REAL MADRID REVINE PE ”MESTALLA”, ACOLO UNDE A ÎNCEPUT CĂDEREA

REAL MADRID REVINE PE ”MESTALLA”, ACOLO UNDE A ÎNCEPUT CĂDEREA

Deși Gerrad Pique a amintit de Kevin Roldan, la acea celebrare a titlului Barcelonei care i-a adus, ulterior, atîtea probleme fundașului catalan, adevărul e că, pentru Real Madrid, la Valencia au început problemele. Exact în prima partidă a anului trecut, tot pe ”Mestalla”. Real era campioana Europei, tocmai cîștigase Mondialul Cluburilor, venea după 22 de victorii consecutive, dar a cedat la Valencia, pe 4 ianuarie, iar de la acel meci nimic n-a mai fost la fel. Azi, aproape un an mai tîrziu, Real Madrid se întoarce pe ”Mestalla” știind că o victorie ar aduce-o la o egalitate provizorie cu Barcelona. Nu-i va fi ușor, căci Valencia caută să obțină primul succes sub comanda lui Gary Neville.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

CRYSTAL PALACE – CHELSEA, ora 15:30

Una dintre frumoasele surprize ale actualei ediții din Premier League, Crystal Palace se bate pentru un loc în întrecerile europene. Înaintea rundei a 20-a se găsea pe locul 5, de Europa League, cu 41 de puncte, acum a coborît pe 7. Nu are o linie ofensivă extraordinară, dar beneficiază de o apărare solidă, într-un golaveraj 23-16. Ultimele două etape le-a terminat cu remize albe, după ce bătuse la Stoke. Patru din cele șase înfrîngeri stagionale le-a suferit pe teren propriu, unde n-a mai pierdut de trei partide, cu două victorii, apoi un egal, în precedentul meci, 0-0 cu Swansea.

În schimb, Chelsea este marea dezamăgire de pînă acum. Campioana, abia locul 14 înaintea rundei, cu 20 de puncte, este datoare în atac, dar mai ales în defensivă (golaveraj 23-29), avînd deja 9 eșecuri. A obținut doar un succes de 6 meciuri încoace, dar nu a pierdut de trei jocuri, cu o victorie urmată de două remize, ultima, 0-0 la Manchester cu United, însemnînd primul duel după alte patru fără gol primit. În deplasare nu a triumfat decît o dată, 3-2 cu West Bromwich tocmai pe 23 august. În rest, trei egaluri și cinci insuccese.

În tur, Crystal Palace a triumfat pe ”Stamford Bridge” cu 2-1 (Sako 65, Ward 81 – Falcao 79). Chelsea se impusese de două ori sezonul trecut, 1-0 acasă, 2-1 ”afară”, precedentul succes al gazdelor pe teren propriu fiind un 1-0 în martie 2014. Ultimele 6 jocuri directe s-au încheiat cu 1-0 ori 2-1 de o parte sau de alta.

Cinci jucători cu probleme medicale are Palace, pe Gayle, Sako, K. Appiah, Wickham, Bolasie, cărora li se adaugă suspendatul Cabaye. Chelsea l-a recuperat pe Diego Costa, scăpat de suspendare, dar nu poate miza pe Falcao și Remy. Incert este Gary Cahill.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CRYSTAL PALACE – CHELSEA

EVERTON – TOTTENHAM, ora 18:00

Pe ”Goodison Park” se înfruntă două dintre cele mai prolifice formații. Everton a marcat pînă acum de 35 de ori, Tottenham – de 33 de ori. La capitolul defensiv însă, diferența este mare: prima a încasat 28 de goluri, cealaltă numai 15. Raportul are consecințe în clasament: trupa din Liverpool se găsește pe locul 11, cu 26 de puncte, în vreme ce londonezii se află pe a 4-a poziție, de Champions League, cu 35 de puncte.

Gazdele au suferit mai mult acasă decît în deplasare. Trei din cele șase eșecuri stagionale le-au bifat pe propria arenă, unde nu au mai cîștigat de trei partide, cu o remiză apoi două înfrîngeri, ultima, 3-4 cu Stoke, cu gol luat în prelungiri din penalty. Precedentul succes: 4-0 cu ”lanterna roșie” Aston Villa, pe 21 noiembrie. În total, de 10 meciuri înscrie mereu.

Tottenham are trei victorii la rînd după al doilea eșec din actualul sezon, 1-2 pe teren propriu cu Newcastle. Cealaltă înfrîngere fusese ”afară”, 0-1 la Manchester cu United, în etapa inaugurală. În anterioarele 10 partide numai o dată nu a izbutit să înscrie.

Cu o remiză albă s-a terminat duelul din tur. Cu o ediție în urmă, Tottenham s-a impus de două ori, 2-1 acasă, 1-0 în deplasare. Precedenta victorie a lui Everton a fost pe ”Goodison Park”, 2-1 în decembrie 2012. De atunci: trei egaluri și trei succese Spurs.

Ambele echipe contează pe jucători în formă. La gazde se evidențiază Lukaku, cu 15 goluri și 4 pase decisive, Barkley (6 goluri, 7 pase), A. Kone (5 goluri, 4 pase), respectiv Kane (11 reușite) și Alli (4 goluri, 3 pase).

Everton nu se poate baza pe Browning, Hibbert și McCarthy, toți accidentați, dar s-au refăcut Oviedo și Pienaar. Tottenahm nu-i are la dispoziție pe Pritchard, Njie și Dembele, fiind recuperați Bentaleb și Mason.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EVERTON – TOTTENHAM

GRANADA – FC SEVILLA, ora 17:00

Aflată la retrogradare, pe locul 18 înaintea rundei, cu 14 puncte în 17 etape, Granada suferă și defensiv (în doar un joc nu a încasat gol), și ofensiv, golaveraj 18-31. Este fără victorie de două partide, iar în ultimele cinci runde nu a cîștigat decît o dată. Pe arena sa s-a înclinat în precedentele două vizite primite, fără să marcheze. De fapt, acasă a obținut un singur triumf din totalul de trei, dar a înregistrat și 5 înfrîngeri din cele 9 stagionale, plus două nuluri: e echipa din actuala Primera cu cel mai slab parcurs pe teren propriu, cinci puncte din 24 posibile, și 6 goluri date, numai de jucători diferiți.

Neîntrecută de cinci meciuri este FC Sevilla. În patru dintre ele a marcat și în tot atîtea nu a luat gol, inclusiv ultimele trei. Totuși, încă nu a obținut vreun succes în deplasare, de unde s-a întors cu toate cele cinci remize din cont (trei 1-1, două 0-0) și trei înfrîngeri. Cu 26 de puncte, ocupă locul 8 înaintea etapei și se zbate pentru un bilet în cupele continentale.

Patru dispute directe au fost sezonul anterior, cu FC Sevilla mai bună: 5-1 și 1-1 în campionat, 2-1 și 4-0 în Cupă. Precedentul triumf al Granadei datează din octombrie 2011, 2-1 în deplasare. Cum a evoluat mult timp în ligile inferioare, acasă nu a mai învins tocmai din aprilie 1972, de atunci înregistrînd trei egaluri și două eșecuri. Iar de cînd a promovat ultima dată, a luat mereu gol de la Sevilla, în total 20 în 8 dispute, 8 din ultimele 9 reușite roș-albe fiind în repriza secundă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GRANADA – FC SEVILLA

DEPORTIVO LA CORUNA – VILLARREAL, ora 19:15

Duel din zona cupelor continentale, între două echipe solide, în special defensiv. Cu 27 de puncte, La Coruna se găsește înaintea rundei a 18-a pe locul 6, de Europa League, în vreme ce Villarreal (33p) ocupă a patra poziție, de play-off Champions League, dar tinde spre mai bine deoarece distanța pînă la Real Madrid este de trei lungimi.

Deportivo este prima la egaluri, 9, și are cele mai puține înfrîngeri, numai două, ca FC Barcelona, pe terenul căreia, recent, a fost singura capabilă să-i reziste (2-2). Este invincibilă de 8 partide (trei victorii, toate cu 2-0) și doar în ultima nu a înscris, 0-0 la Getafe. Din septembrie, 2-3 cu Gijon, datează unicul eșec de acasă, completat de 3 victorii și 4 remize.

Villarreal are 4 succese consecutive, trei la limită și tot atîtea fără gol încasat. Înscrie puțin și des. În patru partide nu a putut marca, numai în deplasare, ceea ce a costat-o, deoarece atunci nu a putut bifa decît un egal și trei înfrîngeri.

La Coruna a cîștigat doar una din ultimele cinci partide directe (un egal, trei eșecuri), dar acasă nu a cedat de 4 dueluri (trei succese la zero, un nul) și a luat doar un gol. Sezonul trecut, Villarreal a remizat pe ”El Riazor”, 1-1, și a triumfat acasă, 3-0. Anteriorul succes al gazdelor pe teren propriu a fost un 1-0 în februarie 2011.

Fiecare formație are cîte un jucător în mare formă. Depor mizează pe Lucas Perez, autor a 12 goluri din totalul de 25 ale echipei, plus două pase decisive (acesta a punctat mereu în ultimele 6 meciuri de acasă), iar Villarreal insistă pe Bakambu, cu 6 reușite și 3 ”assisturi”.

Rodriguez, Lopo, Borges și Fabri sînt jucătorii de la gazde ajunși pe mîna medicilor. În aceeași situație se găsesc Bonera, Adrian și Bailly, de la vizitatori.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DEPORTIVO LA CORUNA – VILLARREAL

VALENCIA – REAL MADRID, ora 21:30

Într-una dintre principalele dispute din Primera, FC Valencia caută să se apropie de zona cupelor europene. Înaintea rundei se află pe locul 10, cu 22 de puncte în 17 runde, fiind ultima echipă din clasament cu golaveraj pozitiv, 21-15. Deși între timp l-a adus pe bancă pe englezul Gary Neville, de 6 etape nu a mai cîștigat, cu 4 egaluri și două eșecuri cu 1-0, ultimul la Villarreal. Acestea sînt și singurele meciuri din precedentele 12 în care nu a marcat. Pe teren propriu a remizat în ultimele trei partide, dar este imbatabilă în acest sezon, cu un total de 3 victorii și 5 egaluri. Un rol important l-a avut Alcacer, care a participat la 6 (trei reușite, trei pase decisive) din ultimele 7 goluri de acasă.

Cu cel mai bun atac, 45 de reușite (medie de 2,65 de goluri pe joc), Real e pe a 3-a poziție, cu 36 de puncte, și încearcă să țină pasul cu fruntașele FC Barcelona și Atletico. A cîștigat anterioarele două jocuri, cu 13 goluri date și 3 primite, după 0-1 la Villarreal, al 3-lea eșec stagional (două ”afară”) și al doilea meci din deplasare în care nu a putut înscrie, după 0-0 la Gijon în prima etapă.

De trei dispute nu s-a mai înclinat Valencia în fața Realului, sezonul trecut învingînd pe teren propriu, 2-1, și remizînd pe ”Bernabeu”, 2-2. Precedentul triumf al madrilenilor a fost pe ”Mestalla”, 3-2 în decembrie 2013. În trecutele 8 dueluri s-a înscris mereu, minim de două ori.

Totuși, succesul din ianuarie 2015 este singurul al ”liliecilor” din ultimele 12 întîlniri cu gruparea ”blanco” (4 egaluri, 7 înfrîngeri). E, totodată, primul acasă după cinci insuccese la rînd, în aceste 6 partide încasînd 21 de goluri. Pe de altă parte, Valencia nu a mai cedat, în general, pe ”Mestalla” de 20 de meciuri (13 victorii), 11 fără gol încasat, și este aproape să-și egaleze cea mai bună serie pozitivă, de 22 de partide, stabilită în octombrie 1990.

Efectivul gazdelor este condiționat de problemele medicale pe care le au Gaya, Mustafi, Bakkali, Feghouli, Diego Alves. Real stă fără griji după ce Sergio Ramos, Varane și Dani Carvajal au fost recuperați, precum Kroos, Marcelo, Danilo și Nacho.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VALENCIA – REAL MADRID

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă