Articolul precedent

CROAȚIA-ISLANDA: DUELUL NEÎNVINSELOR

CROAȚIA-ISLANDA: DUELUL NEÎNVINSELOR

De ceva vreme, Islanda a încetat să mai fie o ”națională” oarecare pe harta Europei. Prestațiile surprinzătoare de la Turneul Final din Franța și imaginea extrem de pozitivă lăsată acolo au transformat reprezentativa nordică într-un competitor periculos chiar și pentru puternica echipă a Croației. Neînvinse până acum, cele două se întâlnesc la Zagreb într-un duel pentru șefia grupei. Programul de azi cuprinde și alte confruntări interesante, precum Austria-Irlanda, Țara Galilor-Serbia, chiar și Spania-Macedonia. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

 

AUSTRIA – IRLANDA, sâmbătă, 12.11, ora 19:00 (CALIFICĂRI CM 2018)

Austria speră să stopeze picajul

Contra Irlandei, Austria speră să-și stopeze picajul. În actualele preliminarii, reprezentativa condusă de elvețianul Marcel Koller a avut un parcurs descendent: cu 4 puncte, ocupă abia locul 4. În schimb, neînvinsă în 3 etape, Irlanda se află pe poziția secundă, cu 7 puncte, câte are și liderul Serbia.

Suferind tare în apărare, golaveraj 6-6, Austria a început campania printr-un 2-1 în Georgia. Apoi, amintind de prestațiile modeste de la Euro (un egal și două eșecuri, nici un gol dat), nu a convins deloc, făcând 2- acasă cu Țara Galilor și cedând în Serbia, 2-3.Victoria de la Erevan este singura obținută de elevii lui Koller în ultimele 7 partide, 4 dintre ele pierdute. De 4 meciuri marchează și iau mereu gol. Pe teren propriu nu s-au mai impus de două jocuri și nu au decât un succes, 2-1 într-un test cu Malta, în precedentele 4 dispute. Totuși, numai în ”oficiale”, ei sunt neînvinși acasă de 10 confruntări.

Irlanda beneficiază de cea mai solidă defensivă, golaveraj 6-3. La start a rezistat în Serbia, 2-2, după care a trecut de două adversare facile, 1-0 cu Georgia și 3-1 în Moldova. A ajuns, astfel, la 4 partide consecutive imbatabile, 3 câștigate. Această serie a început-o de la un 1-2 cu Franța în ”optimile” Euro 2016, singurul eșec din anterioarele 6 partide. Pe de altă parte, echipa pregătită de Martin O Neill a obținut doar 4 victorii de 11 meciuri încoace. Triumful din Moldova este unicul din precedentele 5 deplasări, celelalte doar două învinse din anterioarele 18 apariții ”afară” fiind Gibraltar și Georgia.

Dacă gazdele nu-și fac griji deosebite în privința lotului, nu același lucru se poate spune despre adversari. Pentru vizita pe ”Ernst Happel” din Viena, Irlanda nu a putut să-i cheme pe J. McCarthy, Ward, Christie, Quinn, Hourihane, Lawlor, Rogers, Long, Daryl Murphy, toți accidentați, motiv pentru care a părăsit ulterior echipa și Okane. S-au refăcut, în schimb, McClean și John Oshea, incerți rămânând Gibson și Doyle. Printre convocați se numără Boyle și Horgan, de la Dundalk, formație care a surprins prin pătrunderea în faza grupelor Europa League.

De 8 ori s-au înfruntat oficial cele două echipe, cu bilanț favorabil Austriei: 5 victorii, două egaluri, un eșec. Pe propria arenă s-a impus mereu în cele 3 dispute. Ultimele confruntări s-au consumat în 2013, 2-2 ”afară” și 1-0 pe teren propriu, în preliminariile CM 2014, iar unicul eșec l-a suferit în 1963, 2-3 în deplasare, la Dublin. Cu tot cu ”amicale” s-au adunat 18 precedente, tot cu austriecii mai buni: bilanț 12-4-2 și golaveraj 45-22.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AUSTRIA – IRLANDA

 

CROAȚIA – ISLANDA, sâmbătă, 12.11, ora 19:00 (CALIFICĂRI CM 2018)

Duelul neînvinselor

Pe stadionul ”Maksimir” din Zagreb se confruntă primele două clasate din grupa I. Și Croația, și Islanda sunt neînvinse, cu câte 7 puncte în cont, două peste Ucraina. Departajarea, de partea gazdelor, o face golaverajul, 8-1 față de 6-3.

Croații au șchiopătat la debutul în eliminatorii, 1-1 acasă cu Turcia, după care nu au mai ratat nimic, 6-0 în Kosovo și 1-0 în Finlanda. Anterior, ei cedaseră în fața Portugaliei, 0-1 după prelungiri în ”optimile” Euro, singurul eșec din ultimele 14 jocuri, 10 terminate cu victorii și alte 8 fără gol luat. Imbatabilitatea de pe teren propriu este de 14 partide (două remize, 12 succese), de la un 1-2 cu Belgia în octombrie 2013. De 15 vizite primite înscriu constant.

Islanda a avut un traseu similar: 1-1 în prima etapă în Ucraina, după care le-a bătut pe Finlanda (3-2) și Turcia (2-0), de fiecare dată acasă. Tot la Euro 2016 a încasat ultima înfrângere, 2-5 în ”sfertul” cu Franța (în ”optimi” învinsese Anglia cu 2-1), în singurul eșec din precedentele 9 meciuri, 5 dintre ele câștigate. Insularii marchează mereu de 17 jocuri. Pe teren străin nu s-au mai impus de 3 dispute (un nul, două insuccese), de la un 3-2 în Grecia, test din martie 2016, fiind cu gol dat în fiecare din anterioarele 12 vizite făcute.

Confruntarea împotriva Islandei marchează revenirea lui Luka Modric. Mijlocașul Realului s-a refăcut după 6 săptămâni de indisponibilitate. Probabil, selecționerul Ante Cacic îl va ține rezervă, dar îl va introduce dacă situația o va impune.

Croații sunt neîntrecuți în cele 4 dueluri directe anterioare, cu 3 victorii și un egal, trei din ele terminate fără gol primit. Primele jocuri au fost în 2005, 4-0 și 3-1 în preliminariile CM 2006, celelalte în 2013, 0-0 ”afară” și 2-0 acasă în play-off-ul pentru Mondialul din 2014.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CROAȚIA – ISLANDA

 

ȚARA GALILOR – SERBIA, sâmbătă, 12.11, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Serbia încearcă să-și mențină intact palmaresul cu galezii

La Cardiff are loc un meci foarte important pentru calculele grupei, între două echipe neînvinse. În contratimp ce găsește gazda Țara Galilor, care are 5 puncte și se situează pe locul 3. Pe ”Cardiff City Stadion” se prezintă liderul Serbia, cu 7 puncte în cont, câte are și secondanta Irlanda. Această dispută este, totodată, una între echipele cu cele mai eficace atacuri, golaveraj 7-3, respectiv 8-4.

Galezii doar au remizat în ultimele două runde, 2-2 în Austria și 1-1 cu Georgia, după ce la start învinsese acasă Moldova cu 4-0. Aceste rezultate au urmat unui 0-2 cu Portugalia în semifinalele Euro, singurul eșec din precedentele 7 partide, 4 dintre ele câștigate.  Același meci cu lusitanii este unicul din anterioarele 9 în care nu au marcat. Două remize la unu, fiecare încadrând 4 victorii la rând, au realizat elevii lui Chris Coleman de la ultimul eșec de acasă, 2-3 într-un ”amical” cu Olanda pe 13 noiembrie 2015. Acesta e, de asemenea, unicul insucces de 15 vizite primite încoace.

Serbia a șovăit la startul calificărilor, 2-2 acasă cu Irlanda, apoi nu a mai scăpat nimic, 3-0 în Moldova și 3-2 cu Austria. A ajuns, astfel, la 7 jocuri consecutive imbatabile, 5 dintre ele câștigate. Ultimul eșec a rămas un 0-1 în Polonia, într-un test din martie, și este singura dispută din anterioarele 13 în care nu a izbutit să înscrie. Precedentele două deplasări au însemnat victorii la zero. Totuși, echipa preluată din mai de Slavoljub Muslin s-a impus de numai 3 ori în ultimele 8 apariții pe teren străin.

La gazde revine Ramsey după accidentare, la fel și Joe Allen. Cei doi refac, astfel, acel trio redutabil cu Gareth Bale care le-a permis galezilor să urce atât de sus la Euro. Doi jucători au abandonat lotul, Collins și Davies, ambii accidentați: în locul primului a fost chemat Walsh. Muslin nu se confruntă cu probleme speciale de efectiv.

Niciodată nu a învins-o Țara Galilor pe Serbia, cu denumirea actuală ori sub forma Serbia/Muntenegru sau Iugoslavia, într-un meci oficial. Cele 8 dueluri directe de până acum s-au încheiat cu 3 egaluri și 5 victorii ale plavilor, golaveraj 21-9. Ba, ultimele două înfruntări, totodată unicele contra actualei Serbia, s-au terminat rău pentru galezi, 1-6 ”afară” și 0-3 acasă în preliminariile CM 2014. Primul rezultat era să-l coste postul pe Coleman: acesta nu fusese instalat de mult timp și se afla la al 4-lea eșec la rând, cel mai slab start all-time pentru un selecționer galez.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȚARA GALILOR – SERBIA

 

ALBANIA – ISRAEL, sâmbătă, 12.11, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Slabe speranțe într-o grupă cu Spania și Italia

Într-o înfruntare în premieră, Albania și Israel încearcă să țină pasul cu Spania și Italia. Prima ocupă locul 3, cealaltă se află pe 4, fiecare cu câte 6 puncte în cont, numai unul sub cele două mari favorite. Programat inițial la Shkoder, jocul a fost mutat la Elbasan din motive de securitate.

Antrenată de italianul Gianni De Biasi, Albania a legat întâi două victorii, ambele cu câte două goluri date, după care a și pierdut, 0-2 acasă cu Spania. Acesta este primul eșec după 4 partide imbatabile (un egal, 3 succese), serie începută de la un istoric 1-0 cu România la Euro 2016. Un 2-1 cu Macedonia este singurul triumf din precedentele 3 apariții acasă, ba nu s-a impus decât de două ori în anterioarele 7 vizite primite, 3 fiind înfrângeri la zero.

Israel a învins cu 2-1 în anterioarele două meciuri. Mai devreme, înșirase 6 partide la rând fără succes, cu o remiză albă urmată de 5 eșecuri, între care un 1-3 acasă cu Italia la startul preliminariilor. Și mai în spate, elevii lui Elisha Levy nu au bifat decât 3 triumfuri de 12 meciuri încoace. Ultima deplasare a însemnat un 2-1 în Macedonia, primul succes ”afară” după o pauză de 5 partide (o remiză albă, 4 eșecuri), cu câte un gol dat în doar 3 dintre ele. Notabil, toate cele 5 reușite din actualele eliminatorii le-au semnat numai în prima repriză.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ALBANIA – ISRAEL

 

SPANIA – MACEDONIA, sâmbătă, 12.11, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Va fi Macedonia adversar facil pentru Spania?

Spania pare a avea în Macedonia un adversar facil. Nu uită, însă, că musafirii săi de pe ”Las Carmenes” din Granada au cedat în runda trecută în fața Italiei abia în prelungiri, 2-3, după ce au condus cu 2-1. Disputa îi găsește pe iberici lideri neînvinși, cu 7 puncte, pe când macedonenii se află pe locul 5, penultimul, fără nici un punct în cont.

Cu cel mai bun atac, dar și apărare, golaveraj 11-1, Spania a realizat scorul de până acum al preliminariilor, 8-0 cu Liechtenstein. S-a poticnit apoi în Italia, 1-1, după care s-a impus în Albania, 2-0. Echipa preluată din vară de Julen Lopetegui este invincibilă de 4 jocuri, 3 câștigate, cu începere de la un 0-2 cu Italia în ”optimile” Euro 2016. Anterior cedase și cu Croația, 1-2 în grupă: cele două eșecuri sunt singurele din ultimele 8 partide. O a 3-a înfrângere o încasase înainte de turneul final, 0-1 cu Georgia la Getafe, unicul insucces din precedentele 11 vizite primite, restul de 10 fiind toate câștigate, 7 fără gol luat.

Macedonia vine după 4 eșecuri consecutive. Ultima victorie a fost un 3-1 cu Azerbaidjan într-un ”amical” din mai: acesta e singurul succes de 8 meciuri încoace, plus 7 eșecuri, și doar al doilea din anterioarele 18 confruntări. Pe de altă parte, este de remarcat că formația pregătită de Igor Angelovski a marcat și a luat mereu gol în precedentele 5 dispute. Pe teren străin nu s-a mai impus de 23 de jocuri, de la un 1-0 într-un test în Azerbaidjan, în august 2011. Din acel moment, ”afară” a bifat 6 remize, 5 dintre ele ”albe”, și 17 înfrângeri, 10 fără gol dat.

Spania nu a iertat nimic în cele 4 dueluri directe anterioare. Primele au fost în preliminariile CE 1996, scoruri 2-0 și 3-0, celelalte în eliminatoriile Euro 2016, 5-1 acasă și 1-0 ”afară”. Între cele două campanii s-a intercalat un ”amical”, câștigat tot de iberici, 3-2 în Macedonia în august 2009.

Lopetegui are mari probleme în defensivă, de unde absentează Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba, Javi Martinez, toți accidentați, neconvocat fiind Juanfran. În schimb, a fost chemat în premieră Escudero, de la FC Sevilla. Selecționerul spaniol se gândește se înceapă într-o formulă cu 3 fundași, precum contra Liechtenstein-ului, favoriți să intre în acest trio fiind Azpilicueta, Bartra și Nacho. Atacul a rămas fără Diego Costa, accidentat, în locul său fiind adus Iago Aspas, de la Celta. Pentru titularizare în față se luptă Morata cu Aduriz.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPANIA – MACEDONIA

 

UCRAINA – FINLANDA, sâmbătă, 12.11, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Finlanda e o deziluzie, Ucraina nu-și permite pași greșiți

La primul său duel din istorie cu Finlanda, Ucraina nu-și permite să greșească. Neînvinsă în aceste eliminatorii, echipa preluată din vară de fostul mare atacant Andrei Șevcenko contează pe 5 puncte, două mai puține decât Croația și Islanda, fiind pe locul 3. Adversarii ocupă a 5-a poziție, penultima, cu numai un punct strâns.

Ucrainenii au triumfat runda trecută, 3-0 acasă cu Kosovo, după ce doar remizase în primele două etape, 1-1 cu Islanda și 2-2 în Turcia. Aceeași victorie cu kosovarii este prima după o așteptare de 5 partide, 3 terminate cu eșecuri, toate la Euro 2016, unde nu au marcat deloc, dar au luat 5 goluri. Pe propria arenă nu s-au mai înclinat de 5 meciuri (un nul la unu, 4 succese la zero), iar un 0-1 cu Spania, în octombrie 2015, este singura înfrângere din anterioarele 11 vizite primite, 7 dintre ele câștigate.

Finlanda continuă să fie o deziluzie. În actuala campanie a început cu un modest 1-1 acasă cu Kosovo, aflată la prima competiție oficială, apoi a încasat două eșecuri, ambele la limită. Cu totul, ”alb-albaștrii” nu au mai învins de 12 jocuri, de la un 1-0 cu Feroe în septembrie 2015. Ulterior, au înregistrat 4 egaluri, toate 1-1, și 8 eșecuri, 7 dintre ele fără să fi marcat. În 2016 a adunat 10 dispute, cu două egaluri și 8 insuccese și golaveraj 4-21. Tot din septembrie 2015 datează și anteriorul triumf ”afară”, 1-0 în Grecia, urmat de două remize (unul în România) și 5 înfrângeri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA UCRAINA – FINLANDA

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă