Articolul precedent

REAL MADRID – FC BARCELONA: O ALTFEL DE AVANCRONICĂ

REAL MADRID – FC BARCELONA: O ALTFEL DE AVANCRONICĂ

Din nou față în față. Real Madrid și FC Barcelona se întîlnesc din nou în, probabil, cel mai de succes film al ultimilor ani. El Clasico împarte, de fiecare dată cînd se dispută, planeta în două. Orice ar spune cei care, poate, nu au la inimă fotbalul din Spania, un duel Real Madrid-FC Barcelona nu trebuie pierdut de nimeni care pretinde că iubește acest sport. Și asta pentru că fiecare meci e o experiență în sine, fiecare meci aduce lucruri noi, fiecare confruntare lasă în urmă momente excepționale, despre care se discută apoi zile în șir.

Despre duelul în sine se poate vorbi mult și bine. Am tot făcut-o în ultimle zile. Cheia partidei vine din obligația pe care Barcelona o are de a cîștiga. Dacă Real Madrid bate, Barcelona iese din lupta pentru titlu, lăsînd locul de contracandidată, pentru prima dată după mulți ani, celor de la Atletico Madrid. S-ar face 7 puncte diferență, iar cu etapele rămase de disputat asta ar fi echivalent cu o ieșire din scenă.

Dacă se termină egal, e mult mai bine pentru Real Madrid și nu e chiar așa de rau pentru Barcelona. Rămîn cele 4 puncte de dinaintea jocului, dar e un ecart cît de cît abordabil. E un rezultat care ajută pe Atletico Madrid.

O victorie a Barcelonei deschide drumul unui final de sezon electrizant, cum n-am mai avut de mult în Spania, cu 3 echipe implicate. Victoria Barcelonei e, cred, rezultatul cel mai bun pentru Atletico Madrid, care s-ar putea urca din nou pe primul loc, grație rezultatelor mai bune în dubla cu Real Madrid.

N-aș vrea să vorbesc prea mult despre acest meci, despre duelul tactic. E un examen pentru ambii antrenori. Pentru Tata Martino poate reprezenta cheia potrivită pentru ușa unui viitor contract. Dar nici Ancelotti nu-i lipsit de emoții, căci Real Madrid a avut în acest sezon destule emoții în partidele importante. O singură dată, cu Atletico acasă, în Cupă, Real a cîștigat liniștit, celelalte partide tari, destul de puține e adevărat, cu Barcelona și Atletico în campionat, cu Juventus în Champions League și returul cu Atletico în Cupă, n-au fost deloc convingătoare. Pentru Ancelotti, neînvins cu echipa lui de la Clasico din tur, e un obiectiv și acesta, de a risipi eventualele semne de întrebare ce se învîrt în jurul grupării.

BILETE DE INTRARE LA TOATE MECIURILE DIN PRIMERA DIVISION GĂSIȚI AICI:

Vă propun pentru acest duel o altfel de avancronică. Una în care să las imaginile să vorbească. Și ce e mai frumos în fotbal decît golul. Așa că veți în duelul de mai jos goluri, multe goluri, extrem de multe goluri. E un duel, cum altfel, între Cristiano Ronaldo și Messi, dezbaterea ultimilor ani. Pe Cristiano, după multă vreme, acest duel îl prinde în postura de Balon de Aur. A mai fost de două ori în această situație și nu i-a mers bine, a pierdut ambele patide din 2009 cu Barcelona, una în tricoul lui Manchester United, alta în tricoul Realului.

Să nu mai lungesc vorba! Ceea ce vă propun așadar e un duel, prin intermediul unor filmulețe, al golurilor marcate de cei doi. Ambii au reușit în ultimele săptămîni să bifeze borne rotunde în ceea ce privește golurile. Golul 400 pentru Cristiano (între timp a mai marcat, dar asta, cred, contează prea puțin) și golul 371 petru Messi. Iată-le pe toate mai jos.

400 de goluri Cristiano Ronaldo + 371 de goluri Messi! Ce vreți o mai bună avancronică?!

Încep cu Cristiano, pentru că e gazdă:

Sper că mai aveți răbdare și pentru cele 371 degoluri ale lui Messi:

Iar pentru final, pentru că meciul se joacă pe o arenă legendară, vă ofer un tur al stadionului Santiago Bernabeu, pentru toți cei care și-ar dori să-l vadă și n-au reușit pînă acum:

6 Comentarii
  • denis spune:

    abia astept meciul…nu stiu de ce dar cred ca vom avea un el classico cu multe intrari urate cum era pe vremea lui guardiola si mourinho…atunci meciurile astea erau cele mai frumoase partide pentru ca duelul dintre pep si mou avea ceva aparte…eu cred ca barcelona va castiga in proportie de 70% echipa joaca foarte bine cu echipele mari astept un iniesta la fel de bun ca in meciul cu city astept un messi care sa dea drumul la pressing astept un neymar care ar trebui sa dovedeasca ca barcelona nu a gresit cand a platit pe el 60 de milioane :) indraznesc sa dau si un pronostic 0-2 :)

  • alex spune:

    acum o sa prefer sa ma uit direct la meci la ora 22.inainte mai urmaream emisiunea premergatoare meciului,dar se vorbeste in proportie de 90 % de cum ar trebui barca sa joace ce trebuie sa faca messi.paraca ar fi o echipa romaneasca in cupele europene.de real in afara echipei de start spuneti ca :”ce ar mai fi de spus”.nu prea e profi ce faceti.stim ca ilie e cu barca si poate tu.,dar sa fim impartiali.

  • Fotbalul Românesc spune:

    Sunt curios cât cost? turul stadionului…

  • Marius Ionita spune:

    O mica rectificare…in Spania pozitionarea in clasament la egalitate de puncte se ia in calcul golurile si nu rezultatul din meciurile directe…Visca Barça !!!!

  • AB spune:

    Cand stii ca arbitrul meciului va fi Undiano Mallenco, nu te mai intrebi ce-ar fi daca ar castiga Barca, macelarul acela e omul de casa al madrilenilor.

  • calin spune:

    oare cand vei invata si tu ca un meci trebuie comentat impartial?? Se stie ca esti fan Real Madrid, ca esti platit de Marca dar sa stii si tu ca nu vei fi tras de urechi sau taiat la salariu daca comentezi un meci impartial. Devine deja odios felul in care comentezi FC Barcelona …………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă