OLANDA-FRANȚA: PRIMUL DUEL DIRECT AL FAVORITELOR GRUPEI

OLANDA-FRANȚA: PRIMUL DUEL DIRECT AL FAVORITELOR GRUPEI

Olanda și Franța s-au intâlnit de curând într-un meci amical. De pregătire pentru francezi în perspectiva Europeanului pe care urmau să-l găzduiască, oarecum de consolare pentru olandezi, care rataseră prezența la turneul final. Atunci a câștigat Franța, aparent fără problemă, dar astăzi datele problemei sunt altele. Olanda nu-și mai poate permite ratarea unei alte calificări și pare să fi depășit perioada tulbure, în vreme ce Franța încă n-a uitat finala pierdută acasă cu Portugalia. În aceeași grupă stă la pândă Suedia, cu o partidă aparent facilă acasă cu Bulgaria, programul zilei aducând alte și partide din preliminariile Mondialului, Olanda-Franța fiind însă capul de afiș.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

OLANDA – FRANȚA, luni, 10.10, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Primul duel direct al favoritelor grupei

După ce a eșuat în precedentele preliminarii, când nu a prins nici măcar barajul de Euro, Olanda se comportă cu totul altfel în noua campanie. Echipa condusă de Danny Blind tocmai a învins acasă Belarusul cu 4-1, anterior revenind cu un 1-1 din Suedia. Acum se confruntă, însă, cu cel mai dur adversar din serie, Franța. Vicecampioana continentală vine tot după un 4-1, acasă cu Bulgaria, precedat de un modest 0-0 în Belarus. Cele două echipe conduc grupa cu același număr de puncte, 4, precum Suedia.

Pentru batavi, recentul succes cu bielorușii a fost primul obținut pe teren propriu după 5 eșecuri consecutive, în toate competițiile. În anterioara apariție acasă cedaseră în ”amicalul” cu Grecia, 1-2. Acesta este și singurul eșec din ultimele 7 partide, 4 câștigate. De alte 11 jocuri ei înscriu constant.

Doar o înfrângere a încasat Franța de 14 partide încoace, dar una grea, 0-1 după prelungiri în finala Euro 2016 contra Portugaliei, competiție pe care a și organizat-o. Din aceste meciuri, 11 au fost victorii. Pe teren străin nu s-a mai înclinat de la un 0-2 într-un test în Anglia, de atunci realizând două triumfuri și o remiză albă.

De 5 ori s-au înfruntat oficial cele două selecționate. Olanda nu a mai pierdut de 3 dueluri directe, terminate cu un 0-0, apoi cu 3-2 și 4-1, toate la turnee finale de Euro. Franța a învins numai o dată, 2-0 în noiembrie 1981. A triumfat, pe de altă parte, în ultima dispută directă, 3-2 la Amsterdam într-un ”amical” din martie trecut. În total, există 24 de precedente, cu avantaj francez: 11 victorii, 3 egaluri și 10 înfrângeri.

Pentru noua partidă, Olanda îl are incert pe Sneijder, care nu a scăpat de durerile musculare. Preventiv, selecționerul Danny Blind l-a chemat pe Vilhena, de la Feyenoord. Accidentat, Cillessen a ieșit din calcule, precum o făcuseră anterior Robben, Luuk de Jong și Berghis. Narsingh a părăsit și el lotul, tot din pricina problemelor medicale. Dincolo, după Umtiti și Rami, Didier Deschamps a rămas și fără Sagna, care s-a ales cu o leziune musculară cu Bulgaria, în loc aducându-l pe Corchia (Lille). În față, în absența lui Giroud, va miza, probabil, tot pe cuplul Gameiro – Griezmann, cei doi atacanți de la Atletico semnând vinerea trecută 3 din cele 4 goluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLANDA – FRANȚA

 

SUEDIA – BULGARIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Suedia are probleme la finalizare, dar și bulgarii au o apărare șubredă

Fără Zlatan Ibrahimovic, retras după Euro 2016, Suedia speră să-și  recapete concentrarea la finalizare, capitol la care a suferit recent în Luxemburg, unde a învins cu numai 1-0 și a ratat 7 mari ocazii de gol. Anterior, remizase acasă cu Olanda (1-1), iar cu 4 puncte se află pe locul 3, cu aceeași zestre ca batavii și francezii, aflați în față. Pe ”Friends Arena” vine Bulgaria, tocmai perdantă în Franța, 1-4, la debutul noului selecționer, Petar Hubcev. În prima etapă, realizase un 4-3 acasă cu Luxemburg, cele 3 puncte plasându-i pe vecinii noștri pe a 4-a poziție, cu cea mai slabă apărare din serie. De altfel, Bulgaria a încasat 15 goluri în precedentele 3 deplasări.

Succesul din Luxemburg a fost primul obținut de Suedia după o așteptare de 4 partide, trei dintre ele disputate la Euro și terminate cu un egal la unu și două eșecuri la același scor, 0-1. Cu excepția unui 3-0 într-un test cu Țara Galilor, echipa pregătită de Janne Andersson din aprilie 2016 a marcat puțin în 8 din ultimele 9 partide: de 5 ori câte un gol și în 3 rânduri nici unul. Același triumf cu galezii este singurul bifat în precedentele 5 partide de acasă, completat de 3 remize și un eșec.

Tot cu luxemburghezii au înregistrat bulgarii singura victorie din anterioarele 4 meciuri, înainte de startul calificărilor suferind două înfrângeri drastice, 0-4 cu Danemarca și 2-7 cu Japonia. Totuși, doar o dată de 7 partide încoace nu au marcat. Precedentele două deplasări au însemnat tot atâtea eșecuri, precedate de două succese în ”amicale”, 2-0 în Macedonia și, mai ales, 1-0 în Portugalia.

Din cele 11 dispute oficiale anterioare, Suedia nu le-a pierdut decât pe primele două, 0-2 acasă și 0-3 ”afară” în 1967. Din acel moment, scandinavii și-au trecut în cont două egaluri și 7 victorii, ultimele 6 la rând, perioadă în care a încasat numai un gol, într-un 1-1 din 1993: precedentele dueluri le-a terminat cu un dublu 3-0 în 2005, în preliminariile CM 2006. Ei s-au impus și în toate cele 3 ”amicale”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SUEDIA – BULGARIA

 

FEROE – PORTUGALIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Feroe speră să pună probleme campioanei Europei

Pentru întâia lor confruntare oficială din istorie, Portugalia nu pare a avea o misiunea tocmai ușoară în Feroe. Gazdele au un start de preliminarii peste așteptări: nu numai că nu au pierdut în primele două etape, dar nici nu au încasat vreun gol, prin 0-0 acasă cu Ungaria și recentul 2-0 din Letonia. Cu 4 puncte, ele ocupă locul 2, după Elveția (6p). Lusitanii s-au distrat vineri cu Andorra, scor 6-0 (Cristiano Ronaldo a marcat de 4 ori), dar anterior cedaseră în Elveția, 0-2: cu 3 puncte se situează pe a 3-a treaptă.

Doar o dată a pierdut Feroe în ultimele 4 meciuri și tot într-un singur caz a învins de 3 partide încoace. Și mai în spate, a înregistrat două succese în precedentele 8 dispute. Pe de altă parte, pe propria arenă nu a mai triumfat de 3 meciuri, cu două înfrângeri, între care 0-3 cu România, și o remiză albă. Un 2-1 cu Grecia, în iunie 2015, este singura victorie realizată de trupa danezului Lars Olsen în anterioarele 12 vizite primite, 9 terminate cu eșecuri, numai în ultima neluând gol.

Pentru lusitani, înfrângerea din Elveția este unica din ultimele 11 partide, 6 câștigate, doar într-una nemarcând. Același joc este unicul din ultimele 5 în care defensiva le-a cedat. În această perioadă se numără și disputele de la Euro 2016 (4 remize, 3 succese), unde au cucerit în premieră titlul continental. Anterioarele două deplasări s-au soldat cu eșecuri, ambele la zero, precedate de un 2-0 în Luxemburg, într-un meci amical din noiembrie 2015. În trecutele eliminatorii, de CE, Portugalia s-a impus în toate cele 4 vizite efectuate.

Cele două formații s-au înfruntat până acum doar într-o partidă de verificare. Aceasta a avut loc în august 2008, în Portugalia, unde gazdele au triumfat cu 5-0. De la disputa de la Torshavn absentează Nani, Adrien și Cedric, toți accidentați, selecționerul Fernando Santos chemându-i în schimb pe Nelson Semedo și Pizzi. Incert a devenit Raphael Guerreiro

AICI GĂSIȚI COTELE LA FEROE – PORTUGALIA

 

ESTONIA – GRECIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Grecia caută să confirme revenirea cu a 3-a victorie consecutivă

Estonia încearcă să arate să victoria de vinerea trecută, 4-0 cu Gibraltar, nu este întâmplătoare și că mai degrabă usturătorul 0-5 din Bosnia, de la startul acestor eliminatorii, a fost un accidentat. Cu 3 puncte,balticii ocupă locul 3. În schimb, Grecia nu a iertat nimic: are 6 puncte un cont, după 4-1 în Gibraltar și 2-0 cu Cipru, și se află pe poziția secundă, fiind devansată de Belgia doar la golaveraj.

Triumful cu Gibraltar este primul obținut de Estonia după o pauză de 4 partide, terminate cu două egaluri și două eșecuri, cu 13 goluri luate și numai unul dat. Mai mult, nu s-a impus decât de două ori de 10 partide încoace, 6 încheiate fără să fi marcat. Alta este situația pe teren propriu, unde nu s-a mai înclinat de 4 meciuri (două remize, una albă, și două succese la zero), ba un 0-1 într-un test din martie cu Serbia este singura înfrângere din anterioarele 8 vizite primite, jumătate câștigate.

Startul actualelor calificări a arătat că Grecia se află în progres după ce în fostele preliminarii s-a numărat printre marile dezamăgiri. Echipa preluată de germanul Michael Skibbe în octombrie 2015 este neîntrecută de 4 confruntări, toate încheiate cu triumfuri, între care un 2-1 într-un examen în Olanda. Tot într-un ”amical” a suferit ultima înfrângere, 0-1 în Australia. Precedentele 3 vizite făcute au reprezentat tot atâtea victorii, cu gol dat și încasat mereu, dar aceste succese sunt unicele din ultimele 17 apariții ”afară”, 5 pierdute și alte 9 încheiate fără să fi marcat.

Dacă anterior nu s-au mai întâlnit oficial, Estonia și Grecia s-au duelat în două partide de verificare. Ambele au avut loc în Grecia, 2-2 în decembrie 1999 și 4-2 pentru eleni în noiembrie 2001.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ESTONIA – GRECIA

 

BOSNIA – CIPRU, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)

Pe teren propriu Bosnia e altă echipă

Bosnia are prilejul să se revanșeze după ce a suferit cel mai drastic eșec din ultimele 47 de partide, 0-4 în Belgia: nu mai o încasase atât de rău de la un 2-6 în Portugalia, în noiembrie 2011. Rezultatul de la Bruxelles contrastează puternic cu cel realizat în primul meci din calificări, 5-0 acasă cu Estonia. Cele 3 puncte din cont plasează echipa antrenată de Mehmed Bazdarevic pe locul 3. Misiunea sa ar putea fi facilitată de forma slabă a adversarului: Cipru încă nu a adunat vreun punct, ba este și singura din grupă fără gol dat după 0-3 cu Belgia și 0-2 în Grecia, numai codașa Gibraltar având un golaveraj mai slab.

Înfrângerea din Belgia a venit pentru bosniaci după 3 meciuri imbatabile, cu un egal și două victorii. Același joc este unicul din ultimele 7 în care ei nu au putut marca. Mult mai bun este bilanțul de acasă, unde Dzeko, Pjanic, Lulic și colegii lor nu au mai cedat de 6 jocuri, 5 câștigate. De 11 vizite primite încoace ei înscriu constant. Coincidență, ultimul lor eșec pe teren propriu, și singurul din precedentele 10 dispute ca gazde, l-au suferit chiar cu Cipru, 1-2 în septembrie 2014.

De 5 confruntări nu au mai învins ciprioții, interval în care au legat numai eșecuri, 3 dintre ele, inclusiv ultimele două, la zero. Anteriorul triumf, și unicul de 8 meciuri încoace, l-au obținut  în Israel, 2-1 în octombrie 2015. Pe teren străin s-au înclinat în ultimele 3 confruntări. Tot ”afară”, au două succese în precedentele 7 partide și 3 triumfuri de 31 de deplasări încoace, 23 dintre ele terminate cu înfrângeri.

Cele două reprezentative s-au înfruntat și în trecutele preliminarii, cele pentru Euro 2016. Atunci, fiecare s-a impus pe terenul celeilalte, Cipru cu 2-1 (Pjanic a ratat egalarea în final, irosind un penalty), Bosnia cu 3-2.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BOSNIA – CIPRU

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă