Articolul precedent

DINAMO POATE TRECE PE PRIMUL LOC

DINAMO POATE TRECE PE PRIMUL LOC

S-au dus vremurile în care ziua de luni era în fotbal una de odihnă după efortul din week-end. Ziua de luni oferă și de data asta destule oportunități. Se joacă în Premier League, în Primera Division, în Portugalia, dar și în Liga 1 de la noi, unde Dinamo poate trece pe primul loc dacă învinge pe CFR Cluj. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI AICI

Casa Pariurilor

WEST HAM UNITED – NEWCASTLE

Două partide a disputat pînă acum West Ham pe propria arenă şi pe amîndouă le-a pierdut, deși s-a confruntat cu adversare modeste, Leicester (1-2) și Bournemouth (3-4). În schimb, în deplasare nu a avut milă și s-a întors cu două victorii. Și ce victorii! Ambele la zero, pe terenul lui Arsenal (2-0) și Liverpool (3-0)!

Newcastle stă mai rău. Fără să știe ce-i succesul, formația pregătită de Steve McClaren nu a adunat decît două puncte, marcînd de numai două ori în patru runde. Se mizează pe revenirea lui Papiss Cisse, golgeterul sezonului trecut, mai ales că nou-sositul Aleksandar Mitrovici e suspendat. Cu două ”galbene” și un roșu luate în 5 partide, atacantul sîrb a fost avertizat de McClaren să-și revizuiască atitudinea în fotbalul englez: ”Aici se joacă oricum mai agresiv, dar el este prea impulsiv. Trebuie să se calmeze, să-și controleze emoțiile, să nu fie permanent obsedat de gol”. La gazde, Slaven Bilici nu se poate baza pe Alex Song, accidentat, dar i-a recuperat pe Antonio, Moses și Andy Carroll. Incerți sunt Zarate, Enner Valencia și O’Brien.

În stagiunea precedentă, fiecare a cîștigat acasă, cu goluri doar în repriza secundă, West Ham cu 1-0 (Cresswell 56), iar Newcastle cu 2-0 (M. Sissoko 54, Jonas Gutierrez 85). Ultimul triumf al oaspeților la Londra s-a produs în ianuarie 2014, scor 3-1.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA WEST HAM UNITED – NEWCASTLE

BOAVISTA PORTO – PACOS FERREIRA

Boavista speră să ștearga ultima impresie lăsată, la 0-4 la Braga. ”Acel meci nu reflectă realitatea din teren”, susține antrenorul Armando Petit. El mai spune că ”am avut 15 zile în care să ne pregătim cît mai bine. Echipa este încrezătoare că poate răspunde așteptărilor fanilor. Pacos este o echipă bună, periculoasă în deplasare. Are mulți jucători de calitate în ofensivă, care pot dezechilibra adversarii în dueluri unul contra unul. Vom fi precauți să nu fim surprinși”.

Venită după doi de 1-1, ultimul acasă cu Arouca, Pacos Ferreira se numără printre cele 5 formații din Primeira care încă nu a pierdut. În plus, are și avantajul moral al celor două victorii din stagiunea anterioară, 2-1 la Porto (Paraiba 14, Bruno Moreira 70 – Uchebo 85) și 1-0 în propriul fief (Manuel Jose 45 penalty). Antrenorul Jorge Simao nu are probleme de lot. La gazde, care au înscris pînă acum numai după pauză, lipsesc Fabio Ervoes, Bukia, Nwofor, Leazinho.

În privința duelurilor directe, Boavista este superioară. Aceasta contează pe 10 victorii, 3 remize, 4 înfrîngeri (doar una acasă), golaveraj 29-15.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA BOAVISTA – PACOS FERREIRA

VIITORUL CONSTANȚA – FC VOLUNTARI

Să facă uitat meciul cu Steaua și să reînnoade șirul victoriilor. Aceasta este principala dorință a celor de la Viitorul, care au înregistrat primul eșec stagional în runda precedentă, pe terenul roș-albaștrilor (0-1). Eliminat în acea partidă, antrenorul Gică Hagi este suspendat.

Dacă elevii ”Regelui” se găsesc pe un confortabil loc 4, Voluntariul îl ocupă pe penultimul. Ba, dacă Petrolul nu era depunctată, ar fi preluat ”lanterna roșie”, fiind singura formație din Liga 1 fără victorie. Cele patru puncte au fost numai din remize. Schimbarea de pe bancă, Stoican în locul lui Vintilă, încă nu a adus ceva concludent, deoarece seria eșecurilor a urcat la 6 o dată cu eliminarea din ”optimile” Cupei Ligii, 0-2 cu Astra. Viitorul merge mai departe după ce a eliminat Craiova la penalty-uri.

Accidentat în urmă cu 5 săptămîni, Florin Cernat abia și-a reluat ușor antrenamentele și, precum Țîru, va lipsi. Mijlocașul de 35 de ani e golgeterul echipei, cu patru reușite, la fel cu Florin Tănase. Cei doi sînt primii și la pase decisive, două, respectiv 3. Patru partide s-au mai desfășurat între Viitorul și Voluntari. Primele două în liga a 3-a, sezonul 2009-2010, când fiecare a triumfat acasă, și două amicaluri în 2014, ambele câștigate de constănțeni.
DINAMO – CFR CLUJ
Dinamo încearcă să rămînă unica echipă din Liga 1 imbatabilă. În cele nouă runde disputate, ”câinii” au cîștigat patru partide și au remizat în cinci. Obicei rar, ei au triumfat în campionat numai pe teren propriu. Șirul de egaluri în deplasare tocmai a fost întrerupt de victoria din ”optimile” Cupei Ligii, 2-0 cu Pandurii.
Nu este totuși simplu. Tradiția ultimilor ani este de partea CFR-ului. Clujenii nu au mai cedat în ”Ștefan cel Mare” din august 2009, 0-1 (Marius Niculae 80). De atunci au realizat patru victorii și două egaluri (inclusiv în Cupă), ultimul stagiunea trecută, 1-1, goluri Elhamed (49), respectiv Camora (53). Între timp, Dinamo și-a trecut în cont un succes, însă în deplasare, 1-0 (Dănciulescu 63), în aprilie 2013. Situația face ca la precedente oaspeții să fie mai buni: 14 triumfuri, 4 remize, 8 înfrîngeri, golaveraj 34-31.
Se anunță un duel cu goluri. Roș-albii au punctat de cîte două ori în ultimele trei meciuri jucate și au 6 partide cu apărarea intactă. De partea cealaltă, CFR-ul a înscris măcar o dată în toate partidele stagiunii, indiferent de competiție. Golgeterii lor în Liga 1 sunt Gnohere, cu 3 reușite, respectiv Cristian Lopez (4). La pase decisive conduc Essombe (2) și același Cristian (2).
„E simplu, trebuie să cîştigăm în faţa propriilor fani”, a declarat scurt antrenorul dinamovist Mircea Rednic. El ar putea miza şi pe ultimul sosit, fundaşul stînga camerunez Antonio Ghomsi. Titular ar putea fi alt proaspăt venit, mijlocaşul Paul Anton.
RAYO VALLECANO – DEPORTIVO LA CORUNA
Alberto Bueno a fost cel mai bun marcator al lui Rayo Vallecano în ultimele două sezoane. 11 goluri a dat în sezonul 2013-2014 şi 17 – în 2014-2015. Realizările l-au ajutat să facă pasul spre un club mai mare, în vara abia trecută semnînd cu FC Porto. Fără el, echipa madrilenă a uitat să înscrie: în primele două runde din Primera nu a punctat nici măcar o dată. În schimb, a încasat trei goluri şi, cu un punct, se află pe locul 18.
Deportivo stă ceva mai bine. Nu a pierdut deloc, dar nici nu a cîştigat, ultima dintre remize fiind realizată pe un teren greu, la Valencia (1-1). S-a descurcat mai bine și în meciurile directe din
stagiunea anterioară. La La Coruna s-a terminat 2-2 (Jose Rodriguez 7, Cuenca 90+5 penalty – Bueno 40, 73), iar în Vallecas s-a impus cu 2-1 (Borges 10, 72 penalty – Bueno 22). Ultima victorie obținută de Rayo s-a consemnat în octombrie 2012, 2-1 (Piti 18, Jose Carlos 29 – Pizzi 41 penalty). De atunci, două eșecuri și două egaluri, Depor fiind rivala cu care madrilenii au adunat cele mai multe remize în campionat, 10.
Răzvan Raț poate fi unul dintre titularii pe care va miza antrenorul gazdelor, Paco Jemez. Acesta îl are mai nou la dispoziție și pe atacantul David Guerra, dar nu știe dacă poate conta pe Tito și Ze Castro, incerți. În partea cealaltă, Manuel Pablo e accidentat, iar Mosquera – sub semnul întrebării.

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă