MONACO ARE AZI UN MOTIV ÎN PLUS SĂ CÎȘTIGE CU REIMS

MONACO ARE AZI UN MOTIV ÎN PLUS SĂ CÎȘTIGE CU REIMS

Etapa de Ligue 1 din acest week-end o poate face pe PSG campioană și matematic. E nevoie ca parizienii să-și cîștige deplasarea de la Troyes de duminică, dar și ca AS Monaco să nu bată azi pe Reims. Monaco are astfel un motiv în plus de a căuta victoria, pe teren propriu, acolo unde n-a mai cedat din septembrie, în fața unui adversar din partea de jos a ierarhiei, Interesul principal al monegascilor e să-și consolideze poziția secundă, cu trimitere directă în Champions League. În programul zilei de azi regăsim și un duel în Serie A ce promite a fi extrem de spectaculos între Juventus și Sassuolo, cu ”Bătrîna Doamnă” căutînd revanșa în fața echipei ce i-a administrat ultima înfrîngere în campionat, acum 18 etape. Tot azi, dar în Bundesliga, o confruntare cu miză între locurile 3 și 4, Hertha-Schalke, iar în Primera Division un meci cu implicații în zona retrogradării, Malaga-Gijon. Mai jos aveți toate detaliile despre aceste partide, dar și despre meciul de baschet din Euroligă, Barcelona-ȚSKA Moscova, cu catalanii obligați să bată pentru a mai spera la ”sferturi”.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

READING – CRYSTAL PALACE, ora 21:55 (Cupa Angliei)

Fără mari griji în campionat, Reading și Crystal Palace se axează pe lupta pentru un bilet în semifinalele Cupei. Pe locul 14 în Championship, liga secundă, gazdele nu au mai cîștigat de două partide (un egal, un eșec). Jocul trecut au cedat la Huddersfield (1-3) în prima înfrîngere după 6 meciuri de imbatabilitate, cu 3 remize și 3 victorii. De alte 5 dispute marchează constant, 4 și cu gol luat. Pe teren propriu, roș-albaștrii nu au mai pierdut de 9 înfruntări (4 egaluri, 5 triumfuri), înscriind în 9 din precedentele 11 vizite primite.

Crystal Palace ocupă a 15-a poziție în Premier League. Alb-albaștrii sînt fără succes de 3 meciuri, cu un egal încadrat de două înfrîngeri. Ultima victorie a fost ”afară”, 1-0 cu Tottenham în Cupă, totodată unica din anterioarele 6 deplasări, în toate competițiile, cu gol dat de 4 dispute încoace. În total, de 9 jocuri înscrie mereu.

Ultimele întîlniri dintre cele două formații s-au desfășurat în sezonul 2011-2012 din Championship, terminate cu două remize, 0-0 și 2-2. Ultima victorie a lui Reading a fost acasă, 3-0 în septembrie 2010, precedentul triumf al lui Crystal Palace pe ”Madejski Stadium” fiind un 4-2 în decembrie 2009. În august 2012 a avut loc un amical, cîștigat de Reading cu 2-0.

Pînă la ”sferturi”, gazdele au trecut de Huddersfield (2-2, apoi 5-2 la rejucare), Walsall (4-0) și West Bromwich (3-1). La rîndul său, Crystal Palace le-a eliminat pe Southampton (2-1), Stoke (1-0), Tottenham (1-0).

Reading poate aborda duelul cu efectivul complet. La adversari, probleme medicale ridică Wickham, Puncheon, K. Appiah și McArthur.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA READING – CRYSTAL PALACE

AS MONACO – REIMS, ora 21:30

Monaco încearcă să-și consolideze poziția secundă, pe care o ocupă după 29 de etape, cu 51 de puncte, 6 peste Lyon, dar 23 sub liderul PSG. Cu multe egaluri, 12, însă cu puține eșecuri, 4, trupa din Monte Carlo stă bine în atac, nu și în apărare (totuși, are 12 dispute fără gol încasat), golaveraj 42-32. În ultimele două runde a remizat, nemaipierzînd de 6 jocuri (3 remize, 3 înfrîngeri), 5 cu gol dat. 0-3 la Angers, pe 30 ianuarie, este singurul insucces din anterioarele 16 partide. Pe ”Louis ll” a cedat de două ori, dar nu a mai făcut-o tocmai din 20 septembrie. De atunci, acasă a realizat 4 egaluri (trei de 1-1) și 7 succese (patru cu 1-0), anterioarele 4 la rînd cu 10 goluri marcate și doar unul luat.

Reims se numără printre fruntașe la eșecuri, 13. Pe a 16-a poziție, cu 32 de puncte și golaveraj 32-41 (10 înfruntări fără să înscrie), roș-albii au obținut doar un triumf în precedentele 4 etape, însă au înscris în 5 din anterioarele 6 meciuri. S-au descurcat greu pe teren străin, unde s-au impus doar de trei ori, pe lîngă 3 egaluri și 8 insuccese, înscriind în 7 dintre acestea.

Bernardo Silva (11) a decis disputa din tur în favoarea monegascilor. Sezonul trecut, aceștia au triumfat ”afară” (3-1), însă au remizat acasă, 1-1. Ultima lor victorie pe propria arenă a fost un 3-2 în februarie 2014. Precedentul succes al lui Reims în Principat datează din august 2011, 2-1 în Ligue 2. În campionat și Cupa Ligii, la Monaco au avut loc 22 de dueluri directe, bilanț 11-6-5.

Patru absențe sigure la gazde, suspendatul Dirar, plus accidentații Pasalici, A. Traore și Coentrao. Incert este Cavaleiro. Oaspeții au mai multe probleme medicale, cu A. Bangoura, Tacalfred, Oniangue, Peuget, Weber, Bulot, Atila Turan, Kyei.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – REIMS

HERTHA BERLIN – SCHALKE, ora 21:30

Dispută directă pentru un loc în Champions League. Cu 42 de puncte în 25 de etape, Hertha ocupă a treia poziție, cu trimitere directă în grupele Ligii, iar Schalke, cu un punct mai puțin, se găsește pe a 4-a treaptă, de play-off în principala întrecere continentală intercluburi.

Una dintre surprizele din actuala Bundesliga, formația din Berlin are cel mai slab atac dintre primele 8 clasate, cu 33 de reușite, dar contează pe a treia cea mai bună defensivă, întrecută de 26 de ori. Runda trecută a cedat la Hamburg, 0-2, primul eșec din ultimele 4 jocuri. A învins în precedenta partidă de acasă, 2-0 cu Frankfurt, după trei remize consecutive. Pe propria arenă nu a mai pierdut de 7 meciuri, de la 1-4 cu Monchengladbach, unica înfrîngere stagională pe ”Olimpic”,  bifînd 3 remize și 4 succese. Hertha a înscris în 10 din cele 12 dispute de acasă într-un bilanț 7-4-1.

Schalke se comportă bine în ofensivă, nu și în apărare, golaveraj 37-32. Este fără eșec de 4 etape, cu două egaluri urmate de două victorii. Doar o dată a cedat în anterioarele 7 jocuri, 6 încheiate cu gol dat și 4 – cu gol luat. Echipa din Gelsenkirchen este nebătută de două deplasări încoace. În total, de ”afară” s-a întors cu 5 triumfuri, două remize și 5 insuccese, 10 cu gol marcat. În 12 runde nu a înscris decît cîte o dată.

Cu 2-1 (Howedes 27, Meyer 90+2 – S. Kalou 73) s-a impus în tur Schalke, care este imbatabilă de 14 dueluri directe (12 succese), 10 fără gol primit. Ultima victorie a Herthei a fost la Berlin, 2-0 în septembrie 2006, iar la Gelsenkirchen – 3-1 în noiembrie 2004: de atunci s-au consemnat 8 victorii ale gazdelor și un egal. În actuala stagiune, fiecare a semnat 59 la sută dintre reușite în repriza secundă.

Allagui, Langkamp, Kohls, Kurt sînt jucătorii pe care nu se pot baza gazdele. Oaspeții nu-i au la dispoziție pe Nubel, Gspurning, Howedes, Nastasici, Uchida, Goretzka, Hoger, Choupo-Moting, Reese.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA HERTHA BERLIN – SCHALKE

JUVENTUS – SASSUOLO, ora 21:45

Juventus dă ochii cu ultima formație care a putut să o bată în Serie A, Sassuolo, care a triumfat acasă pe 28 octombrie cu 1-0 (Sansone 20). Din acel moment, ”Bătrîna Doamnă” a legat 18 etape fără eșec, cu un egal și 17 victorii: nu a marcat doar într-un 0-0 la Bologna, iar Buffon nu a fost învins de 9 meciuri, respectiv de 836 de minute. Cele 52 de puncte obținute în acest răstimp, cu 12 mai multe decît Napoli, au ajutat-o să ajungă la șefie, adunînd 64 de puncte în 28 de jocuri: posedă cea mai bună apărare și al 3-lea atac, golaveraj 50-15. La Torino s-a înclinat doar în etapa inaugurală, 0-1 cu Udinese, eșec urmat de două remize, apoi de 10 triumfuri.

Printre primele la egaluri, 11, Sassuolo are 44 de puncte și ocupă locul 7. Contează pe o linie ofensivă onorabilă, dar suferă în defensivă, golaveraj 36-31. Negru-verzii sînt invincibili de 5 etape, cu două remize urmate de trei triumfuri, patru dintre ele terminate cu cîte două reușite, iar ultimele două – fără gol luat, cu la Lazio la Roma și cu Milan. De alte trei jocuri nu au pierdut în deplasare (două egaluri, un succes). În total, de ”afară” au revenit cu 5 triumfuri, 5 egaluri și 4 eșecuri: au marcat în 12 dintre ele și au făcut-o mereu în ultimele 8 vizite efectuate.

Victoria din tur este singura a lui Sassuolo în cele cinci dueluri directe. Anterior, Juventus și-a trecut în cont un egal și 3 succese: sezonul trecut a încheiat 1-1 ”afară” și 1-0 la Torino.

Chiellini și Caceres, ambii accidentați, nu pot evolua pentru Juventus, unde incert este Sturaro. Cum va urma returul cu Bayern din ”optimile” Ligii, antrenorul Massimiliano Allegri poate opera cîteva modificări, printre titulari putînd apărea Cuadrado și Sandro. În atac sînt dubii legate de cine îl va acompania pe Dybala, fie Zaza, fie Mandzukici, Morata fiind în scădere de formă. De la oaspeți absentează Defrel, suspendat, incerți fiind Laribi, Missiroli, P. Cannavaro.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – SASSUOLO

MALAGA – GIJON, ora 21:30

Malaga suferă de ceva vreme. Cu cea mai bună apărare de la locul 5 în jos, dar și cu al 2-lea cel mai slab atac (12 meciuri fără să fi înscris), golaveraj 27-28, alb-albaștrii au adunat 33 de puncte, cu care ocupă a 12-a poziție după 28 de etape. Nu au mai cîștigat de 5 runde (3 egaluri, două eșecuri), ultimele 4 cu gol dat și luat mereu. Două dintre aceste partide au fost acasă, unde, în total, au înregistrat 5 victorii, 4 remize și 4 înfrîngeri. Au marcat în 9 dintre aceste jocuri, inclusiv în ultimele 7.

Pe locul 19, penultimul, cu 24 de puncte, Sporting Gijon are puține triumfuri (6), însă multe eșecuri (16), descurcîndu-se acceptabil în atac (n-a marcat în 11 dueluri), nu și în defensivă, golaveraj 30-50. Nu s-a mai întîlnit cu succesul de 7 etape, cu 3 remize și 4 înfrîngeri, precedentele 3 la rînd, două la zero. În această perioadă defeniva i-a cedat mereu. Anteriorul triumf, 1-0 cu Valencia, a fost în deplasare, de unde a revenit cu 3 victorii, două egaluri și 9 eșecuri, cu doar 10 goluri date în 7 din aceste dispute.

Gijon s-a impus în tur cu 1-0 (Halilovici 27). Sezonul trecut fiecare a cîștigat pe teren propriu, Sporting cu 2-1, Malaga cu 1-0.  Gazdele nu au cedat niciodată acasă în confruntările cu roș-albaștrii, în Primera realizînd 3 triumfuri și o remiză, cu un singur gol încasat. Acum, ambele echipe au doi jucători în formă: Charles, care a dat pe ”La Rosaleda” 7 din cele 10 goluri stagionale, respectiv Carlos Castro, care a semnat ultimele 4 reușite ale echipei sale.

Trei absențe importante la gazde, portarul Kameni și atacanții Cop și Santa Cruz, toți accidentați. Primul va fi substituit de mexicanul Ochoa, titular la 19 luni de la sosirea la Malaga. Suspendat este Camacho, iar incert – Juan Carlos. Gijon îl are suspendat pe antrenorul Abelardo, probleme medicale acuzînd Cases, Bernardo Espinosa și Vranjes.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MALAGA – GIJON

BASCHET EUROLIGA, FC BARCELONA – TSKA MOSCOVA, ora 21:45

Partidă foarte importantă pentru FC Barcelona în tentativa de a prinde un bilet pentru ”sferturile” Euroligii. Pe locul 5 înaintea etapei a 10-a, mai departe mergînd primele patru clasate, catalanii (13 puncte) au căzut două poziții după ce Brose Baskets a învins-o pe Olympiakos Pireu la limită, 72-71, de aceea au neapărat nevoie de o victorie cu ȚSKA Moscova. În runda trecută ei au cedat ”afară” cu Himki, 61-75, eșec în urma căruia au ajuns să aibă coșaveraj negativ, 701-705, după ce anterior obținuseră două succese, ambele acasă, unde au mai înregistrat un triumf și o înfrîngere. Ultimul insucces este și singurul de 4 meciuri încoace, în toate competițiile, în week-end cîștigînd pe teren propriu cu Unicaja Malaga, 83-77, în campionatul Spaniei.

Lider înaintea rundei (16p), cu cel mai bun coșaveraj, +95 (829-734), ȚSKA a picat pe a doua treaptă, fiind depășită de Saski Baskonia, care a bătut-o pe Himki cu 98-83. Jocul trecut s-a impus la Madrid, 96-87 cu Real, a 5-a victorie consecutivă din totalul de 7: două le-a obținut în deplasare, unde a suferit și ambele eșecuri. În toate competițiile, moscoviții nu au cedat decît o dată în ultimele 13 meciuri (7 triumfuri ”afară”), ba în precedentele 19 dispute au bifat numai două înfrîngeri și 17 succese.

”Nu trebuie să mai pierdem cu așa ușurință mingea, ca în partidele trecute, și să jucăm cu o mai mare intenstitate. Sper, totodată, ca arbitrajul să ne ne mai defavorizeze ca în tur”, a zis antrenorul Barcelonei, Xavier Pascual, care contează pe forma bună arătată de Doellman, concomitent cu o cădere a lui Tomici. Gazdele nu-i au la dispoziție pe Abrines și Lawal, accidentați.

Tehnicianul lui TSKA, grecul Dimitrios Itoudis, dorește ca echipa sa ”să păstreze concentrarea și motivarea arătată în ultimul timp”. Moscoviții l-au pierdut pe Hriapa, cu o fractură la mîna stîngă, însă cred tare în cuplul De Colo – Teodosici, cu medii de 19,4, respectiv 19 puncte pe meci. De altfel, formația rusă are în această grupă o medie de 92,1 de puncte pe partidă, 44,5 la sută dintre acestea realizate prin aruncări de la distanță.

Cu 93-82 a învins ȚSKA în duelul din tur. FC Barcelona a cîștigat precedenta dispută directă de acasă, 93-78 în mai 2014 și nu a mai pierdut în ”Palau” contra moscoviților din decembrie 2012, scor 78-75.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – TSKA MOSCOVA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă