Articolul urmator

SERIE A REVINE ÎN ACTUALITATE

SERIE A REVINE ÎN ACTUALITATE

Serie A revine în actualitate cu prima etapă a anului 2016, disputată, ca de obicei, la mijloc de săptămînă, în preajma tradiționalei sărbători ”La Befana”, zi liberă în Italia, ceea ce face ca multe partide să se joace pe orar de duminică. Inter, Fiorentina, Napoli, Juve și Roma își continuă pasionanta luptă pentru ”scudetto”, dintre toate Inter avînd cel mai dificil examen. Tot azi, Barcelona caută să-și ia revanșa în fața lui Espanol, acum în Cupa Spaniei și pe ”Camp Nou”, după remiza din campionat, iar în Anglia se joacă a doua semifinală din Cupa Ligii.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

EVERTON – MANCHESTER CITY, ora 22:00

Pe ”Goodison Park”, în turul semifinalelor Cupei Ligii, se confruntă două formații cu un apetit ofensiv remarcabil. O arată cifrele din Premier League, unde ambele sînt fruntașe la eficacicate: Everton (locul 11) are marcate 36 de goluri, iar Manchester City (a 3-a poziție) a înscris de 39 de ori.

Formația cu cele mai multe remize din campionat, 9, precum doar Tottenham, gazdele sînt fără victorie de două meciuri. Ele au obținut un singur succes în ultimele 7 meciuri în toate competițiile, pe lîngă două eșecuri și patru egaluri, toate 1-1. Totodată, acasă nu a mai triumfat de patru jocuri, de la 4-0 cu Aston Villa. În schimb, de 14 partide înscrie constant.

De trei meciuri nu a mai pierdut City, cu o remiză și două victorii. A înscris în cinci din precedentele șase meciuri în toate întrecerile. 2-1 la Watford, week-end-ul trecut, este primul triumf în deplasare după o pauză de cinci jocuri.

Pe 23 august, cele două echipe s-au întîlnit în Premier League, tot la Liverpool. Atunci Everton – Manchester City s-a încheiat 0-2 (Kolarov 60, Nasri 88). Sezonul trecut, ”cetățenii” au remizat ”afară” (1-1) după ce cîștigaseră acasă (1-0). Ultima victorie a lui Everton într-un duel direct s-a consemnat în martie 2013, 2-0 pe teren propriu. De atunci, un egal și patru triumfuri City.

Pînă la acest nivel, Everton s-a impus cu 5-2 după prelungiri la Barnsley, 2-1 la Reading, 1-1/4-3 la penalty-uri cu Norwich, 2-0 la Middlesbrough. Dincolo, City a a trecut cu 4-1 la Sunderland, 5-1 cu Crystal Palace, 4-1 cu Hull.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EVERTON – MANCHESTER CITY

CHIEVO – AS ROMA, ora 16:00

Ultima echipă din clasament cu golaveraj pozitiv, 21-18, Chievo se afla pe locul 12 după 17 etape, cu 22 de puncte. Runda trecută a cedat la Florența, 0-2, după două victorii consecutive fără gol luat. Trei din totalul de șase succese le-a obținut pe teren propriu, completate de două egaluri și trei înfrîngeri, toate la limită.

A 5-a poziție, cu 32 de puncte, 4 sub liderul Inter, ocupă AS Roma. 2-0 acasă cu Genoa, etapa precedentă, a fost primul triumf după patru partide (trei nuluri, un eșec). În doar trei din totalul de 17 meciuri nu a înscris. În deplasare nu a mai învins din 25 octombrie, 2-1 cu Fiorentina, de atunci bifînd un insucces, apoi trei remize, ultima la Napoli (0-0).

Ambele formații mizează pe cîțiva jucători eficienți. La gazde, Paloschi are 6 goluri, iar Meggiorini – 4, plus 6 pase decisive. Dincolo, se remarcă Pjanici, cu 7 reușite și 5 ”assisturi”, Gervinho (6), Salah (5).

Chievo n-a putut să-i dea gol Romei în sezonul trecut, 0-0 acasă, 0-3 pe ”Olimpico”. Precedentul triumf al trupei din Verona contra ”giallorossilor” a fost acasă, 1-0 în decembrie 2012. Romanii nu s-au mai impus pe ”Marc Antonio Bentegodi” din martie 2014, scor 2-0.

Izco și Mattiello, accidentați, lipsesc de la gazde. Roma nu poate miza pe Dzeko, Naninggolan, Pjanici, totți suspendați, și nici pe accidentații Ucan, Capradossi, Strootman, Ponce. În plus, Iturbe tocmai a fost împrumutat în Anglia, la Bournemouth.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHIEVO – AS ROMA

EMPOLI – INTER MILANO, ora 19:00

După un start de sezon neconcludent, Empoli a devenit o echipă care provoacă griji adversarelor. Pe locul 9, cu 27 de puncte în 17 meciuri, trupa condusă de Marco Giampaolo este neînvinsă de cinci partide, cu un egal și patru victorii la rînd, trei fără gol luat. De 11 jocuri înscrie mereu, iar în total, în doar două etape nu a punctat. Pe teren propriu a suferit trei din cele șase eșecuri stagionale, pe lîngă patru succese și o remiză.

Inter a cedat neașteptat runda trecută, 1-2 acasă cu Lazio, dar a rămas la șefie, cu 36 de puncte, unul peste Fiorentina și Napoli. Aceasta a fost a treia înfrîngere stagională, doar una ”afară”, 1-2 la Napoli. Marchează puțin, însă des, numai într-un 0-0 acasă cu Juventus neizbutind să puncteze. În 13 meciuri milanezii au dat numai cîte un gol. În schimb, defensiva e cea mai bună din actuala Serie A, cu doar 11 goluri încasate și imbatabilă în 11 jocuri.

Cu 0-0 s-a terminat disputa din sezonul trecut de la Empoli. În retur, Inter avea să se detașeze greu, 4-3. Anteriorul succes al gazdelor a fost un 1-0 în aprilie 2006. De atunci s-au consemnat 7 victorii milaneze și un egal în toate competițiile.

Un singur absent cert la Empoli, accidentatul Mhedlidze. Incert este Tonelli, dar poate reveni Barba. Inter nu are decît un indisponibil, pe suspendatul Felipe Melo.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EMPOLI – INTER MILANO

NAPOLI – AC TORINO, ora 21:45

Pe locul trei după 17 runde se găsește Napoli, cu 35 de puncte, unul mai puțin decît liderul Inter, pe care l-a bătut în precedentul meci de acasă, 2-1. Echipa condusă de Maurizio Sarri a obținut două victorii consecutive după al doilea eșec din campionat, 2-3 la Bologna. Într-o singură partidă din ultimele 6 nu a putut marca, la 0-0 acasă cu Roma: are unul dintre cele mai bune atacuri, 31 de reușite, 16 semnate de Higuain, golgeterul campionatului, dar și o apărare solidă, învinsă de numai 13 ori. Pe teren propriu este invincibilă, cu două remize și șase triumfuri.

FC Torino nu excelează nici defensiv, nici ofensiv, golaveraj 21-20. Aflată pe locul 11 cu 22 de puncte, dar cu un meci în minus, trupa alb-violetă s-a înclinat în etapa trecută, 0-1 acasă cu Udinese, după trei partide fără eșec, cu două succese, apoi o remiză. A fost a doua înfrîngere stagională pe teren propriu, pe lîngă patru victorii și trei egaluri.

În ediția anterioară fiecare a învins acasă, Napoli cu 2-1, Torino cu 1-0. Precedentul triumf al torinezilor pe ”San Paolo” datează din mai 2009, scor 2-1, de atunci ei înregistrînd un nul și două insuccese.

Puține probleme de fiecare parte în privința lotului. De la gazde absentează doar Jorginho, suspendat. Dincolo, nu se poate miza pe Obi, accidentat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – AC TORINO

BETIS SEVILLA – FC SEVILLA, ora 19:15

Derbyul sevillan din turul ”optimilor” Cupei Spaniei nu o găsește pe Betis într-o perioadă fericită. Abia pe locul 13 în Primera, cu al doilea cel mai slab atac, doar 13 goluri date (nu mai puțin de 8 semnate de Ruben Castro), alb-verzii nu au mai cîștigat de 6 meciuri în toate competițiile, cu două egaluri și patru înfrîngeri, ultimele două cu 4-0. Nu au marcat de trei partide. După ultimul rezultat, 0-4 acasă cu Eibar în week-end, antrenorul Pepe Mel s-a pus la dispoziția clubului, dar nu a fost demis.

Pe a 9-a poziție în campionat, FC Sevilla tocmai a cedat la Granada, 1-2, primul eșec din precedentele 8 meciuri în toate întrecerile, 7 fără să încaseze vreun gol. De 10 partide încoace, doar în una nu a înscris.

Pe 19 decembrie cele două rivale s-au înfruntat tot pe ”Benito Villamarin”, duel terminat 0-0. Precedentele confruntări fuseseră în sezonul 2013-2014, cînd Sevilla a ieșit mai bine: 4-0 și 2-0 în campionat, 0-2 și 2-0/4-3 la penalty-uri în Europa League. Betis nu s-a mai impus într-o dispută directă acasă din aprilie 2006, scor 2-1, de atunci înregistrînd 5 egaluri și 4 eșecuri, cu un singur gol dat în ultimele 5 derbyuri.

Fiecare formație a avut de depășit o fază pînă acum. Anterior, Betis a eliminat-o pe Sporting Gijon, 2-0 și 3-3, în vreme ce FC Sevilla a trecut de Logrones, 3-0 și 2-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BETIS SEVILLA – FC SEVILLA  

FC BARCELONA – ESPANOL, ora 21:30

La patru zile de la înfruntarea din Primera, cele două rivale catalane se află din nou față în față în turul ”optimilor” Cupei. FC Barcelona caută să-și ia revanșa după remiza albă de pe ”Cornella-El Prat”, primul meci din actualul campionat în care nu a putut înscrie. Trupa ”blaugrana” este neînvinsă de 18 meciuri în toate competițiile. Din 14 partide stagionale acasă, a cîștigat 12 și a remizat în două, cu goluri date mereu: cu excepția primelor două jocuri, cînd a punctat cîte o dată, a înscris apoi de minim două ori.

Espanol este fără victorie de două partide, fără să înscrie. Anterior, realizase două triumfuri la rînd, ambele la limită. În ultimele patru deplasări, în toate competițiile, a marcat numai o dată. În acest sezon, echipa preluată recent de Costel Gâlcă a obținut ”afară” numai două victorii, dar n-a mai cîștigat de 6 vizite, cu un egal și 5 înfrîngeri, între care 4 la zero.

De 13 partide nu a mai pierdut FC Barcelona cu Espanol (10 succese, 3 remize). Precedenta înfrîngere a fost în februarie 2009, 1-2 în Primera, chiar pe ”Camp Nou”. În sezonul trecut, echipa lui Luis Enrique s-a impus de două ori, 5-1 acasă, 2-0 pe teren propriu.

Abia detronată de Atletico în campionat, unde are al doilea atac cu 40 de reușite, după Real Madrid (47), FC Barcelona ar face 3-4 schimbări comparativ cu formula de start din meciul anterior. Printre cei cu șanse să intre titulari se numără Vermaelen, Mathieu, dar și Arda Turan și Aleix Vidal, acontați din vara trecută, dar fără drept de joc pînă acum. Nu vor evolua accidentații Sergi Roberto și Rafinha.

Cum formația sa se află pe o poziție inconfortabilă, a 11-a, cu 21 de puncte și un golaveraj precar, 16-28, și Gâlcă preconizează să opereze cîteva modificări, acordînd o importanță mai mare campionatului. Oricum, tehnicianul român nu poate conta pe trei jucători, Victor Sanchez, Canas și Arbilla, toți accidentați.

În etapa anterioară, FC Barcelona a depășit-o pe Villanovense, 0-0 și 6-1. Espanol a avut o misiune mai grea, contra lui Levante, eliminată după 1-1 și 2-1.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – ESPANOL 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă