ROMÂNIA LA MOMENTUL ADEVĂRULUI

ROMÂNIA LA MOMENTUL ADEVĂRULUI

E un soi de moment al adevărului pentru această ”națională” a României cu Christoph Daum pe banca tehnică. E cel mai complicat adversar din această grupă preliminară, ce vine la București din postura de favorită a luptei pentru calificare directă și contează pe o sumă de fotbaliști excelenți, în frunte cu excepționalul Robert Lewandowski. Confruntarea de azi ne va arăta exact cum stăm, care ne sunt posibilitățile și ce speranțe putem să avem în continuare, eventual pentru locul de baraj. Victoria ar fi fantastică și, privindu-ne foarte sincer în ochi, ar reprezenta o mare surpriză, dar nici rezultatul de egalitate n-ar trebui privit ca un eșec, căci ar lăsa deschise multe culoare. Nu doar despre România-Polonia este însă vorba în programul zilei, căci există și alte partide extrem de atractive, trecute din păcate într-un plan secund de confruntarea de pe ”Arena Națională”. Anglia-Scoția, pe ”Wembley”, va fi un spectacol și-n teren și-n tribune, Franța-Suedia e un alt duel foarte tare, la fel cum grupa noastră ne oferă calcule și speranțe în Danemarca-Kazahstan și Armenia-Muntenegru. Cu atenție trebuie privite surpriza plăcută Azerbaidjan, dar și surpriza neplăcută Cehia în meciurile pe care le au de jucat, foarte interesantă fiind, în contextul rezultatelor alegerilor americane, și partida SUA-Mexic. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

ROMÂNIA – POLONIA, vineri, 11.11, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

România își testează valoarea cu favorita grupei

România își testează capacitățile contra celui mai puternic adversar din grupă. Se anunță totuși o dispută echilibrată, între două formații neînvinse în aceste preliminarii: după 3 etape, ”tricolorii” ocupă locul 3, cu 5 puncte, în vreme ce Lewandowski și compania se află pe poziția secundă, cu 7 puncte, la egalitate cu surprinzătorul lider al grupei E, Muntenegru, ce pare a avea o misiune ceva mai ușoară în fața unei reprezentative a Armeniei ce tocmai și-a schimbat selecționerul.

Preluată din vară de germanul Christoph Daum, România tot caută să se plieze pe un anumit stil. A început calificările printr-un dezamăgitor 1-1 acasă cu Muntenegru, după care au venit două deplasări fără gol luat, 5-0 în Armenia și 0-0 în Kazahstan. Totuși, acea victorie de la Erevan este singura din ultimele 6 partide, indiferent de întrecere, și doar a doua de 10 partide încoace, jumătate terminate cu remize. Pe teren propriu e neîntrecută de 13 meciuri, 6 câștigate, de la un 0-2 cu Turcia din septembrie 2013. Numai în preliminarii, de CM și CE, ”tricolorii” sunt invincibili de 14 înfruntări (6 victorii, 8 egaluri).

Și Polonia a suferit la start, 2-2 în Kazahstan după ce a avut 2-0, apoi a legat două succese la limită, ambele acasă. În toate cele 3 jocuri a dat minim două goluri, dar a și încasat în fiecare dintre ele. Elevii lui Adam Nawalka sunt imbatabili de 9 dispute (4 triumfuri, 5 remize), cu începere de la un 1-2 într-un ”amical” acasă cu Olanda, în iunie: acesta e, totodată, unicul eșec din precedentele 17 partide. De 6 confruntări marchează constant. ”Afară” doar a remizat în ultimele două dispute și nu a mai bătut de 4 meciuri (o înfrângere, 3 remize), de la un 4-0 în Georgia în noiembrie 2014. Numai în preliminarii, leșii nu au mai cedat de 6 jocuri (4 triumfuri, două egaluri).

România este superioară la duelurile directe de până acum, cu 14 victorii, 15 egaluri și doar 4 eșecuri, golaveraj 54-47. Totuși, anterior au avut loc doar două partide oficiale, în eliminatoriile Euro 1996, când ”tricolorii” s-au impus acasă cu 2-1 (Răducioiu 45, 54 – Juskowiak 41 penalty) și au făcut 0-0 la Zabrze. Ultima lor  înfrângere a fost un 1-2 ”afară” într-un test din aprilie 1989, urmat de 4 victorii și două remize.

Accidentat, Alibec a părăsit lotul. Incert este Săpunaru, suspect de tendinită: în cazul în care nu se va reface, fundaș dreapta ar fi folosit Romario Benzar. Pe cealaltă parte a defensivei, Latovlevici e favorit în lupta cu Steliano Filip și Toșca. În centru apărării reintră Chiricheș, scăpat de o accidentare, în cuplu cu Dragoș Grigore, din schemă ieșind definitiv Tamaș. O altă revenire e cea a lui Gicu Grozav, în compartimentul ofensiv. Dincolo, Nawalka nu contează pe atacantul Milik și nici pe fundașul Dawidowicz, ambii accidentați. Incert rămâne Rybus. Între timp, Nawalka a chemat preventiv alți doi apărători, pe Sadlok (Wisla) și Bereszynski (Legia).

AICI GĂSIȚI COTELE LA ROMÂNIA – POLONIA

 

DANEMARCA – KAZAHSTAN, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Danemarca nu-și permite pași greșiți

Danemarca se află deja în contratimp și nu-și mai permite pași greșiți după ce în primele 3 etape nu a adunat decât 3 puncte, cu care se află pe locul 4. Nu are o misiune tocmai ușoară contra unui Kazahstan imprevizibil, capabil să țină în șah Polonia (2-2) și România (0-0), dar și să cedeze categoric în Muntenegru (0-5). Cele două puncte strânse o plasează pe a 5-a poziție.

După un scurt 1-0 cu Armenia, danezii au pierdut ultimele două partide. Aceste eșecuri au fost precedate de 3 victorii, toate fără gol luat. Doar o dată în ultimele 6 jocuri nu au marcat. În precedenta apariție acasă s-au înclinat, 0-1 cu Muntenegru, în primul eșec de pe propria arenă după o pauză de 5 partide, cu o remiză la doi urmată de 4 succese, 3 dintre ele la zero. Din decembrie 2015, pe banca ”roș-albă” se află norvegianul Age Hareide.

De 4 meciuri nu au mai învins kazahii, cu două eșecuri la zero și două remize, una ”albă”. Un 1-0 într-un ”amical” în China este singurul succes din ultimele 6 jocuri, ba nu are decât 3 triumfuri de 20 de dispute încoace. Pe teren străin, echipa antrenată de Talgat Baisufinov nu s-a mai bucurat pentru o victorie de două partide, ambele cedate fără să fi înscris. Mai devreme înșirase 5 deplasări imbatabile, cu două egaluri și 3 triumfuri, toate cu 1-0.

De doar două ori s-au mai înfruntat cele două reprezentative. Acest lucru s-a petrecut în 2005, în preliminariile CM 2006, când Danemarca s-a impus în ambele dispute, cu 2-1 ”afară” și 3-0 acasă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DANEMARCA – KAZAHSTAN

 

ANGLIA – SCOȚIA, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Un nou episod din rivalitatea anglo-scoțiană

Anglia și Scoția joacă pe ”Wembley” într-un nou episod din cea mai veche rivalitate din fotbalul internațional. Gazdele vor încerca să continue traseul bun de până acum, parcurs fără eșec și fără gol luat, cu 7 puncte în 3 etape fiind lider de grupă. La rândul lor, scoțienii încearcă să se reanime după ce au tot regresat: cele 4 puncte din cont îi plasează pe a 4-a poziție.

Englezii au început bine, cu două victorii (1-0 în Slovacia, 2-0 cu Malta), între ele Gareth Southgate înlocuindu-l pe bancă pe Sam Allardyce, după care s-au întors cu 0-0 din Slovenia. Aceste rezultate au fost precedate de ieșirea rușinoasă de la Euro 2016, 1-2 în ”optimea” cu Islanda, unicul lor eșec din ultimele 10 partide, 6 dintre ele câștigate (5 la limită), indiferent de întrecere. Pe teren propriu, trupa Albionului nu a mai cedat de 4 jocuri, toate terminate cu succese, iar un 1-2 într-un test cu Olanda, în martie, este unica înfrângere din precedentele 15 vizite primite. Pe de altă parte, numai în preliminarii, de CM ori CE, este invincibilă de 41 de jocuri (33 de triumfuri, 8 remize). De remarcat că 5 din anterioarele 7 victorii le-a obținut cu goluri după minutul 83.

Cu cel mai bun atac din grupă, însă și a doua cea mai slabă apărare, golaveraj 6-5, Scoția a pierdut categoric runda trecută, 0-3 în Slovacia. Anterior, se impusese în Malta, scor 5-1, și încheiase 1-1 acasă cu Lituania. Aceeași victorie cu maltezii este singura din anterioarele 5 partide, 3 dintre ele cedate fără gol marcat, dar și unica de 4 deplasări încoace, restul de 3 fiind eșecuri la zero. Doar în eliminatorii, elevii lui Gordon Strachan nu au învins decât în două din precedentele 8 partide, contra unor rivale facile ca Gibraltar și Malta, pe lângă 3 egaluri și 3 eșecuri. Mai mult, ei au înscris în numai una din anterioarele 4 vizite făcute.

Din lotul inițial, Southagate a trebuit să renunțe la Drinkwater și Forster, ambii accidentați, în loc fiind chemați Cresswell, o premieră, și Pickford. În afara efectivului au rămas Smalling, Shaw, Dele Alli, cu probleme medicale, dar și Rooney, ajuns rezervă la Manchester United. În schimb, revine Harry Kane după 6 săptămâni de indisponibilitate. Dincolo, din cauza accidentărilor nu au fost convocați Robertson, Tierney, Hutton. Din același motiv a părăsit apoi lotul Greer, substituit de Mulgrew. Incerți sunt S. Fletcher și Scott Brown, în timp ce Snodgrass abia s-a recuperat.

Nu mai puțin de 112 meciuri s-au adunat între Anglia și Scoția, bilanț 47-24-41 și golaveraj 198-172. Totuși, numai 7 au fost oficiale, terminate cu 4 victorii engleze, un egal și două succese ale scoțienilor. Notabil, ultimii s-au impus în anterioarele două vizite făcute, ultima în noiembrie 1999, 1-0 în play-off-ul pentru CE 2000, după ce pierduseră însă în tur cu 2-0. Același triumf este singurul de 9 dueluri directe încoace, pe lângă 7 victorii ale Angliei și un nul. Ultima înfruntare a fost un ”amical” din noiembrie 2014, Scoția – Anglia 1-3.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANGLIA – SCOȚIA

 

FRANȚA – SUEDIA, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Duel pentru șefie cu două echipe neînvinse

Pe ”Stade de France” are loc un duel pentru șefie. După primele 3 etape, și Franța, și Suedia sunt neînvinse, fiecare cu câte 7 puncte în cont, la 3 distanță de Olanda. Până și golaverajul lor este identic, 5-1 de ambele părți.

Franța a avut un debut de preliminarii ezitant, 0-0 în Belarus. Au urmat două victorii, 4-1 acasă cu Bulgaria, apoi un prețios 1-0 în Olanda. Imbatabilitatea ”cocoșilor” durează de 4 partide, 3 câștigate, cu începere de la durerosul 0-1 după prelungiri cu Portugalia în finala Euro 2016. Acesta este singurul lor eșec din ultimele 15 jocuri, 12 terminate cu victorii. Totodată, aceeași înfrângere cu lusitanii este unica din precedentele 13 vizite primite, 11 dintre ele fiind numai succese.

Suedia se descurcă bine în preliminarii după ce dezamăgise la Euro, unde înregistrase un egal la unu și două eșecuri cu 1-0. Noua campania a început-o cu un 1-1 acasă cu Olanda, apoi s-a impus în Luxemburg (1-0) și cu Bulgaria (3-0). Un 1-2 la Antalya într-un test cu Turcia este singurul insucces din ultimele 5 vizite făcute, completat de un egal și 3 victorii, toate terminate cu gol dat.

La gazde, Didier Deschamps l-a convocat în premieră pe mijlocașul parizian Rabiot. O noutate o reprezintă și portarul Costil, chemat în locul accidentatului Areola. Tot loviți, Kurzawa a fost substituit ulterior de Evra, iar Umtiti de Mangala. Nu la fel s-a întâmplat cu Varane, Koscielny și Coman, toți cu probleme medicale, dar recuperabili. În afara lotului au rămas Benzema, Martial, Gignac și Lacazette, numai atacanți. În linia ofensivă revine Giroud, care are o concurență puternică din partea lui Gameiro, fix fiind doar Griezmann. Dincolo, selecționerului Janne Anderson i s-a reproșat că nu l-a convocat pe puștiul Alexander Isak (17 ani, AIK Stockholm), considerat ”noul Ibrahimovic” și devenit în aprilie 2016 cel mai tânăr marcator din istoria fotbalului suedez, la 16 ani și 199 de zile. Principalul om de atac rămâne Guidetti, care tocmai a marcat golul decisiv al celtei în victoria cu Valencia, dar care e unicul din acest sezon.

De 8 ori s-au întâlnit oficial cele două echipe. Franța a învins de 3 ori, plus 3 egaluri și două succese ale Suediei, care a triumfat și în precedentul duel direct, 2-0 la Euro 2012. Totuși, ”cocoșii” nu au cedat niciodată acasă, cu două succese și o remiză, precedenta dispută fiind un 2-1 în aprilie 1993. Cu tot cu ”amicale” s-au adunat 19 precedente, tot cu Franța mai bună, bilanț 9-5-5 și golaveraj 26-18.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FRANȚA – SUEDIA

 

IRLANDA DE NORD – AZERBAIDJAN, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Surpriza Azerbaidjan încearcă să reziste și la Dublin

Contra revelației Azerbaidjan, Irlanda de Nord nu-și permite să piardă pentru a nu rămâne și mai în urmă. După 3 etape, formația pregătită de Michael O Neill ocupă locul 3, cu 4 puncte, pe când adversara, neînvinsă încă, a adunat 7 puncte și se află pe o neașteptată poziție secundă, în urma Germaniei (9p).

După o remiză albă în Cehia și un succes previzibil acasă cu San Marino, 4-0, nord-irlandezii au cedat runda trecută în Germania, scor 0-2. Ei nu au învins decât în una din ultimele 5 partide, alte 3 fiind pierdute, între care un 0-1 cu Țara Galilor în ”optimi” la Euro 2016. Mai mult, au doar două victorii de 8 jocuri încoace. Altfel stă situația pe teren propriu, unde insularii sunt invincibili de 10 meciuri, 7 câștigate (inclusiv anterioarele 5), serie începută după un 2-4 cu Portugalia în septembrie 2013. Tot pe propria arenă nu s-a mai înclinat în preliminarii, de CM ori CE, de 6 confruntări (4 succese, două egaluri).

Antrenată de fostul mare mijlocaș croat Robert Prosinecki, Azerbaidjan nu numai că nu cedat până acum, dar nici nu a luat vreun gol. Primele două jocuri au însemnat victorii cu 1-0, în San Marino și acasă cu Norvegia, după care a rezistat în Cehia, scor 0-0. Imbatabilitatea durează de 4 dispute (două remize, două triumfuri), cu doar câte un gol dat în 3 dintre ele. Precedenta înfrângere a fost un 1-3 într-un ”amical” din Macedonia, în mai. Pe de altă parte, acel 1-0 din San Marino este singura victorie din ultimele 20 de deplasări, 11 dintre ele pierdute.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 4 ori, cu un bilanț echilibrat, câte o victorie de fiecare parte și două egaluri. Întâi s-au consemnat 0-0 și 2-0 acasă pentru Irlanda de Nord în eliminatoriile CM 2006, apoi 1-1 și 2-0 pentru Azerbaidjan, tot pe teren propriu, în calificările pentru CM 2014.

AICI GĂSIȚI COTELE LA IRLANDA DE NORD – AZERBAIDJAN

 

CEHIA – NORVEGIA, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Încă fără victorie, Cehia e condamnată să câștige

Dezamăgitoare până acum, Cehia și Norvegia sunt fiecare condamnate să câștige pentru a nu mări și mai mult decalajul față de echipele din fața lor. Gazdele nu au nici o victorie în 3 etape și nici nu au înscris în acest interval, iar cele două puncte le situează abia pe locul 5. Nordicii sunt cu o treaptă mai sus și un punct în plus.

Un eșec categoric în Germania, 0-3, plus două de 0-0, ambele acasă cu Irlanda de Nord și Azerbaidjan, sunt rezultatele bifate de Cehia în actualele eliminatorii. Anterior, bătuse Armenia cu 3-0 într-un ”amical”, singura victorie din ultimele 8 jocuri, jumătate pierdute: a deziluzionat și la Euro 2016, unde a înregistrat un egal la doi și două eșecuri la zero. Același triumf cu armenii este singurul din precedentele 4 meciuri de pe teren propriu și al doilea de 6 vizite primite încoace.

Norvegia a câștigat runda trecută, 4-1 cu San Marino, după ce în primele două etape se înclinase fără să înscrie, inclusiv un 0-1 în Azerbaidjan. Mai mult, aceeași victorie este unica din anterioarele 5 jocuri, celelalte 4 fiind toate pierdute. Doar 3 succese și-a trecut în cont de 12 confruntări încoace. Pe teren străin nu s-a mai bucurat de un succes de 6 partide, terminate cu o remiză albă și 5 înfrângeri, două fără gol dat. Ultima victorie ”afară” a fost un 1-0 în Bulgaria în septembrie 2015.

Cehia nu a cedat în nici unul dintre cele 4 dueluri directe oficiale, cu 3 succese și un egal: 1-1 și 2-0 în preliminariile CE 1996, apoi de două ori 1-0 în 2005, în  play-off-ul pentru Mondialul din 2006. Ulterior, au mai existat două partide amicale, 3-0 acasă pentru Norvegia în august 2011 și 2-2 în  martie 2014 la Praga, pe același stadion pe care se joacă și acum, ”Eden Arena”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CEHIA – NORVEGIA

 

SUA – MEXIC, ora 03:00 (CALIFICĂRI CM 2018)

SUA vs Mexic, un duel mereu încins

Marile rivale din zona Americii de Nord, Centrale și Caraibelor (CONCACAF), SUA și Mexic încep bătălia în grupa finală de calificare la viitorul Mondial cu un meci direct disputat și pe fondul surprinzătorului rezultat al alegerilor prezidențiale americane. Din seria decisivă de 6, în care și-au mai asigurat prezența Costa Rica, Honduras, Panama și Trinidad-Tobago, direct se vor califica primele 3 clasate, iar a 4-a va susține un meci de baraj.

Antrenată de germanul Jurgen Klinsmann, echipa SUA este neînvinsă de 4 jocuri, cu 3 victorii la zero urmate de un egal. În acest interval a marcat 13 goluri și a încasat numai unul. Ultimul eșec l-a suferit în iunie, 0-1 cu Columbia la Copa America Centenario, competiție pe care a și organizat-o. Tot atunci tocmai încasase o altă înfrângere, 0-4 cu Argentina, totodată a doua din precedentele 9 partide, 6 dintre ele încheiate cu succese.

Tot de 4 meciuri este neînvins și Mexicul, cu o remiză albă și 3 triumfuri, anterioarele două la rând. Seria a fost precedată de un incredibil 0-7 cu Chile la Copa America Centenario, unicul eșec din ultimele 27 de dispute, 18 dintre ele câștigate. De 23 de confruntări încoace, în doar două nu a putut marca. Pe teren străin, elevii columbianului Juan Carlos Osorio nu s-au mai înclinat de 10 jocuri (două remize, 8 triumfuri, inclusiv anterioarele 6), cu începere de la un 0-2 în Brazilia, un ”amical” din iunie 2015.

Din octombrie 2015 nu s-au mai înfruntat cele două echipe. Atunci, în Cupa Confederațiilor CONCACAF, Mexic a învins cu 3-2 după prelungiri chiar în SUA, pe ”Rose Bowl” din Pasadena. Acesta a fost, însă, primul său succes după o pauză de 6 partide, terminate cu 3 egaluri și 3 triumfuri ale americanilor. All-time, s-au strâns 66 de precedente, cu avantaj mexican: 31 de victorii, 14 remize și 21 de eșecuri. Numai în preliminarii, SUA s-au impus mereu în precedentele 4 dispute directe de acasă cu același 2-0 și nu au cedat deloc de 7 vizite primite încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SUA – MEXIC

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă