LIVERPOOL VREA REVANȘA, CITY SĂ REVINĂ ÎN LUPTA PENTRU TITLU

LIVERPOOL VREA REVANȘA, CITY SĂ REVINĂ ÎN LUPTA PENTRU TITLU

N-au trecut prea multe ore de la finala Cupei Ligii de pe ”Wembley”, dintre Manchester City și Liverpool, adjudecată de City la loviturile de departajare, și cele două protagoniste sînt din nou față-n față. De data asta în Premier League, pe ”Anfield”, dar cu același obiectiv: victoria. Liverpool pentru a-și lua revanșa, iar City pentru a se menține în lupta pentru titlu, mai ales după egalul lui Leicester de marți, care azi ar putea oferi un nou lider, pe Tottenham, dacă echipa lui Pochettino bate, într-unul din derbyurile Londrei, pe West Ham United. Demers de altfel dificil, știut fiind felul în care trupa lui Bilic abordează confruntările cu echipele fruntașe. În programul zilei de azi regăsim și partide din Bundesliga, Primera Division, cu un Real Madrid plin de absențe deplasîndu-se pe terenul ultimei clasate, Levante, dar și un alt episod din ”Derby d`Italia”, în Cupă, la trei zile după cel din campionat. Pentru amatori, cîteva informații, la final, din Euroliga de baschet, ce oferă o confruntare de zile mari, Real Madrid-ȚSKA Moscova.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LIVERPOOL – MANCHESTER CITY, ora 22:00

Liverpool are ocazia să se răzbune pe Manchester City, care tocmai a învins-o în finala Cupei Ligii, 1-1 (Coutinho 83 – Fernandinho 49), apoi 1-3 la penalty-uri. Pe locul 9 înaintea etapei a 27-a, cu 38 de puncte și golaveraj 38-36, ”cormoranii” sînt neîntrecuți de două runde (un egal, o victorie), dar au două eșecuri în precedentele cinci jocuri. Partida trecută au obținut cel mai net succes stagional, 6-0 cu Aston Villa, la Birmingham. În schimb, nu au mai cîștigat de trei meciuri (două remize, o înfrîngere) acasă, unde, în total, au bifat numai 4 triumfuri din cele 10 stagionale, plus 5 egaluri și 3 insuccese, marcînd în zece dintre ele.

Cu al doilea cel mai bun atac, dar și cu o defensivă sub pretenții, golaveraj 48-28, City se află pe a 4-a poziție, de play-off în Ligă. A pierdut ultimele două etape, ambele pe propria arenă, însă nu a mai cedat trei la rînd din 2008. Anteriorul succes, totodată singurul de 4 dispute încoace, a fost un 1-0 cu Sunderland, în deplasare. ”Afară” nu s-a mai înclinat de 4 meciuri (două egaluri, două victorii), dar în acest sezon nu s-a descurcat nemaipomenit pe teren străin: 5 triumfuri, 4 remize, 3 insuccese.

Cu 4-1 (Mangala 7 autogol, Coutinho 23, Firmino 32, Skrtel 81 – Aguero 44) a învins Liverpool în tur. A fost al 3-lea triumf al ”The Reds” din anterioarele 4 dueluri directe, care au pus capăt unei serii de zece partide fără succes. Sezonul trecut, fiecare s-a impus acasă, City cu 3-1, Liverpool cu 2-1. ”Cetățenii” nu au cîștigat deloc în precedentele 12 vizite făcute pe ”Anfield” (4 egaluri, 8 eșecuri). Precedenta lor victorie în fieful ”cormoranilor” a fost un 2-1 în mai 2003. De 15 ”directe” se marchează constant. Acum, ambele formații înscriu mai mult după pauză, cînd gazdele au dat 66 dintre reușite, iar adversarii – 61 la sută.

Skrtel, Rossiter, Joe Gomez și Ings sînt jucătorii cu probleme medicale mai vechi de la Liverpool. După finala de duminică, lista s-a mărit. Sakho e încă sub observație, după ce a fost schimbat în urma unei lovituri la cap, Lucas are probleme musculare și în mod normal nu va juca, în timp ce Sturridge, care a acuzat crampe musculare la finalul partidei de duminică, e monitorizat, dar rămîne incert. Dincolo, aceleași probleme musculare le are Toure Yaya, iar De Bruyne, Delph și Nasri sînt ieșiți din calcule. Va reveni însă în poartă Hart.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LIVERPOOL – MANCHESTER CITY

ST. ETIENNE – PARIS SG, ora 22:05 (Cupa Franței)

St. Etienne caută să facă față unui PSG rănit după ce tocmai a suferit primul eșec stagional intern, 1-2 la Lyon. Pe locul 7 în Ligue 1, alb-verzii sînt, însă, fără victorie de 3 partide, cu un egal urmat de două înfrîngeri. Au pierdut, 1-2 cu Caen în campionat, ultima confruntare de pe teren propriu, unde nu au învins decît o dată de patru meciuri încoace. De 7 jocuri marchează și iau gol mereu.

Înfrîngerea de la Lyon, a doua din actualul sezon după 0-1 cu Real la Madrid în Ligă, a pus capăt unei imbatabilități a parizienilor de 25 de meciuri, în toate competițiile. Lider detașat în Ligue 1, cu 73 de puncte în 28 de etape și cu cea mai bună ofensivă, plus defensivă (golaveraj 68-15), trupa condusă de Laurent Blanc a înscris în 24 din precedentele 26 de întîlniri, dar de 3 partide nu doar punctează, dar și primește gol.

Cele două formații s-au confruntat în actuala stagiune deja de trei ori, cu PSG mereu învingătoare: 4-1 și 2-0 în campionat, 1-0 în Cupa Ligii. Ultima victorie a lui St. Etienne, 2-1 în noiembrie 2012 în Ligue 1, a fost la Paris, de atunci înregistrîndu-se 3 remize și 9 succese pariziene indiferent de întrecere, iar pe propria arenă – 1-0 tocmai în septembrie 1998, triumf urmat de 4 egaluri și 5 înfrîngeri.

În fazele trecute, gazdele le-au eliminat pe Raon Letape (1-1/4-3 la penalty-uri), Ajaccio (2-1 după prelungiri), Troyes (2-1 prel.). La rîndul său, PSG le-a depășit pe Wasquehal (1-0), Toulouse (2-1), Lyon (3-0).

Șase jucători au probleme medicale la St. Etienne, anume Bahebeck, Hamouma, Polomat, Perrin, Clerc și Berici. La parizieni există doar un absent cert, Aurier, suspendat de club din motive disciplinare, dar este posibil ca Verratti și Di Maria să fie menajați.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA ST. ETIENNE – PARIS SG

BAYER LEVERKUSEN – WERDER BREMEN, ora 21:00

Aflată pe locul 6, de Europa League, cu 35 de puncte în 23 de etape, Leverkusen încearcă să urce în zona Champions, de care o separă numai un punct. Se comportă bine în atac, nu și în apărare, golaveraj 32-26. ”Farmaciștii” au pierdut ultimele două runde, stopîndu-și o serie de 6 partide de invincibilitate. De alte două meciuri nu au mai cîștigat pe teren propriu, fără să înscrie. 5 victorii, plus cîte 3 egaluri și eșecuri au bifat acasă, înscriind în 8 dintre acestea.

Pe ”BayArena” vine Bremen, ocupanta poziției a 16-a, de baraj pentru menținere în Bundesliga. Avînd printre cele mai multe eșecuri, 12, Werder posedă cea mai slabă defensivă, cu 46 de goluri încasate, în atac stînd acceptabil, cu 27 de reușite. Nu a mai învins de 5 jocuri, intercalînd cîte un egal acasă cu cîte o înfrîngere în deplasare. Precedentul triumf l-a realizat pe teren străin, 3-1 cu Schalke la Gelsenkirchen, totodată singurul din anterioarele 11 runde. 4 din totalul de 5 victorii le-a obținut în deplasare, pe lîngă două nuluri și 6 eșecuri. Notabil, a primit gol în toate cele 23 de etape, marcînd în 16.

În tur, Leverkusen s-a impus cu 3-0 (Mehmedi 31, Brandt 58, Kampl 65), apoi Bremen s-a revanșat în Cupă, 3-1 (S. Garcia 31, C. Pizaro 42 penalty, Grillitsch 82 – Javi ”Chicharito” Hernandez 22 penalty) chiar pe ”BayArena”, luna trecută. Tot Werder a fost mai bună sezonul anterior, 2-2 la Leverkusen, 2-1 acasă. Ultima victorie a lui Bayer pe teren propriu a fost un 2-1 în mai 2014: în Bundesliga nu a mai cedat acasă în fața alb-verzilor din mai 2008, scor 0-1, de atunci bifînd 3 succese și 4 egaluri.

Mulți absenți de fiecare parte. Gazdele nu pot conta pe Boder, K. Papadopoulos, Toprak, Aranguiz, L. Bender, Kampl, Kiessling, în vreme ce vizitatorii nu-i au la dispoziție pe Husici, Wolf, Zetterer, Busch, Pavlovici, Zander, Bragfrede, Fritz, Hilssner, Von Haacke, Oz. Yildirim, Johannsson.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYER LEVERKUSEN – WERDER BREMEN

INTER MILANO – JUVENTUS TORINO, ora 21:45 (Cupa Italiei)

Inter pare a avea o misiune imposibilă după ce a pierdut în turul semifinalei cu Juventus cu 3-0 (Morata 36 penalty, 63, Dybala 83). A fost unul dintre cele trei dueluri stagionale directe în care milanezii nu au izbutit să înscrie în poarta ”Bătrînei Doamne”, pe lîngă cele două dispute din campionat, 0-0 pe ”San Siro” și 0-2 (Bonucci 47, Morata 84 penalty) la Torino, ultima desfășurată chiar week-end-ul trecut. De fapt, alb-negrii nu au mai cedat contra ”nerazzurrilor”de 8 întîlniri (5 victorii, 3 egaluri), de la un 1-3 acasă în noiembrie 2012, iar în deplasare – din aprilie 2010, scor 0-2.

livcitNumai un triumf a obținut echipa pregătită de Roberto Mancini în ultimele patru meciuri. Milanezii au marcat în patru din precedentele cinci partide și la fel au încasat. De 3 înfruntări nu au mai cedat pe teren propriu, cu un egal urmat de două succese. Acasă, ei au suferit trei înfrîngeri stagionale, plus 9 victorii (6 cu 1-0) și două remize. În 17 din 30 de confruntări din tot sezonul au marcat doar cîte o dată.

În schimb, Juventus este imbatabilă de 16 jocuri, în toate competițiile, de la un 0-1 la Sevilla în grupele Ligii, perioadă în care și-a trecut în cont 14 triumfuri și nu a marcat doar în recentul 0-0 de la Bologna. De asemenea, în 12 din aceste partide nu a luat gol. De patru ori în întregul sezon s-a împiedicat ”afară”, plus 11 succese și 3 egaluri. Defensiva nu i-a fost înfrîntă deloc în anterioarele cinci deplasări.

Două absențe importante la gazde, fundașii centrali Miranda și Murillo, ambii suspendați. În locul lor ar evolua Medel, retras de la mijloc, și Juan Jesus. Nu este exclus ca la mijloc să intre Gnoukouri, un ivorian de 19 ani pe care Mancini l-a mai folosit în sezonul trecut. Dincolo, Massimilano Allegri nu mizează pe Chiellini, Caceres și Marchisio, accidentați. Este posibil ca Bonucci și Dybala să fie ținuți rezervă, deoarece se află la un singur ”galben” de suspendare, ultimul urmînd să fie substituit de Zaza. În fazele anterioare, Inter a trecut de Cagliari (3-0) și Napoli (2-0), iar Juventus – de FC Torino (4-0) și Lazio (1-0).

  AICI GĂSIȚI COTELE LA INTER MILANO – JUVENTUS TORINO

ASA TG. MUREȘ – CFR CLUJ, ora 20:30 (Cupa României)

ASA pornește manșa întîi din semifinalele Cupei cu un moral bun după ce tocmai și-a asigurat prezența în play-off-ul de titlu printr-un 1-0 cu FC Botoșani. A fost primul meci cu Adrian Mutu la pregătirea echipei după separarea de antrenorul Petre Grigoraș. Cu cea mai bună apărare din Liga 1, doar 21 de goluri încasate în 26 de etape, roș-albaștrii au suferit recent prima înfrîngere internă de pe teren propriu, 0-1 cu Pandurii, completată de 4 victorii și 8 remize. Ei au mai pierdut o dată pe ”Trans-Sil”, însă în Europa League, 0-3 cu St. Etienne.

Rămasă în play-out din cauza depunctărilor, CFR se prezintă la TG. Mureș neînvinsă de 5 jocuri, cu două egaluri și 3 triumfuri, ultimele două consecutive cu 1-0. De 6 partide marchează mereu. Trei dispute din această serie au fost pe teren străin, unde în actuala stagiune nu s-a descurcat tocmai rău, înregistrînd 7 succese, 5 remize și 5 eșecuri, în toate competițiile.

În etapele anterioare, ASA a terminat 4-1 cu Bucovina Pojorîta, 1-0 cu SC Bacău, 1-1/7-6 la penalty-uri cu ACS Poli Timișoara. De cealaltă parte, CFR a încheiat 1-0 după prelungiri cu Balotești, 1-0 cu Viitorul ll, 2-1 cu CSMS Iași. Toate cele 6 înfruntări le-au jucat în deplasare.

În acest sezon, cele două formații ardelene s-au înfruntat de două ori în campionat, fără ca ASA să înscrie: 0-0 acasă, apoi 0-1 (Nouvier 73) la Cluj, luna trecută. Tg. Mureșenii au fost, în schimb, mai buni acum o stagiune, cu 2-0 pe ”Trans-Sil” și 2-2 ”afară”. Ultima victorie a clujenilor pe terenul adversarei datează din iulie 2011, scor 2-0.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA ASA TG. MUREȘ – CFR CLUJ

LEVANTE – REAL MADRID, ora 22:00

Un duel disproporționat ținînd cont de pozițiile celor două formații. Levante nu se găsește decît pe locul 20, ultimul, cu 20 de puncte după 26 de etape, cu al treilea cel mai slab atac și a treia cea mai fragilă defensivă, golaveraj 24-48, în timp ce Real ocupă a treia treaptă (54p), cu cea mai prolifică linie ofensivă, 71 de reușite, însă doar a cincea apărare, întrecută de 25 de ori.

Un 3-0 cu Getafe, din ultima partidă de acasă, este singura victorie a lui Levante de 5 runde încoace, plus 4 eșecuri cu minimum două goluri luate. Totuși, a cîștigat trei din anterioarele patru jocuri de pe teren propriu, cedînd doar cu FC  Barcelona. Ba, pe stadionul ”Ciudad de Valencia” a strîns 4 din cele 5 succese din actuala Primera, cărora li se adaugă 3 remize și 6 înfrîngeri, marcînd în 9 din aceste întîlniri.

Fără triumf de două etape, Real abia ce a pierdut derbyul de acasă cu Atletico (0-1), în unicul eșec din precedentele 11 etape (7 succese). Pe de altă parte, nu a cîștigat decît o dată în trecutele cinci deplasări: în cele trei vizite făcute cu Zidane pe bancă a bifat o victorie și două remize, cu gol primit în toate. Pe teren străin a suferit două din cele patru înfrîngeri din campionat, plus 5 succese și 5 egaluri din totalul de 6. Nu a înscris în doar două dintre ele.

Cu 3-0 (Marcelo 27, Cristiano Ronaldo 30, Jese 81) a învins Real în tur. A fost al 8-lea triumf ”blanco” la rînd după ultima victorie a lui Levante, 1-0 acasă în septembrie 2011. Cu 5-0, în octombrie 2014,  s-au impus madrilenii sezonul trecut pe arena lui Levante, unde au pierdut numai o dată în anterioarele zece vizite făcute (8 triumfuri, o remiză): nu au învins cînd nu au marcat. Notabil, Ronaldo a semnat 13 reușite în trecutele 12 partide jucate contra roș-albaștrilor în toate competițiile.

lev-real

Dacă gazdele își fac griji doar pentru Pedro Lopez, cu probleme medicale, la Real temerile sînt mai mari. În special din cauza defensivei: Sergio Ramos și Dani Carvajal sînt suspendați, iar Marcelo este accidentat, astfel că Zidane ar forța reintrările lui Pepe și Arbeloa, nerecuperați total după accidentări. Singurii fundași apți 100 la 100 sînt Varane, Danilo și Nacho. Un alt absent este Benzema, din cauza unei leziuni musculare, în vreme ce Modric a ieșit și el din calcule, tot din pricina unei accidentări.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LEVANTE – REAL MADRID

BASCHET EUROLIGA, REAL MADRID – ȚSKA MOSCOVA, ora 21:45

Real Madrid se înfruntă cu unul dintre cei mai duri adversari pe care i-a întîlnit vreodată. ȚSKA Moscova a învins echipa spaniolă de 24 de ori în 40 de meciuri, ca nimeni altcineva. Inclusiv ultima confruntare s-a terminat cu victoria rușilor, 95-81 pe terenul lor. În schimb, ”albii” au triumfat în anterioarele două întîlniri de acasă, 93-79 în martie 2014 și 86-78 în ianuarie 2013. Ultimul succes al lui ȚSKA în ”Barclaycard Center” din Madrid a fost un 58-54 în noiembrie 2008.

Noul duel între două dintre cele mai puternice formații din Europa este foarte important pentru calificarea în ”sferturi”, în care ajung primele patru clasate din grupa de opt. După 8 jocuri, Real se găsește locul 3, cu 13 puncte, dar cu coșaveraj modest, 676-664, în vreme ce ȚSKA ocupă poziția secundă, cu 14 puncte și cu cel mai bun coșaveraj, plus 86 (733-647). Totodată, este o confruntare între doi dintre cei mai buni baschetbaliști din actuala ediție, spaniolul Sergio Llull, respectiv Nando De Colo, francezul făcînd un tandem redutabil cu sîrbul Teodosici: cei doi au împreună o medie de circa 40 de puncte pe meci.

Madrilenii vin după două succese la rînd în grupă, ambele în deplasare. Pe teren propriu s-a impus în trei din cele cinci dispute, în ultima vizită primită cedînd în fața liderului Saski Baskonia (Laboral Kutxa), scor 68-77. În precedentul joc, din campionat, trupa antrenată de Pablo Laso a pierdut la Valencia, 94-95, în prima înfrîngere după 7 triumfuri consecutive în toate competițiile.

Moscoviții vin după patru succese la rînd în grupă, anteriorul eșec fiind un 71-81 pe terenul liderului Saski Baskonia. De altfel, ambele înfrîngeri din cont le-au suferit în deplasare. În campionat tocmai au pierdut pe propria arenă, 88-94 cu Lokomotiv Kuban, după 10 victorii consecutive, indiferent de întrecere.

Refăcut după o accidentare, Sergio Rodriguez este din nou disponibil pentru Real. Nu același lucru se întîmplă cu Rudy, deoarece Laso nu vrea să riște o recidivă. De asemenea, Ayon a fost afectat de gripă, fiind recuperabil. ȚSKA a aterizat la Madrid fără Kalugin și Nichols, dar antrenorul grec Dimitrios Itoudis a convocat 13 jucători pentru cazul în care apar situații neprevăzute.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – ȚSKA MOSCOVA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă