DINAMO-STEAUA: E TIMPUL PENTRU ”CLASICUL” ROMÂNIEI

DINAMO-STEAUA: E TIMPUL PENTRU ”CLASICUL” ROMÂNIEI

După Real Madrid-Barcelona, derby-ul României ține capul de afiș al zilei de azi. Dinamo și Steaua se întîlnesc în ”Stefan cel Mare” cu 3 puncte distanță între ele, în favoarea steliștilor, care au însă o sumedenie de probleme de lot înaintea partidei. Un alt derby tradițional e programat azi la Londra, între Tottenham și West Ham, echipa lui Slaven Bilic fiind considerată sperietoarea granzilor din Premier League. În Spania, Atletico Madrid are șansa de a urca pe locul doi în Primera dacă bate, la Sevilla, pe Betis. Să nu uităm însă de tenisul de mare calitate de la Londra, Turneul Campionilor avînd programate azi finalele, cea de dublu cu participare românească.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI AICI

Casa Pariurilor

TOTTENHAM – WEST HAM (ora 18:00)

Dispută londoneză cu miză europeană în singurul joc de azi din Premier League. Tottenham se află pe locul 5, de Europa League, datorită celor 21 de puncte adunate în 12 etape. West Ham se găsește doar o poziție mai jos, cu același număr de puncte, dar cu un golaveraj mai slab.

Doar în runda inaugurală, 0-1 ”afară” cu Manchester United, a pierdut Tottenham. Din cele 11 meciuri fără eșec, șase sînt pe teren propriu, cu trei victorii și trei remize. În meciul anterior a avut tot o rivală londoneză, Arsenal, în fieful căreia a terminat la egalitate, 1-1.

West Ham le-a venit de hac tuturor granzilor care i-au ieșit în cale (Arsenal, Liverpool, Manchester City în deplasare, Chelsea acasă), dar s-a împiedicat de formațiile mai mici. S-a descurcat mai bine pe teren străin, de unde a revenit cu patru succese, un egal și o înfrîngere, chiar în ultima vizită, 0-2 la Watford, singurul joc în care nu a izbutit să înscrie. De 7 partide nu mai pierduse.

Acum cu trei sferturi dintre cele 20 de goluri date în repriza secundă, Spurs a ieșit mai bine din disputele din sezonul trecut: 1-0 în deplasare, 2-2 acasă. Ultimul triumf al lui West Ham pe ”White Hart Lane” s-a consemnat în octombrie 2013, scor 3-0.

Probleme destule de fiecare parte. La gazde sînt loviți Bentaleb, Chadli, Pritchard, Njie, iar Lamela e suspendat, în vreme ce oaspeții au bătăi de cap cu Collins, Obiang, Payet, Diafr Sakho, Ener Valencia, dar ar putea reveni Song.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA TOTTENHAM – WEST HAM UNITED

ST. ETIENNE – MARSEILLE (ora 22:00)

După cîteva sincope, St. Etienne și-a mai revenit. A cîștigat ultimele două partide de pe teren propriu, survenite în urma singurului eșec de pe ”Geoffroy-Guichard”, 1-4 cu Nice, și, cu 22 de puncte în 13 runde, se găsea înaintea etapei pe locul 5, unul sub zona cupelor continentale. Dar, după ce Lyon a pierdut vineri la Nice, dacă învinge în această partidă poate ajunge pe poziția a treia, la egalitate de puncte cu Lyon, 25.

Marseille n-a mai învins acasă de patru partide, dar s-a impus în ultimele două deplasări. Ocupă doar a 13-a poziție (15 puncte), fiind unica formație de la locul 9 în jos cu golaveraj pozitiv, 18-14. Are cel mai slab start de stagiune din 2008 încoace.

Ambele echipe înscriu mai des în repriza secundă. Sezonul anterior, Marseille a triumfat acasă, 2-1, pentru a remiza în deplasare, 2-2. La St. Etienne nu s-a mai impus din aprilie 2009, scor 3-0.

Cu probleme medicale, Bamba, Bayal Sal, Theophile-Catherine absentează de la gazde. Vizitatorii nu se bazează pe Mendy, suspendat, și îi au accidentați pe Alessandrini, De Ceglie și Abou Diaby.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ST. ETIENNE – MARSEILLE

LAZIO – PALERMO (ora 16:00)

Lazio a uitat să cîștige. Ștefan Radu și colegii săi au pierdut ultimele trei partide din Serie A, eșecul cu Milan (1-3) fiind primul acasă după cinci victorii consecutive. Serie negativă a făcut ca romanii să pice de pe podium tocmai pe locul 9, cu 18 puncte în 12 meciuri, fiind fără remiză precum numai Fiorentina și Bologna. Ei au una dintre cele mai slabe apărări, cu 20 de goluri luate, doar ”lanterna roșie” Carpi încasînd mai multe, 24.

În schimb, Palermo deține una dintre cele mai modeste ofensive, cu 12 reușite. Runda trecută a bătut-o pe Chievo (1-0) după trei etape în care a înregistrat un egal și două înfrîngeri. Din deplasare a revenit cu două succese și trei eșecuri.

Fiecare are cîte 4 jocuri fără gol luat și cîte 3 fără să înscrie. În stagiunea precedentă, Lazio s-a impus de două ori: 4-0 ”afară”, 2-1 pe ”Olimpico”. Ultimul triumf al lui Palermo la Roma s-a înregistrat în mai 2008, scor 2-1.

Onazi, Mauri, De Vrij și Klose sînt cei ce nu pot juca la romani. Oaspeții îi au indisponibili pe Vitiello și Djurdjevici.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO – PALERMO

ASA TG. MUREȘ – VIITORUL (ora 18:00)

Nici o milă nu a avut ASA față de vizitatorii săi. În cele 8 partide de pe teren propriu, mureșenii au obținut 3 victorii și 5 egaluri. Printre victime s-a numărat și liderul Astra, la unicul eșec al giurgiuvenilor în deplasare în actuala Liga 1. În total, gazdele n-au pierdut de trei meciuri, răstimp în care au strîns 7 puncte.

Locul 6, ultimul de play-off, ocupă ASA după 17 runde, cu 26 de puncte, beneficiind de cea mai bună apărare din campionat, 13 goluri luate. În schimb, Viitorul contează pe cel mai eficace atac, cu 32 de reușite. Runda trecută a cedat acasă cu Astra, 1-2, după trei succese la rînd. ”Afară”, trupa lui Gică Hagi a bifat 3 triumfuri, 3 egaluri și două înfrîngeri. În clasament e pe poziția a 2-a, cu 32 de puncte.

Constănțenii au învins în tur cu 1-0, gol Florin Tănase (41). În stagiunea trecută, ardelenii s-au descurcat mai bine: 6-1 acasă, 0-0 în deplasare. Cele două echipe s-au mai înfruntat în Cupă în septembrie 2011, cînd ASA a cîștigat cu 1-0.

Dacă gazdele au cîte 6 partide fără gol primit, respectiv marcat, raportul la Viitorul este de 5-3. Ambele punctează în special în a doua repriză. Golgeteri sînt Jazvici (4), R. Costa (3), respectiv Tănase (6), Cernat, Aganovici (cîte 5).

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ASA TG. MUREȘ – VIITORUL CONSTANȚA

DINAMO – STEAUA (ora 20:30)

Trei puncte le separă pe Dinamo și Steaua. ”Cîinii” au 27, cu cel mai slab golaveraj, 19-18, dar și atac dintre primele 7 clasate, iar roș-albaștrii – 30, cu 6 mai puține decît liderul Astra, avînd a doua cea mai bună apărare, 15 goluri încasate, după ASA (13).

Aflată pe locul 5, echipa condusă de Mircea Rednic a suferit trei din cele patru eșecuri stagionale chiar pe teren propriu, ultimul fiind un 1-5 cu Viitorul. Acasă mai realizase cinci victorii.

Steliștii se găsesc pe a treia treaptă. Toate cele trei înfrîngeri din actuala stagiune le-au înregistrat pe teren străin. Ultimul insucces, 0-2 la Cluj, a fost primul după șase etape (4 victorii, două remize). În total, ”afară” au bifat 4 succese, un nul, 3 eșecuri.

Cu 0-0 s-a încheiat duelul din tur. Dinamo, însă, n-a mai trecut de Steaua de 12 partide (3 egaluri, 9 insuccese) în toate competițiile. Precedentul succes l-a realizat în deplasare, 1-0 în aprilie 2011. În ”Ștefan cel Mare” nu s-a mai impus în Derby de România din octombrie 2012, 2-1.

Dinamo nu are probleme majore de efectiv, ci cu conflictele. Cum a fost cel dintre Mircea Rednic și Cosmin Matei.”A dat un singur șut pe poartă în șase luni!”, a susținut antrenorul, iar mijlocașul a replicat rapid: ”Stă cu gura doar pe mine!”. El va fi suspendat însă pentru derby, astfel că banderola va fi purtată de Vojnovici.

În schimb, Steaua nu poate conta pe Chipciu și Tahar, suspendați, și nici pe accidentații Hamroun, Muniru, Enceanu și Kharja. În plus, Cojocaru abia s-a refăcut după probleme medicale. În atare condiții, este posibil ca Mirel Rădoi să-l retragă pe Tudorie în stînga liniei mediene.

Dacă raportul meciurilor fără gol luat este 7-6, cel al partidelor fără să fi marcat este egal, 6-6. Dinamo înscrie mai mult în repriza a doua, Steaua o face în prima parte. Principalii puncheuri sînt Gnohere, cu 6 reușite, Essombe (4), respectiv Stanciu (6), Chipciu (5).

159 de derbyuri s-au jucat între Dinamo și Steaua. Bilanțul este favorabil oaspeților: 57 de victorii, 48 de remize, 54 de înfrîngeri.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO – STEAUA

VILLARREAL – EIBAR (ora 17:00)

O vreme lider, Villarreal a început să decadă. În ultimele cinci etape nu a putut obține decît o singură victorie. A cedat și acasă, 1-2 cu Celta, eșec completat de patru triumfuri. În total, n-a cedat pe ”Madrigal” de 7 jocuri, însă în doar două nu a primit gol. Acum, după 11 meciuri, a adunat 20 de puncte și se găsește în zona Europa League.

Vecină în este surpriza Eibar, care a strîns 19 puncte. Numai o dată a cedat în precedentele 7 runde, 1-3 pe terenul Barcelonei, plus trei succese și trei remize. A fost unica înfrîngere ”afară”, completată de două triumfuri și două nuluri. Totodată, este echipa cu cele mai multe faulturi comise (191), dar și cele mai puține suferite (104).

”Submarinul galben” a ieșit mai bine din disputele sezonului precedent: 1-1 în deplasare, 1-0 acasă. Eibar s-a impus numai o dată în 8 partide directe, 5-1 în deplasare în sezonul 1999-2000 al diviziei secunde.

Adrian, Asenjo și Baptistao sînt accidentați la gazde. Dincolo, Capa este suspendat, indisponibili fiind Verdi, Jaime, Ramis. Villarreal înscrie mai des în repriza secundă, Eibar o face pînă la pauză. Cele două sînt echipele cu cel mai mic procent de fructificare a ocaziilor avute: 18,75 la sută contra 19,51 la sută.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA VILLARREAL – EIBAR

BETIS – ATLETICO (ora 21:30)

Cu doar 11 goluri marcate, 7 semnate numai de Ruben Castro, Betis are cel mai slab atac dintre primele 17 clasate în actuala Primera. În vizită îi vine formația cu cea mai bună apărare, Atletico, întrecută de 6 ori în 11 meciuri. În plus, echipa lui Diego Simeone are acum o motivație suplimentară, căci în caz de succes poate trece pe locul doi în clasamentul din Primera, cu două puncte peste Real Madrid.

Trupa din Sevilla (15 puncte) a triumfat runda trecută, 1-0 la Malaga, după o pauză de trei partide. A pierdut ultimele trei jocuri de pe teren propriu, unde a mai înregistrat un egal și o victorie. Dincolo, Atletico (23 de puncte) a cedat afară numai la Villarreal (0-1), plus trei succese și o remiză. De altfel, e unica sincopă în precedentele 13 vizite (6 succese, 6 nuluri).

Madrilenii au cîștigat precedentele două dueluri, 5-0 acasă și 2-0 ”afară” în stagiunea 2013-2014 din Primera. A învins și în amicalul din august 2015, 3-0.

Din decembrie 2011 nu a mai bătut-o Betis pe Atletico, 2-0 la Madrid. Iar acasă, din ianuarie 2006, scor 1-0, de atunci fiind încă 6 întîlniri (un egal, 5 eșecuri), 4 fără gol dat. Cei din Sevilla au cedat pe linie în ultimele patru dueluri directe, în trei neînscriind.

Cîte un gol a încasat Betis în trecutele cinci dispute de acasă. Este echipa cu cele mai puține șuturi la poartă, 36, în vreme ce Atletico a primit cel mai puține, 29. Totodată, madrilenii au cele mai multe goluri date din afara careului, 5.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BETIS – ATLETICO MADRID

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă