BALOTELLI, GIOCONDA MILANULUI

BALOTELLI, GIOCONDA MILANULUI

UPDATE

Mario Balotelli a început să-și justifice transferul. Două goluri la prima sa apariție în tricoul Milanului, iată debutul așteptat de Berlusconi, Galliani și fanii Milanului. Pare a fi doar începutul, căci Mario Balotelli, așa cum am spus și în articolul de mai jos, e capabil de orice. Bune și rele.

Cine n-a văzut reprezentația noului star al Milanului o poate face aici.

 

„Balotelli în Italia? Nimeni nu-și poate permite în Italia să-l ia, costă cît Gioconda”. Așa de plastic se exprima Mino Raiola, celebrul impresar al la fel de celebrului Mario Balotelli. Parafrazînd un proverb celebru, în fotbal se poate spune foarte lesne ”spune-mi pe cine ai impresar ca să-ți spun cine ești ca fotbalist”.

Nu mai știu cît a trecut de cînd Raiola a spus aceste cuvinte. Încă o dovadă că în fotbal declarațiile trebuie luate doar cu preț informativ și mereu trebuie citit printre rînduri. Se fac aproape 10 ani de cînd Florentino Perez răspundea unei întrebări care viza transferul lui David Beckham cu deja celebrul ”Beckham? Never, never, never”. Pentru ca după cîteva zile să oficializeze transferul și să justifice, nevinovat evident, acea negație cu ”cosas del negocio”. Nici nu mai contează cînd l-a asemuit Raiola pe Balotelli cu Gioconda, important e că, iată, Super Mario e deja la Milan. În paranteză fie spus, se zice că Gioconda la care se uită tot turistul la Luvru, atunci cînd are loc de japonezii ce-o fotografiază, e de fapt o copie, originalul fiind bine păstrat, ca nu cumva să se producă vreun jaf al mileniului și s-o găsim pe la noi, în preajma unui designer cu certe înclinații spre frumos.

Balotelli va fi deci noua Giocondă a Milanului. Era de așteptat să se producă divorțul de Manchester City și de Mancini, principalul său protector acolo. Primul indiciu a fost mediatizarea acelui incident dintre cei doi italieni, antrenor și jucător, care s-au luat la ceartă la antrenament, conflictul degenerînd apoi într-unul fizic, aproape de cele pe care le mai vedem prin trafic pe la noi.

 De ce e un indiciu? Pentru că acel antrenament a fost unul închis presei, la Carrington, locul de pregătire al campioanei Angliei. Asistau fotograful, pe teren,  și cameramanul clubului, al televiziunii clubului mai bine zis, dar într-o clădire de lîngă, la etajul doi. Toate antrenamentele lui City se filmează, de fapt, de acolo.Pînă la locul în care puteau sta diverși curioși, fie ei ziariști, fie suporteri, erau cam 200-250 de metri. Felul în care au fost realizate instantaneele și multitudinea de cadre care au apărut după aceea indică un aparat profesionist. Iar faptul că au transpirat foarte repede pe toate mediile de comunicare indică faptul că oficialii clubului n-au fost străini de această revărsare de informații.

Se căuta poate un motiv. Veți spune că repetatele acte de indisciplină ale lui Mario nu mai justificau o asemenea manevră. Doar că, pînă atunci, clubul n-a reacționat, ba chiar a infirmat ceea ce apărea în presă și nu viza viața personală a jucătorului. Ce vreau să spun cu asta? Că în Anglia nu prea interesează clubul dacă jucătorul își dă foc la casă atît timp cît se antrenează profesionist, iar pe teren e numărul unu. Doar că, începe să se afle acum totul, Balotelli a avut, cu cîteva zile înainte de conflictul cu Mancini, un alt conflict, cu un preparator fizic, de la care a refuzat să primească acea centură ce monitorizează parametrii fizici ai fiecărui jucător. Pe motiv că pe el, Mario Balotelli, nu-l controlează nimeni. S-a mai aflat că, în sezonul trecut de data asta, schimbat la un meci de Mancini a plecat direct la aeroport și s-a dus la Milano, fără ca antrenorul să aibă habar. Iar cînd Mancini a fost întrebat, la conferința de presă, pe cînd Super Mario era deja în zbor, l-a acoperit, spunînd că a avut permisiunea sa.

”Bad Boy” sau ”Gioconda”, Balotelli e al Milanului acum pînă în 2017. Pe el personal îl încîntă prima titulatură, pe Mino Raiola sigur cea de-a doua. Îl salvează două lucruri pe Balotelli. Faptul că e un foarte bun fotbalist, cu calitați indiscutabile, și faptul că e un foarte bun băiat. Vestiarul l-a iubit peste tot, pentru că e tonic, glumeț și mereu cu zîmbetul pe buze. Ceilalți băieți îl știu că i se mai ard circuitele și are nevoie de un restart, așa că-l iau ca atare.

Cum se va adapta el la Milan? Ei bine, asta o să vedem. Cred că nici Allegri nu știe acum. Un atac Balotelli-El Shaarawy sună bine de tot, cu Niang pentru completare. Exploziv, plin de imaginație, puternic, vertical. Tînăr și neliniștit. 4 milioane de euro pe sezon va primi salariu, a mai renunțat la bani pentru a juca la echipa pe care o iubește. Se știa asta de cînd era la Inter, că marea sa dragoste e Milan. Ceea ce poate reprezenta un punct de plecare. Poate faptul că e în locul dorit să-l facă mai responsabil, mai calculat. Deși dacă ar deveni așa n-ar mai fi el, ”Super-Mario”. Un singur lucru e cert: Balotelli vine să ajute pe Milan să intre în Liga Campionilor în sezonul viitor, căci în acest sezon nu mai poate juca în această competiție.

Manchester City, la rîndul său, a făcut o afacere. L-a luat cu 22 de milioane, l-a dat cu 20. Cele 2 milioane se regăsesc în pasa decisivă dată lui Aguero, în ultima secundă a ultimului minut al ultimului meci din ultimul campionat luat de City.

8 Comentarii
  • Agape Stefan spune:

    Cum isi bat unii joc de ei. Tare imi e ca o sa destrame vestiarul la Milan.

  • Flaviu spune:

    Un singur lucru e cert: Balotelli vine s? ajute pe Milan s? intre în Liga Campionilor în sezonul viitor, c?ci în acest sezon nu mai poate juca în aceast? competi?ie.
    Din cate stiu eu,Milanul este inca in competitie,nu? Mai trebuie sa fim si obiectivi,Domnule Niculescu :)

    • Andrei Niculescu spune:

      Pai unde n-am fost eu obiectiv, ca nu pricep? Mai poate juca Balotelli in Liga Campionilor anul asta si nu stiu eu? Am si spus imediat dupa ca a jucat pt City, deci nu mai are cum sa fie in competitie. EL nu Milan

  • andrey 10 spune:

    andrei dar tu c de ce crezi ca vrea milan si la anul in liga campionilor , crezi ca vrea sa o castige ?

  • Remus spune:

    Transferul a fost putin hazardat pentru ca Milan nu avea probleme in atac, ci in aparare, iar transferul din acest compartiment, adica Zaccardo, mi se pare foarte slab. Milanul este o echipa dezechilibrata, foarte buna in atac, moderata in mijloc si slaba in aparare. Parerea mea ca cu 2-3 jucatori defensivi o sa reprezinte o forta si in Europa, nu numai in campionat. Forzza rossoneri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă