JUVE-MILAN, UN DUEL CLASIC AL ITALIEI

JUVE-MILAN, UN DUEL CLASIC AL ITALIEI

Nu doar ”El Clasico” se joacă astăzi. În afara confruntării dintre Real Madrid și FC Barcelona, există și alte partide extrem de interesante. Cum ar fi confruntarea dintre Juventus și Milan, pe care mulți o consideră adevăratul ”Derby d` Italia”, duelul dintre Schalke și Bayern sau întîlnirea dintre Manuel Pellegrini și Jurgen Klopp, în Manchester City-Liverpool. În plus, sînt și două derbyuri, Panathinaikos-Olympiakos și Sporting-Benfica.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MANCHESTER CITY – LIVERPOOL

Prima este Manchester City. Și în clasament, cu 26 de puncte în 12 etape, și în atac, cu 26 de goluri marcate. Ba contează și pe a doua cea mai bună defensivă, învinsă de 9 ori, doar concitadina United stînd mai bine (8). Vine după cinci partide la rînd fără eșec, cu trei succese pe teren propriu și două remize albe ”afară”. Pe ”Etihad” a cedat numai o dată, 1-2 cu West Ham, în rest au fost cinci succese.

Aflată abia pe locul 10, Liverpool nu a triumfat decît o dată în ultimele 5 etape, 3-1 cu Chelsea în deplasare, unde a mai înregistrat o victorie, trei egaluri și un eșec. Este prima echipă din clasament cu golaveraj negativ, 13-14, înaintea sa nefiind altă formație cu atît de puține goluri date.

De 6 meciuri nu a pierdut acasă City cu Liverpool (4 victorii, două egaluri). Precedentul succes al ”cormoranilor” de 9 jocuri încoace pe terenul ”albaștrilor” datează din octombrie 2008, 3-2. Ambele înscriu destul: au fost minimum trei goluri în ultimele 6 dispute directe (în total, 23 de reușite).

Gazdele s-au impus în 12 din trecutele 13 meciuri de pe propria arenă. În schimb, portarul oaspeților, Mignolet, nu a fost învins în 14 partide din 2015. Sezonul anterior, fiecare a triumfat acasă, City cu 3-1, Liverpool cu 2-1.

Aguero e principalul marcator al lui trupei chilianului Manuel Pellegrini, cu 6 goluri. Argentinianul ar putea însă absenta și de la această partidă. E refăcut, dar Pellegrini nu vrea să riște cu el, poate doar pentru banca de rezerve. Probleme medicale mai au Kompany, Bony, Nasri și David Silva. Zabaleta și Delph au revenit la antrenamente, dar prezența lor fie și pe bancă rămâne incertă.

Dintre elevii germanului Jurgen Klopp, cel mai mult au punctat Benteke și Coutinho (4). De la Liverpool lipsesc Henderson, Gomez, Ings, Kolo Toure. Incert este Sakho, iar Sturridge ar putea reintra după accidentare, o decizie urmînd a fi luată chiar înaintea startului

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – LIVERPOOL

SCHALKE – BAYERN

Cu 20 de puncte în 12 partide, Schalke ocupă locul 5, de Europa League, dar țintește să urce în zona Champions League. Nu a cîștigat de trei runde, fiind prima echipă din clasament fără golaveraj pozitiv, 16-16. În numai două runde nu a înscris. Pe teren propriu a bifat trei victorii, două remize și o înfrîngere.

În vizită îi vine Bayern. Nimeni alta decît liderul neînvins, care a ratat puncte doar la Frankfurt (0-0, singurul joc în care n-a putut înscrie), cu cea mai bună apărare și cel mai eficace atac într-un golaveraj 37-4. 14 reușite îi aparțin polonezului Lewandowski, secondat de Thomas Muller (10). La gazde, primii marcatori sînt Huntelaar și Sane (cîte 4).

În sezonul trecut s-au consemnat două rezultate de 1-1. Ultimul succes al lui Bayern la Gelsenkirchen datează din septembrie 2013, scor 4-0. Schalke nu i-a mai învins pe bavarezi în Bundesliga din decembrie 2010, 2-0 acasă, urmat de un triumf în Cupă, 1-0 în deplasare în martie 2011.

Absențe multe în ambele tabere. La gazde, antrenorul Andre Breitenreiter nu poate conta pe Giefer, Nubel, Felipe Santana, Kehler, Nastasici, Uchida, Geiss, Platte, Sam, iar dincolo, Pep Guardiola nu-i are la dispoziție pe Starke, Bernat, Gaudino, Gotze, Green, Ribery, Thiago Alcantara.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SCHALKE – BAYERN MUNCHEN

PANATHINAIKOS – OLYMPIAKOS

Duel la vîrf între primele două clasate de prima ligă elenă. După 10 etape, Panathinaikos Atena ocupă poziția secundă, cu 22 de puncte, în vreme ce Olympiakos Pireu este lider cu victorii pe linie, cu cea mai bună apărare, 4 goluri luate, și cel mai prolific atac, 28 de reușite, punctînd de minimum două ori în fiecare joc.

Atenienii și-au revenit runda trecută, 2-1 în deplasare cu concitadina Atromitos, după două partide fără succes (un egal, un eșec). În propriul fief au realizat patru triumfuri, apoi o remiză, 0-0 cu AEK, cu un singur gol luat. În cele cinci succese din deplasare, defensiva celor din Pireu a cedat de doar două ori. Ambele rivale marchează mai mult la reluare.

Fiecare s-a impus acasă sezonul trecut, Olympiakos cu 1-0, Panathinaikos cu 2-1. Ultima victorie a campioanei pe terenul atenienilor a fost un 1-0 în noiembrie 2013.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PANATHINAIKOS – OLYMPIAKOS

JUVENTUS TORINO – AC MILAN

Confruntarea pe care mulți o consideră adevăratul ”Derby d` Italia” o găsește pe Juventus pe locul 7, cea mai bună clasare de la startul actualei Serie A. Torinezii au putut lega două victorii abia în ultimele două etape și, cu 18 puncte, încep să spere din nou. În creștere a fost și parcursul de acasă: eșec, apoi două egaluri și trei victorii.

Milan se află o treaptă mai sus, cu un punct în plus. De cinci partide nu a mai pierdut, cu trei succese și două remize, doar în ultimul joc neputînd marca, la 0-0 cu Atalanta. De pe teren străin s-a întors cu trei eșecuri, un nul și două succese, ultimul cu Lazio (3-1) în precedenta deplasare.

Ambele formații înscriu mai des în repriza secundă. Principalii lor marcatori sînt Dybala (5), respectiv Bacca (6). În sezonul anterior, Juventus a învins de două ori, 1-0 ”afară”, 3-1 acasă.  Milan nu s-a mai impus la Torino din martie 2011 (1-0).

”Bianconerii” au triumfat în ultimele cinci dueluri directe cu milanezii în campionat, dar niciodată nu au legat 6 succese. În plus, antrenorul gazdelor, Massimiliano Alegri, nu a pierdut nici o dispută cu omologul Sinișa Mihajlovici (patru victorii, două remize). În total, s-au desfășurat 218 de dueluri directe, în toate competițiile, cu avantaj Juventin: 80 de victorii, 72 de egaluri, 66 de înfrîngeri, golaveraj 309-290.

Padoin, Perreyra, Asamoah, accidentați, lipsesc de la Juventus, în vreme ce Rubinho și Caceres sînt incerți. La oaspeți absentează Balotelli, De Jong, Bertolacci, putînd fi recuperați Menez și Diego Lopez. În atac, lîngă Bacca ar evolua Niang și Cerci, Luiz Adriano urmînd să fie rezervă pentru al 5-lea joc la rînd.

juvmil

 AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – AC MILAN

SPORTING – BENFICA

Derbyul Lisabonei dintre Sporting și Benfica se mută și în Cupă. Pînă acum, cele două rivale s-au mai confruntat în actuala stagiune în Supercupă și în turul campionatului și de fiecare dată ”verzii” au cîștigat fără gol primit, cu 1-0 (Carrillo 52), apoi 3-0 (Gutierrez 9, Slimani 21, Bryan Ruiz 36). Contează și că antrenorul lor din vară, Jorge Jesus, s-a ocupat anterior de Benfica vreme de șase sezoane (trei titluri, trei locul 2) și o cunoaște foarte bine.

În faza precedentă, Sporting a învins  la Vilafranquense (4-0), în timp ce Benfica s-a impus la Vianense (2-1). Roș-albii au triumfat ultima dată într-un derby în februarie 2014, scor 2-0.

Gazdele sînt neînvinse pe plan intern. În campionat ocupă prima poziție după 10 runde, cu 26 de puncte, 5 peste FC Porto, care are un joc mai puțin. Într-un singur meci intern nu au putut înscrie, la 0-0 cu Boavista, la Porto. Cu Rui Vitoria pe bancă, Benfica ocupă a 4-a poziție (18p) și punctează mai mult în repriza a doua, adversara preferînd-o pe prima.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING LISABONA – BENFICA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă