Articolul urmator

IN MEMORIAM ALFREDO DI STEFANO

IN MEMORIAM ALFREDO DI STEFANO

S-a stins Alfredo Di Stefano. La 88 de ani, pe care abia ce i-a împlinit pe 4 iulie. Nu mult timp după, în timp ce se uita la un meci de fotbal de la Mondialul brazilian, a suferit un atac cardiac. Inima sa atît de încercată s-a luptat, însă în cele din urmă a încetat să mai bată.

E o zi tristă pentru fotbal. Ne despărțim de una dintre cele mai mari figuri pe care acest sport a fost capabil să le ofere. Trăim timpuri în care Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar sau alții ca ei ne acaparează ecranele televizoarelor, ale calculatoarelor, ale tabletelor și ale telefoanelor mobile. A existat însă și o vreme în care toate acestea nu se inventaseră, în care imaginile erau alb-negru, iar mingea de fotbal avea șiret. Acelea au fost timpurile în care un argentinian poreclit ”Săgeata blondă” venea în Europa și-o cucerea definit. Acesta a fost Alfredo Di Stefano, omul de care sînt legate primele 5 Cupe ale Campionilor Europeni, cîștigate de manieră consecutivă și foart clară de Real Madrid. 5 din cele 10 actuale.

Destinul lui Di Stefano nu are cum să nu fie legat de aceste trofee. Poate că așa a fost să fie, ca exact în anul în care Real Madrid a cîștigat ”la decima”, omul care a adus-o pe prima să plece din această lume. S-a bucurat de acest trofeu ca și când ar fi fost primul. Iar acum a plecat într-o altă lume, să le povestească lui Ferenc Puskas și Santiago Bernabeu cum stă treaba cu fotbalul 50 de ani mai tîrziu.

Pentru cine nu știe, Alfredo Di Stefano a fost primul mare nume disputat de Real Madrid și FC Barcelona. A ajuns la Madrid, după ce jucase în cîteva meciuri amicale în tricoul Barcelonei. După o istorie rocambolească, zice-se că la intervenția lui Franco, dictatorul spaniol avînd legături afective cu clubul din Madrid. Aveți întreaga poveste, spusă chiar de cei implicați, mai jos:

Și pentru că imaginile vorbesc cel mai bine atunci cînd vine vorba de un fotbalist, vă invit să-l descoperiți pe Alfredo Di Stefano așa cum a fost. De multe ori genial, de foarte multe ori decisiv. Sînt două filme documentare care pot reliefa personalitatea celui care a fost ”La Saeta”.

Odihnească-se în pace!

Primul film:

Cel de=al doilea film:

2 Comentarii
  • Narcis spune:

    Multumesc pentru articolul acesta frumos. Alfredo Di Stefano va ramane mereu in inimile si mintile noastre. Sunt sigur ca isi va privi de acum inainte cu multa mandrie echipa binecuvantata sa il aiba, de acolo de Sus. Descanse en Paz, Don Alfredo Y Hala Madrid para siempre.

  • chestionare auto spune:

    Este cel mai bun text despre IN MEMORIAM ALFREDO DI STEFANO .
    Mult success!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă