cehia în octombrie 2007. Doar în preliminariile CM nu s-a mai înclinat de 25 de partide, cu 5 remize și 20 de triumfuri, ultimele 8 consecutive (6 dintre ele la zero), cu începere de la un 1-5 chiar pe teren propriu cu Anglia, în septembrie 2001.

Nord-irlandezii au învins-o pe San Marino după o pauză de 3 jocuri, încheiate cu două eșecuri și un egal, toate fără gol dat. Ei au participat la Euro 2016, unde au urcat până în ”optimi”, bifând o victorie și 3 eșecuri, unicele însă de 18 dispute încoace, în toate competițiile. Pe teren străin nu au mai cedat de 5 confruntări, dar numai au remizat în ultimele 4, două întâi la unu, apoi la zero. Precedentul eșec suferit ”afară” de trupa condusă de Michael O Neill a fost un 0-1 în Scoția, ”amical” din martie 2015.

10 partide oficiale s-au mai desfășurat până acum între Germania și Irlanda de Nord. Nemții nu au cedat decât de două ori, ambele în preliminariile CE 1984, cu același 0-1. În rest, ei au mai înregistrat două egaluri și 6 victorii, precedentele 4 consecutive, iar anterioarele 3 fără gol încasat. Ultima confruntare a fost chiar în grupe la Euro 2016, un 1-0 decis de Mario Gomez (30). Au mai existat și 5 ”amicale”, tot cu avantaj german: 3 succese, două egaluri. Golaverajul general este 33-13.

Cu tot lotul valid, O Neill are o singură dilemă, dacă să-l titularizeze pe Kyle Lefferty, autor al unei ”duble” cu San Marino, când însă a început meciul de pe bancă. La nemți e posibil să apară Gundogan.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GERMANIA – IRLANDA DE NORD

 

SLOVENIA – ANGLIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Slovenia încearcă să profite de incertitudinile Angliei

Slovenia evoluează la Ljubljana după un triumf important, 1-0 acasă cu Slovacia, după ce la debutul acestor preliminarii se împiedicase în Lituania, scor 2-2. Toate cele 3 reușite le-a semnat în repriza secundă, iar zestrea de 4 puncte o situează pe locul 3. La rândul ei, Anglia nu a început foarte convingător traseul cu noul selecționer, interimarul Gareth Southgate, un 2-0 acasă cu modesta Malta. Anterior, cu Sam Allardyce pe bancă, trupa Albionului se impusese scurt, 1-0 în Slovacia, fiind singura din serie cu punctaj maxim, dar și unica fără gol primit.

Succesul cu slovacii este primul obținut de sloveni după o așteptare de 4 partide, terminate cu două remize și tot atâtea eșecuri, 3 dintre ele fără să fi marcat. Una din înfrângeri, 0-1 într-un test cu Turcia, este singura încasată în ultimele 6 prezențe pe teren propriu, jumătate câștigate și 5 încheiate cu doar câte un gol dat. Numai o dată în precedentele 8 dispute de acasă nu au marcat.

Anglia a legat două succese după ce părăsise Euro 2016 învinsă de Islanda, 1-2 în ”optimi”. Acesta este singurul eșec din ultimele 9 meciuri, 6 câștigate. În același timp, numai o dată în anterioarele 12 înfruntări nu a înscris. ”Afară” nu s-a mai înclinat de două meciuri (o remiză albă, un succes), după un 0-2 într-un ”amical” în Spania, unica înfrângere de 16 deplasări încoace, 9 terminate cu victorii.

Trei meciuri oficiale au mai avut loc anterior între cele două echipe. Anglia s-a impus în toate: 1-0 la CM 2010, apoi 3-1 acasă și 3-2 ”afară” în preliminariile CE 2016. Ultima victorie a fost semnată de Rooney în minutul 86. Tot insularii au triumfat și în singurul ”amical”, 2-1 pe ”Wembley” în septembrie 2009.

Gazdele nu au probleme speciale de efectiv. În schimb, față de precedenta convocare, englezii au rămas fără portarul Heaton și fundașul Bertrand, ambii accidentați, în loc fiind chemați Pickford (Sunderland), respectiv Gibbs (Arsenal). Rezervă la Manchester United în ultimele 3 meciuri, Rooney este foarte probabil să stea pe bancă și-n debutul partidei din Slovenia

AICI GĂSIȚI COTELE LA SLOVENIA – ANGLIA

 

ARGENTINA – PARAGUAY, ora 02:30 (PRELIMINARII CM 2018)

Argentina e datoare, dar are foarte multe absențe

Argentina are o revanșă de luat după ce săptămâna trecută a rămas datoare, revenind cu doar un 2-2 de pe terenul modestei Peru. După acest egal, al doilea consecutiv în grupă, echipa preluată din august 2016 de Edgardo Bauza a ieșit din zona calificării directe, coborând pe locul 5, de baraj, cu 16 puncte, 3 mai puține decât liderul Uruguay, înaintea etapei a 10-a. Paraguay s-a descurcat și mai rău: a cedat acasă cu Columbia (0-1), bifând a doua înfrângere la rând, și a ajuns pe a 6-a poziție, cu 12 puncte.

În actualele preliminarii, Argentina a pierdut doar în runda inaugurală, 0-2 chiar acasă cu Ecuador. Ulterior, a realizat 4 victorii (3 dintre ele la zero) flancate de câte două egaluri. De 9 partide înscrie mereu, însă puțin, având un golaveraj modest, 11-8. Traseul de acasă l-a început slab, cu un eșec și un egal, apoi și-a revenit, bifând două triumfuri fără să ia gol. În toate competițiile, ”pumele” sunt imbatabile de 15 dispute, de la același insucces cu ecuadorienii.

Prima echipă din clasament cu golaveraj negativ, 9-12, Paraguay nu a mai învins de două partide. Mai mult, un 2-1 acasă cu Chile este singurul succes din precedentele 5 meciuri, încadrat de două remize la doi, respectiv două eșecuri, ambele fără să fi marcat. În privința deplasărilor, s-a impus numai în prima, 1-0 în Venezuela, urmată de un nul și două înfrângeri la zero. Indiferent de întrecere, aceeași victorie cu chilienii este unica din ultimele 9 partide, 5 pierdute, iar ”afară” nu a mai triumfat de 5 meciuri, 4 cedate, inclusiv precedentele 3.

Cu 0-0 s-a încheiat turul de la Asuncion. Argentina a ajuns, astfel, la 6 dueluri directe invincibile, 4 dintre ele câștigate, cu începere de la un 0-1 ”afară” în septembrie 2009. Paraguay nu s-a impus niciodată în fieful ”pumelor”. Din totalul de 15 precedente, cele mai multe, 7, s-au încheiat cu remize, pe lângă 6 succese argentiniene și două paraguayene.

Argentinienii nu se pot baza nici acum pe Messi, Biglia, Augusto Fernandez, toți accidentați. De asemenea, fundașii Zabaleta, Funes Mori și Otamendi sunt suspendați, favoriți să-i substituie fiind Mercado, Demichelis și Musacchio. În plus, Aguero a acuzat dureri musculare și a abandonat antrenamentul de duminică. Dacă nu se va reface, în loc ar intra Gaitan.

Dincolo, selecționerul Francisco Arce nu contează pe accidentații Santander și și Edgar Benitez. El plănuiește să facă mai multe modificări față de meciul precedent pentru a oferi echipei sale rapiditate și incisivitate. Printre noii titulari s-ar număra Angel Romero, Junior Alonso, Lucas Barrios, Miguel Almiron, cel din urmă fiind considerat noul star al Paraguayului.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARGENTINA – PARAGUAY

 

VENEZUELA – BRAZILIA, ora 03:30 (PRELIMINARII CM 2018)

Chiar și fără Neymar, Brazilia caută a 4-a victorie consecutivă

Venezuela are o misiunea tare complicată: contra Braziliei încearcă să obțină prima sa victorie din aceste eliminatorii. În primele 9 runde, formația antrenată de Rafael Dudamel nu a adunat decât două puncte, deținând ”lanterna roșie”. În schimb, Selecao se găsește pe poziția secundă, cu 18 puncte, unul sub liderul Uruguay.

Cu cel mai slab atac și cea mai fragilă apărare, golaveraj 9-24, venezuelenii tocmai s-au înclinat în Uruguay, 0-3, după ce realizaseră o mică surpriză, rezistând acasă în fața Argentinei, scor 2-2. Celălalt punct îl acumulaseră acum 5 partide din deplasare, în Peru, tot 2-2. În rest au înregistrat 7 eșecuri, 3 dintre ele pe propria arenă: în ultimele 3 vizite primite au marcat și au luat mereu gol. În toate competițiile, elevii lui Dudamel nu au mai triumfat de 5 jocuri, 3 cedate, de la un 1-0 cu Uruguay în iunie trecut, la Copa America Centenario.

Brazilia beneficiază de cea mai productivă ofensivă într-un golaveraj 21-9. În precedentul joc a izbutit cel mai detașat succes, 5-0 acasă cu Bolivia. Echipa preluată de Tite din iunie 2016 a pierdut doar în prima etapă, 0-2 în Chile, după care a înregistrat 3 remize și 5 triumfuri (precedentele 3 la rând), toate cu gol dat. Singurul succes ”afară”, pe lângă un eșec și două egaluri, l-a bifat în anterioara deplasare, 3-0 în Ecuador. Indiferent de întrecere, Neymar și colegii lui au legat 3 victorii de la un 0-1 cu Peru la Copa America Centenario, unica înfrângere din anterioarele 12 confruntări.

Gazdele nu-i au la dispoziție pe Christian Santos și Luis Seijas, ambii cu probleme medicale. În plus, Vizcarrondo și Alex Gonzales sunt suspendați. În cealaltă tabără, brazilienii sunt privați de Marcelo, Casemiro și Douglas Costa, toți accidentați. Nici Neymar nu a făcut deplasarea la Merida, starul Barcelonei aflându-se la doar un ”galben” de suspendare, ceea ce i-a determinat pe oficialii brazilieni să-l menajeze, căci următorul joc este cu Argentin, în noiembrie.

În tur, Brazilia a învins cu 3-1. De 5 partide nu a mai pierdut trupa ”auriverde” cu Venezuela, cu două remize albe și 3 victorii, cu începere de la un 0-2 consemnat într-un ”amical” jucat în SUA în iunie 2008. Acesta este și unicul eșec în 11 dueluri directe, 8 dintre ele câștigate, golaveraj 33-6.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VENEZUELA – BRAZILIA

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă