Articolul urmator

NOAPTE DE FOTBAL BRAZILIAN

NOAPTE DE FOTBAL BRAZILIAN

Campionatele importante ale Europei sînt întrerupte pentru meciurile din preliminariile Euro 2016, însă în America de Sud lucrurile se derulează în continuare în ritmul cunoscut. La mijlocul acestei săptămîni e programată o nouă etapă din Serie A Brasileirao, prima divizie a Braziliei. Iată mai jos cîteva din meciurile importante ale rundei.

Casa Pariurilor

INTERNACIONAL PORTO ALEGRE – VASCO DA GAMA

Locul 12 după 21 de etape, cu 28 de puncte într-un număr egal de victorii, egaluri și eșecuri, cîte 7, Internacional plătește pentru startul mai slab de sezon. După eșecul în fața lui Gremio, în derby-ul orașului, 0-5 pe 10 august, echipa a avut evoluții în creștere, cu 7 meciuri fără eșec (un singur egal și 6 victorii, ultimele 4 de formă consecutivă), serie oprită pe 30 august de înfrîngerea categorică suferită pe în deplasarea de la Avai. Pe teren propriu stă bine. A înregistrat două înfrîngeri din totalul de 7 partide, dar, notabil, apărarea nu a cedat decît de 6 ori, față de 18 în deplasare. Remarcabil, formația pregătită de Argel Fucks, antrenorul de 40 de ani în al cărui trecut ca jucător regăsim echipe precum FC Porto, Benfica sau Racing Santander, a încheiat 11 din cele 21 de runde precedente fără gol primit. Are însă și 9 meciuri, destul de multe, fără să fi înscris vreodată. În privința efectivului, tot lotul este valid, inclusiv Lisandro Lopez, fostul atacant al lui Lyon, scăpat de contuzia ce l-a ținut pe tușă două partide, și golgeterul Vitinho, fotbalistul împrumutat de la ȚSKA Moscova avînd 4 reușite.

Cele nu mai puțin de 14 jocuri (din 21!) fără gol marcat au contribuit decisiv la postura de ”lanternă roșie” deținută de Vasco da Gama, care în precedentele 10 deplasări a putut aduna doar 4 puncte. Conduși de fostul internațional brazilian Jorginho, care a cunoscut faima ca fundaș dreapta la Leverkusen și Bayern, alb-negrii sînt ultimii nu numai în clasament, ci au și cel mai ineficient atac (8 goluri marcate), și cea mai fragilă defensivă, învinsă de 35 de ori. Pe ”Estadio Jose Pinheiro Borba” ei pot conta din nou pe Andrezinho și Jorge, absenți runda anterioară.

Statistici: In tur s-a consemnat o remiză, 1-1 (Lucas 81 – Nilmar 45). La general, Internacional stă mai bine: 13 victorii, 9 eșecuri, 4 egaluri, golaveraj 37-35

CORINTHIANS – FLUMINENSE

Corinthians are șansa să cîștige un nou titlu (ar fi al 6-lea) după o așteptare de patru ani. În momentul de față, trupa din Sao Paulo este lider, cu 46 de puncte, 4 peste urmăritoarea Atletico Mineiro, beneficiind în special de soliditatea apărării, cea mai bună din campionat, cu doar 15 goluri primite. În schimb, atacul e pe locul 3, cu 33 de reușite, dintre care 20 pe propria arenă. De 13 etape nu au mai pierdut elevii lui Tite, răstimp în care au obținut 10 victorii. Fără gol încasat în 11 meciuri, aceștia îl au ca prim marcator pe Jadson, fostul jucător al lui Mircea Lucescu la Șahtior înscriind de 9 ori, secondat de Vagner Love (ex-ȚSKA Moscova, 6). Ultimul tocmai a declarat că ”întîlnim un adversar cu aceleași obiective ca noi. Să le luăm punctele ne va ajuta foarte mult”.

Misiunea gazdelor pare ușurată de sincopele lui Fluminense, care vine după două înfrângeri la rînd și cu numai un triumf în ultimele 5 dueluri. În plus, se descurcă destul de greu pe teren străin, de unde s-a întors cu 10 puncte din tot atîtea vizite, încasînd 16 goluri. Aflați pe locul 7, cu 33 de puncte, ”războinicii” lui Enderson Moreira se bazează iar pe Marcos Junior și Osvaldo, recuperați după probleme medicale. E posibil să nu-l poată avea însă la dispoziție pe Ronaldinho, nepus încă la punct cu pregătirea fizică, care a jucat 68 de minute, pe 30 august, în eșecul de pe teren propriu, 1-2 cu Atletico Mineiro și-n locul căruia ar putea să apară fostul mijlocaș de la Hertha și Wolfsburg, Cicero. Cel mai mult se va aștepta de la internaționalul Fred, atacantul de 31 de ani, golgeterul echipei cu 6 reușite, care e anunțat titular după ce s-a accidentat pe 23 august, în deplasarea de la Santa Catarina cu Joinville.

Statistici: Fără gol s-a terminat partida din tur. Privind și mai în spate, Fluminense are un istoric superior. Învinși o singură dată în ultimele 6 dueluri directe, ”războinicii” conduc cu 10 succese, 10 egaluri și 9 eșecuri, golaveraj 33-29.

AICI GĂSEȘTI COTELE DE LA CORINTHIANS - FLUMINENSE

 

GOIAS – PALMEIRAS

Salvarea de la retrogradare este misiunea celor de la Goias în actuala stagiune. Momentan, ei se află pe un periculos loc 17, primul retrogradabil, și par să forțeze pentru a ieși din zona roșie. Au cîștigat cu 3-0 două din precedentele trei partide, alta fiind cedată la același scor. A fost unicul meci din ultimele 5 în care nu le-a funcționat defensiva. Cu trei victorii acasă din totalul de 5 semnate în acest sezon, ”verzii” îl au golgeter pe tînărul Erik (21 de ani), autor a 5 reușite. Acesta e crescut chiar de Goias.

Palmeiras se bate pentru un loc pe podium, dar de ceva vreme cam șchioapătă. Ocupanta locului 4 (34 de puncte) a suferit patru înfrîngeri în precedentele 6 etape, probleme avînd îndeosebi în apărare, cu gol încasat mereu de 7 jocuri încoace. În față e mult mai bine, trupa lui Marcelo Oliveira avînd al doilea atac, cu 36 de goluri date (22 acasă). Greul îl duc trei jucători: veteranul Rafael Marques (6 reușite), plus Dudu și Cristaldo (ambii 5). Cel din urmă tocmai s-a refăcut după o accidentare, la fel și Lucas. În schimb, incerți rămîn Arouca, Mouche și Cleiton Xavier.

Statistici: Goias s-a impus în tur cu 1-0 (Victor Ramos, 76 autogol), după ce stagiunea anterioară bifase pe teren propriu un incredibil 6-0. Aceste rezultate au ajutat-o să fie prima la ”directe”, cu 10 victorii, 4 remize, 9 insuccese, plus 38 de goluri date contra a 34 încasate.

AICI GĂSEȘTI COTELE DE LA GOIAS - PALMEIRAS

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă