Articolul precedent

MESSI: ÎNCĂ UN RECORD. BARCELONA: ÎNCĂ O VICTORIE

MESSI: ÎNCĂ UN RECORD. BARCELONA: ÎNCĂ O VICTORIE

Pentru Barcelona, meciul cu Granada făcea parte din categoria obligațiilor de serviciu. Cu 4 zile înainte de vizita pe ”San Siro” era destul de greu să se realizeze o concentrare maximă, cu atît mai mult cu cît catalanii se cam știu deja campioni. Cînd ți se pune această etichetă e greu s-o ștergi la anumite partide, să le spunem de nivel mediu, cum a fost și cea de la Granada, chit că pe acest stadion Real Madrid pierduse cu două săptămîni înainte. Situația e oarecum aceeași și la Real și la Barcelona. În campionat lucrurile fiind oarecum clare, altele devin prioritățile.

Xavi era accidentat, Iniesta era pe bancă. În condițiile astea, Messi și-a asumat și rolul lor. Spuneam în timpul comentariului că Messi vrea să fie cînd Xavi, cînd Iniesta, așa că nu prea mai are timp să fie chiar Messi. Deși era în căutarea golului 300 în tricoul Barcelonei, am văzut un Messi mai generos în pase ca altădată, deși, pe final, l-a certat de vreo două ori pe Tello, care nu-i întorsese serviciul. Chiar și golurile au fost un pic stranii, căci rar vezi Barcelona marcînd din afara careului, practic din două șuturi de la distanță, și nu din acțiuni în interiorul careului.

Granada a fost remarcabilă în eforturile sale. Torje inclusiv. Pentru el și echipa sa urmează perioada cea mai dificilă, cu partide directe împotriva contracandidatelor din zona retrogradării. Un punct, sau mai multe, cu Barcelona ar fi fost un bonus, un joker pe care l-ar fi tras. N-au reușit, dar jocul s-a schimbat mult în bine de la venirea lui Paco Alcaraz. Pentru Barcelona urmează două meciuri cu Milan și două cu Real Madrid. Meciuri de altă categorie decît cele ”din obligație”, meciuri în care se pot decide multe. Vom vedea cu siguranță o altă echipă.

Îl las pe Messi pentru final. 301 goluri pentru Barcelona și are doar 25 de ani. Cel mai important an pentru el este cu siguranță următorul. 2014, anul Mondialului. E ceea ce-i lipsește. Unicul lucru, de fapt, căci la nivel personal e așezat, la nivelul echipei de club a cîștigat tot ce se putea cîștiga.

Cum au fost cele 301 goluri pentru Barcelona? Multe probabil că le știți, multe le-ați uitat, așa că merită, cred, să vi le reamintiți:

Și după ce ați văzut golurile, vă propun un documentar foarte recent, realizat de aceeași televiziune, ITV, care a făcut unul și pentru Jose Mourinho. E pe aceeași linie, deci foarte spectaculos:

3 Comentarii
  • dragos spune:

    Andrei, bine te-am gasit, e primul meu comentariu pe blog. Noroc ca ai facut referire la el aseara, pentru ca altfel nu as fi aflat :)
    Cat priveste documentarul…e fabulos! Cel despre fotbal, nu cel despre anti-fotbal ;)

    • Andrei Niculescu spune:

      Bine te-am gasit si eu. Care-i despre fotbal si care despre anti-fotbal?

      • dragos spune:

        Ok, imi cer scuze daca am fost neclar. Sa incerc sa raspund: primul meu meci vazut live pe stadion a fost in ’96, Steaua-Barcelona, aniversarea a 10 ani de la finala Cupei Campionilor Europeni. Undeva in a doua repriza, Boloni incearca o foarfeca! Toata lumea s-a ridicat in picioare, aplaudand frenetic, iar eu m-am uitat la tatal meu, care, dupa ce se linistesc apele, imi spune ceva ce nu am sa uit niciodata: ”Vezi de ce e iubit fotbalul? E spectaculos!”. Acela a fost momentul in care m-am indragostit iremediabil de fotbal, mai exact de fotbalul-spectacol! Da, nu o sa ascund (probabil ai si realizat din primul comentariu) sunt un fan al Barcelonei. Ori pentru a descrie ceva legat de Mourinho, fie el si un filmulet, ca fiind ”spectaculos”, e cale lunga…departe de mine de a face vreo aluzie la adresa valorii antrenorului Mourinho, unul care stie sa obtina maximum de la echipele pe care le antreneaza. Dar sa admitem ca e orice numai spectaculos nu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă