VALENCIA-BARCELONA ȘI DILEMA DE PE ”MESTALLA”

VALENCIA-BARCELONA ȘI DILEMA DE PE ”MESTALLA”

Deși nu prezintă incertitudini în privința echipei calificate în finală, căci după 7-0 în tur pentru Barcelona e greu să te gîndești la miracole, acest Valencia-Barcelona de azi oferă dilema reacției publicului de pe ”Mestalla”. Va fi un stadion gol sau fanii ”liliecilor” vor veni în număr mare pentru a-și exprima gălăgios dezaprobarea față de ceea ce se petrece acum la club? La o semifinală de Cupă, se întîlnește mai greu o situație precum cea de față, cu Barcelona călătorind la Valencia fără cei mai importanți jucători, 11 dintre componenții lotului, inclusiv tripleta MSN, Iniesta sau Pique fiind lăsați acasă. În prgramul zilei e azi reținem și un alt ”clasic” al Franței, PSG-Lyon, la trei zile după PSG-OM, dar și meciul lui Bayern, aparent simplu, din Cupa Germaniei.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

PETERBOROUGH – WEST BROMWICH, ora 21:45 (Cupa Angliei)

”Să nu vă mirați dacă o să se producă o surpriză”, a atenționat Graham Westley, antrenorul lui Peterborough, înaintea rejucării cu West Bromwich din ”16”-imile Cupei. În primul meci, din deplasare, echipa sa a izbutit să încurce socotelile adversarilor, terminînd 2-2 (Berahino 14, 84 – Coulthirst 79, Taylor 86).

Pe locul 8 în liga a 3-a, Peterborough luptă să prindă un bilet în play-off-ul de promovare, avînd al doilea cel mai bun atac, dar o defensivă modestă, golaveraj 54-41. A cîștigat ultima partidă, 1-0 la Chesterfield, după alte patru în care înregistrase două egaluri și două eșecuri. Nu a mai cîștigat de două meciuri acasă, cu o remiză și o înfrîngere, ambele fără gol dat, după ce înscrisese mereu în precedentele 16 jocuri stagionale de pe teren propriu.

Fără victorie de patru meciuri este West Bromwich, cu 3 egaluri, apoi un insucces, 0-1 la Newcastle. Anterioara victorie a fost în deplasare, 1-0 la Bristol în Cupă, unicul triumf de 8 jocuri încoace și tot singurul din precedentele 8 vizite făcute. De ”afară” a revenit cu patru succese, patru egaluri și șase eșecuri, în toate competițiile.

Pînă la disputa din primul joc, cele două echipe s-au întîlnit ultima oară în sezonul 2009-2010 al ligii secunde. West Bromwich s-a impus atunci de două ori, 3-1 în deplasare, 2-0 acasă. Unicul triumf al lui Peterborough a fost un 2-0 pe propria arenă în ianuarie 1994, completat de două remize și 6 înfrîngeri.

În fazele precedente, Peterborough a trecut cu 3-0 de Burton Albion, cu 2-0 de Luton și cu 2-0 de Preston. La rîndul său, West Bromwich a avut de tras cu Bristol, 2-2, apoi 1-0. Pentru noul duel, oaspeții au probleme medicale cu Brunt, Evans, C. McManaman, Morrison.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PETERBOROUGH – WEST BROMWICH

PARIS SG – OLYMPIQUE LYON, ora 22:05 (Cupa Franței)

PSG și Olympique Lyon se întîlnesc, odată cu ”optimile” Cupei, pentru a treia oară în ultimele două luni și tot pe ”Parc des Princes”. Din precedentele două confruntări gazdele au ieșit învingătoare, întîi 5-1 (Ibrahimovici 11, 77 penalty, Aurier 17, Cavani 61, Lucas Moura 90+1 – Ferri 24) în Ligue 1, apoi 2-1 (Rabiot 17, Lucas Moura 73 – Tolisso 42) în Cupa Ligii. Cu același deznodămînt (2-0) cele două deschiseseră sezonul în Supercupa disputată în august la Montreal.

Lider neînvins în campionat, cu cele mai multe victorii (22), cel mai bun atac, dar și apărare, golaveraj 63-12, PSG are 15 victorii consecutive, în toate competițiile, după singurul meci intern în care nu a marcat, 0-0 la Angers. Tot o dată nu a înscris în 18 partide stagionale pe teren propriu, într-un 0-0 cu Real Madrid în grupele Champions League. Acasă a mai terminat un 2-2 cu Bordeaux, în rest, 16 victorii, 15 dintre ele cu minim două goluri date. Nu e de omis nici faptul că defensiva i-a cedat în 7 din precedentele 8 jocuri.

Lyon a obținut două triumfuri cu 3-0 după ultimul eșec, 0-1 la Bastia, singura înfrîngere de cinci partide încoace. În anterioarele patru meciuri de ”afară” a intercalat un insucces cu cîte o victorie, toate la zero. Nu are un bilanț stagional strălucit pe teren străin: 7 succese, 4 egaluri, 8 eșecuri.

De 6 dueluri directe (două remize, patru triumfuri) nu au mai cedat parizienii în fața ”olimpicilor”. Lyonezii s-au impus ultima dată  acasă, 1-0 în aprilie 2014, iar pe ”Parc des Princes” – 3-1 în martie 2013, chiar în Cupă. În anterioarele 18 dispute dintre ele s-a marcat mereu.

Wasquehal (1-0) și Toulouse (2-1) sînt echipele eliminate pînă acum de PSG. Dincolo, adversara a trecut de Limoges (7-0) și de Chambly (2-0).

Verratti, Pastore și Van der Wiel sînt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. La rîndul său, Olympique nu contează pe Fekir și Rafael, incerți fiind Fofana, Ferri, Malbranque, Kalulu, Grenier, Gonalons și Valbuena.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – OLYMPIQUE LYON

BOCHUM – BAYERN MUNCHEN, ora 21:30 (Cupa Germaniei)

La fiecare antrenament din ultimele cinci zile, jucătorii lui Bochum au fost puși să exerseze lovituri de la 11 metri. ”La forța de acum, Bayern cîștigă 99 de meciuri din 100. Asta nu înseamnă că noi sîntem resemnați. Credem în șansa noastră”, a susținut tehnicianul alb-albaștrilor, olandezul Gertjan Verbeek.

Pe locul 5 în liga secundă, Bochum este neînvinsă de cinci meciuri (trei victorii), ultimele patru fără gol încasat. În testele de luna trecută a depășit clar două formații din Bundesliga, 4-1 cu Hertha și 5-2 cu Monchengladbach. De două ori a cedat acasă în 12 jocuri stagionale, pe lîngă 6 victorii și 4 egaluri, marcînd în 11 dintre aceste partide.

Bayern tocmai a bifat, tot ”afară”, al doilea meci stagional intern în care nu a izbutit să înscrie, 0-0 la Leverkusen. Și-a trecut în cont 6 succese, apoi o remiză după unicul eșec din întrecerile naționale ale acestui sezon, 1-3 la Monchengladbach. În întreaga stagiune a mai cedat doar o dată, de asemenea în deplasare, 0-2 cu Arsenal în grupele Ligii. De pe teren străin a revenit, în total, cu 11 triumfuri, două egaluri și două înfrîngeri, în 12 dintre ele înscriind.

Înaintea noii înfruntări, din ”sferturi”, Bochum le-a eliminat pe Samrohr (5-0), Kaiserslautern (1-0), Munchen 1860 (2-0). În schimb, Bayern le-a depășt pe Nottingen (3-1), Wolfsburg (3-1) și Darmstadt (1-0).

Cele două formații nu s-au mai confruntat din decembrie 2011, tot în Cupă, cînd Bayern a cîștigat în deplasare cu 2-1. Ultima victorie a lui Bochum datează tocmai din februarie 2004, 1-0 în Bundesliga. De atunci, bavarezii au obținut 10 triumfuri și 3 nuluri, în toate competițiile. Tot ei au învins și în amicalul din ianuarie 2015, scor 5-1.

Dacă gazdele nu își fac griji deosebite în privința lotului, adversarii au ceva probleme, deoarece Benatia, J. Boateng, Javi Martinez, Tasci, Gotze, Green și Weihrauch se află pe mîna medicilor. Doar Ribery s-a întors la antrenamente, dar e puțin probabil să fie disponibil.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BOCHUM – BAYERN MUNCHEN

VALENCIA – FC BARCELONA, ora 22:00 (Cupa Spaniei)

Umilită în turul semifinalei pe ”Camp Nou”, 0-7 (Luis Suarez 7, 12, 83, 88, Messi 29, 58, 74), și virtual eliminată, FC Valencia speră doar într-o mică revanșă, de orgoliu. Un succes i-ar prinde nemaipomenit și antrenorului Gary Neville, tot mai contestat din cauza rezultatelor: de pildă, n-a obținut nici o victorie de 11 etape în Primera, ajungînd pe locul 14, la patru puncte de retrogradare. Mai mult, Valencia, de cînd a venit Neville, n-a deschis niciodată scorul în partidele de campionat.

Trei eșecuri au suferit ”liliecii” în ultimele trei jocuri, toate fără gol dat. În precedenta dispută a cedat la Sevilla, 0-1 cu Betis, care nu mai cîștigase de 12 partide. În toate întrecerile, ei au obținut un singur triumf de 7 meciuri încoace, plus trei egaluri și trei înfrîngeri. Nici acasă nu au mai cîștigat de trei jocuri, cu două remize urmate de un 0-1 cu Gijon, unica dispută din anterioarele șase în care nu au înscris. Bilanțul stagional de pe ”Mestalla” este de 7 succese, 8 nuluri, 9 eșecuri, fără să fi înscris doar în trei dintre ele.

La șefie în Primera, FC Barcelona este imbatabilă de 28 de partide, în toate întrecerile, cu 5 egaluri și 23 de victorii, anterioarele 10 consecutive. Trei eșecuri a încasat în acest sezon, numai în deplasare și doar pe plan intern, cărora li s-au adăugat cinci remize și 9 succese, precedentele 4 la rînd și cu cîte două goluri date. De 12 jocuri nu a mai pierdut pe teren străin, de la un 1-2 cu FC Sevilla.

Cele două formații s-au înfruntat pe 5 decembrie tot pe ”Mestalla, dispută încheiată 1-1 (Santi Mina 86 – Luis Suarez 59). Sezonul trecut, catalanii au triumfat de două ori, 1-0 ”afară”, 2-0 pe ”Camp Nou”. Ultima victorie a Valenciei a fost în deplasare, 3-2 în februarie 2014, iar pe teren propriu – 3-2 în martie 2008, tot în Cupă. De atunci, trupa ”blaugrana” și-a trecut în cont pe ”Mestalla” 6 remize și 3 triumfuri. În anterioarele 15 dueluri directe s-a înscris constant.

Barakaldo (3-1 și 2-0), Granada (4-0 și 3-0), Las Palmas (1-1 și 1-0) sînt echipele eliminate pînă acum de Valencia. De cealaltă parte, Barcelona a trecut de Villanovense (0-0 și 6-1), Espanol (4-1 și 2-0) și Bilbao (2-1 și 3-1).

Bakkali, Javi Fuego și Siqueira sînt accidentați și nu contează la gazde. Nici Mustafi, eliminat în tur. În schimb, Enzo Perez și Paco Alcacer au revenit la antrenamente, dar este posibil ca Neville să nu forțeze lucrurile și să-i păstreze pentru meciul decisiv cu Espanol din campionat și să alinieze mai mulți jucători de la echipa a doua. Luis Enrique nu se poate baza doar pe Rafinha, accidentat. Totuși, ținînd cont de rezultatul din tur, tehnicianul catalanilor a lăsat acasă 11 jucători, începînd cu Messi, care tocmai a suferit o mică intervenție chirurgicală pentru eliminarea unor calculi renali. În plus, Iniesta, Pique, Mascherano și Luis Suarez sînt la numai un ”galben” de suspendare, de aceea tehnicianul Barcelonei nu a vrut să riște și să piardă vreunul pentru iminenta finală. Ceilalți menajați sînt Jordi Alba, Claudio Bravo, Arda Turan, Sergio Busquets și Neymar. În lot au fost chemați 5 jucători de la echipa a doua și unul de la echipa a treia.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA VALENCIA – FC BARCELONA

AKHISAR – GALATASARAY, ora 18:45 (Cupa Turciei)

Akhisar trece printr-o perioadă fericită. Pe locul 7 în Superlig și aflată în luptă pentru un loc în Europa League, gruparea din Manisa nu a mai pierdut de 5 meciuri, cu două egaluri urmate de 3 victorii: a marcat în patru dintre ele și a luat gol în doar două. În precedentele cinci partide de pe teren propriu și-a trecut în cont doar un triumf, pe lîngă o înfrîngere și trei remize. De 6 jocuri încoace acasă nu a înscris decît în anterioarele două. Totuși, bilanțul stagional de pe stadionul ”19 mai” e bun: 9 triumfuri, 4 remize, două insuccese.

Galatasaray a remizat în precedenta dispută, 0-0 la Istanbul cu Konya, în singurul meci intern din acest sezon în care nu a izbutit să marcheze. Două victorii și un egal a realizat după ultima înfrîngere, 2-3 la Ankaraspor, totodată, unicul eșec din anterioarele 12 partide, în toate competițiile. Pe teren străin s-a descurcat greu în cele 16 meciuri stagionale: 5 victorii, 6 egaluri, 5 eșecuri.

Adversare acum în ”sferturi”, programate în dublă manșă, cele două adversare s-au înfruntat și în faza grupelor, cu Galatasaray mai bună: 2-1 acasă, 1-1 la Manisa. În afara acestor dueluri, cele două s-au mai întîlnit și în campionat, pe terenul roș-galbenilor, care s-au impus cu 3-2 (Bulut 26, Podolski 39, Oztekin 56 – Nguema 48, Rodallega 74). Tot Galata a cîștigat ambele dispute din stagiunea trecută, 2-1 la Istanbul, 2-0 în deplasare. Ultima victorie a lui Akhisar s-a consemnat în octombrie 2013, scor 2-1, pe propria arenă. Din acel moment s-au înregistrat un egal și 5 triumfuri Cim Bom, indiferent de întrecere.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AKHISAR – GALATASARAY

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă