SPORTING GIJON-GETAFE, ULTIMUL MECI AL UNEI ETAPE CU SURPRIZE

SPORTING GIJON-GETAFE, ULTIMUL MECI AL UNEI ETAPE CU SURPRIZE

Sporting Gijon și Getafe închid o primă etapă a anului 2016 în care nici Barcelona și nici Real Madrid nu au reușit să cîștige și-n urma căreia Atletico Madrid este noul lider din Primera, cu amendamentul că Barcelona are o restanță de jucat, chiar la Gijon. Tocmai din acest motiv, Sporting nu prea are voie să piardă puncte pe teren propriu, mai ales în condițiile în care Getafe, adversarul de azi, e o concurentă directă la evitarea retrogradării. Programul zilei de azi include și o partidă din Grecia, unde Panathinaikos, după instalarea lui Andrea Stramaccioni pe bancă, a aînceput din nou să spere, dar și un meci interesant din Cupa Franței.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SPORTING GIJON – GETAFE, luni, ora 21:30

Dispută directă între două formații care caută evitarea retrogradării. Cu un joc în minus, dar contra Barcelonei, gazdele de la Sporting Gijon se găseau înaintea rundei a 18-a pe locul 17, primul deasupra retrogradării, cu 15 puncte. Nu le-a mers bine în ultima perioadă: au strîns numai 6 puncte din 24 posibile, iar în ultimele 6 meciuri au cîștigat numai o dată, plus cinci înfrîngeri, precedentele două consecutiv fără gol marcat. În anterioara partidă acasă au învins-o pe Las Palmas cu 3-1. Din cele 7 jocuri de pe teren propriu au triumfat în două, pe lîngă două remize și trei eșecuri, patru din cele opt goluri venind în ultimul sfert de oră.

Getafe stă un pic mai bine, pe a 14-a poziție, cu 17 puncte în 17 runde. Doar a remizat de trei etape: ultima, 0-0 acasă cu La Coruna, a fost prima partidă după alte 6 în care nu a marcat. Nu a cîștigat de patru întîlniri. În deplasare s-a descurcat greu: nici un succes, două egaluri, incusiv în precedenta vizită de la Valencia (2-2) și 6 înfrîngeri. Cu numai două puncte, are cel mai slab bilanț de pînă acum din actuala Primera, alături de Las Palmas, pe teren străin, trei din cele doar cinci goluri date fiind cu execuții din afara careului. În total, alb-albaștrii nu s-au mai impus ”afară” de 12 partide, cea mai lungă serie din decembrie 2011: în această perioadă doar o dată defensiva nu i-a cedat, luînd în medie 3,25 de goluri pe meci.

Cum Sporting a evoluat o vreme în liga secundă, ultimele confruntări au fost în sezonul 2011-2012 al Primerei, cînd fiecare a învins acasă, Gijon cu 2-1, Getafe cu 2-0. A mai fost un amical în august trecut, Gijon – Getafe 0-0/4-3 la penaltyuri. Precedentul succes al lui Getafe pe ”El Molinon”, și unicul acolo în Primera, datează din august 2008, scor 2-1. De atunci, gazdele au cîștigat de trei ori.

Atacantul Dani Ndi, accidentat, este singurul absent din tabăra gazdelor, care-i mai au incerți pe Lora și Cases, dar revin după suspendări fundașii centrali Luis Hernandez și Bernardo. Oaspeții nu contează pe Lafita, suspendat, și nici pe Buendia și Medran, accidentați, incerți fiind Alexis și Emi.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING GIJON – GETAFE

NICE – RENNES, ora 21:45 (Cupa Franței)

În ”32”-imile Cupei Franței se confruntă două formații cu pretenții europene. Ambele au motive să spere, în campionat stînd bine: Nice este pe locul 5, cu 29 de puncte la terminarea turului (19 etape), iar Rennes – pe 7, cu 27 de puncte.

Gazdele sînt neînvinse de trei meciuri, cu două egaluri și o victorie în toate competițiile, cu gol dat mereu, anterior avînd trei partide fără să înscrie. Acasă a pierdut patru din cele nouă partide stagionale, plus o remiză și patru victorii. Nu a marcat în trei dintre ele. Totuși, dacă defensiva e modestă, atacul, cu 32 de reușite, e cel mai bun din Ligue 1 după cel al liderului PSG (48).

Rennes are doar o victorie în ultimele 7 meciuri în toate competițiile, chiar în precedentul , 2-0 la Guingamp în Ligue 1. Nu se mai impusese de la altă vizită făcută, tot 2-0, la Angers. Dintre deplasările stagionale, nu a cedat decît în prima, 1-2 la Bastia, apoi a realizat cinci remize și cinci victorii, cu goluri date mereu.

Pe 18 octombrie, cele două s-au duelat în campionat. A fost Rennes – Nice 1-4 (Grosicki 88 – Bodmer 14, Ben Arfa 53, M. Traore 76, Benrahma 80). Sezonul trecut însă, Rennes cîștigase de două ori cu același scor, 2-1. În Cupă, au mai fost trei precedente. Întîi a triumfat Nice, 6-1 în 1951, apoi Rennes și-a luat revanșa, 5-2 în 1965, pentru ca în ianuarie 2012 suspansul să fie mai mare, 0-0/5-4 la penaltyuri pe Coasta de Azur.

Pe doi jucători nu poate conta la Nice antrenorul Claude Puel, pe Mahamane Traore și Paulin Puel, ambii accidentați. Incert este Ricardo Pereira. La Rennes, tehnicianul Philippe Montanier nu-i are la dispoziție pe Cavare, Pedro Mendes, Grosicki și Ntep, motiv pentru care a chemat 6 tineri de la echipa secundă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NICE – RENNES

PANATHINAIKOS – PANAITOLIKOS, ora 19:30

Panathinaikos se luptă pentru un bilet în play-off-ul de titlu, în care intră primele cinci clasate. Momentan, înaintea etapei a 16-a, se găsea pe a 4-a poziție, cu 25 de puncte și un golaveraj modest, 20-12. După un start excelent de campionat, în care păreau singurii capabili să țină pasul cu liderul imbatabil Olympiakos Pireu, atenienii și-au pierdut din ritm. Ei au cedat trei din ultimele cinci runde (toate la zero), ultima dată pe terenul codașei Panthrakikos, 0-1, nici sosirea pe bancă a ex-interistului Andrea Stamaccioni, în noiembrie, neputînd aduce echilibru. Acasă, Pao a cîștigat anteriorul joc, 2-0, după ce tocmai ratase primele puncte, 0-0 cu AEK și 0-3 cu Olympiakos.

După 15 partide, Panaitolikos se afla pe a 13-a poziție, prima neretrogradabilă, cu 16 puncte. Are cel mai bun atac de la locul 9 în jos, 16 reușite, dar și una dintre cele mai fragile apărări, întrecută de 25 de ori. Etapa trecută a cîștigat, 2-0 acasă cu Iraklis, după o pauză de patru meciuri, cu două egaluri și două înfrîngeri. În deplasare a învins doar în primul joc, apoi au venit două remize și patru eșecuri, în ultimele trei fără gol dat.

În tur, Panathinaikos s-a impus la Agrinio cu 2-1 (Karelis 51, Berg 84 – Kappel 41). Tot atenienii triumfaseră și sezonul trecut, de două ori cu același 1-0. Precedentul succes al lui Panaitolikos l-a tranșat pe teren propriu, 1-0 în ianuarie 2014. De atunci, Pao a învins în următoarele patru dueluri directe în toate competițiile.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PANATHINAIKOS – PANAITOLIKOS

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă