NAPOLI ŞI MAREA ŞANSĂ A LOCULUI 1

NAPOLI ŞI MAREA ŞANSĂ A LOCULUI 1

Etapa trecută de Serie A a fost una neaşteptat de profitabilă pentru Napoli. Eşecul surprinzător al Interului a făcut că prima poziţie să aparţină din nou trupei napoletane. Care nu ar vrea sub nici o formă să renunţe la ea, iar calendarul ar trebui să o ajute, căci un meci pe teren propriu cu Sassuolo nu reprezintă, la prima vedere, un examen prea serios. Doar că la fel au gîndit şi cei de la Inter în etapă trecută, iar rezultatul s-a văzut. Începe returul aşadar în Serie A, iar Napoli n-a mai fost de ceva vreme în postura de campioană a iernii. În afară de Serie A, programul zilei de sîmbătă cuprinde meciuri foarte interesante din Premier League, Primera sau Ligue 1.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MANCHESTER CITY – CRYSTAL PALACE, ora 17:00

Nouă victorii și doar un eșec a înregistrat Manchester City în ultimele zece partide cu Crystal Palace în toate competițiile. Excepția s-a produs sezonul trecut, 1-2 în deplasare, după ce ”cetățenii” cîștigaseră acasă cu 3-0. Ei s-au impus și în ambele întîlniri din actuala stagiune, 1-0 ”afară”  în tur (Iheanacho 90) și 5-1 pe teren propriu în Cupa Ligii (Bony  2, De Bruyne 44, Ihranacho 59, Yaya Toure 76 penalty, Garcia 90+4 – Delaney 89). În precedentele 17 dueluri s-a înscris mereu. Yaya Toure a punctat în patru din ultimele cinci ”directe”. În schimb, Palace e una din cele numai patru formații din 28 contra cărora Aguero a jucat în Premier League fără să le poată marca.

Noua dispută o găsește pe Arsenal pe poziția a treia, cu 40 de puncte în 21 de runde, la 3 distanță de Arsenal și Leicester. Trupa chilianului Manuel Pellegrini are cel mai bun atac, 49 de reușite, însă în două din anterioarele trei etape nu a înscris deloc, în două remize albe, ultima cu Everton, în unicul meci din 11 de acasă în care nu a marcat. Două din cele cinci înfrîngeri stagionale le-a suferit pe ”Etihad”, unde n-a mai cedat de patru partide. De cîtva timp intercalează un succes cu un eșec ori remiză.

Modestă ofensiv, dar bine în apărare, golaveraj 23-20, Crystal Palace se află pe locul 8 și nu renunță la ideea de a prinde un bilet de Europa League. Este o formație mare amatoare de egaluri, 8. Totuși, nu a mai cîștigat de 4 jocuri, cu două remize albe urmate de două insuccese, toate fără gol dat. Precedentul triumf a fost în deplasare, 2-1 la Stoke. Runda trecută, 0-1 la Birmingham cu codașa Aston Villa, a însemnat primul eșec ”afară” după patru partide. De 16 deplasări încoace, în numai două defensiva nu i-a cedat.

Destui jucători cu probleme medicale la gazde, anume Frnandinho, Mangala, Bony, Kompany și Nasri. În aceeași situație se află, în cealaltă tabără, Gayle, Bolasie, Wickham, K. Appiah.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – CRYSTAL PALACE

CHELSEA – EVERTON, ora 17:00

Chelsea și-a mai revenit după ce Guus Hiddink l-a înlocuit pe bancă pe Jose Mourinho. De atunci n-a pierdut deloc, indiferent de întrecere, cu trei victorii și trei remize, dar nici nu a entuziasmat. Abia pe locul 14 e în Premier League, cu 24 de puncte în 21 de etape. În față se descurcă bine, 28 de reușite, însă nu și în spate: deasupra nu este echipă cu apărare mai slabă, niciodată londonezii neluînd atîtea goluri, 31, în primele 21 de etape din Premier League. Ei nu au pierdut în campionat de cinci runde, cu două victorii și trei remize. O singură dată în precedentele șase jocuri nu au înscris. Un triumf și două egaluri cu 2-2 sînt rezultatele lor din ultimele trei partide de acasă după 0-1 cu Bournemouth, unica dispută din cele 11 de pe ”Stamford Bridge” în care n-au marcat.

Pe a 11-a poziție, cu 28 de puncte, Everton contează pe al 4-lea atac, cu 36 de reușite, dar are și cea mai fragilă defensivă pînă la locul 13, cu 29 de goluri încasate. Este formația cu cele mai multe egaluri, 10. De trei partide nu a mai învins, cu un eșec acasă și două nuluri. Pe teren străin nu s-a înclinat decît o dată, 1-2 la Londra cu Arsenal, în rest trei victorii și șase remize, inclusiv în ultima deplasare, 0-0 cu City, unicul joc din precedentele 12 în care nu a înscris.

Cu 3-1 a cîștigat Everton în tur (Naismith 17, 22, 82 – Matici 36). Sezonul trecut, Chelsea bifase două succese, 6-3 ”afară”, 1-0 acasă. Ultimul triumf al echipei din Liverpool a fost pe teren propriu, 1-0 în septembrie 2013, iar la Londra – 1-0 tocmai în noiembrie 1994. De atunci, ”The Blues” au obținut pe ”Stamford Brridge” 14 victorii și 10 egaluri, în toate competițiile, dar în ultimele două stagiuni s-au impus greu cu 1-0, cu goluri în minutele 89 și 90. De 17 dueluri directe s-a înscris mereu măcar o dată.

Diego Costa este principalul marcator al gazdelor, cu 6 reușite, plus două pase decisive. Dincolo, se remarcă belgianul Lukaku, cu 15 goluri și 5 ”assisturi”, Barkley (6 goluri, 7 pase) și Deulofeu (două goluri, 7 pase).

Falcao, Hazard și Atsu sînt jucătorii de la Chelsea aflați sub îngrijire medicală. Cinci probleme și la Everton, reprezentate de Cleverley, McCarthy, Browning, Hibbert și Coleman.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CHELSEA – EVERTON

ATALANTA – INTER, ora 16:00

Două echipe cu probleme în ultima vreme se confruntă la Bergamo. Gazdele de la Atalanta, aflate pe locul 11 cu 24 de puncte în 19 etape, nu excelează nici ofensiv, nici defensiv, golaveraj 20-23. Au patru eșecuri consecutive, între care două pe teren propriu, una în precedenta rundă, 0-2 cu Genoa. De fapt, a triumfat numai o dată în anterioarele patru jocuri de acasă, unde a pierdut de două ori în 9 partide (5 victorii), în 7 dintre ele înscriind.

În schimb, multă vreme la șefie, Inter a coborît pe a treia poziție (39 de puncte, două sub liderul Napoli) după două înfrîngeri în ultimele trei runde. În cea trecută a cedat chiar la Milano cu Sassuolo, 0-1, unicul meci din precedentele 10 în care nu a marcat. În 9 deplasări, în doar una nu a înscris, iar în 7 a dat cîte un gol. ”Afară” a pierdut numai o dată, 1-2 la Napoli, pe lîngă șase succese și două remize. ”Nerazzurrii” se numără printre formațiile cu cele mai mlte succese, 12 (10 la limită, 9 cu 1-0), cu un atac modest, deși în doar două partide nu a marcat, dar și cu cea mai bună apărare (imbatabilă în 12 jocuri), golaveraj 24-12.

Cu 1-0 (Jovetici 90+3) s-a impus Inter în turul de pe ”San Siro”. Tot milanezii triumfaseră de două ori sezonul trecut, 2-0 acasă, 4-1 ”afară”. Ultima victorie a Atalantei a fost în deplasare, 2-1 în martie 2014, iar pe propria arenă – 3-2 în noiembrie 2012. La Bergamo s-au desfășurat 54 de întîlniri: 13 succese, 19 nuluri, 22 de eșecuri, golaveraj 59-90. În zece din anterioarele 11 dispute au înscris ambele echipe.

Trei absenți la gazde, Carmona, Paletta și Pinilla, toți accidentați. Ar putea debuta însă Diamanti, abia adus de la Watford. Interiștii nu-l au la dispoziție doar pe Felipe Melo, suspendat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ATALANTA – INTER

NAPOLI – SASSUOLO, ora 21:45

Ajunsă runda trecută pe primul loc, cu 41 de puncte în 19 jocuri, Napoli nu are voie la pași greșiți în condițiile în care Juventus (39p) vine tare din urmă, după 9 victorii la rînd. La rîndul său, liderul a realizat un egal, apoi trei victorii după al doilea eșec stagional, 2-3 la Bologna, primul fiind suferit în runda inaugurală, chiar în turul de la Sassuolo, care a învins cu 2-1 (Floro Flores 32, Sansone 84 – Hamsik 3). Napoletanii au cel mai bun atac, 38 de reușite (doar o dată în ultimele 7 partide nu au marcat), o apărare solidă, 15 goluri luate, dar și cele mai puține eșecuri, două. Sînt invincibili pe teren propriu, unde au obținut 7 succese și două remize.

Una dintre actualele surprize poate fi considerată Sassuolo. Trupa pregătită de Eusebio Di Francesco a urcat pe locul 6, cu 31 de puncte, la numai trei de cupele continentale. De cinci etape e neînvinsă (trei egaluri, două victorii) și a suferit o singură înfrîngere în anterioarele 9 etape. Pe teren străin nu a mai cedat de trei meciuri, cu un egal și două triumfuri, ultimul cu Inter (1-0). Jumătate din totalul victoriilor (8) le-a tranșat în deplasare. În schimb, cele trei eșecuri din cont le-a încasat numai ”afară” și toate la limită. În precedentele cinci dueluri directe cu Napoli a cîștigat doar o dată, pe lîngă trei înfrîngeri și un egal.

Napoli se prezintă la această înfruntare cu lotul complet. Nu lipsește nici Chiricheș, însă fundașul român ar urma să fie rezervă. Două absențe importante la oaspeți, suspendații Berardi și P. Cannavaro. Incert este Terranova.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – SASSUOLO

BORDEAUX – LILLE, ora 21:00

Dispută între două vecine de clasament, ambele cu obiectivul declarat de a prinde un bilet în cupele continentale. Bordeaux se află pe locul 12 după 20 de jocuri, cu 26 de puncte, la 4 distanță de ținta propusă. Posedă cea mai slabă defensivă dintre primele 17 clasate, cu 28 de goluri încasate, și nu se remarcă nici în atac, 24 de reușite. Girondinii sînt deîntrecuți de patru partide, cu două victorii cu 1-0 și două egaluri cu 1-1. Pe teren propriu au suferit două eșecuri, completate de cinci succese și trei nuluri. Doar o dată în precedentele 8 meciuri nu au înscris, dar numai cîte o dată în trecutele trei dispute de acasă.

Lille se găsește o poziție mai jos, cu un punct în minus. Este prima la remize, 10, și deține al doilea cel mai slab atac, cu numai 16 reușite, doar ”lanterna roșie” Troyes punctînd mai puțin (11). În schimb, are a treia cea mai bună defensivă, cu 14 goluri primite (în zece meciuri a luat cîte unul): e ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv. Elevii lui Frederic Antonetti n-au pierdut de cinci meciuri, cu trei triumfuri, apoi două de 1-1. Numai o dată în trecutele 8 partide nu au înscris, de cinci ori doar cîte o dată. O victorie a obținut în anterioarele 6 deplasări, pe lîngă patru nuluri și un insucces.

Un egal, 0-0, s-a consemnat în tur. Sezonul anterior fiecare a cîștigat acasă, Girondins cu 1-0, Lille cu 2-0, ultima impunîndu-se și în Cupa Ligii, 1-1/6-5 la penalty-uri. Precedentul triumf al oaspeților la Bordeaux datează din ianuarie 2007, scor 1-0. De atunci: patru succese ale gazdelor și cinci remize.

Destui jucători cu probleme la gazde: Pablo, Maulun, Thelin, Sane, Gajici, Sertici (accidentați), Pallois, Khazri (suspendați). Adversarii nu-i au disponibili pe Basa, Maignan, Araujo, Beria.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BORDEAUX – LILLE

VILLARREAL – BETIS SEVILLA, ora 21:30

Irezistibilă a devenit Villarreal în Primera: are 6 victorii consecutive, 4 la zero, cu zece goluri date și două luate, în cea mai bună serie a sa din 2007 încoace. Astfel, cu 39 de puncte în 19 runde, și-a consolidat a patra poziție, cu trimitere în preliminariile Champions League. ”Submarinul galben” nu strălucește în atac, 26 de reușite, cel mai slab din primele 9 clasate, dar mizează pe a treia defensivă, întrecută de numai 16 ori. Pe ”El Madrigal” a pierdut o singură dată, 1-2 cu Celta, pe lîngă 8 succese și o remiză, cu goluri date mereu.

Betis deține cea mai ineficace linie ofensivă din Primera, cu doar 13 goluri marcate, 8 semnate de Ruben Castro, și nici cu apărarea nu se poate lăuda, învinsă în 28 de rînduri. Este fără succes de 6 etape (plus două mecuri în Cupă), cu două remize și patru înfrîngeri. De cinci jocuri nu a marcat, iar dacă nu va puncta nici la Villarreal va bifa cea mai lungă serie de meciuri fără gol dat din istoria sa. Alb-verzii au cedat în ultimele trei deplasări, fără să înscrie, după ce anterior pierduse numai o dată, în prima vizită făcută. Ei au 9 meciuri cu cîte un gol marcat și două partide cu cîte două reușite. După precedentul eșec, 0-1 cu Getafe, antrenorul Pepe Mel a fost demis, interimar pe bancă fiind Juan Merino, de la echipa secundă.

Un egal s-a sonsemnat în tur, 1-1 (Ruben Castro 87 – Soldado 31). Anterioarele dueluri s-au desfășurat în sezonul 2013-2014 din Primera, cînd Betis s-a impus acasă (1-0) și a remizat ”afară” (1-1).  Villarreal nu a pierdut deloc în trecutele trei vizite făcute de Betis, cu două victorii și o remiză.

Jaume Costa, Bonera și Adrian sînt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. Sevillanii nu se pot baza pe Ndiaye, suspendat, și nici pe accidentații Westermann, Dani Gimenez, Amro Tarek, Vadilla, Matilla.

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă