Articolul urmator

PSG ÎNCEARCĂ SĂ RISIPEASCĂ INCERTITUDINILE

PSG ÎNCEARCĂ SĂ RISIPEASCĂ INCERTITUDINILE

S-au dus 10 etape din Ligue 1, aproape o treime din campionatul în curs, și despre PSG nu se poate spune că a progresat față de sezonul trecut. Dimpotrivă, regresul este destul de evident și nu doar din punct de vedere al locului 3 ocupat în acest moment în clasament, la 6 puncte de liderul Nice, cu mai ales din punct de vedere al exprimării. Dubiile afișate de mulți la momentul numirii lui Unai Emery pe banca tehnică au devenit din ce în ce mai pronunțate, capacitatea tehnicianul spaniol de a conduce un vestiar plin de vedete, dar și concepțiile sale tactice, fiind punctele cel mai des întâlnite pe harta contestărilor. Cu aceste incertitudini merge PSG azi la Lille pentru a întâlni o echipă ce a trăit și vremuri mai bune, dar care acum stă destul de rău, fiind foarte aproape de zona retrogradării. Gazdele speră însă ca meciul cu PSG să fie exact momentul de reviriment al trupei lui Frederic Antonetti și începutul revenirii spre zonele mai aerisite, acolo unde ar trebui să se afle totuși Lille dacă ținem seama de valoarea lotului. Nu doar în Franța se joacă astăzi, ci și-n Spania, Germania, Portugalia, Olanda, Belgia, fără a uita de confruntarea din Liga 1 de la noi, ce marchează începutul returului, însă o bornă importantă în programul zilei vine din handbalul feminin, mai exact din reeditarea finalei Ligii Campionilor dintre CSM București și Gyor, un duel de mare importanță în special pentru campioanele României. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

LILLE – PARIS SG, ora 21:45  (FRANȚA, LIGUE 1)

PSG încearcă să alunge starea de incertitudine din jurul său

Confruntare între două echipe ale căror rezultate de până acum nu răspund așteptărilor. La fel, și pozițiile pe care le ocupă. După 10 etape, Lille se află abia pe locul 16, cu 10 puncte, pe când PSG se găsește pe a 3-a treaptă, cu 20 de puncte, 6 mai puține decât liderul Nice.

Modestă și în atac, și în apărare, golaveraj 10-16, Lille s-a impus runda trecută, 2-1 acasă cu Bastia, și are două victorii în ultimele 3 partide. A marcat în 4 din precedentele 5 meciuri, însă în 3 cazuri numai câte o dată. Cu succese a terminat anterioarele două jocuri de acasă, după ce mai devreme legase două eșecuri. Elevii lui Frederic Antonetti au înscris în toate cele 5 dispute de pe propria arenă, în 4 dintre ele numai câte un gol.

PSG a făcut 0-0 acasă cu Marseille în etapa trecută și a ajuns la 3 confruntări imbatabile, anterior având două triumfuri cu câte două goluri date. Același meci este al doilea din actuala Ligue 1 în care nu a izbutit să marcheze. Echipa antrenată de Unai Emery a suferit ambele înfrângeri stagionale pe teren străin, de unde a mai revenit cu 3 victorii, ultima fiind un 2-1 la Nancy.

Nu mai puțin de 7 jucători gazdă au probleme medicale. Este vorba despre Marko Basa (fundaș central), Mounir Obbadi (mijlocaș defensiv), Rony Lopes (mijlocaș ofensiv), Ryan Mendes, De Preville, Eric Bautheac și Junior Tallo (jucători de atac). Parizienii nu se pot baza pe Kimpembe (suspendat). Cu dureri la umăr, Pastore tocmai și-a reluat antrenamentele, însă Emery nu va miza pe atacantul argentinian după ce acesta a efectuat doar două ședințe de pregătire. Absent va fi și Aurier. În plus, chestionat asupra titularizării lui Angel Di Maria, Unai Emery s-a ferit să dea un răspuns clar.

În ediția precedentă, Lille nu a învins, nici nu a marcat cu PSG: 0-0 la Paris, 0-1 acasă. În total, de 8 partide nu i-au mai bătut ”roș-albii” pe parizieni în campionat, cu 3 egaluri și 5 insuccese. În același timp, pe teren propriu nu au mai învins de 4 dueluri directe, cu un egal și 3 eșecuri. Anterior acestei serii, ei înșiraseră pe ”Stade Pierre-Mauroy” 12 partide imbatabile, 8 câștigate (precedenta în aprilie 2012, scor 2-0) și alte 9 terminate fără gol luat. În total, în campionat au avut loc la Lille 39 de precedente, bilanț 23-10-6.

În acest sezon, ambele sunt formații de moral. Gazdele s-au impus mereu acasă când au deschis scorul, pierzând în schimb după ce au luat ele primul gol, situație valabilă și pentru PSG în meciurile acesteia din deplasare. De notat că duelul se va repeta și-n decembrie în ”optimile” Cupei Ligii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LILLE – PARIS SG

 

BORUSSIA M-GLADBACH – FRANKFURT, ora 21:30 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Roluri inversate față de sezonul trecut

Pe ”Borussia Park” își dau întâlnire două formații care se comportă total diferit față de sezonul trecut. Atunci, Monchengladbach a terminat pe locul 4, datorită căruia joacă în Champions League, dar acum ocupă abia a 10-a poziție, cu 11 puncte în 8 etape, în vreme ce Frankfurt se află pe a 7-a treaptă, cu 14 puncte, sperând la Europa după ce acum un sezon abia s-a salvat de la retrogradare.

Cu un surprinzător golaveraj negativ, 10-12, Borussia nu a învins și nici nu a marcat de 3 runde, cu o remiză acasă, 0-0 cu ”lanterna roșie” Hamburg,  și două eșecuri ”afară”, 0-4 cu Hamburg și 0-2 cu Bayern. Ultima victorie, și a 3-a stagională, a fost în fața unei alte codașe, 2-0 cu Ingolstadt. În schimb, nici unul dintre cele 3 eșecuri nu l-a încasat pe propria arenă, unde a realizat 3 succese și un egal, ultimele două jocuri fiind fără gol luat. Precedenta înfrângere de acasă în Bundesliga datează din ianuarie 2016, 1-3 cu Dortmund, acum 12 vizite primite, completată apoi de 10 victorii și un nul.

Cu una dintre cele mai bune apărări într-un golaveraj 13-8, Frankfurt nu a mai pierdut de două etape, cu 2-2 pe propria arenă cu Bayern și 3-0 la Hamburg. Anteriorul eșec, 0-1 la Freiburg, este singurul din ultimele 6 confruntări, jumătate dintre ele câștigate. Eintracht a suferit două înfrângeri, ambele în unicele meciuri în care nu a înscris și tot ambele în deplasare la același 0-1. Tot la zero a bifat și cele două succese de ”afară”.

Multe absențe în ambele tabere. Gazdele nu contează pe Alvaro Dominguez, A. Christensen, Doucoure, M. Schulz, Traore, Drmic, T. Hazard, Raffael, Simakala, Ndenge, Nicolas, recuperabili fiind Kramer și Strobl. La rândul ei, Frankfurt nu se bazează pe Andersson, Rus, Varela, D. Blum, Flum, Stendera, Bunjaki, Rebic, Batge, dar pot reveni Chandler, Oczipka, Fabian, Meier.

Monchengladbach s-a impus clar în ambele dispute din sezonul trecut, 5-1 la Frankfurt și 3-0 pe teren propriu, fiind invincibilă de 3 dueluri directe. Precedentul triumf al lui Eintracht a fost un 3-1 în noiembrie 2014, chiar pe ”Borussia Park”. În 4 din ultimele 5 dispute dintre ele, indiferent de întrecere, s-a înregistrat o medie de peste 2,5 de goluri pe meci.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA M-GLADBACH – FRANKFURT

 

LEGANES – REAL SOCIEDAD, ora 21:45 (SPANIA PRIMERA DIVISION)

Leganes n-a funcționat acasă, dar nici Sociedad prea bine ”afară”

Într-un duel în premieră, ambele echipe speră la victorie, dar din motive diferite. Aflată pe locul 14, cu 10 puncte în 9 etape, nou-promovata Leganes caută să se distanțeze de zona retrogradării. De partea cealaltă, Real Sociedad se găsește pe a 7-a poziție, cu 13 puncte, și visează să pătrundă în sfera cupelor continentale.

Datoare și în atac, și în apărare, golaveraj 9-17, nou-promovata Leganes a suferit runda trecută al doilea eșec la rând, 0-4 la Malaga. Anterior, se impusese la Granada (1-0) în singurul succes din ultimele 4 jocuri. Notabil, echipa pregătită de Asier Garitano a înscris în 7 din cele 9 etape, dar a și luat gol în 6 dintre ele. Din totalul de 3 triumfuri stagionale, nici unul nu l-a obținut acasă. Mai mult, pe ”Butarque” nu a putut aduna decât un punct, 0-0 cu Atletico în prima vizită primită, urmată de 3 înfrângeri consecutive, toate cu gol dat și luat.

Bine în ofensivă, nu și în defensivă, golaveraj 14-12, Real Sociedad vine după un categoric 3-0 acasă cu Alaves. În ultimele 6 runde a intercalat mereu o victorie pe teren propriu cu câte un eșec în deplasare. De 8 jocuri încoace, numai o dată nu a înscris. Parcursul de pe teren străin l-a început bine, cu un succes la Pamplona (2-0), după care au urmat 3 înfrângeri la rând, precedenta fiind 2-3 în marele derby basc cu Bilbao.

Leganes nu se confruntă cu probleme de efectiv. În schimb, trupa din San Sebastian nu poate miza pe Markel Bergara, Granero, Gaztanaga, Bautista, toți accidentați, plus Agirretxe: acesta și-a reluat antrenamentele, dar îi lipsește ritmul de joc. Refăcuți total sunt Zaldua și Hector Hernandez.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEGANES – REAL SOCIEDAD

 

NACIONAL MADEIRA – SPORTING, ora 23:00 (PORTUGALIA PRIMEIRA)

La 5 puncte de Benfica, Sporting nu are marjă de eroare

Pe un periculos loc 14, cu doar 7 puncte strânse în 8 etape, Nacional Madeira trebuie să îi facă față unei Sporting Lisabona condamnată să câștige. Departe de traseul liniar din sezonul trecut, echipa antrenată de Jorge Jesus ocupă locul 3, cu 17 puncte, deja la 5 depărtare de liderul Benfica.

Cu un atac în suferință și o apărare la fel, golaveraj 8-13, Nacional nu a mai învins de două runde, cu un eșec și un egal. Anterior, legase două victorii, singurele din actualul campionat. Numai o dată de 5 partide încoace nu a marcat. Trupa din Madeira s-a chinuit tare chiar și acasă, unde nu s-a putut impune decât o dată, 2-0 cu Maritimo, pe lângă 3 eșecuri (două la zero), precedentul fiind un 0-4 cu FC Porto.

Cu a treia cea mai bună ofensivă, 17 reușite, dar cu ofensiva slăbită, 10 goluri încasate, Sporting doar a remizat în ultimele două jocuri, precedate de un triumf, 4-2 cu Estoril. Acum 4 runde a suferit unica înfrângere din actuala Primera, 1-3 la Rio Ave. ”Alb-verzii” au marcat în toate meciurile, însă au și luat gol în 5 dintre ele, inclusiv anterioarele 4. Pe teren străin nu s-au comportat extraordinar, revenind cu un succes, un eșec și un nul, precedentele două cu câte 3 goluri luate.

Gazdele îi au indisponibili pe Figueiredo, Witi și Cadiz. În cealalată tabără, Sporting nu se poate baza pe Jefferson, Petrovici, Bruno Paulista, Adrien și Spalvis, toți accidentați.

De 10 dispute directe nu a mai cedat Sporting cu Nacional, perioadă în care și-a trecut în cont două egaluri și 8 victorii, ultimele 4 consecutive și fără gol încasat: sezonul trecut a terminat 1-0 acasă și 4-0 ”afară”. Anteriorul triumf al formației din Madeira, și singurul de 21 de precedente încoace, a fost un 1-0 acasă în februarie 2011. Sporting s-a impus în numai 5 din ultimele 15 deplasări cu Nacional, plus 7 remize și 3 eșecuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NACIONAL MADEIRA – SPORTING

 

CSM BUCUREȘTI – GYOR, ora 18:00 (HANDBAL, LIGA CAMPIONILOR)

Finală cu repetiție

Etapa a 3-a din grupa C a Ligii Campionilor la handbal feminin le aduce față în față pe finalistele din ediția trecută, CSM București și ETO Gyor. Atunci, la Budapesta, româncele au avut nervii mai tari și au cucerit trofeul, 29-26 după executarea loviturilor de departajare. Între timp, 5 jucătoare din acel lot au părăsit echipa din Capitală, rămânând alte 13, la fel cum a plecat și antrenorul Kim Rasmussen, înlocuit cu alt danez, Jakob Vestergaard.

Noua confruntare găsește CSM-ul cu două puncte în cont: întâi a trecut acasă de Rostov cu 24-21, după care a cedat la același scor la Midtjylland. Eșecul din Danemarca este singurul suferit de Gullen, Manea, Grubisic și compania în ultimele 6 partide și al doilea în 10 meciuri stagionale, după 27-30 la Brăila. Acasă însă au obținut numai victorii, 5 la număr. Cu tot cu sezonul trecut, bucureștencele nu s-au mai înclinat în propria sală de 11 jocuri, de la un 22-24 chiar cu Gyor în februarie 2016. În campionatul intern ocupă locul 2, după HC Brăila.

Lider în Ungaria, cu victorii pe linie în 6 etape, Gyor a triumfat și în primele două runde din Ligă, 31-19 cu Midtjylland și 28-27 la Rostov. Cum rezultatul din finala trecutei Ligi s-a decis abia la penalty-uri (22-22 în timpul regulamentar, 25-25 după prelungiri), maghiarele sunt invincibile de 25 de partide, cu începere de la un 22-25 la Buducnost, în februarie 2016, totodată singurul eșec de 39 de jocuri încoace. Imbatabilitatea din deplasare durează de 13 meciuri, 12 dintre ele câștigate.

Pe lângă înfruntarea din finală, cele două echipe s-au mai întâlnit stagiunea anterioară și în faza secundă a grupelor. Atunci, ETO Gyor a bătut de două ori, 28-22 acasă și 24-22 la București.

Un imbold pentru CSM l-ar putea reprezenta faptul că echipa va primi, exact în această săptămână, primele pentru cucerirea Champions League. Recompensele variază între 10.000 și 20.000 de euro.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CSM BUCUREȘTI – GYOR

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă