Articolul precedent

NAPOLI-INTER, DUELUL PENTRU TITLU SE MUTĂ-N CUPĂ

NAPOLI-INTER, DUELUL PENTRU TITLU SE MUTĂ-N CUPĂ

Protagoniste, alături de Juve, ale luptei pentru ”scudetto” în Serie A, Napoli și Inter se duelează de această dată în Cupa Italiei. Tabloul tras la sorți încă din toamna anului trecut le-a adus față-n față pe cele două într-o partidă unică, pe terenul lui Napoli, avantaj de care liderul din Italia ar putea profita, mai ales că-n campionat a învins Interul pe ”San Paolo”. E un mijloc de săptămînă dedicat cupelor, tot astăzi jucîndu-se meciuri din Cupa Angliei, Cupa Spaniei și Cupa Franței.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

BRISTOL – WEST BROMWICH ALBION, ora 21:45 (Cupa Angliei)

Întoarsă cu un egal din primul meci cu West Bromwich Albion, 2-2, Bristol City caută să dea lovitura în rejucarea de pe teren propriu din ”32”-imile Cupei Angliei, întrecere în care a obținut cea mai mare performanță din istoria sa, finala din 1909 pierdută, 0-1, contra celor de la Manchester United. Nou promovată în liga secundă, formația roș-albă nu se descurcă, totuși, deloc bine: abia locul 22, primul retrogradabil, cu 24 de puncte în 27 de runde. Suferă și în atac, și în apărare, golaveraj 24-46. A cîștigat ultimul joc, 1-0 cu Middlesbrough, după 7 meciuri de pauză în toate competițiile, 3 fără gol dat. Probleme are și acasă, cu doar o victorie în ultimele șase partide.

West Bromwich nu a mai învins de trei meciuri. Recentul 0-3 la Southampton, în Premier League, a fost primul duel din precedentele cinci în care nu a marcat. Pe teren străin nu s-a impus decît de trei ori în acest sezon, toate competițiile, numai cu 1-0. Ultima dată a triumfat pe 24 octombrie, la Norwich, de atunci înregistrînd trei egaluri și trei înfrîngeri (toate la zero).

În tur, Bristol a scăpat victoria printre degete, fiind egalată de West Bromwich  tocmai în prelungiri (Berahino 67, Morrison 90+5 – Kodija 74, Agard 83). Cele două echipe s-au întîlnit anterior în sezonul 2010-2011 al ligii a doua, cînd fiecare a învins acasă, WBA cu 4-1, City cu 2-1. Ulterior, a mai fost un amical în iulie 2011, cîștigat de West Bromwich în deplasare cu 1-0. Tot în divizia secundă s-a consemnat și precedentul succes al alb-albaștrilor într-o vizită la Bristol, 3-1 în septembrie 1998.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BRISTOL – WEST BROMWICH ALBION

NAPOLI – INTER MILANO, ora 21:45 (Cupa Italiei)

Principala dispută din ”sferturile” Cupei opune liderul din Serie A, Napoli, cu 44 de puncte, și ocupanta celei de-a treia poziții, Inter, cu 4 puncte mai puțin. Învingătoarea se va confrunta în semifinale cu învingătoarea din meciul dintre Lazio și Juventus.

Napoli are cel mai bun atac din campionat, 41 de reușite, și una dintre cele mai solidă defensive, cu 16 goluri încasate în 20 de etape. Este neînvinsă de 7 meciuri în toate competițiile, cu un egal și șase victorii. Numai o data în precedentele 13 partide nu a marcat. Pe teren propriu este invincibilă în actuala stagiune: două remize și 14 succese, cu un singur meci fără să înscrie.

Fost lider, cu cea mai bună apărare, însă un atac modest (golaveraj 25-13), Inter nu a mai cîștigat de două meciuri și are doar un triumf de patru jocuri încoace. Numai o dată în anterioarele 13 dueluri din toate competițiile nu a înscris, dar în 10 dintre ele a făcut-o cite o data. În deplasare nu a mai cedat de trei dispute (două victorii, o remiză), de la un 1-2 chiar la Napoli, în Serie A. Atunci au punctat Higuain (2, 62), respective Ljajici 67). ”Nerazzurrii” au fost tare zgîrciți în întreaga stagiune: în 16 din 21 de partide nu au marcat decît cite un gol.

Din decembrie 2010 nu a mai pierdut Napoli cu Inter, 1-2 ”afară” în campionat. De atunci a realizat 9 victorii și 4 egaluri în  toate întrecerile. Totodată, milanezii nu au mai triumfat pe ”San Paolo” tocmai din octombrie 1997, scor 2-0. Acum, fiecare a trecut cu 3-0 în ”optimi”, gazdele de Verona, oaspeții de Cagliari.

Napoli nu are probleme de efectiv, dar antrenorul Maurizio Sarri preconizează să mizeze pe jucători mai puțin folosiți. Titular anterior cu Sassuolo (3-1), Chiricheș va fi păstrat în centrul defensivei, und ar face cuplu cu Coulibaly. Printre cei ce ar intra din start se mai numără Maggio, Strinici, Lopez, Gabbiadini, El Kaddouri. nu și Gnahore, abia adus de la Carrarese. Dincolo, Roberto Mancini este tentat să-i ofere spațiu între buturi argentinianului Carrizo, în locul titularului Handanovici, și este posibil să-i utilizeze din primul minut pe Kondogbia, Perisici, Felipe Melo.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – INTER MILANO

ANGERS – BORDEAUX, ora 19:30 (Cupa Franței)

Una dintre surprizele din Ligue 1, unde ocupă locul 3 cu 34 de puncte în 21 de etape, nou-promovata Angers caută să se remarce și în Cupă. Cu cel mai slab atac din primele 10 clasate, dar și cu a doua defensivă (golaveraj 20-13), ab-negrii au cedat ultimul meci, 1-2 la Nice, după două victorii la rind. Numai o data în precedentele 6 partide nu au înscris. Ei au suferit un singur eșec stagional acasă, 0-2 cu Rennes pe 6 noiembrie. În rest au realizat patru succese și șase remize, între care patru de 0-0, inclusiv cu PSG în unicul joc intern al campioanei în care aceasta nu a izbutit să înscrie.

Adversara din ”16”-imi este Bordeaux, a 10-a poziție în campionat (29p) și cu cea mai slabă apărare din primele 11 clasate, golaveraj 25-28. Girondinii sînt în formă: nu au mai cedat de 9 partide în toate competițiile, ultimele trei fără gol luat, cu 3 egaluri și 6 succese, precedentele patru la rind. Au înscris mereu în această perioadă, începută după un 0-1 la Bastia, a 6-a înfrîngere stagională în toate întrecerile, inclusiv în Europa League.

Cele două formații s-au înfruntat pe 13 decembrie tot la Angers, scor 1-1 (Thomas 83 – Rolan 40). Înainte se întîlniseră de asemenea în Cupă, în ianuarie 2011, cînd gazdele de acum s-au impus acasă cu 1-0. A mai fost un amical în iulie 2015, încheiat 0-0. În actuala ediție a Cupei, Angers a trecut anterior de Besancon (3-1), iar Bordeaux – de Frejus St. Raphael (3-2).

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ANGERS – BORDEAUX

PARIS SG – TOULOUSE, ora 22:00 (Cupa Franței)

Situații contrastante pentru PSG și Toulouse înaintea confruntării din ”16”-imile Cupei. Gazdele se prezintă din postura de lider în Ligue 1, cu 57 de puncte în 21 de runde și cu 51 de goluri date și numai 9 încasate, fără să fi pierdut nici un meci intern în acest sezon. Adversara, dimpotrivă, ocupă abia locul 17, penultimul, în campionat (20p), suferind în atac, însă mai ales în apărare, golaveraj 24-35.

Parizienii au 9 victorii consecutive, în toate competițiile, după un 0-0 la Angers, unicul meci intern în care nu au putut marca. În întreaga stagiune nu au cedat decît o dată, 0-1 cu Real la Madrid în grupele Ligii. Pe teren propriu au disputat 14 partide, cu două remize și 12 triumfuri (șapte la zero): numai Bordeaux (2-2) și Real (0-0) au scăpat nebătute, madrilenii fiind singurii care nu au luat gol.

Cele două echipe s-au confruntat week-end-ul trecut la Toulouse, unde PSG a învins cu 1-0 (Ibrahimovici 73). A fost primul eșec al alb-violeților după șase meciuri în toate întrecerile și întîiul după alte 9 partide în care nu au înscris. Ei au obținut pe teren propriu doar trei victorii stagionale, plus șase egaluri și trei înfrîngeri, o singură data nedînd gol.  Anterior, în Cupă, au cîștigat la Entente (5-0), în vreme ce rivala a învins la Wasquehal (1-0).

Pe 7 noiembrie, PSG și Toulouse s-au mai întîlnit la Paris în turul campionatului, cînd gazdele nu au iertat, 5-0 (Di Maria 6, Ibrahimovici 18, 75, Lucas Moura 66, Lavezzi 78). Precedentul triumf al lui Toulouse a fost acasă, 1-0  în octombrie 2009, de atunci înregistrînd un egal și 13 eșecuri în toate competițiile, iar în deplasare – 1-0 în octombrie 2008. În trecutele 20 de dueluri directe parizienii au înscris constant.

Cu probleme medicale, Pastore și Marquinhos vor fi menajați de Laurent Blanc. De asemenea, este posibil ca în prima garnitură să nu intre Cavani, pe care Laurent Blanc vrea să-l taxeze pentru ineficiența din ultima perioadă, dar și pentru individualism. În schimb, ar putea reintra Thiago Silva, scăpat de problemele la ligamentele genunchiului drept. Oaspeții nu au mari griji în privința efectivului.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – TOULOUSE

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă