ETAPA DE SERIE A ÎNCEPE AZI CU LAZIO-VERONA

ETAPA DE SERIE A ÎNCEPE AZI CU LAZIO-VERONA

Etapa cu numărul 25 din Serie A, care sîmbătă oferă confruntarea-șoc dintre Juventus și Napoli, începe astăzi cu partida dintre Lazio și Verona. Obligați să joace azi, fiindcă duminică, atunci cînd era programată inițial partida, pe ”Olimpico” se va juca rugby în Turneul celor 6 Națiuni, lazialii nu-și permit pași greșiți atît timp cît încă mai dispun de speranțe că vor putea prinde un loc european. Deocamdată, la 11 puncte de acest deziderat, speranțele sînt mai degrabă vise, dar o victorie azi în fața ultimei clasate ar putea aduce o stare de spirit ceva mai bune. Tot despre vise e vorba și-n celălalt meci important al zilei, returul dintre Celta și FC Sevilla, din semifinalele Cupei Spaniei. După 0-4 în tur, cei de la Celta vorbesc despre miracole și se arată suficient de optimiști pentru situația în care se află.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LAZIO ROMA – HELLAS VERONA, ora 21:45

Lazio are necazuri cu linia ofensivă. Pe locul 9 după 24 de etape, cu 33 de puncte, echipa condusă de Stefano Pioli nu a marcat deloc de trei jocuri  încoace, perioadă în care și-a trecut în cont două remize albe și un eșec chiar acasă, 0-2 cu liderul Napoli. Aceasta este singura înfrîngere suferită de romani în ultimele 9 runde, completată de cinci remize și trei victorii. Recentul 4-1 cu Chievo este unicul triumf din precedentele 7 partide de pe teren propriu, unde, în total u adunat 6 victorii, 3 remize și 3 insuccese: au înscris în 9 dintre aceste jocuri, luînd gol în 7.

Cu cel mai slab atac (în 10 meciuri a dat cîte un gol, iar în tot atîtea nici unul) și o defensivă modestă (8 din cele 11 înfrîngeri au fost la zero), golaveraj  19-37, Verona se află pe ultima poziție, a 20-a. Este neînvinsă de cinci etape, dar abia acum două partide a reușit să obțină prima victorie din actuala Serie A, 2-1 acasă cu Atalanta. Din cele 11 deplasări s-a întors numai cu 6 egaluri, plus 5 înfrîngeri: a marcat în 6 dintre aceste jocuri și a încasat în 9.

În tur, Lazio s-a impus cu 2-1 (Biglia 63 penalty, Parolo 86 – Helander 33). Sezonul trecut, ”biancocelestii” au triumfat pe teren propriu, 2-0, și au remizat în deplasare, 1-1. Precedentul succes al Veronei a fost acasă, 4-1 în decembrie 2013, neînvingînd în nici una dintre cele 7 apariții pe ”Olimpico”.

Pentru noul duel, antrenorul Stefano Pioli a recuperat doi jucători importanți la mijloc, Biglia și Candreva. Lipsesc, în schimb, Ștefan Radu, De Vrij, Basta, Bisevac, toți accidentați, și suspendatul Parolo. Dincolo, absentează Viviani, Souprayen, Siligardi, Rebici, accidentați, în vreme ce Marrone este suspendat. Tehnicianul Gigi Delneri contează în atac pe veteranii Giampaolo Pazzini, cu 3 goluri date în ultimele 5 meciuri, și Luca Toni, în revenire de formă.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO – VERONA

CELTA VIGO – FC SEVILLA, ora 21:30 (Cupa Spaniei)

Cu 4-0 (Ramis 45, Gameiro  59, 62, Krohn-Dehli 87) a pierdut Celta turul semifinalei din deplasare cu FC Sevilla, dar nu se dă bătută. ”Credem într-o remontare istorică. Există șanse reale, noi sîntem foarte determinați”, a declarat căpitanul Hugo Mallo. Nou-sositul Beauvue l-a completat: ”O remontare este complicată, însă nu imposibilă”. Repetiția nu le-a ieșit însă: disputa din campionat de la Vigo, din week-end-ul trecut, s-a încheiat 1-1 (Beauvue 64 – Carrico 43), după ce Celta triumfase în tur cu 2-1.

Ultima dată cînd Sevilla a pierdut la mai mult de patru goluri diferență s-a întîmplat tocmai în octombrie 2010, cînd FC Barcelona a învins-o cu 5-0. Mai recent, roș-albii au cedat cu 4-0, scor ce acum ar duce la prelungiri, în fața lui Atletico, în septembrie 2014. Pe de altă parte, în istorie, Celta i-a bătut de trei ori în istorie pe roș-albi cu 4-0, în sezoanele 1945-1946 (atunci aceștia au ieșit campioni), 1952-1953 și 1995-1996.

Celta nici nu trece printr-o perioadă prea bună. Doar o victorie a obținut în ultimele 6 meciuri, pe lîngă două egaluri și trei eșecuri, de cinci meciuri încoace primind constant gol. Cu remize a încheiat precedentele două partide de pe teren propriu, pe care a avut un traseu stagional inconstant, cu 7 succese, 4 egaluri și 4 înfrîngeri: a marcat în 11 dintre aceste jocuri, dar în 5 numai cîte o dată.

În schimb, Sevilla a legat 10 meciuri fără eșec, cu două remize și 8 triumfuri, șase la zero. Anteriorul insucces, 1-2 cu Granada pe 3 ianuarie, a fost în deplasare, de unde, în întregul sezon, a revenit cu 3 victorii, toate în Cupă, 7 egaluri și 7 eșecuri (a înscris în 11 din jocuri, a luat gol tot în 11).

În ediția trecută din Primera, înfruntarea de la Vigo s-a încheiat 1-1, după ce Sevilla se impusese acasă, 1-0. Precedentul succes al Celtei pe propria arenă datează din martie 2014, scor 1-0. Dincolo, sevillanii nu au mai triumfat pe ”Balaidos”  de la un 2-1 în octombrie 2006: de atunci s-au înregistrat două victorii ale gazdelor și două nuluri.

În fazele anterioare, trupa argentinianului Eduardo Berizzo a trecut de Almeria (3-1, 1-0), Cadiz (3-0, 2-0), Atletico Madrid (0-0, 3-2). De cealaltă parte, elevii lui Unai Emery le-au eliminat pe Leganes (3-0, 2-0), Betis (2-0, 4-0), Mirandes (2-0, 3-0).

Nolito și Fontas, accidentați, absentează de la gazde, care vor miza în atac pe suedezul Guidetti, golgeterul din Cupă, cu cinci reușite. La oaspeți, Pareja și Krychowiak au revenit la antrenamente, dar probabil vor fi menajați. Totodată, avînd în vedere rezultatul din tur, Emery ca trece la o rotire a cadrelor, mai ales că ”am de unde alege”. În plus, Rami și Kolodziejczak au deja cîte două cartonașe galbene și ar putea fi ținuți pe margine pentru a nu risca un posibil nou avertisment, echivalent cu o suspendare în eventuala finală.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTA VIGO – FC SEVILLA

TRELISSAC – OLYMPIQUE MARSEILLE, ora 22:00 (Cupa Franței)

Ajunsă în premieră în ”optimile” Cupei, Trelissac, formație de liga a 4-a, de amatori, încearcă să-și continue visul frumos și să elimine o altă echipă din Ligue 1, pe Marseille, după ce în faza anterioară a trecut de Lille. Pe locul 5 în campionat, trupa antrenată de croatul Zivko Slijepcevici a suferit numai un eșec în ultimele 8 meciuri, plus 4 victorii și 3 egaluri. De 19 partide, în toate competițiile, marchează mereu. Este greu de bătut pe teren propriu, unde a început sezonul cu două înfrîngeri, apoi nu a mai cedat deloc: 3 remize, 5 triumfuri.

”Băieții mei sînt foarte motivați. Tehnic, ei se află la un nivel bun. Fizic, în schimb, mai avem de lucru pentru a putea să ținem ritmul unui adversar din Ligue 1 timp de 90 de minute. Noi sîntem solizi în apărare, cu jucători care evoluează de mulți ani împreună. La mijloc mă bazez pe oameni cu experiență, eficienți în special la recuperarea mingii. În fine, în față contez pe atacanții mei pentru a face diferența”, a afirmat Slijepcevici.

Eliminată sezonul precedent din Cupă chiar de către o echipă din a 4-a divizie, Grenoble, Marseille este avizată. ”Olimpicii” au pierdut ultimul duel, 1-2 acasă cu PSG, după 6 jocuri de imbatabilitate, de la 1-2 după prelungiri la Toulouse în Cupa Ligii. Acesta este unicul eșec din anterioarele 12 partide din deplasare, unde, oricum, s-au descurcat mai bine decît pe teren propriu. În total, departe de ”Velodrome” au disputat 19 meciuri în toate competițiile, cu 9 succese, 5 egaluri și 5 eșecuri: nu au marcat doar în trei dintre ele, dar o fac constant de patru vizite încoace.

În etapele trecute, Trelissac le-a eliminat pe Panazol (10-0), Cermont (1-0), Muret (2-0) și Lille (1-1/4-2 la penalty-uri). La rîndul său, Marseille le-a depășit pe Caen (0-0/3-1 pen.) și Montpellier (2-0).

Pentru confruntarea programată pe stadionul ”Chaban-Delmas” din Bordeaux, gazdele au întreg lotul valid, cu excepția lui Eglin. Adversarii îi au accidentați pe B. Mendy și Ocampos, în timp ce Nkoulou, Cabela, L. Diarra și Dja Djedje sînt menajați. În premieră, în lot figurează Abou Diaby.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA TRELISSAC – OLYMPIQUE MARSEILLE

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă