Articolul precedent

BORUSSIA DORTMUND VREA SĂ SE APROPIE DE BAYERN

BORUSSIA DORTMUND VREA SĂ SE APROPIE DE BAYERN

Ne așteaptă un week-end special. ”El Clasico”, Dinamo-Steaua, Juve-Milan, City-Liverpool, plus tenis, cu Turneul Campionilor de la Londra, iată reperele unui sfîrșit de săptămînă extrem de interesant. Ziua de vineri e una de încălzire. Borussia Dortmund și Olympique Lyon deschid astăzi seria meciurilor, ambele evoluînd în deplasări complicate, cu intenția de a se apropia cît mai mult posibil de Bayern și PSG, ocupantele primelor locuri în Bundesliga și Ligue 1, în același timp principalele favorite la cîștigarea titlului.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ODENSE – MIDTJYLLAND

Pe ”TRE-FOR Park” se confruntă două dintre cele mai eficace formații din campionatul danez. În 15 etape, Odense a marcat 25 de goluri, iar Midtjylland – 24. Nu la fel stă situația la apărare. Cea a gazdelor a fost întrecută de 29 de ori, cu consecințe în clasament: locul 8, cu 20 de puncte. Oaspeții se găsesc pe poziția secundă, cu 30 de puncte, unul sub liderul FC Copenhaga, alături de care are cea mai bună defensivă, cu numai 11 goluri încasate.

Odense a pierdut ultimele două partide de pe teren propriu, unde a suferit trei din totalul de șapte înfrîngeri. Jumătate din numărul punctelor le-a adus din deplasare. Echipa antrenată de Kent Nielsen e departe de zona retrogradării și mai poate spera la un bilet de Europa League, pentru care are un decalaj de cinci puncte. Ca și adversara, marchează echilibrat în ambele reprize.

Multă vreme la șefie, Midtjylland s-a poticnit o dată cu eșecurile din Europa League cu Napoli, după care a înregistrat toate cele trei eșecuri stagionale. Runda precedentă a învins-o acasă pe Esbjerg (5-1) în urma a două înfrîngeri consecutive. În trecuta vizită a cedat cu Brondby (1-2) în unicul insucces ”afară”, unde și-a mai trecut în cont trei triumfuri și două remize.

În tur, Midtjylland a cîștigat cu 1-0 (Rasmussen 90+3). Ultimul succes al formației conduse acum de Jess Thorup la Odense s-a consemnat în mai 2013, scor 1-0. În ediția precedentă, gazdele s-au impus cu 3-1.

 AICI GĂSEȘTI COTELE LA ODENSE – MIDTJYLLAND

NICE – OLYMPIQUE LYON

Modestă în defensivă, cu 17 goluri încasate, Nice contează în schimb pe al doilea cel mai prolific atac, cu 27 de goluri înscrise în 13 etape. Doar liderul PSG a punctat mai mult (31). În vizită îi vine Lyon, care, dimpotrivă, nu excelează în ofensivă, însă contează pe a doua cea mai solidă apărare, învinsă de doar 7 ori. La fel, tot după parizieni (6).

Pe locul 6 se află gazdele, cu 21 de puncte. Nu au putut cîștiga în ultimele două partide de acasă (un egal cu Lille, un eșec cu Nantes), unde are un bilanț slab: două victorii, o remiză, trei înfrîngeri, golaveraj 10-7. Trupa ex-lyonezului Claude Puel stă bine cînd deschide scorul, cu patru succese și un eșec.

De cinci runde nu a mai pierdut Lyon, cu un 1-1 la Monaco, și patru victorii, toate la zero. În deplasare a suferit o singură înfrîngere, completată de două egaluri și trei triumfuri.

Dacă gazdele au cîte două meciuri fără gol încasat, respectiv marcat, raportul la oaspeți este de 9-2. Principalii marcatori sînt Ben Arfa, cu 7 reușite, Germain (5), respectiv Lacazette (5), Beauvue, Fekir (cîte 4).

Stagiunea anterioară fiecare a învins în deplasare, Lyon cu 3-1, Nice cu 2-1. La dueluri directe, bilanțul este favorabil de departe ”olimpicilor”: 20 de victorii, 9 remize, 6 înfrîngeri, golaveraj 59-32.

Nu mai puțin de trei jucători suspendați are Nice, pe Wallyson, Pereira, Bodmer. În plus, accidentați sînt M. Traore, A. Plea, Le Bihan. Dincolo, antrenorul Hubert Fournier nu poate conta pe Fekir și Grenier. Incert este fundașul Umtiti, în vreme ce Gonalons și Fofana s-au refăcut.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA NICE – OLYMPIQUE LYON

HAMBURG – DORTMUND

Doar 11 goluri a marcat Hamburg în primele 12 etape din Bundesliga. Formația antrenată de Bruno Labbadia are a doua cea mai slabă ofensivă, doar Ingolstadt înscriind mai puțin (7), dar se bazează pe una dintre cele mai bune defensive, întrecută de 16 ori. Cu 15 puncte, e pe locul 11.

Pe poziția secundă se găsește Dortmund. Galben-negrii au adunat 29 de puncte, 5 mai puține decît liderul Bayern, singura care o depășește și la eficacitate, 35 contra 37. Notabil, 14 dintre reușitele trupei lui Thomas Tuchel le-a semnat Aubameyang, care, iată, a înscris doar el mai mult decît toată echipa celor din Hamburg.

De șase etape, gazdele au strîns numai cinci puncte. Pe teren propriu au triumfat doar în primul meci, 3-2 cu Stuttgart pe 22 august, după care au înregistrat două egaluri și două înfrîngeri, ultima fiind un 1-2 cu Hannover.

După unicul eșec stagional, 1-5 cu Bayern la Munchen, Borussia a realizat patru succese consecutive, cu 13 goluri date. Pe teren străin și-a mai trecut în cont patru victorii și o remiză.

Sezonul trecut, Hamburg a ieșit mai bine: 1-0 la Dortmund, 0-0 acasă. Precedentul triumf al Borussiei pe ”Volksparkstadion” a fost un 5-1 în ianuarie 2012. All-time, între cele două echipe s-au disputat 96 de partide, cu avantaj gazde: 35 de succese, 28 de egaluri, 33 de înfrîngeri, golaveraj 174-167.

Hanseaticii nu-i au la dispoziție pe Hunt, Ekdal, P. Muller, Hirzel, Diekmeier, Marcos, toți accidentați. Totodată, Labbadia este în dubiu dacă îl folosește sau nu pe chilianul Marcelo Diaz, abia venit de la ”națională”, la mijloc gîndindu-se să mizeze pe un sistem în trei, cu Jung, Kacar și Holtby. De la vizitatori absentează Nuri Sahin, Bonmann, Durm, în timp ce Kagawa e incert, întorcîndu-se foarte obosit de la reprezentativa Japoniei.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HAMBURG – BORUSSIA DORTMUND

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă