REAL MADRID-BARCELONA: UN CLASIC MEREU APETISANT

REAL MADRID-BARCELONA: UN CLASIC MEREU APETISANT

El Clasico vine exact la timp, cînd cele două protagoniste conduc plutonul Primerei. Gazdele de la Real se află pe locul 2, cu 24 de puncte în 11 etape, avînd cel mai eficace atac, 26 de goluri marcate (în două runde n-au putut puncta), și a doua cea mai solidă defensivă, întrecută de doar 7 ori. FC Barcelona se prezintă pe ”Bernabeu” din postura de lider, cu 27 de puncte. Are 25 de reușite în cont, marcînd în fiecare joc, dar o apărare modestă, cu 12 goluri încasate. Madrilenii tocmai au suferit primul eșec din actuala Primera, 2-3 pe terenul Sevillei. Pe arena proprie au obținut patru victorii și un egal, cu doar un gol primit. În schimb, catalanii au înregistrat ambele eșecuri în deplasare, unde a mai bifat trei succese. Sînt unicii din Primera fără vreun egal.

Real n-a pierdut acasă în Primera de 22 de partide (19 victorii, 3 egaluri). În ultimele 100 de jocuri de pe ”Bernabeu” a înscris de 338 de ori. Contra Barcelonei a triumfat de doar două ori în ultimele 7 vizite ”blaugrana” în campionat (un egal, 4 eșecuri), iar în toate competițiile a realizat trei succese în 12 dueluri (trei remize, șase înfrîngeri). De-a lungul timpului, cele două s-au mai înfruntat de șapte ori în etapa a 12-a, iar trupa ”blanco” a cedat mereu, ba în ultimele trei rînduri chiar fără să marcheze (2004, 2005, 2009). Ambele au înscris în precedentele 9 confruntări directe.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Cel mai mare semn de întrebare al partidei îl vizează pe Messi. Va juca sau nu va juca argentinianul? Informațiile dinspre Barcelona spun că el este complet refăcut. A făcut deplasarea la Madrid. Însă una e să fi refăcut din punct de vedere medical, adică să primești acceptul medicilor de a te antrena normal și de a juca, și alta e să fi refăcut din punct de vedere al formei. Iar Messi nu e. E foarte greu, aproape imposibil, ca un fotbalist să revină, după două luni de absență și doar cîteva antrenamente complete, exact în forma pe care o avea în momentul accidentării. Cazuistica spune că lucrul ăsta, recuperarea formei maxime, se face într-un timp oarecum egal cu cel petrecut în afara gazonului. Dar experiența în ceea ce-l privește pe Messi spune că simpla lui prezență lui în teren e un factor ce generează panică în rîndul adversarilor și mai multă încredere în rîndul colegilor. Chiar fără să fie în formă, ba chiar accidentat fiind (amintiți-vă de returul cu PSG din Champions League de acum trei sezoane) Messi e capabil să inventeze ceva. Însă ar fi o surpriză prezența lui în echipa de start.

La Real Madrid nu există semne de întrebare în ceea ce privește lotul. Rafa Benitez a reușit să-și recupereze întreg efectivul fix înaintea celui mai important meci al sezonului intern. Există însă o mică problemă. Sergio Ramos. Are probleme la umăr, se va opera imediat după Clasico, dar a ales să amîne intervenția pentru a fi pe ”Bernabeu” la acest joc. Va face infiltrații, dar asta nu alungă pe deplin problemele. S-a văzut la Sevilla, în etapa precedentă, unde umărul i-a cedat fără să fie atins de nici un adversar. Și a fost nevoit să iasă. Cu urmările știute în evoluția echipei și a scorului.

E recunoscut felul în care Rafa Benitez pregătește astfel de meciuri. Cu mare accent pe detalii, cu jocul adversarului disecat în cele mai mici amănunte, dar și cu multă disciplină tactică. Aceste meciuri sînt specialitatea lui, încă de pe vremea cînd era la Liverpool, iar acum a și avut timp suficient să pregătească totul, căci a avut destul de puțini jucători plecați la echipele naționale. Marele semn de întrebare se leagă de Casemiro. Cu Casemiro în teren, Real beneficiază de mai multă siguranță defensivă, fără el crește calitatea, dar apar și riscurile. E un moment delicat, căci dacă începe cu Casemiro, Benitez arată că are personalitate, dar și riscă foarte mult. Cu Casemiro în teren, ar însemna ca unul dintre James Rodriguez, Kroos, Bale, Isco sau Benzema să rămînă pe bancă, fiindcă Modric și Cristiano sînt de neatins din acest punct de vedere. Dacă Isco e deja obișnuit cu această situație, iar James Rodriguez deja a trimis săgeți către Benitez tocmai din Columbia, mulți spun că Toni Kroos ar fi cel vizat să ia loc pe bancă în situația în care Benitez nu renunță la Casemiro.

Există și o altă posibilitate. Anume ca Benzema să fie cel sacrificat, după recentul scandal în care a fost implicat. Ca Benzema să sară din schema pentru Clasico, ar însemna ca Ronaldo să joace iar fără cel mai important aliat al său din teren, dar și într-o poziție pe care nu o prea place. Iar Cristiano în astfel de meciuri are un rol foarte important, indiferent de forma în care se află.

AICI GĂSIȚI COTELE PENTRU REAL MADRID – FC BARCELONA

Casa Pariurilor

Pentru Luis Enrique lucrurile sînt mai simple. Și Rakitic, alt accidentat important, s-a refăcut, dar toate datele converg spre rolul de rezervă al internaționalului croat. Singurul semn de întrebare al lui Luis Enrique vine din zona apărării, unde rămîne de evaluat în ultimele ore de dinaintea meciului starea lui Mascherano, forțat de meciul Argentinei în Columbia la un voiaj ceva mai obositor. Aceeași situație e și la Neymar, dar brazilianul nu poate fi scos din nici o schemă, mai ales în condițiile situației lui Messi. E posibil ca în locul lui Mascherano să apară Mathieu sau Vermaelen, e însă destul de puțin probabil.

În absența lui Messi, greul în atac îl vor duce tot Luis Suarez și Neymar. Ei s-au descurcat foarte bine, semnînd precedentele 17 reușite ale Barcelonei în Primera. Ba, Neymar a participat la 16 din ultimele 19 goluri în toate competițiile, cu 10 reușite și 6 pase decisive.

FC Barcelona a pierdut două din ultimele trei deplasări. A dat însă întotdeauna gol în precedentele 15 vizite, cu un total de 41 de goluri. În anterioarele zece meciuri împotriva echipelor antrenate de Rafa Benitez a bifat 6 succese, un egal și 3 eșecuri. Din 2008 încoace a avut constant o posesie superioară în disputele cu madrilenii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – FC BARCELONA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă