SURPRIZA PLĂCUTĂ NUMITĂ EIBAR

SURPRIZA PLĂCUTĂ NUMITĂ EIBAR

Eibar e un clasic exemplu de cum trebuie să-ți folosești șansa care ți se arată. Retrogradată anul trecut , pe criterii fotbalistice, trupa din Țara Bascilor a beneficiat de ghinionul celor de la Elche, salvați de la retrogradare pe criterii sportive, dar pedepsiți pe criterii financiare. Rămasă miraculos în Primera, Eibar a încropit cum a putut o echipă, dar adus un antrenor priceput și cu o imagine destul de bună, pe Jose Luis Mendilibar, iar acum e cea mai plăcută surpriză a campionatului spaniol. Astăzi Eibar întîlnește pe Granada, pe teren propriu și are șansa, în  cazul unei noi victorii, să urce pe loc european, 6, înaintea celor de la FC Sevilla.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SWANSEA – WATFORD, ora 22:00

Cu unul dintre cele mai slabe atacuri, 19 reușite, și cu o defensivă fragilă, învinsă de 30 de ori, Swansea se bate pentru evitarea retrogradării. Înaintea etapei a 22-a se găsea pe locul 17, cu 19 puncte, dar a mai căzut o poziție după ce Newcastle a trecut sîmbătă de West Ham (2-1). Galezii nu au mai cîștigat de trei jocuri, cu un egal, apoi două eșecuri. Acasă au obținut trei din cele patru victorii stagionale, ultima fiind un 1-0 cu West Bromwich, totodată primul succes din precedentele 11 runde. Ulterior au fost vizitați și de Sunderland, care s-a impus cu 4-2. Ei au înscris în doar 6 din 11 meciuri pe propria arenă.

Triumful răsunător cu Liverpool, 3-0, ultimul dintr-o serie de patru, a blocat-o pe Watford, care nu a mai cîștigat deloc de atunci: are patru partide fără succes, cu o remiză urmată de trei înfrîngeri. Nu a mai pierdut patru partide la rînd în Premier League din 2000. Precedentul eșec, 0-2 la Southampton, a fost primul ”afară” după trei vizite imbatabile, dar și singurul din anterioarele 12 dispute în care nu a marcat. Pe teren străin, a înscris în 8 din 10 meciuri. Pe locul 10 se găseau roș-galbenii înaintea etapei, cu 29 de puncte. În trecutele 12 partide fie nu au primit deloc gol, de 5 ori, fie au luat cîte două, în 7 rînduri.

Cu 1-0 (Ighalo 59) a învins Watford în tur. Cele două formații nu se mai întîlniseră din sezonul 2010-2011 al ligii secunde, cînd Swansea a cîștigat în deplasare, 3-2, și a remizat acasă, 1-1.  Singura sa victorie pe teren propriu în cinci dueluri directe (plus două remize și două eșecuri) a fost tocmai în septembrie 1982, scor 2-1. Watford a înscris mereu în precedentele patru vizite pe ”Liberty Stadium”.

Numai un absent la gazde, suspendatul Naughton. La adversari au probleme medicale Gilmartin, Ekstrand și Hoban, dar revine Ake după suspendare.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SWANSEA – WATFORD

EIBAR – GRANADA, ora 21:30

Eibar continuă să se lupte pentru un bilet în Europa League. Înaintea etapei a 20-a ocupa a 6-a poziție, cu 30 de puncte, descurcîndu-se bine și în atac, și în apărare, golaveraj 27-20. Are trei victorii la rînd după al 5-lea eșec stagional, 0-2 la La Coruna. Acasă nu a cedat decît de două ori, cu Atletico și Real, singurele ”musafire” contra cărora nu a putut înscrie: în rest, a bifat trei egaluri și cinci triumfuri, ultimele două consecutive. Dacă va învinge din nou, va realiza cea mai bună serie pozitivă din istorie, și acasă (trei victorii), și la general (patru succese).

Granada este modestă și în față, și în spate, golaveraj 20-36, situație care se reflectă în clasament, unde se afla înaintea rundei pe locul 17, primul peste retrogradare, cu 17 puncte. Doar o dată a cîștigat în precedentele patru etape. Două din cele patru triumfuri stagionale le-a obținut ”afară”, pe lîngă trei egaluri și cinci înfrîngeri. Roș-albii au marcat, totuși, în 7 din 10 deplasări, dar au luat gol în toate, cîte patru în ultimele două. De fapt, în 19 jocuri, numai o dată defensiva nu le-a rămas nebătută.

Niciodată nu a pierdut Eibar în duelurile cu Granada din Primera. În tur s-a impus cu 3-1 (Adrian 22, Escalante 35, M. Arruabarrena 67 – Rochina 50), iar în sezonul trecut cele două echipe doar au remizat, 1-1 la Eibar și 0-0 la Granada.

Arruabarena, Jaime, accidentați, și suspendatul Pantici absentează de la gazde, unde ar putea debuta atacantul Jota Peleteiro, abia adus de la divizionara secundă engleză Brentford. Oaspeții îl au pe Rochina suspendat și au rămas fără Nico Lopez, la al cărui împrumut de la Udinese au renunțat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EIBAR – GRANADA

BOAVISTA – VITORIA SETUBAL, ora 22:00

Pe penultimul loc, al 17-lea, cu doar 10 puncte în 17 runde, Boavista are ca unic scop salvarea de la retrogradare. Gruparea din Porto, la care Ioan Timofte a fost instalat recent director executiv, are cele mai puține victorii, două, cel mai slab atac, numai 9 goluri date (n-a punctat deloc în 11 partide!), și una dintre cele mai fragile defensive, întrecută de 27 de ori. De 12 meciuri nu a mai cîștigat, cu 3 egaluri și 9 eșecuri, ultimele 4 la rînd fără să înscrie, dar cu zece goluri primite. Pe teren propriu nu a triumfat decît în prima partidă, urmată de două remize și cinci înfrîngeri.

Mare amatoare de remize, 7, Vitoria Setubal se comportă bine în ofensivă, nu și în apărare, golaveraj 28-30. Cu 22 de puncte ocupă a 9-a poziție. Nu a mai învins de trei jocuri, cu un egal, apoi două insuccese. Patru din cele cinci victorii stagionale le-a realizat ”afară”, completate de un nul și trei eșecuri. A înscris în 7 din 8 deplasări, iar în precedentele 7 meciuri doar într-unul nu a marcat.

Cu o remiză s-a încheiat întîlnirea din tur, 2-2 (Andre Claro 17, Ruca 45 – Figueiredo 74, Luisinho 81). Sezonul anterior, Boavista s-a impus la Setubal, 1-0, însă nu și pe teren propriu, 0-0. A mai fost o dispută în Cupa Ligii, tranșată categoric de Vitoria, 3-0 pe propria arenă.

Trei absențe importante la echipa din Porto, respectv Anderson Correia, Henrique și Tengarrinha, motiv pentru care antrenorul Erwin Sanchez, cel ce l-a înlocuit pe Armand Petit în noiembrie, l-ar titulariza pe mijlocașul ofensiv Ruben Ribeiro, abia împrumutat de la Pacos Ferreira. Setubal nu contează pe fundașul Semedo, nici pe antrenorul Quim Machado, ambii suspendați după ce au fost eliminați cu Pacos Ferreira.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BOAVISTA – VITORIA SETUBAL

PLATANIAS – OLYMPIAKOS, ora 19:30

Platanias nu are cum să stea liniștită deoarece își face griji pentru evitarea retrogradării. Înaintea etapei a 18-a se afla pe locul 10, cu 19 puncte, la doar două depărtare de zona ”fierbinte”. Cu un golaveraj modest, 16-20, formația din Perivolia nu a mai învins de patru meciuri, cu trei înfrîngeri și o remiză, toate fără gol dat. Stă rău și acasă, unde este fără victorie de trei partide, cu un egal și două eșecuri fără să înscrie. Nu a marcat în patru din cele opt jocuri de pe teren propriu.

Necazul e cu atît mai mare cu cît în vizită vine Olympiakos, nimeni altul decît liderul campionatului, cu punctaj maxim, cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare, golaveraj 47-10. Trupa din Pireu a obținut 8 din cele 17 victorii pe teren străin, în patru dintre acestea luînd gol, între care trei la Komotini, în 4-3 cu Panthrakikos.

Echipa gazdă este singura care nu a putut fi învinsă de Olympiakos în acest sezon pe plan intern: a scos un 2-2 în faza grupelor din Cupă, chiar la Pireu, ba a fost egalată abia în prelungiri (Hernan 47, 90+1 – L. Ramos 29, B. Yaya 78). În campionat însă, trupa portughezului Marco Silva nu a iertat, tot pe ”Karaiskakis”, unde s-a impus cu 3-1 (Durmaz 11, Dominguez 52, Masuaku 59 – B. Yaya 73). Și sezonul trecut i-a fost greu campioanei: 2-1 acasă, 1-1 ”afară”. Platanias nu a învins-o niciodată pe Olympiakos în 8 ”directe”, dar a marcat mereu în precedentele șase dispute din toate competițiile.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PLATANIAS – OLYMPIAKOS

ESKISEHIR – FENERBAHCE, ora 19:00

Confruntare cu scopuri total diferite. Eskisehir se află în plin dispută pentru a nu retrograda, dar îi este tare greu: se găsește pe ultimul loc, al 18-lea, cu doar 10 puncte, fiind echipa cu cele mai multe eșecuri, 13, cu cea mai slabă apărare, 36 de goluri încasate (în doar un joc a scăpat neînvinsă), și una dintre cele mai ineficiente linii ofensive, cu 17 reușite. Toate cele 10 puncte din cont le-a obținut pe teren propriu, din trei victorii și un egal. Runda trecută a învinsă-o pe Genclerbirligi, 2-0, după trei înfrîngeri consecutive. Totuși, de 6 meciuri înscrie constant, așa cum a făcut-o și în 7 din cele 9 jocuri de acasă.

Fenerbahce, în schimb, se bate pentru titlu cu Beșiktaș. Înaintea rundei era pe locul secund, cu 40 de puncte, unul sub rivala sa, pe terenul căreia a suferit unicul eșec stagional, 2-3 în septembrie. De atunci a realizat trei remize și opt victorii, ultimele trei la rînd. ”Afară” a mai înregistrat două nuluri și cinci succese. ”Galben-albaștrii” au marcat în fiecare etapă, doar ca Galatasaray.

Cu 2-0 (Sow 45+1, Fernandao 45+4) a triumfat Fenerbahce în tur. Stagiunea trecută s-au consemnat două egaluri, 2-2 la Istanbul, 1-1 la Eskisehir. Ultima victorie acasă a gazdelor de acum a fost în februarie 2014, scor 2-1. Fener nu s-a mai impus la Eskisehir din aprilie 2011, cu 3-1, de atunci bifînd două înfrîngeri și trei remize. 

AICI GĂSIȚI COTELE LA ESKISEHIR – FENERBAHCE

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă