VA PUTEA TOTTENHAM SĂ OPREASCĂ PE CHELSEA?

VA PUTEA TOTTENHAM SĂ OPREASCĂ PE CHELSEA?

Precedentul derby londonez din Premier League n-a fost deloc fericit pentru Chelsea, care pierdea categoric, acum două luni, 0-3 contra lui Arsenal. A urmat însă o perioadă formidabilă pentru Conte și ai lui, care n-au mai pierdut de-atunci niciun meci în campionat, ba mai mult decât atât, n-au încasat niciun gol și au obținut doar victorii, ajungând în cele din urmă pe primul loc în clasament. Au fost în total 6 partide în care Conte a utilizat aproape aceeași formulă de echipă, trecând la sistemul său preferat cu 3 oameni pe linia de fund, o singură mică sincopă existând în toată această perioadă, dar nu în campionat, ci în Cupa Ligii, cu West Ham United. Tot un derby londonez așadar, unul din multele de altfel, motiv pentru care confruntarea de azi cu Tottenham e așteptată în Anglia cu maxim interes. Vor fi fața-n față cele mai bune apărări ale momentului, iar Tottenham, deja eliminată din Liga Campionilor, e chemată să arate că mai contează în această formidabilă luptă de la vârful ierarhiei britanice. Din programul zilei reține atenția și duelul de Champions League din Bundesliga, Bayern-Bayer, cu bavarezii, deja la 6 puncte de liderul Leipzig, căutând antidotul în fața ”farmaciștilor” după cele două înfrângeri consecutive suferite. Tot azi joacă Liverpool, City, Real Madrid, Borussia Dortmund sau Milan, interesante fiind și duelurile Monaco-Marseille sau Sevilla-Valencia. Avancronici și cote mai jos.

     

                   PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

FC VOLUNTARI – DINAMO, sâmbătă, 26.11, ora 20:30 (ROMÂNIA, LIGA 1)

Deși pare greu de crezut, e duel direct pentru play-off

Duel direct pentru un loc în play-off-ul de titlu, în care vor intra primele 6 clasate. FC Voluntari aspiră la acest obiectiv datorită celor 21 de puncte, cu care se găseau pe locul 8 înaintea etapei a 17-a. În schimb, Dinamo se afla în grafic, dar la limită, pe a 6-a treaptă, cu 23 de puncte.

FC Voluntari stă bine în atac, nu și în apărare, golaveraj 22-22. Vine după două victorii cu 1-0, ultima la Botoșani, precedate de un 1-2 ”afară” cu Viitorul, singurul eșec de 5 runde încoace, 3 dintre ele câștigate, în acest interval marcând mereu. Pe teren propriu nu a pierdut de două jocuri (un egal, un succes), fără a avea, în total, un parcurs nemaipomenit: 3 triumfuri, două remize și 3 înfrângeri.

Cu a doua cea mai prolifică ofensivă, 26 de reușite (n-a marcat în 3 dispute), dar deficitară în defensivă, întrecută de 19 ori, Dinamo a cedat etapa trecută, 0-2 chiar acasă cu CFR. A fost primul insucces după 3 partide invincibile, cu un egal încadrat de câte o victorie, însă și primul meci fără gol dat după alte 5 în care punctase constant. Precedenta deplasare a însemnat un 2-1 la Timișoara. ”Roș-albii” nu mai învinseseră pe teren străin din prima rundă, între cele două succese externe intercalându-se 3 remize și 3 eșecuri, toate 1-2.

La gazde, antrenorul Florin Marin nu se confruntă cu probleme deosebite de efectiv. În cealaltă tabără, Ioan Andone nu se poate baza pe Vali Lazăr, suspendat, dar speră în refacerea totală a lui Gnohere și Palici.

Cu 3-1 a învins Dinamo în turul din 15 august, imediat ce se impusese și în Cupa Ligii, 2-1 în deplasare. Tot ”câinii” triumfaseră și în primele dispute directe all-time, 3-0 acasă și 3-1 ”afară” în precedenta ediție din Liga 1.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC VOLUNTARI – DINAMO

 

CHELSEA – TOTTENHAM, ora 19:30 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Derby londonez cu cele mai bune apărări față-n față

Chelsea își apără postura de lider, în care s-a instalat runda trecută, într-unul dintre derby-urile Londrei cu Tottenham. De neoprit de câtva timp, echipa italianului Antonio Conte contează pe 28 de puncte, unul peste Liverpool și Manchester City înaintea etapei a 13-a. Nu are o misiune ușoară contra unui adversar solid, aflat pe a 5-a poziție cu 24 de puncte. Această confruntare este, totodată, una între formațiile cu cele mai bune apărări, golaveraj 27-9, respectiv 18-8.

Gazdele au câștigat tot în ultimele 6 runde, și nu oricum, ci fără nici măcar un gol încasat, dar cu 17 date. Această serie remarcabilă a fost precedată de un 0-3 pe terenul lui Arsenal, singura partidă stagională în care nu au putut marca. Din cele două eșecuri din actuala Premier League, Chelsea a încasat unul acasă, 1-2 cu Liverpool. Tot pe ”Stamford Bridge” a mai înregistrat 5 victorii, precedentele 3 cu defensiva nebătută.

Tottenham a rămas unica echipă din acest sezon încă fără eșec. Etapa trecută s-a impus într-un alt derby londonez, 3-2 cu West Ham, prin ”dubla” lui Harry Kane din final. Acesta a fost primul triumf după nu mai puțin de 4 egaluri consecutive, între care un 0-0 la Bournemouth, singura dispută stagională în care nu a înscris: în alte 7 a punctat numai câte o dată. Tot cu remize a revenit din anterioarele 3 deplasări. În total, ”afară” a realizat două victorii și 4 remize.

John Terry este singurul jucător pe care nu poate conta Conte. Pe de altă parte, el oricum nu mai făcea parte din planurile primului ”11”, astfel că e de presupus că tehnicianul italian va apela din nou la aceeași formulă de start din ultimele partide câștigate, mai exact Courtois-Azpilicueta, David Luiz, Cahill-Victor Moses, Kante, Matic, Marcos Alonso-Pedro, D. Costa, Hazard.

Dincolo, argentinianul Mauricio Pochettino nu va miza pe Danny Rose, suspendat, nici pe Ben Davies, Lamela, Alderweireld, toți cu probleme de sănătate. S-au refăcut, în schimb, Vertonghen și Wimmer. Surprinzător, antrenorul argentinian și-a menajat din jucători în confruntarea cu AS Monaco din Champions League, pierdută în cele din urmă, eșec care a dus la eliminarea din această competiție cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor.

Cu două egaluri, 0-0 și 2-2, sau terminat cele două înfruntări din sezonul trecut, după ce acum două ediții fiecare echipă se impusese acasă, Chelsea cu 2-0, Tottenham cu 5-3. Pe de altă parte, Spurs nu a mai învins pe ”Stamford Bridge” tocmai din februarie 1990, scor 2-1. De atunci au avut loc 29 de dueluri directe, în toate competițiile, perioadă în care Chelsea a obținut 11 victorii și 18 egaluri. Doar 6 dintre actualii elevi ai lui Pochettino s-au născut înainte de această dată.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHELSEA – TOTTENHAM

 

BAYERN MUNCHEN – BAYER LEVERKUSEN, ora 19:30 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Bayern caută antidotul de la Bayer

Bayern încearcă să se trezească pe seama lui ”farmaciștilor” după ce a suferit două înfrângeri în doar 4 zile, întâi în Bundesliga, la Dortmund, apoi în grupele Ligii, 2-3 la Rostov. Eșecul din campionat a echivalat cu pierderea șefiei, după 11 etape ocupând locul 2, cu 24 de puncte. Oaspeții o duc și mai rău. Ei se află abia pe a 9-a poziție, cu doar 16 puncte în cont.

Cu cea mai bună apărare, golaveraj 24-7, bavarezii au suferit runda trecută, 0-1 la Dortmund, primul eșec din actuala Bundesliga, totodată întâiul meci în care n-au izbutit să înscrie. Au ajuns, astfel, la al doilea meci consecutiv fără succes: ultimul l-au obținut la Augsburg, 3-1 în urmă cu o lună. Între timp, trupa italianului Carlo Ancelotti a remizat acasă cu Hoffenheim, a doua remiză din acest sezon pe propria arenă, ambele 1-1,  completate de 4 victorii, 3 dintre ele la zero. Precedenta înfrângere de pe ”Allianz Arena” a fost un 1-2 cu Mainz în martie 2016, de atunci bifând 3 egaluri și 8 succese.

Suferindă în special în defensivă, golaveraj 18-18, Leverkusen a cedat acum o etapă în fața liderului RB Leipzig, 2-3 chiar pe teren propriu. Anterior, realizase două triumfuri la rând, singurele de 5 jocuri încoace. Doar o dată nu a marcat în ultimele 7 dispute. În precedenta deplasare s-a impus la Wolfsburg, scor 2-1,  în al doilea succes extern din acest campionat, pe lângă 3 eșecuri. Toate cele 5 apariții ”afară” le-a terminat cu gol dat și luat mereu.

Jerome Boateng și Coman sunt principalele absențe sigure de la Bayern, șanse mari de recuperare având Neuer, Robben, Vidal, Javi Martinez. Dacă ultimul nu se va reface, în centrul apărării ar fi mutat Alaba, iar pe stânga ar evolua Bernat. La rândul său, Bayer nu îi are la dispoziție pe Bellarabi și Boder, incerți fiind L. Bender și Kiessling.

Bayern nu a pierdut și nici nu a luat gol în disputele din sezonul anterior, 3-0 la Munchen și 0-0 la Leverkusen. Ultima oară s-a înclinat acum două ediții, 0-2 în deplasare, în unica înfrângere din precedentele 7 dueluri directe. Anterior, bavarezii pierduseră chiar acasă, 1-2 în octombrie 2012, în singurul lor eșec cu Bayer la Munchen din 1989 încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN MUNCHEN – BAYER LEVERKUSEN

 

EMPOLI – AC MILAN, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)

Milan e pe val, iar la Empoli n-a pierdut niciodată

Ținte diferite pentru cele două formații. Cu doar 10 puncte în cont, Empoli caută să se îndepărteze de ”zona fierbinte”: după 13 etape se găsește abia pe locul 17, primul neretrogradabil. Dincolo, Milan contează pe 26 de puncte, cu care ocupă a 3-a poziție, și se bate să continue în zona Champions ori, de ce nu, să se apropie de un lider, Juventus (33p), frământat de indisponibilități.

Cel mai slab atac din actuala Serie A are Empoli, cu numai 6 goluri date, pe lângă 17 încasate. Runda trecută a pierdut acasă cu Fiorentina, 0-4, după ce tocmai câștigase la același scor la Pescara, în doar a doua victorie stagională. Acesta este, totodată, și singurul meci din ultimele 10 în care echipa antrenată de Giovanni Martusciello a putut să marcheze, 5 dintre ele însemnând numai eșecuri. Pe teren propriu și-a trecut în cont un succes, 2-1 cu Crotone în septembrie, unica din cele 7 vizite primite în care a  dat gol, 4 dintre ele fiind terminate cu înfrângeri.

Milan se descurcă bine în ofensivă, dar are slăbiciuni defensive, golaveraj 21-17. Etapa precedentă a terminat 2-2 acasă în derby-ul cu Inter, al 3-lea joc consecutiv invincibil, precedat de două succese la limită. Ultimul eșec, totodată singurul de 10 meciuri încoace, a fost un 0-3 ”afară” cu Genoa. În întreg sezonul, elevii lui Vincenzo Montella s-au întors de pe teren străin cu 3 triumfuri, o remiză și două insuccese, marcând în 4 dintre ele.

Doi absenți siguri la gazde, Laurini și Mchedlidze, ambii accidentați, însă ar putea reintra Zambelli. Probleme medicale mai au Veseli și Pasqual. Pentru a forța victoria, Martusciello ar începe cu un trio ofensiv format din Saponara lângă Pucciarelli și Maccarone. Pierdere importantă la Milan, golgheterul Bacca, accidentat. În acest context, titular în față, alături de Suso și Niang, ar fi Lapadula, favorit în partajul cu Luiz Adriano. Totodată, Montolivo e mai departe inapt, incert fiind Romagnoli, care are însă posibilități destul de mari de a reveni în centrul apărării. Refăcut total este Bertolacci.

Milan a încheiat cu 2-1 acasă și 2-2 ”afară” înfruntările cu Empoli din sezonul anterior. ”Rossonerii” au ajuns, astfel, la 5 dueluri directe imbatabile, două câștigate. Ultima oară au cedat în octombrie 2007, 0-1 chiar acasă. De altfel, la Empoli nu au pierdut niciodată, bifând 4 triumfuri și 5 remize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EMPOLI – AC MILAN

 

FC SEVILLA – FC VALENCIA,  ora 21:45 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Sevilla vrea să țină aproape de Real, Valencia încearcă să-și revină

FC Sevilla nu-și permite să rateze nimic în cursa de urmărire a liderului Real. Înaintea etapei a 13-a, echipa pregătită de argentinianul Jorge Sampaoli se află pe locul 3, cu 24 de puncte, 6 sub madrileni și două mai puține decât FC Barcelona. Pe ”Ramon Sanchez Pizjuan” se prezintă Valencia, o formație debusolată, care ocupă doar a 16-a poziție, cu 11 puncte, două peste retrogradare.

Cu unul dintre cele mai bune atacuri, dar slăbită în defensivă, golaveraj 22-17, FC Sevilla a învins in-extremis runda trecută, 3-2 la La Coruna, imediat ce suferise al doilea eșec stagional, 1-2 acasă cu FC Barcelona, dar singurul de 6 jocuri încoace, 4 dintre ele câștigate. Din cele 12 runde, ”roș-albii” nu au marcat doar într-un 0-0 la Villarreal, în a doua etapă, însă au și luat gol în 9 partide, inclusiv în 6 din ultimele 7. Aceeași înfrângere cu Barca este unica încasată pe teren propriu în acest sezon, fiind precedată de 5 victorii.

Mai bine în ofensivă decât în apărare, golaveraj 16-22, Valencia nu a mai triumfat de 4 partide, cu două eșecuri și două egaluri: etapa anterioară a încheiat 1-1 acasă cu Granada. Echipa preluată luna trecută de italianul Cesare Prandelli a luat gol în toate cele 12 runde, dar a și marcat în 10 dintre ele, inclusiv în ultimele 5. Două din totalul de 3 victorii stagionale le-a obținut pe teren străin, precedenta acum 3 deplasări, completate un egal și 3 eșecuri. Numai în prima din cele 6 vizite făcute nu a înscris.

Nasri, Tremoulinas, Soria și Carlos Fernandez au rămas jucătorii indisponibili de la FC Sevilla după ce Mariano, Escudero, Carrico au fost recuperați. De la Valencia absentează doar Cartabia. Prandelli ar schimba sistemul, fiind tentat să înceapă cu 3 fundași centrali, anume Mangala, Garay și Abdennour.

Sezonul trecut, fiecare formație s-a impus pe propria arenă, Valencia cu 2-1, Sevilla cu 1-0 în singurul său triumf de 5 precedente încoace, indiferent de întrecere. Pe de altă parte, andaluzii sunt imbatabili acasă de 15 dueluri directe, în toate competițiile, cu începere de la un 0-2 în mai 2004: din acel moment au realizat 4 egaluri și 11 succese.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – FC VALENCIA

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă