Articolul urmator

DOUĂ FINALE REEDITATE ÎN ”SFERTURI”

DOUĂ FINALE REEDITATE ÎN ”SFERTURI”

Bilbao-Barcelona și Lazio-Juve au fost în sezonul trecut finalele de Cupă din Spania, respectiv Italia. Cele două partide se vor juca azi în aceleași competiții, dar în faze mult mai timpurii, cu amendamentul că duelul dintre basci și catalani se va repeta săptămîna viitoare pe ”Camp Nou”, în vreme ce confruntarea de pe ”Olimpico” va desemna, în meci unic, echipa calificată în semifinale, unde va întîlni pe Inter. Jocul de la Bilbao are un punct în plus de interes căci vine la doar 3 zile după un alt meci direct, în Primera, terminat cu victorie clară a catalanilor, 6-0. Barcelona va trebui să se descurce în această primă manșă fără Messi și fără Luis Suarez, greul atacului urmînd a sta pe umerii lui Neymar. Alte partide interesante ale zilei vin din Cupa Angliei, Leicester-Tottenham, Cupa Spaniei, Celta-Atletico sau Cupa Franței, tot azi fiind programată și o restanță din Serie A, Sassuolo – Torino.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LEICESTER – TOTTENHAM, ora 21:45 (Cupa Angliei)

Pentru a treia oară în numai zece zile se confruntă Leicester și Tottenham. Primele două dispute au avut loc la Londra, terminate 2-2 (Eriksen 8, Kane 89 penalty – Wasilewski 19, Okazaki 48) în ”32”-imile Cupei și 0-1 (Huth 83) în Premier League. Noul duel, rejucarea din Cupă, se desfășoară la Leicester, unde cele două formații s-au mai întîlnit în august, în campionat, scor 1-1 (Mahrez 82 – Alli 81).

O singură victorie și patru egaluri, între care două remize albe, au înregistrat gazdele după al doilea eșec stagional, 0-1 la Liverpool, totodată unicul din precedentele 17 meciuri în toate competițiile. De trei jocuri înscriu mereu și doar în 3 din 26 de partide nu au marcat, între care anterioarele două partide de acasă. Pe teren propriu au adunat șase victorii, patru egaluri și o înfrîngere, 2-5 cu Arsenal. În campionat ocupă locul second, cu același număr de puncte, 44, ca liderul Arsenal, avînd cele mai puține insuccese (două) și al doilea atac, cu 39 de reușite, după Manchester City, cu 43.

Pe a 4-a poziție (39p) în Premier League, cu cea mai bună apărare, 18 goluri încasate în 22 de etape, Tottenham a suferit doar un eșec de 7 meciuri încoace, chiar cel cu Leicester. Acesta a fost, de asemenea, singurul joc din ultimele 10 în care nu a marcat. A bifat două înfrîngeri, cu Manchester United în campionat și cu Anderlecht în Europa League, în 13 deplasări, plus 6 remize și 5 succese. Trupa argentinianului Mauricio Pochettino e mare amatoare de remize: 11, între care 9 în Premier League, în 30 de partide din toate întrecerile din actualul sezon.

Precedentul triumf al lui Leicester acasă cu Tottenham datează din ianuarie 2006, 3-2 tot în Cupă. Londonezii s-au impus ultima oară pe ”King Power Stadium” în decembrie 2014, scor 2-1. În toate cele 81 de dueluri directe dintre ele s-a înscris măcar o dată.

Gazdele nu au necazuri cu efectivul după ce l-au recuperat și pe golgeterul Jamie Vardy și nu este exclus ca antrenorul Claudio Ranieri să-i utilizeze pe nou-sosiții Gray și Amartey. De la adversari lipsesc accidentații Bentaleb și Njie, dar contează și pe Oduwa, abia întors din împrumutul de la Glasgow Rangers.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – TOTTENHAM

SASSUOLO – AC TORINO, ora 21:45 (Serie A)

Sassuolo are șansa să facă un mare pas în tentativa de a evolua în cupele continentale. Cu o victorie în restanța cu FC Torino, formația condusă de Eusebio Di Francesco s-ar apropia la numai un punct de AS Roma, cea care ocupă ultima poziție de Europa League. Înaintea duelului, jucătorii echipați în negru și verde se află pe locul 7, cu 31 de puncte, avînd cel mai slab atac din primele 11 clasate, desi a punctat în 17 din 19 runde, și o defensivă acceptabilă, golaveraj 24-20. Runda anterioară au cedat pe terenul liderului Napoli (1-3) după cinci meciuri fără eșec, cu două succese (ambele ”afară”) și trei remize. De 8 partide marchează constant. Ei sînt redutabili acasă, unde nu au pierdut deloc în 8 jocuri: patru triumfuri, între care cu Napoli, Lazio și Juventus, și tot atîtea egaluri (ultimele două consecutive), cu goluri date mereu.

FC Torino se găsește într-o zonă calmă, departe de întrecerile continentale, dar și cu un avans față de retrogradare. Acum e pe locul 11, cu 25 de puncte, fiind ultima echipă din clasament cu golaveraj pozitiv, 26-25. A cîștigat etapa trecută, 4-2 acasă cu Frosinone, după o pauză de patru jocuri, cu un egal urmat de trei înfrîngeri, toate la limită. Trupa grena a înscris în 6 din 8 dispute din deplasare, de unde a revenit cu două triumfuri, o remiză și cinci eșecuri.

În sezonul anterior, Sassuolo s-a descurcat mai bine, 1-0 ”afară”, 1-1 pe teren propriu, dar nu are nici un succes în șase dueluri directe acasă. Pe arena adversă, FC Torino s-a impus ultima dată în ianuarie 2014, scor 2-0.

Accidentat, Missiroli este unicul absent cert de la gaze, la care revin după suspendări doi jucători importanți, Berardi și Paolo Cannavaro. Incert e Floro Flores. Torinezii îl au indisponbil pe Bruno Peres, dar mizează tare pe atacantului Ciro Immobile, revenit recent după periplul la Borussia Dortmund și FC Sevilla.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SASSUOLO – AC TORINO

LAZIO ROMA – JUVENTUS, ora 21:45 (Cupa Italiei)

Lazio și Juventus se confruntă în ”sferturile” Cupei după ce ediția trecută au jucat finala. Atunci s-au impus torinezii, 2-1 după prelungiri, o obișnuință de cîtva timp. Aceștia i-au învins pe romani de două ori și în acest sezon, 2-0 (Mandzukici 69, Dybala 73) în Supercupa de la Shanghai, plus tot 2-0 (Gentiletti 7 autogol, Dybala 32) în turul din Serie A de pe ”Olimpico”, la fel cum o făcuseră și sezonul trecut în campionat, 3-0 ”afară” și 2-0 acasă. Ultima oară cînd lazialii au scăpat nebătuți de juventini a fost într-un 1-1 din ianuarie 2014, pe teren propriu, acolo unde au obținut și precedent victorie, 2-0 în aprilie 2013. De atunci s-au consemnat 7 succese torineze și o remiză în toate competițiile.

Abia pe locul 9 în Serie A, cu 28 de puncte în 20 de etape, Lazio e prima echipă din clasament cu golaveraj negativ, 25-29. Doar o victorie are în precedentele trei meciuri și nici acasă nu s-a descurcat prea bine, realizînd un singur triumf în anterioarele patru vizite primite, două fără să înscrie, indiferent de întrecere. Din precedentele 7 partide, în 6 a marcat, dar a și încasat gol. Pe ”Olimpico” a înregistrat două înfrîngeri, pe lîngă zece succese și trei egaluri.

După un start de sezon dezamăgitor, Juventus a ajuns în formă de grație. Vine cu 6 victorii la rind după precedentul eșec, 0-1 la Sevilla în grupele Ligii. Pe plan intern serie este mai lungă: 11 succese consecutive în toate competițiile. În total, în acest sezon a înregistrat 18 victorii, 5 remize și 5 înfrîngeri, între care 4 în deplasare.

Anterior, Lazio a depășit-o cu 2-1 la Roma pe Udinese. Acum nu se poate baza pe De Vrij, Kishna, Basta, Gentiletti și Marchetti, toți accidentați, dar a fost recuperat Lulici. Antrenorul Stefano Pioli a declarat că așteptă mult de la vitezistul Keita Balde. În cealaltă tabără, indisponibili sînt Perreyra, Lemina și Barzagli. În plus, Massimiliano Allegri prevede să facă mai multe modificări față de formula standard. Astfel, între buturi ar apărea Neto, în apărare ar intra Caceres și, posibil, Rugani, la mijloc se bat pentru un loc Hernanes cu Marchisio, iar în față, pentru a fi odihnit golgeterul Dybala, ar fi titular Morata în cuplu cu Zaza ori Asamoah. În ”optimi”, Juventus și-a depășit concitadina FC Torino clar, 4-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO – JUVENTUS

CELTA VIGO – ATLETICO, ora 21:30 (Cupa Spaniei)

În cel mai echilibrat ”sfert” din Cupa Spaniei se înfruntă Celta și Atletico. Gazdele se află pe locul 5 în Primera, de Europa League, cu 34 de puncte, cu 13 mai multe avînd madrilenii, lideri, cu două lungimi peste urmăritoarea FC Barcelona.

Trei victorii în precedentele patru partide din toate competițiile a obținut formația din Vigo. În ultima vreme a avut ceva probleme pe teren propriu, cu două eșecuri și două triumfuri. Patru din totalul de șase înfrîngeri din actualul sezon le-a încasat acasă, completate de 7 victorii și două remize, înscriind în 10 din 13 dispute de pe ”Balaidos”. Totodată, a marcat în 19 din 24 de meciuri stagionale.

Cu cea mai bună apărare din Primera, numai  8 goluri luate, Atletico a realizat cinci victorii și un egal după precedentul eșec, 0-1 la Malaga. De patru jocuri nu a mai cedat pe teren străin, unde a bifat, în total, 11 succese, 3 egaluri și două înfrîngeri. În tot sezonul are 23 de trimfuri, patru remize și patru insuccese.

Pe 10 ianuarie, cele două formații s-au întîlnit tot la Vigo. Atletico a învins atunci cu 2-0 (Griezmann 49, Ferreira-Carrasco 80). Precedenta victorie a Celtei a fost acasă, sezonul trecut, 2-0 (Nolito 59 penalty, Orellana 71) în februarie 2015. A rămas, totodată, și unicul său succes acasă cu madrilenii de 6 dispute încoace, completate de cinci eșecuri.

Gazdele nu au probleme majore de efectiv pentru turul de pe ”Balaidos”. Dincolo, lipsește doar Tiago, accidentat, însă nu este exclus ca Diego Simeone să facă mai multe schimbări comparativ cu ”11”-le de bază. Anterior, Celta a trecut de Almeria (3-1, 1-0) și Cadiz (3-0, 2-0), iar Atletico – de Reus Deportiu (2-1, 1-0) și Rayo Vallecano (1-1, 3-0).

AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTA VIGO – ATLETICO MADRID

ATHLETIC BILBAO – FC BARCELONA, ora 22:00 (Cupa Spaniei)

Athletic Bilbao caută să-și ia revanșa în fața Barcelonei, în ”sferturile” Cupei, după ce tocmai a fost umilită pe ”Camp Nou”, în Primera. Profitînd de eliminarea prematură a portarului Iraizoz, în minutul 4, catalanii n-au avut milă de basci și i-au bătut cu 6-0 (Messi 6 penalty, Neymar 31, Luis Suarez 47, 68, 82, Rakitici 62). Trupa ”blaugrana” se impusese și în turul de pe ”San Mames”, scor 1-0 (Luis Suarez 54). A fost, în același timp, o răzbunare pentru rușinea din Supercupa Spaniei din august trecut, cînd Athletic i-a suflat trofeul Barcelonei după un uimitor 4-0 acasă și 1-1 ”afară”. Cele două se înfruntaseră și în mai 2015 în finala Cupei, cîștigată de catalani cu 3-1. Aceștia au înregistrat șase victorii, un egal și un eșec în ultimele 8 ”directe”.

Un triumf a realizat Bilbao în precedentele trei meciuri, toate în deplasare. Pe teren propriu nu s-a înclinat decît de două ori în acest sezon în toate competițiile, inclusiv Europa League, plus 12 succese și 3 remize, în doar două jocuri nedînd gol. De zece partide, indiferent de întrecere, nu a mai cedat acasă. În fazele trecute ale Cupei le-a depășit pe Linense (2-0, 6-0) și Villarreal (3-2, 1-0). În Primera ocupă locul 9, cu 28 de puncte în 20 de runde, fiind prima echipă cu golaveraj negativ, 27-28.

A doua în clasament (45 de puncte, două sub Atletico), dar și în privința atacului și a defensivei din campionat, golaveraj 50-15, FC Barcelona este imbatabilă de 22 de meciuri în toate competițiile, cu 5 remize și 17 victorii, ultimele patru la rind. A suferit trei eșecuri stagionale, toate în deplasare și numai pe plan intern. Din 34 de dispute din actualul sezon în numai trei nu a punctat. Înainte, în Cupă, le-a eliminat pe Villanovense (0-0, 6-1) și Espanol (4-1, 2-0).

Pentru tur, Athletic își pune mari speranțe în revenirea lui Aduriz: acesta nu a putut evolua pe ”Camp Nou”, fiind suspendat, și a semnat patru din cele cinci reușite contra Barcelonei din Supercupă; arbitrul de la acel 4-0, Jose Luis Gonzalez Gonzalez, va conduce și noul duel. De asemenea, antrenorul Ernesto Valverde i-ar mai titulariza pe Iturraspe și Susaeta. Incerți sînt Raul Garcia și Muniain, mici probleme medicale avînd De Marcos și Inaki Williams.

Ieșit  ușor lovit la coapsa dreaptă în disputa de duminică, Lionel Messi urmează să fie menajat de Luis Enrique. În locul său ar intra Aleix Vidal. Tehnicianul catalan nu poate conta nici pe Luis Suarez, suspendat, și nici pe Jordi Alba și Mathieu, accidentați.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATHLETIC BILBAO – FC BARCELONA

EVIAN – AS MONACO, ora 19:30 (Cupa Franței)

Retrogradată sezonul trecut din Ligue 1, Evian încă nu s-a pus pe picioare în divizia secundă, unde ocupă abia locul 15, cu 21 de puncte, la doar două de retrogradare. Roș-albii au obținut o singură victorie în precedentele cinci partide, încadrată de cite două înfrîngeri, în toate competițiile. Pe teren propriu nu a mai cîștigat de patru meciuri, cu un egal și trei eșecuri, toate fără gol dat. În 13 jocuri disputate acasă în acest sezon, indiferent de întrecere, a realizat numai patru triumfuri, pe lîngă patru egaluri și cinci insuccese.

Pe poziția a doua după 21 de runde în Ligue 1, cu 36 de puncte, 21 sub liderul PSG, AS Monaco vine după patru dueluri fără înfrîngere (două victorii). Mare amatoare de remize, nu mai puțin de 9 în campionat, formația din Principat a revenit din deplasările stagionale cu 7 triumfuri, 6 egaluri și 4 eșecuri. În precedentele trei jocuri a înscris mereu.

Sezonul anterior au existat trei ”directe”, toate cîștigate de Monaco: 2-0 acasă și 3-1 ”afară” în Ligue 1, plus 2-0 pe teren propriu în Cupă. Precedentul succes al lui Evian s-a consemnat în martie 2014, scor 1-0. În etapele trecute, gazdele au triumfat numai în deplasare: 1-0 cu Consolat Marseille, 1-0 cu Lyon Duchere, 4-1 după prelungiri cu Annecy. Monegascii au disputat numai o fază, 10-2 cu St. Jean Beaulieu.

Evian vede duelul cu Monaco ca un reper. ”Acest meci poate să ne restarteze”, a zis antrenorul Romain Revelli, care s-a plîns de oboseala elevilor săi. Dincolo, omologul Leonardo Jardim a reliefat problemele din lotul său. Și nu sînt puține: Toulalan, Cavaleiro, Elderson, A. Toure sînt accidentați, incerți fiind Dirar, Lemar, A. Traore, Ricardo Carvalho, Carrillo, Seydou Sy. O temere este legată și de teren: ”Jucătorii mei nu sînt obișnuiți să evolueze pe gazon sintetic, care, în plus, e mai predispus la accidentări decît cel natural”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EVIAN – AS MONACO

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă