Articolul precedent

ÎNCĂ O TREAPTĂ PENTRU LEICESTER

ÎNCĂ O TREAPTĂ PENTRU LEICESTER

Miracolul Leicester continuă. Victoria cu Norwich de sîmbătă, conturată abia în secundele de final, face ca echipa lui Claudio Ranieri să mai fi bifat un meci în tentativa sa de a cîștiga campionatul în Anglia și de a furniza cea mai mare surpriză din istoria Premier League. Azi, Leicester are încă un examen, tot pe teren propriu și tot cu o echipă aparent facilă, West Bromwich Albion. Aparent pentru un lider al ierarhiei din Anglia, dar nu neapărat pentru Leicester, ce pînă acum avea în West Bromwich doar un rival direct în lupta pentru evitarea retrogradării. E etapă intermediară în Premier League, dar și-n Primera Division și Bundesliga, astfel că programul zilei de azi cuprinde și alte partide interesante, cum ar fi, de exemplu, tentativa lui Atletico de a se apropia din nou la 5 puncte de Barcelona. Tot azi se joacă și în Cupa Italiei, cu Milan chemată să-și asigure prezența în probabila finală cu Juventus.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LEICESTER – WEST BROMWICH, ora 21:45

Transformată încet-încet dintr-o surpriză într-o certitudine, Leicester crede tot mai tare în cîștigarea titlului. Cu cele mai multe victorii (16), cu cele mai puține eșecuri (două), cu cel mai bun atac (49 de reușite, nemarcînd în doar 3 partide), dar cu probleme în defensivă (29 de goluri primite), trupa italianului Claudio Ranieri ocupă prima poziție după 27 de etape, cu 56 de puncte, două peste Tottenham. Nu a pierdut decît o dată în ultimele 9 runde, plus 3 egaluri și 5 victorii. Tot numai o dată s-a înclinat acasă în actuala Premier League, 2-5 cu Arsenal pe 26 septembrie, de atunci obținînd 3 remize și 6 succese (precedentele 3 la rînd), fără a lua gol în anterioarele cinci dispute. Înfrîngerea cu ”tunarii” este unica suferită de 16 meciuri încoace pe teren propriu.

Pe locul 13, cu 35 de puncte și golaveraj modest, 27-34, West Bromwich nu are de ce să-și facă mari griji, fiind la 11 lungimi de retrogradare. Numai un eșec a încasat în anterioarele 5 jocuri, încadrat de două egaluri, apoi două triumfuri, dar nu a mai legat 3 victorii din noiembrie 2012. S-a impus, 1-0 cu Everton, în ultima deplasare, totodată, primul succes ”afară” după 7 meciuri de pauză (4 înfrîngeri). În total, 4 din cele 9 victorii le-a realizat pe teren străin, pe lîngă 4 remize și 5 înfrîngeri.

În tur, Leicester a învins cu 3-2 (Mahrez 57, 64, Vardy 77 – Rondon 30, Lambert 84 penalty). De fapt, 7 din anterioarele 8 partide directe, în toate competițiile, s-au soldat cu succese în deplasare, inclusiv sezonul trecut, cînd West Bromwich a triumfat cu 1-0, iar ”vulpile” – cu 3-2. Ultima victorie a lui Leicester pe propria arenă  a fost un 4-2 tocmai în ianuarie 1994, în Championship (liga secundă), de atunci bifînd 5 înfrîngeri și o remiză.

Puține probleme de efectiv în cele două tabere. Una de ultimă oră pentru Claudio Ranieri, mijlocașul N`Golo Kante. De partea cealaltă, griji produc doar Evans, C. McManaman și Morrison.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – WEST BROMWICH

HANNOVER – WOLFSBURG, ora 21:00

Aflată pe locul 18, ultimul, cu doar 17 puncte adunate în 23 de etape, Hannover se luptă pentru evitarea retrogradării, de salvare separînd-o momentan 6 lungimi. Tocmai a redescoperit gustul succesului, 2-1 runda trecută la Stuttgart, în prima victorie după 8 eșecuri consecutive, 6 dintre ele la limită, 5 cu 1-0. Anteriorul triumf, 4-0 cu Ingolstadt, fusese acasă, unde s-a descurcat mai rău decît în deplasare. Pe teren propriu, trupa negru-verde a bifat doar două din cele 5 succese din actuala Bundesliga și 9 înfrîngeri din totalul de 16: a marcat în 7 dintre aceste jocuri, dar nu a făcută decît o dată în anterioarele 4.

De pe a 8-a poziție, cu 31 de puncte, Wolfsburg încearcă să se reaproprie de zona Europa League, de care o despart 4 puncte. Este ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv, 32-31. Alb-verzii nu au cîștigat de două partide și au obținut un singur triumf în precedentele 10 runde (4 remize, eșecuri). Pînă acum, i-a fost greu în deplasare, de unde s-a întors cu doar un succes, 1-0 la Darmstadt acum 6 vizite făcute, completat de 4 nuluri și 6 înfrîngeri din totalul de 8. A înscris în 8 din cele 11 dispute ”afară”.

Nedecis s-a încheiat confruntarea din tur, 1-1 (Bas Dost 40 – Kiyotake 57). Wolfsburg a fost mai bună sezonul anterior, cu 3-1 în deplasare (prima victorie după 4 eșecuri consecutive pe ”HDI Arena”) și 2-2 pe teren propriu. Ultimul succes al lui Hannover acasă s-a consemnat în august 2013, scor 2-0.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA HANNOVER – WOLFSBURG

AC MILAN – ALESSANDRIA, ora 22:00

AC Milan are ocazia să-și asigure prezența în viitoarea ediție din Europa League. Învingătoare în turul semifinalei contra Alessandriei cu 1-0 (Balotelli 43), formația ”rossonera” e aproape de finală, unde ar înfrunta-o probabil pe Juventus, care s-a impus net în primul duel cu Inter, 3-0, și care are toate șansele să participe în Champions League, acum fiind lider în Serie A. Altfel, ”diavolii” nu se găsesc momentan  în campionat decît pe locul 6, în afara întrecerilor continentale.

Elevii sîrbului Sinișa Mihajlovici sînt neînvinși de 11 partide, în toate competițiile, cu 4 egaluri și 7 victorii, serie începută după un 0-1 cu Bologna chiar pe ”San Siro”. În acest interval au marcat mereu. De asemenea, acea înfrîngere a fost și singura din precedentele 18 partide. Doar de două ori s-au împiedicat acasă în actuala stagiune, plus 12 succese și 3 remize, numai în trei din aceste 17 jocuri neînscriind.

Pe a 5-a poziție în grupa A din Serie C1 (liga a 3-a), la mică distanță de barajul pentru promovare, Alessandria n-a cîștigat de două partide și are numai un triumf în anterioarele 7 dispute, 3-1 la Albinoleffe. De 6 meciuri marchează și primește constant gol. 16 confruntări a avut în acest sezon în deplasare, cu 8 succese, 3 egaluri și 5 eșecuri, punctînd în 13 dintre ele.

În fazele trecute, Milan a trecut de Perugia (2-0), Crotone (3-1 după prelungiri), Sampdoria (2-0) și Carpi (2-1). Pe traseul său, Alessandria le-a eliminat pe Alto Vicentino (2-0), ProVercelli (2-1), Juve Stabia (1-0), a depășit apoi două echipe din Serie A pe terenul lor, Palermo (3-2) și Genoa (2-1 după prelungiri), pentru ca în ”sferturi” victimă să-i pice Spezia (2-1). Pentru noul duel, milanezii îl au accidentat pe Luiz Adriano și incerți pe Mexes, Diego Lopez și Ely, refăcut fiind Romagnoli.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AC MILAN – ALESSANDRIA

ATLETICO – REAL SOCIEDAD, ora 22:00

Atletico și Real Sociedad se înfruntă pornind de pe picior de egalitate în privința eficacității, ambele cu cîte 36 de goluri marcate în 26 de etape. La apărare însă, diferența este mare. Gazdele o au pe cea mai bună din Primera, învinsă de numai 11 ori (FC Barcelona i-a dat 4 goluri, în rest a mai primit doar cîte unul în alte 7 runde), în vreme ce defensiva bască a cedat în 35 de rînduri. Consecința se vede în clasament. Madrilenii ocupă locul 2, cu 58 de puncte, 8 sub liderul FC Barcelona, în timp ce alb-albaștrii se află pe a 9-a poziție, cu 34 de puncte, 7 pînă la zona Europa League.

Tocmai învingătoare pe terenul Realului (1-0), Atletico nu a cedat de 4 partide (un egal, 3 victorii), ultimele trei fără gol luat, ridicînd la 17 totalul acestora. 1-2 cu Barcelona pe ”Camp Nou” este singura înfrîngere din precedentele 10 runde (7 succese), în 8 neprimind gol. Pe teren propriu nu a pierdut decît o dată, 1-2 cu Barcelona pe 12 septembrie, în rest a înregistrat 8 triumfuri (șase la limită, patru cu 1-0) și 3 remize, perioadă în care a încasat 6 goluri.

Real Sociedad nu a mai cedat de 5 etape, cu 4 victorii urmate de un egal. De 10 jocuri înscrie constant. Precedentul eșec, și cel mai drastic stagional, a fost un 1-5 la Gijon: din deplasare a revenit cu 4 succese, inclusiv anterioarele două, ambele fără gol luat, plus 3 remize și 6 înfrîngeri. A înscris în 9 din cele 13 vizite făcute și mereu în ultimele 6.

În tur, Atletico s-a impus cu 2-0 (Griezmann 9, Ferreira-Carrasco 90+1), același scor cu care triumfase și în ambele dispute din sezonul trecut. Precedentul succes al lui Real Socieidad a fost un 2-1 în noiembrie 2014 acasă, iar pe ”Calderon” – 1-0 în martie 2013. În precedentele 27 de dueluri directe, indiferent de întrecere, s-a marcat măcar o dată.

Două absențe certe la gazde, Tiago și Savici, doar Ferreira-Carrasco avînd mici șanse de recuperare. Oaspeții nu se pot baza pe Carlos Martinez, Raul Navas și Canales, dar s-au refăcut Inigo Martinez, Illaramendi, Elustondo și Jonathas. Alte posibile reveniri ar fi Bergara, Olazabal și Zurutuza. Runda trecută, după două luni de indisponibilitate, a reintrat cu gol Agirretxe, care are o medie nemaipomenită, 13 reușite în 14 meciuri ca titular, respectiv 16 în total.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO – REAL SOCIEDAD

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă