VALENCIA TOT CAUTĂ PRILEJ DE REDRESARE

VALENCIA TOT CAUTĂ PRILEJ DE REDRESARE

Deși se spera că aducerea lui Gary Neville va revitaliza o echipă intrată într-o surprinzătoare letargie, după remarcabilul sezon precedent, nu prea s-a întîmplat așa. Evoluțiile continuă să fie confuze, atît în campionat, cît și în Cupa Spaniei. Cu un adversar aparent accesibil, ocupat pînă peste cap cu salvarea de la retrogradare, Valencia n-a izbutit să tranșeze lupta pentru calificare pe ”Mestalla”, dar speră ca returul din Tenerife și obținerea calificării în semifinale să se constituie într-un restat pentru tot restul sezonului. Tot din Cupa Spaniei vine și celălalt reper important al zilei de azi, Mirandes forțînd acasă un miracol cu FC Sevilla, după eșecul (0-2) din tur.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MIRANDES – FC SEVILLA, ora 21:00 (Cupa Spaniei)

”Toți sîntem în roșu” este sloganul cu care Mirandes își cheamă suporterii să umple stadionul pentru a susține echipa în tentativa de a o elimina pe FC Sevilla în ”sferturile”Cupei, deoarece ”împreună putem remonta”. Formația din Segunda a cedat în turul de pe ”Ramon Sanchez Pizjuan” cu 2-0 (Nzonzi 20, Vitolo 90+4), dar tot crede cu tărie în șansele sale.

Cu cel mai bun atac din liga secundă, însă și a treia cea mai slabă apărare, golaveraj 32-29, Mirandes a suferit două eșecuri în ultimele trei meciuri, ambele fără gol dat. Pe teren propriu nu a mai cîștigat de trei partide, cu o înfrîngere urmată de două remize cu 1-1. A înscris, în schimb, în 12 din anterioarele 13 jocuri de pe ”Estadio Municipal de Anduva”, de opt ori numai cîte o dată. În campionat se află pe locul 9, cu 32 de puncte, două sub zona play-off-ului de promovare.

De 6 meciuri nu a mai pierdut Sevilla (locul 7 în Primera), cu cinci victorii consecutive și un egal la zero, abia obținut pe terenul lui Atletico. În acest interval a încasat un singur gol, înscriind 12. După o perioadă modestă, de cîtva timp  s-a descurcat mai bine în deplasare, cu doar un insucces în precedentele șase partide. În total, în 15 vizite stagionale, a înregistrat două victorii, ambele în Cupă, plus 6 remize și 7 eșecuri.

În fazele anterioare, Mirandes a trecut greu de Oviedo, 3-2 după prelungiri, apoi a eliminat două formații din Primera, fără să piardă, 2-1 și 1-0 cu Malaga, 1-1 și 3-0 cu La Coruna. La rîndul ei, FC Sevilla le-a depășit pe Leganes (3-0, 2-0) și pe concitadina Betis (2-0, 4-0).

Gazdele nu au probleme majore în efectiv și i-ar putea oferi debutul nou-sositului Alain Oyarzun, un mijlocaș lateral cedat de Real Sociedad. Dincolo, Unai Emery nu se poate baza pe Andreolli, accidentat, și nu exclude să mizeze pe cîțiva jucători mai puțin folosiți, cerîndu-le insistent elevilor săi să nu se culce pe o ureche după rezultatul din tur.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MIRANDES – FC SEVILLA

LAS PALMAS – FC VALENCIA, ora 22:00 (Cupa Spaniei)

Datorită rezultatului bun obținut în turul din deplasare, 1-1, Las Palmas speră să ajungă în semifinalele Cupei după o așteptare de 19 ani. Una dintre formațiile de care a trecut pe traseul din 1997 a fost chiar Valencia, adversara de acum, pe care atunci a eliminat-o greu, 0-2 acasă, apoi 2-0 și 5-3 la penalty-uri pe ”Mestalla”. Era faza ”optimilor”, după care Las Palmas a depășit-o și pe Espanol (0-0 pe teren propriu, 1-1 la Barcelona) înainte de a fi stopată înaintea finalei de FC Barcelona (0-3, 0-4), cea care avea să cîștige trofeul, 3-2 după prelungiri contra lui Betis, cu ”dublă” Figo.

De trei meciuri nu a mai învins Las Palmas (două eșecuri, un egal), dar numai o dată în ultimele 8 partide nu a marcat. Ocupanta locului 18 , primul retrogradabil, din Primera a pierdut ultima dispută de acasă, 0-3 cu Atletico, unicul eșec pe ”Gran Canaria” de 6 jocuri încoace. Pe teren propriu a înregistrat 6 triumfuri, 3 remize și 4 înfrîngeri în toate competițiile.

Pe a 11-a poziție în campionat, Valencia are patru meciuri fără eșec, mereu cu gol dat, însă doar a remizat în precedentele trei. A înscris în 6 din anterioarele 7 partide. Nu a cedat deloc în trecutele două confruntări din deplasare, unde s-a descurcat greu în acest sezon: cinci succese, două nuluri, nouă înfrîngeri.

Acel scor, 1-1 (Alcacer 61 – Zahibo 38 autogol), din prima manșă se înregistrase și în noiembrie tot pe ”Mestalla”, în Primera. Anterior, Valencia se impusese pe linie în celelalte patru înfruntări directe.

Pînă acum, Las Palmas a trecut de Real Sociedad (2-1, 1-1) și de Eibar (3-2, 3-2). În privința Valenciei, aceasta le-a eliminat pe Barakaldo (3-, 2-0) și pe Granada (4-0, 3-0). Pentru noul duel, gazdele îi au accidentați pe Gomez și Castellano, dar e posibil să-i facă debutul mijlocașului Montoro, abia venit de la Almeria. ”Liliecii” au probleme medicale cu Alcacer și Fuego, în schimb, ar putea conta iar pe Enzo Perez și Feghouli.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LAS PALMAS – FC VALENCIA

FEYENOORD – HEERENVEEN, ora 21:45

Feyenoord a pierdut teren în disputa pentru titlu cu Ajax și PSV, astfel că principala țintă este rămînerea pe locul 3, pe care se află  acum, cu trimitere directă în Europa League. Cu 36 de puncte în 19 runde, formația din Rotterdam se poate lăuda cu atacul, nu și cu apărarea, golaveraj 39-24. Nu a mai cîștigat de patru runde, cu un egal urmat de trei eșecuri. Doar o dată în precedentele 8 meciuri nu a marcat. Elevii lui Giovanni van Bronckhorst au cedat precedenta dispută de acasă, 0-2 cu PSV, singura înfrîngere și unicul meci fără gol dat de pe propria arenă. Anterior, ei realizaseră 7 victorii (cinci la zero) și un egal.

Heerenveen se găsește într-o zonă liniștită, pe locul 12, la distanță de cupele continentale, dar și de retrogradare. A triumfat în etapa precedentă, 3-1 acasă cu Willem Tilburg, după două eșecuri la rînd. Numai o dată în trecutele 11 runde nu a înscris. De pe teren străin a revenit cu o singură victorie, pe lîngă două egaluri și 6 înfrîngeri, ultimele 3 consecutive cu 13 goluri încasate și 5 date. Trupa venerabilului Foppe de Haan (72 de ani) are cel mai bun atac de la locul 9 în jos, dar și una dintre cele mai fragile defensive, golaveraj 30-38.

După o primă repriză de vis, cu 5-2 (Kuyt 7, 32, 39, Kramer 16, Gustafson 28 – Veerman 59, 81) a cîștigat Feyenoord în tur. În sezonul trecut au existat patru confruntări directe, cu Heerenveen mai bună: 1-1 și 3-1 în sezonul regulat, 1-0 și 2-2 în play-off-ul de Europa League, ambele remize obținîndu-le în deplasare. Ultima victorie a lui Feyenoord acasă a fost un 2-0 în martie 2013. Adversara a triumfat anterior la Rotterdam în ianuarie 2009, 3-0 în Cupă (de atunci, două succese ale gazdelor și cinci remize), iar în campionat – 3-1 tocmai în mai 2005.

Van Beek, suspendat, și accidentații Schuurman, Gronsveld, Hahn sînt pe lista indisponibililor de la Feyenoord. La Heerenveen lista este mai lungă: St. Juste, Van Anholt, Namli, Voest, Huser, Thern.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FEYENOORD – HEERENVEEN

AEK ATENA – IRAKLIS, ora 19:30

Înaintea disputei cu Iraklis din turul ”sferturilor” Cupei, AEK Atena se prezintă cu 6 victorii consecutive, cinci la zero, în toate competițiile. Pe locul secund în campionat și aproape sigură de prezența în play-off-ul de Europa League (liderul Olympiakos e de neajuns), formația pregătită de uruguayanul Gustavo Poyet marchează constant de 13 meciuri. Pe teren propriu a cedat de două ori în 12 partide stagionale, pe lîngă zece triumfuri, numai o dată neînscriind.

Pe a 8-a poziție, Iraklis Salonic nu a mai pierdut de trei jocuri, cu un succes, apoi două remize, și nu are decît o înfrîngere în anterioarele șase confruntări. De cinci partide găsește greu drumul spre plasa adversă: în trei a dat cîte un gol, iar în celelalte două – nici unul. De ceva timp, ”afară” a intercalat cîte un eșec cu o victorie ori un egal.

În etapele anterioare, AEK a înregistrat 1-0 cu Xanthi, 6-0 cu Eleysina, 5-0 cu Larisa în faza grupelor, apoi 1-0 și 2-0 cu Levadiakos. Iraklis a terminat 1-1 cu Pas Giannina, 4-0 cu Anagennisi Karaditsas, 2-0 cu Acharnaikos în grupe, plus un dublu 1-0 cu Veria.

În octombrie, cele două echipe s-au întîlnit în campionat, tot la Atena, unde AEK s-a impus clar, 5-1 (Vargas 31, 60, Aravidis 35, Helder Barbosa 66, Buonanotte 89 – Vellios 64). Cu o stagiune în urmă ele se înfruntaseră în liga secundă, cu fiecare învingătoare acasă: 1-0 AEK, 2-1 Iraklis. Precedenta victorie a trupei din Salonic pe ”Spyros Louis” s-a consemnat în noiembrie 2007, scor 2-1. De atunci, gazdele au obținut patru triumfuri și o remiză.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AEK ATENA – IRAKLIS

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă