Articolul precedent

VA FI SUFICIENT PENTRU LIVERPOOL AVANSUL LUAT PE ”ANFIELD”?

VA FI SUFICIENT PENTRU LIVERPOOL AVANSUL LUAT PE ”ANFIELD”?

După 2-0 în prima manșă de pe ”Anfield”, Liverpool pornește cu prima șansă în fața lui Manchester United la returul de pe ”Old Trafford”. Mutat în Europa de o tragere la sorți defavorabilă ambelor grupări, ”Clasicul” Angliei e foarte probabil să desemneze unica reprezentantă a Premier League care să continue în această competiție, fiind greu de crezut că Tottenham va putea întoarce handicapul din turul de la Dortmund (0-3). E o zi dedicată fotbalului din Europa League, cu meciuri extrem de echilibrate și apetisante, precum returul iberic dintre Valencia și Bilbao, confruntările Sevilla-Basel și Lazio-Sparta Praga, cu un ușor avantaj al echipelor gazdă de azi, dar există și un alt punct de interes adus de baschetul european, mai exact din Euroligă. Barcelona și Real Madrid se întîlnesc într-o avanpremieră sub panou a duelului fotbalistic din 2 aprilie. Detalii despre toate reperele zilei, mai jos:

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

VALENCIA – BILBAO, ora 20:00

Abia pe locul 12 în Primera, FC Valencia caută salvarea sezonului în Europa League. Pentru a ajunge în ”sferturi”, ”liliecii” trebuie să răstoarne pe teren propriu handicapul din prima manșă cu Bilbao, 0-1  (Raul Garcia  20). Ei nu trec, însă, printr-o perioadă prea bună. Au pierdut ultimele 3 partide, două fără să înscrie, și au obținut numai o victorie în precedentele 5 meciuri, în toate competițiile. Au cedat și anterioarele două jocuri de acasă, ambele cu cîte trei goluri încasate. Mai mult, Gary Neville și elevii săi nu au bifat decît două succese de 8 dispute încoace, doar într-una defensiva nefiindu-le învinsă. Totuși, în faza anterioară a competiției, ei au izbutit cel mai categoric triumf stagional, 6-0 cu Rapid Viena. Veniți din Ligă, au strîns pe propria arenă două înfrîngeri și 3 victorii în actuala campanie continentală.

Athletic Bilbao se prezintă pe ”Mestalla” neînvinsă de 6 întîlniri, cu un egal, apoi 5 victorii, toate cu gol dat, 3 fără să fi luat. Din ultimele 5 deplasări a cîștigat 4, toate cu defensiva rămasă nebătută, precedentele 3 la rînd. Bascii au înscris în 12 din cele 13 meciuri jucate în ediția în curs din EL, în alte 6 partide neprimind gol. Ambele eșecuri suferite au fost pe teren străin.

În afara disputei din tur, cele două formații spaniole s-au mai înfruntat de două ori în campionat, cu Bilbao dublu învingătoare, 3-1 acasă, 3-0 ”afară”. Bascii sînt, de altfel, neîntrecuți în anterioarele 8 dueluri directe, cu 4 succese și 4 remize, indiferent de întrecere. Ultimul triumf al Valenciei a fost pe ”Mestalla”, 3-2 în octombrie 2012. All-time, s-au adunat 175 de precedente, bilanț 68-41-66.

val-bil

Trei absențe la gazde, Cancelo, Cerișev și Bakkali, toți accidentați. Incerți sînt Enzo Perez și Andre Gomes. Oaspeții nu-l au la dispoziție pe Inaki Williams.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VALENCIA – BILBAO

LAZIO – SPARTA PRAGA, ora 20:00

Lazio cîștigă greu, dar cedează și mai greu. Romanii sînt neînvinși de 3 partide, cu două egaluri, unul în turul de la Praga, 1-1 (Frydek 13 – Parolo 38), și o victorie, ba nu au pierdut decît o dată în ultimele 9 partide, plus două victorii și 5 remize. Probleme mari au pe teren propriu: s-au impus în precedentul joc de pe ”Olimpico”, 2-0 cu Atalanta, dar tot acolo a suferit anterioarele 4 înfrîngeri, în toate competițiile. Mai mult, au marcat  în numai jumătate din anterioarele 8 vizite primite.

laz-spaTot trei dispute invincibile (o remiză, două succese) a legat și Sparta Praga de la ultimul eșec, 1-2 la Liberec, totodată unicul din precedentele 13 întîlniri, indiferent de întrecere. Ocupanta locului secund din Cehia a încasat anterioarele 4 înfrîngeri doar pe teren străin, unde însă nu s-a înclinat decît o dată în ultimele 6 deplasări.

Scoasă din play-off- Ligii de Leverkusen, Lazio nu a cedat deloc în cele 9 partide disputate în actuala Europa League, cu 4 egaluri, toate 1-1, și 5 triumfuri, perioadă în care a marcat mereu, dar a și luat gol în 8 dintre aceste înfruntări. În total, a cîștigat pe linie toate cele 5 meciuri continentale de acasă. La rîndul ei, eliminată din Ligă de ȚSKA Moscova, Sparta nu a pierdut deloc odată cu trecerea în EL, realizînd 5 remize și 6 succese: a dat gol în toate, nu a luat în 4 din ele.

De cinci ori s-au mai confruntat cele două echipe. Lazialii conduc cu două victorii, două remize și un eșec, pe teren propriu realizînd un triumf și un egal. Sparta e unica grupare cehă cu care s-au înfruntat. În schimb, praghezii au mai fost de 11 ori în Italia, fără a cîștiga: 3 egaluri, 8 insuccese. În actuala ediție, ambele punctează mai des după pauză.

De Vrij absentează sigur de la gazde. Probleme medicale mai au Radu Ștefan, Basta, Konko și Bisevac. Adversarii nu își fac griji deosebite în privința efectivului.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO – SPARTA PRAGA

BRAGA – FENERBAHCE, ora 22:05

Braga trebuie să-și revină pentru a putea avea șanse în fața lui Fenerbahce, care s-a impus în tur cu 1-0 (Mehmet Topal 32). Formația portugheză a pierdut fără să înscrie în ultimele două partide și nu are decît o victorie, 3-1 acasă cu FC Porto, în ultimele 7 meciuri, din toate competițiile, serie începută cu 4 egaluri. Totuși, pe propria arenă se descurcă foarte bine: nu a mai cedat de 11 jocuri, cu 3 remize și 8 triumfuri, iar un 0-2 cu Benfica este unica înfrîngere din cele 20 de vizite primite în întreaga stagiune. Un atu îl reprezintă duo-ul ofensiv dintre Hassan și Stojilkovici, care au semnat împreună 24 de reușite în întreg sezonul, adică o treime din cele ale echipei lor.

Fenerbahce este imbatabilă de 10 partide, indiferent de întrecere (3 egaluri, 7 succese, ultimele 5 consecutive, 4 la zero), și nu a pierdut decît o dată în precedentele 36 de meciuri, de 6 înscriind constant. 2-4 la Antalya este ultima înfrîngere suferită, totodată a treia încasată în deplasare în tot sezonul.

Eșecul din tur a fost al doilea al lui Braga  în 8 dispute din actuala Europa League. Pe teren propriu este, însă, invincibilă, cu 3 victorii și un egal, mereu cu gol dat. Sosită din Champions, unde a fost eliminată de Șahtior, Fener nu s-a înclinat deloc în cele 5 deplasări (două triumfuri, trei remize) din Europa League, nemarcînd doar o dată. Ambele rivale înscriu mai des după pauză, gazdele cu 63 la sută dintre reușite, oaspeții – cu 66,6 la sută.

De trei ori a mai primit Braga formații din Turcia, cu o victorie și două eșecuri. La rîndul său, Fenerbahce a mai fost în patru rînduri în Portugalia, de unde a revenit cu un succes și 3 înfrîngeri. Acum este și o dispută între doi antrenori portughezi, Paulo Fonseca, respectiv Vitor Pereira, ultimul avînd pînă acum trei triumfuri la zero în duelurile directe.

Doi accidentați au gazdele, pe Crislan și Rui Fonte, ceea ce ar duce la titularizarea lui Wilson Eduardo. Incert este Ricardo Ferreira. Trupa din Istanbul nu are probleme majore în lot.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BRAGA – FENERBAHCE

FC SEVILLA – FC BASEL, ora 22:05

Revenită cu un 0-0 din Elveția, FC Sevilla este decisă să-și prelungească seria excelentă de pe teren propriu. Trupa condusă de Unai Emery are 16 victorii la rînd pe ”Ramon Sanchez Pizjuan”, 12 fără să primească gol, în toate competițiile. În întreaga stagiune, acasă a cedat de trei ori în 22 de vizite primite, nemarcînd doar în prima, 0-3 cu Atletico. Per total, acum este de nebătut de 4 partide, cu două egaluri și două succese. Numai o dată în precedentele 5 jocuri nu a înscris, iar de 20 de dispute încoace s-a înclinat de doar două ori.

Lider în Elveția, FC Basel nu a mai pierdut de 5 meciuri, indiferent de întrecere, și nu are decît o înfrîngere în anterioarele 13 dispute. Din 40 de dueluri din tot sezonul nu a înscris doar în turul cu Sevilla. 2-3 la St. Etienne, în faza precedentă, este unicul eșec din ultimele 6 deplasări, pe lîngă două egaluri și 3 triumfuri.

Anterior în grupele Champions League, Sevilla s-a înclinat o dată acasă, 1-3 cu Manchester City, plus două succese. A învins pe teren propriu și la trecerea în Europe League, 3-0 cu Molde. Venită tot din Ligă, dar din preliminarii (a eliminat-o pe Lech Poznan, apoi a cedat cu Maccabi Tel Aviv), Basel a bifat în deplasările din EL trei succese, apoi o înfrîngere.

Pentru gazde, este prima vizită a unei adversare elvețiene. În schimb, FC Basel s-a mai aflat de 8 ori în Spania, fără a se impune vreodată: două egaluri, 6 eșecuri. În precedentele două deplasări pe teren iberic a încasat 0-5 la Valencia și 1-5 la Madrid cu Real, ambele în 2014.

sev-bas

Trei jucători cu probleme medicale au gazdele, respectiv Krychowiak, Vitolo și Andreolli. Semne de întrebare ridică și N Zonzi. La oaspeți revine Embolo după suspendare, ceea ce nu înseamnă neapărat o veste bună deoarece acesta nu a mai marcat de 129 de zile.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – FC BASEL

MANCHESTER UNITED – LIVERPOOL, ora 22:05

Manchester United nu se dă bătută și încearcă să anuleze deficitul de două goluri din primul meci din ”optimi” cu Liverpool, care a triumfat pe propria arenă cu 2-0 (Sturridge 20 penalty, Firmino 73). Nu traversează însă un moment extraordinar: nu a mai cîștigat de 3 partide, cu două eșecuri la zero și un 1-1. Totuși, de alte 5 jocuri nu a pierdut pe teren propriu (4 victorii), de la un 0-1 cu Southampton, în unica înfrîngere de pe ”Old Trafford” de 9 vizite primite încoace.

Liverpool a străbătut distanța pînă la Manchester din postura unei echipe neînvinse de 7 dispute (două remize, 5 succese, precedentele trei consecutive), trei dintre acestea fiind pe teren străin. Elevii germanului Jurgen Klopp au cedat de două ori în ultimele 8 deplasări, 6 terminate cu gol înscris.

man-livUnited nu s-a împiedicat deloc acasă în actuala campanie continentală, nici în Champions (3 triumfuri, un nul), nici în Europa League, 5-1 cu Midtjylland în ”16”-imi. De partea cealaltă, invincibilă în această EL, Liverpool a revenit de ”afară” cu 3 egaluri și o victorie, cu doar două goluri date și unul luat. Defensiva nu i-a cedat deloc în anterioarele trei deplasări.

Triumful din tur a fost primul al lui Liverpool după 4 succese la rînd obținute de Manchester United în duelurile directe. Precedentul triumf al ”cormoranilor” fusese pe ”Old Trafford”, 3-0 în martie 2014, în Premier League. All-time, au fost 168 de precedente, bilanț 68-44-56, golaveraj 230-208.

Cele două formații engleze nu se mai înfruntaseră pînă acum în cupele continentale. Însă, în Europa avuseseră de-a face cu alte rivale din țara lor. În aceste dispute, United a cîștigat toate cele trei confruntări de pe propria arenă, în vreme ce Liverpool nu s-a impus în nici una dintre cele 8 vizite făcute (4 egaluri, 4 eșecuri). ”Diavolii” sînt neînvinși acasă de 10 partide în întrecerile europene (8 triumfuri).

Fiecare tabără are jucători cu probleme medicale. În această situație se găsesc Rooney, Phil Jones, Ashley Young, Love, W. Keane, de o parte, iar de cealaltă – Rossiter, Lucas Leiva, Joe Gomez, Ings.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UNITED – LIVERPOOL

BASCHET EUROLIGA, FC BARCELONA – REAL MADRID, ora 21:45

Marea rivalitate dintre FC Barcelona și Real Madrid se mută la baschet. Disputa din ”Palau” se anunță cu atît mai fierbinte cu cît este foarte importantă pentru ambele formații în tentativa lor de a urca în ”sferturile” Euroligii. Momentan, amîndouă sînt în grafic. Înaintea etapei a 11-a și cu 4 înainte de finalul grupei, gazdele ocupă locul 4 (mai departe merg exact primele patru clasate) cu 15 puncte, avînd 5 victorii și 5 eșecuri, dar fiind și primele din clasament cu coșaveraj negativ, 801-803. Madrilenii se găsesc pe a 3-a poziție, cu 16 puncte, adunînd 6 succese și 4 înfrîngeri, coșaveraj +18 (853-835).

Trei triumfuri și un insucces a înregistrat FC Barcelona în ultimele patru runde. În precedentul joc a realizat acasă un prețios 100-98 după prelungiri cu fostul lider, ȚSKA Moscova, cea ca anterior bătuse Realul la Madrid. În actuala serie a cedat numai o dată pe teren propriu, 78-81 după prelungiri cu actualul lider, Saski Baskonia, plus 4 victorii, anterioarele 3 la rînd. În toate competițiile s-a înclinat numai o dată de 6 meciuri încoace.

Tot trei succese, toate în deplasare, și un eșec, în propria arenă, a bifat și Real în trecutele 4 partide. S-a descurcat mai bine pe teren străin, unde și-a trecut în cont 4 din cele 6 triumfuri. În toate competițiile a suferit un singur eșec în ultimele 12 jocuri, 7 din cele 11 succese fiind în deplasare.

bar-rmdCu 87-86 a cîștigat Barcelona turul de la Madrid, datorită punctelor aduse de Justin Doellman în ultima secundă. Tot catalanii se impuseseră și în confruntarea din decembrie din campionat, 91-84 de asemenea în Capitală, însă ”este forte greu să bați Realul de trei ori la rînd”, a susținut antrenorul lor, Xavier Pascual. Acea victorie a pus capăt unei serii de 4 triumfuri madrilene, anteriorul chiar în Catalunya, 90-85 în iunie 2015. În Europa, din 1994 încoace, au existat 10 dueluri în fieful trupei ”blaugrana”, care a obținut 9 succese și a cedat doar o dată.

Pentru noua dispută, gazdele îl au accidentat pe Lawal și incerți pe Navaro, Perperoglou și Abrines, ultimul putînd reapărea după operația de apendicită suferită luna trecută. Rivalii au sosit fără Ndour și Doncici, însă l-au recuperat pe starul Rudy Fernandez după o indisponibilitate de 107 zile. Antrenorul Pablo Laso a și declarat: ”Revenirea lui Rudy este ca o gură de aer proaspăt pentru întreaga echipă”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – REAL MADRID

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă