Articolul precedent

STEAUA ÎN DOUĂ CUVINTE

STEAUA ÎN DOUĂ CUVINTE

 

N-am fost, nu sînt și nu voi fi prea curînd stelist. Oricum legăturile mele cu fotbalul românesc sînt destul de vagi și se duc undeva la anii copilăriei și adolescenței, cei de dinainte să devin jurnalist. Dar ceea ce am spus e o realitate. E mai puțin important asta. Sînt oricum destui fani ai Stelei, nu mai e nevoie de încă unul. Ceea ce voi scrie, așadar, nu vine dintr-o pornire de suporter în extaz, ci dintr-o realitate.


Cineva m-a întrebat pe facebook de ce nu scriu nimic pe acest blog despre Steaua. I-am spus că nu scriu pentru că nu cred în calificare. Ba chiar mi se părea că Steaua ar fi avut mai multe șanse dacă ar fi picat cu Inter. Așa am crezut eu şi înainte de Ajax,care mi se părea nu o echipă inabordabilă ci un stil de joc inabordabil, mai ales într-o perioadă în care la noi nu se joacă și la ei se joacă, lucru care contează. După 2-0 în tur mi se părea inutil să mai scriu, perspectivele nu erau prea roz. Dar uite că cineva, acolo sus, a vrut ca eu să scriu de spre Steaua. De aceea o și fac. E ora 1 noaptea și meciul s-a terminat de jumătate de ceas. Și, în mod normal, textul acesta ar trebui să conțină doar două cuvinte: JOS PĂLĂRIA!

Va conține un pic mai multe. Nu foarte multe, sînt alții care abia așteaptă să verse o găleată de adjective peste niște oameni cărora le oferiseră înainte o găleată de invective. Cine se întreabă de ce are Steaua atît de mulți suporteri în toată țara, acum are răspunsul. Pentru că merită. De-a lungul timpului, în atîtea și atîtea situații, în atîtea și atîtea conjuncturi imposibile, Steaua și-a justificat numele și și-a motivat renumele de cea mai iubită echipă din România oferind tuturor celor nehotărîți exact asta: UN MOTIV. Un motiv să se bucure, un motiv să simtă că trăiesc, un motiv să creadă că reprezintă ceva pe planetă, un motiv să constate că și nația asta poate întoarce o soartă potrivnică. Sînt milioane de motive pe care Steaua le-a dăruit, din 1986 încoace, cîte un motiv pentru fiecare suporter, mai vechi sau mai nou.

N-am fost, nu sînt și nu voi fi niciodată stelist. Dar m-am bucurat sincer pentru că Steaua a doborît aroganța acestor oaspeţi ce păreau veniți la București într-un soi de obligație de serviciu. S-a văzut asta la ei, nu știu să ascundă. Dar au fost aroganți și mă bucur că le-am dat peste nas.

Și atît. Am promis două cuvinte. Mai am două fraze. Mă bucur sincer pentru un om. Nu, nu pentru MM Stoica, din pricina căruia primesc destule mesaje cu cuvinte inferioare, asta ca să fiu elegant. MM e bărbat, își asumă tot ceea ce spune, tot ceea ce a făcut și face și răspunde pentru asta. Mă bucur în schimb pentru mama lui MM Stoica. Știu de la el prin ce trece, știu și cum sînt mamele de băieți singuri la părinți, oricît de mare ar fi, copilul tot copil rămîne, și știu că nu îi e ușor în această perioadă. Pe MM îl cunosc de mult, nu sîntem prieteni buni, colaborăm ok la emisiuni, plus că lumea nu se împarte nicicum în steliști și ceilalți. Pe mama lui n-o cunosc, dar sînt convins că acum e fericită. Și de-aia mă bucur pentru dînsa.

N-am fost, nu sînt și nu voi fi prea curînd stelist. Dar pretind că am fost, sînt și voi fi mereu un om obiectiv. Așa că mă văd nevoit să repet: STEAUA, JOS PĂLĂRIA!




P.S. Am inclus acest text și la categoria ”Fotbal Adevărat”, și la categoria ”Fotbalul nostru”. Ceea ce a jucat Steaua a fost fotbal adevărat.

14 Comentarii
  • ovidiu spune:

    si care e meritul lui meme?

  • Victor spune:

    As dori prin intermediul tau sa le multumesc celor de la DIGI pentru comportamentul de jurnalisti profesionisti afisat. Faptul ca au ramas obiectivi si nu au preluat/mediatizat tampenia aia de stire a misionarilor cu impresii de jurnalisti (prosport.ro si sport.ro) a ajutat foarte mult echipa stelei.

    Multumesc DIGI, Multumesc Andrei! Peste 10 ani sper sa aveti monopol pe Romania legat de sport. Asa cum GSP TV practic e INEXISTENT, asa sper sa ajunga si sport.ro deoarece acei jurnalisti care au vendete personale cu oamenii din fotbal nu merita sa fie implicati in fenomen.

    Revenind… vreau vad (in Romania) DIGI peste 10 ani, ca SKY-ul in Europa civilizata.

  • foxx spune:

    Esti stelist, nu?
    :)) just kiddin’ ! Felicitari Steaua !

  • andrei spune:

    pentru ca ai adus vorba despre mihai stoica, profit de ocazie:
    mi se par inacceptabile obraznicia si dispretul cu care vorbeste peste niste oameni care chiar stiu fotbal si care chiar au facut ceva in fotbal
    emisiunea de miercuri seara a pus capac: cu cat tupeu arunca cu pareri in prezenta lui craioveanu, a lui dumitrescu si a lui balint. si a ta, daca vrei, fiindca nu meritai sa-ti arunce acel ” el stie ceea ce putini stiu”
    serios, nu discut aici meritele lui la echipele pe unde a facut vocalize, sunt foarte curios care sunt acestea, vorbesc doar despre o proasta crestere care e si mai bine evidentiata atunci cand se afla in prezenta unor oameni care nu numai ca sunt fosti mari fotbalisti dar au si suficient bun simt cat sa-l umileasca neraspunzandu-i cu aceeasi masura.
    ca urmare, doamna stoica ar fi facut bine sa-si educe cum trebuie golanul daca nu voia sa sufere acum

  • Maty spune:

    Un articol Adevarat din parte unui om ADEVARAT! Respect!!

  • vali spune:

    Toate bune. Nefericita alegerea pozei.Golanul Mihai Moldoveanu..
    http://www.ilfovsport.ro/?p=17279

  • Vitalie spune:

    Domnule Niculescu, pe când preconizeaz? Digi Sport s? vin? ?i în Republica Moldova??? Sunte?i tari de tot ?i m-am s?turat s? v? „piratez” pe net!!!

  • Vitalie spune:

    Mda, si diacriticele sa fie vizibile…

  • dani spune:

    da prost mai esti!Sunt chiar obiectivi.De ce nu lasi mai bine comentarii pe sport.ro…deci…mars de aici!

  • lucian spune:

    Salut! Sunt suporter al lui Dinamo dar anul asta ma fost la toate meciurile stelei din europa si la meciurile de acasa ale setelei cu CFR, Rapid ,Dinamo deoarece mai intai de a iubi Dinamo , iubesc fotabalul adevarat iar in Romania astazi Steaua te incanta mai mult decat nationala Romainiei, Steaua are orgoliu, Steaua are acid , Steaua traieste. Pe Meme sunt momente cand nu il suport deoarece in fotbalul occidental nu ar fi fost acceptat comportamentul lui de maimuta ( gen Borcea ) .Atat iti zic Andrei : imagineaza.ti ca managerul de la Bayern ar fi lovit pe stadio0n la un meci un spectator platitor de bilet… are panica mare iar specimenul era PA, ori in Anglia vedea meciurile Stelei de la sectie cu Garcea – for life :) . Mai am o problema cu cei care conduc Steaua . La meciurile cu Stuttgart si cu Ajax au fost vandute bilete la un pret initial de 200 ron sa zicem pentru o anumita zona a stadionului iar cu o saptamana inainte de meci au ieftinit biletele vazand ca nu se vand toate. Practic eu am dat 200 ron pe bilet iar vecinul de scaun era posibil sa dea cu 50% mai putin pe acelasi bilet. Asta e comportament de manager amator, tarabagiu. Inca ceva : cum e posibil ca un club imens cum e Steaua sa nu puna in vanzare abonamente???? Asa ca amicul tau Meme e praf si am demonstrat cu argumente . Altfel ultimele performante ale Stelei sunt si cu el in echipa manageriala si este clar ca are si el un merit important .Ma uit la tine la emisiune si cand Meme e invitat demonstereaza de fiecare data ca este toba de fotbal si ca este inteligent. Despre performanta cu Ajax : RESPECT FOTBALISTII(Steaua are fotbalisti nu jucatori) , RESPECT ANTRENORUL REGHE , RESPECT PREPARATORUL FIZIC THOMAS NEUBERT (trebuie sa tzinem minte acest nume, prin ceea ce a facut nu ii mai putem zice preparatorul fizic si atat !!) RESPECT MEME SI GIGI BECALI

  • lucian spune:

    Alt exemplu ca cei care se ocupa de vanzarea biletelor la Steaua sunt incompetenti : pe siteul unde isi vinde Steaua biletele pentru meciul cu Chelsea este anuntat ca meciul o sa se dispute la ora 22:05 , iar pe siteul europa league oficial spune ca meciul Steaua-Chelsea se disputa la ora 20 , ora Romaniei. Cred ca au gresit cei de la Uefa :)))

  • luca spune:

    Si care-i meritul lui MM?MM nu e Steaua!Steaua e Lacatus, Ilie Dumitrescu,Balint chiar si Reghe!Steaua sunt toti fotbalistii care si-au dat viata pentru aceasta echipa macar un minut!Asa ca pastreaza-l pe Stoica doar pentru emisiunile de la Digi, stelistii adevarati nu dau doi bani nici pe el nici pe cioban!

  • Alex spune:

    Foarte frumos articolul, Andrei. Felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă