CITY VREA SĂ-ȘI MUTE PERIOADA BUNĂ ÎN PREMIER LEAGUE

CITY VREA SĂ-ȘI MUTE PERIOADA BUNĂ ÎN PREMIER LEAGUE

După o calificare istorică în semifinalele Champions League, cu gândul la ”dubla” cu Real Madrid, Manchester City încearcă să-și mute perioada favorabilă în Premier League. Acolo unde continuă lupta pentru locul 3, ce aduce beneficiile cunoscute în perspectiva sezonului viitor. City se deplasează azi la Londra, pentru a întâlni un adversar, Chelsea, rămas fără obiectiv în această ultimă parte a stagiunii. Meciul zilei vine însă de la noi, din Liga 1, acolo unde Astra și Steaua dispută la Giurgiu o veritabilă finală a campionatului. În Primera Division, Real Madrid merge în vecini, la Getafe, cu intenția declarată de a aduna toate cele trei puncte, pentru a pune și mai multă presiune pe Barcelona, în timp, ce în Bundesliga, Bayern vrea să mai facă un pas spre titlu, acasă, cu Schalke. În fine, din Serie A avem o altă confruntare interesantă, Inter-Napoli. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

GETAFE – REAL MADRID, ora 17:00

Real vrea să-și continue seria și să pună presiune pe Barcelona

Obiective total diferite pentru cele două combatante. Getafe se bate pentru evitarea retrogradării: după 32 de etape ocupă penultimul loc, al 19-lea, cu 28 de puncte, la două distanță de salvare. Din contră, Real a profitat de sincopele liderului FC Barcelona și, cu 72 de puncte, a reintrat în forță în disputa pentru titlu, diferența până la catalani fiind de numai 4 puncte.

Cu cel mai slab atac (15 jocuri fără gol dat) și una dintre cele mai fragile defensive, golaveraj 28-56, Getafe nu a mai câștigat de 12 runde, perioadă în care a bifat două egaluri și 10 eșecuri, 9 terminate fără să fi înscris, inclusiv ultimele două. Precedentul succes a fost pe 17 ianuarie, 3-1 acasă cu Espanol. Ambele remize, cu 1-1, le-a realizat în precedentele două apariții pe propria arenă, unde a obținut 6 din totalul de 7 triumfuri, completate de 5 remize și tot atâtea insuccese.

Real a legat 6 victorii, printre care un 2-1 pe terenul Barcelonei, după precedentul eșec, 0-1 acasă cu Atletico. Aceasta este, totodată, unica înfrângere din anterioarele 17 etape și tot singura din aceste partide în care nu a înscris. De alte 7 jocuri madrilenii nu s-au mai înclinat ”afară”, după 0-1 la Villarreal înregistrând 3 egaluri și 4 triumfuri. Ei mai cedaseră în deplasare doar cu FC Sevilla, în rest de pe teren rival au mai revenit cu 8 succese și 5 remize: numai Gijon și Villarreal au scăpat fără gol primit.

get-rem

Contra Realului se produce pe banca lui Getafe debutul fostului atacant argentinian Juan Eduardo Esnaider, care tocmai l-a înlocuit pe Fran Escriba. Gazdele nu se pot baza pe Medran, suspendat, și nici pe accidentatul Velazquez. Incert e Goitom. Dincolo, Zinedine Zidane nu îl are la dispoziție numai pe Danilo, fără drept de joc. Cristiano Ronaldo, Modric și Sergio Ramos s-au antrenat limitat în ultimele zile, dar sunt operaționali, deși ar putea să fie menajați.

Real s-a impus lejer în turul de pe ”Bernabeu”, cu 4-1 (Benzema 4, 16, Bale 35, Cristiano Ronaldo 38 – Alexis 70). A fost al 6-lea succes consecutiv al echipei ”blanco”. Ultima victorie a lui Getafe, și unica din anterioarele 14 dueluri directe, a fost un 2-1 pe teren propriu în august 2012.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GETAFE – REAL MADRID

CHELSEA – MANCHESTER CITY, ora 19:30

Pe val, City vrea să confirme și contra lui Chelsea

Chelsea abordează cu mult calm confruntarea cu Manchester City. Trupa olandezului Guus Hiddink nu ocupă decât locul 10, cu 44 de puncte, departe și de cupele continentale, și de retrogradare. În schimb, cu 57 de puncte, adversara se află pe a 4-a poziție, de play-off în Champions League, și încearcă să urce măcar o treaptă, pentru o intrare directă în grupele întrecerii.

După o primă parte de sezon dezamăgitoare, Chelsea s-a mai echilibrat, inclusiv la golaveraj, 49-42. În runda trecută s-a înclinat la Swansea, 0-1, în primul eșec după 15 jocuri de invincibilitate, cu 8 egaluri și 7 victorii. În această perioadă nu a marcat doar în trei partide. 4 din totalul de 10 înfrângeri le-a încasat pe teren propriu, însă pe ”Stamford Bridge” nu a mai cedat din 5 decembrie, 0-1 cu Bournemouth, de atunci realizând două succese și 6 remize, mereu cu gol dat și luat.

Pe val datorită recentei calificări istorice în semifinalele Ligii Campionilor, City sosește la Londra după două triumfuri consecutive. Un 0-1 acasă cu concitadina United este singurul eșec din ultimele 5 etape. S-a descurcat bine și ”afară”, unde nu a pierdut decât o dată de 7 meciuri, plus 3 remize și 3 triumfuri, precedentul la Bournemouth (4-0). ”Cetățenii” contează pe al doilea atac într-un golaveraj 58-33.

Mulți jucători cu probleme medicale la londonezi. În această situație se găsesc Matic, Terry, G. Cahill, E. Hazard, Remy, Zouma. La cei din Manchester este accidentat numai Sterling, în timp ce Kompany ar putea fi recuperat.

Cu 3-0 (Aguero 31, Kompany 79, Fernandinho 85) a învins City în tur. A urmat o dispută în Cupa Ligii, la Londra, când Chelsea s-a detașat cu 5-1 (Diego Costa 35, Willian 48, Cahill 53, Hazard 67, B. Traore 89 – Faupala 37) contra unei echipe cu multe rezerve. Sezonul trecut s-au înregistrat două de 1-1 în Premier League, unde ultimul succes al lui Chelsea a fost acum 5 dueluri directe, 1-0 ”afară” în februarie 2014. În acel sezon a câștigat cu 2-1 și acasă: pe teren propriu nu a fost învinsă în campionat de City decât o dată în anterioarele 17 confruntări, plus 11 victorii și 5 egaluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHELSEA – MANCHESTER CITY

BAYERN – SCHALKE, ora 19:30

Încă un pas spre titlu pentru Bayern

Bayern și Schalke sunt separate de doar 6 poziții, însă diferența reală este mult mai mare, de nu mai puțin de 30 de puncte. Gazdele ocupă primul loc, cu 75 de puncte, 7 peste urmăritoarea Dortmund, în timp ce adversara (45p) se află a 7-a treaptă și speră să mai urce una pentru a intra în zona cupelor continentale.

Cu un moral excelent după recenta calificare în semifinalele Champions League, Bayern e prima nu doar în clasament, ci și la superlative: are cele mai multe victorii (24), cele mai puține egaluri (3) și eșecuri (două), plus cel mai bun atac și cea mai solidă apărare (18 jocuri fără gol luat), golaveraj 69-14. O remiză albă, apoi 4 succese, cu doar un gol încasat, și-a trecut în cont după cea de-a doua înfrângere, totodată singura de acasă, 1-2 cu Mainz. În rest, pe ”Allianz Arena” a obținut 13 triumfuri. Toate cele trei partide în care nu a marcat în actuala Bundesliga le-a disputat ”afară”.

Cu un golaveraj sărac, 41-40, Schalke nu a mai câștigat de două runde, cu un insucces urmat de o remiză. Unica victorie din precedentele 4 meciuri a realizat-o pe propria arenă, 2-1 cu Monchengladbach. Cu eșecuri la zero a revenit din anterioarele două jocuri din deplasare, unde s-a impus numai o dată de 5 vizite făcute încoace. Sau, mai în spate, a înregistrat două triumfuri în ultimele 10 dispute ”afară”, fără gol dat în trei dintre ele.

De 10 partide  nu a mai pierdut Bayern cu Schalke, de la un 0-2 la Gelsenkirchen în decembrie 2010. De atunci, bavarezii au bifat două egaluri și 8 succese, inclusiv în tur, scor 3-1 (Goretzka 9 autogol, Javi Martinez 69, T. Muller 90+2 – M. Meyer 17). Ultimul triumf al ”alb-albaștrilor” la Munchen în campionat datează din aprilie 2009, scor 1-0. Ulterior, a mai fost o victorie tot cu 1-0 în martie 2011, dar în Cupă. În acest sezon, ambele au înscris 64 la sută dintre reușite în repriza secundă.

Absențe importante la gazde: Xabi Alonso este suspendat, iar Badstuber, J. Boateng și Robben au probleme medicale. De partea cealaltă, Schalke nu-i are la dispoziție pe accidentații Howedes, Uchida, Gotetzka, Sam, plus suspendatul Kolasinac.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN – SCHALKE

INTER MILANO – NAPOLI, ora 21:45

Doar victoria ajută cele două echipe

Dispută cu implicații deosebite pentru ambele formații. Inter ocupă locul 4 după 32 de etape, iar o victorie aproape că i-ar garanta participarea în viitoarea ediție din Europa League. La rândul său, Napoli se află pe poziția secundă, cu 70 de puncte, 6 sub liderul Juventus și 6 peste AS Roma: un succes i-ar întreține speranțele la titlu, o înfrângere sau chiar și un egal ar elimina-o din această luptă.

O singură dată au cedat milanezii în ultimele 5 runde, plus un egal și 3 triumfuri, mereu cu gol dat. Eșecul, 1-2 cu FC Torino, suferit în precedenta vizită primită, este primul de acasă după 5 dispute cu o remiză urmată de 4 succese. În total, ei nu au marcat în doar una din anterioarele 10 confruntări, în cinci dând însă numai câte un gol. Golaverajul lor este 42-30.

Cu cel mai bun atac și a doua apărare, golaveraj 66-27, Napoli s-a înclinat numai o dată, 1-3 la Udine, de 7 etape încoace, pe lângă două egaluri și 4 victorii, mereu cu gol dat. În anterioarele 16 confruntări nu a izbutit să înscrie numai într-un 0-1 cu Juventus la Torino. Pe teren propriu este invincibilă, cu 13 triumfuri și două egaluri: fără gol luat a scăpat numai AS Roma, 0-0 pe 13 decembrie.

int-nap

La gazde, antrenorul Roberto Mancini posedă întregul lot la dispoziție. Omologul său Maurizio Sarri are un singur absent, însă foarte important, pe golgheterul Gonzalo Higuain, care este suspendat. În actualul campionat, gazdele au 14 meciuri fără gol luat, iar oaspeții – 13: la jocuri fără să fi marcat raportul este 4-4.

Napoli este neînvinsă în ultimele 6 dueluri directe din Serie A, cu 3 egaluri și 3 victorii, una în tur, scor 2-1 (Higuain 2, 62 – Ljajici 67). Totuși, la Milano nu a mai triumfat din octombrie 2011, scor 3-0: de atunci s-a înregistrat un succes ale Interului urmat de două remize. În ianuarie, cele două formații s-au înfruntat și în Cupă, la Napoli, cu milanezii învingători cu 2-0. În total, pe ”San Siro” au fost 69 de precedente, bilanț 45-16-8 și golaveraj 134-67, cu napoletanii învingători numai o dată din 1994 încoace.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA INTER MILANO – NAPOLI

ASTRA GIURGIU – STEAUA, ora 20:30

O posibilă finală a campionatului

Un duel cât un titlu este cel de la Giurgiu. După 6 etape de play-off, Astra se află pe primul loc, cu 39 de puncte, în timp ce Steaua ocupă poziția secundă, cu 36 de puncte. În atare condiții, gazdele sunt ca și campioane în cazul unui triumf, dar ar rămâne favorite și la egal. În schimb, ”roș-albaștrii” nu au decât varianta victoriei, ceea ce i-ar propulsa la șefie datorită rezultatului din tur, scor 2-0.

Astra este neînvinsă de 4 runde, cu un egal și 3 succese. Ba, nu a cedat decât o dată în ultimele 17 jocuri, cu tot cu sezonul regulat, plus 9 victorii și 7 remize. În întreaga stagiune, cu 32 de partide până acum, doar de două ori nu a marcat. Pe teren propriu, giurgiuvenii nu s-au mai înclinat de 10 dispute, jumătate câștigate. În actuala ediție din Liga 1 numai ASA și Pandurii au putut să bată pe ”Marin Anastasovici”, în rest oamenii lui Marius Șumudică au obținut 7 succese și 7 egaluri.

Singura formație imbatabilă în play-off, Steaua nu a mai pierdut de 7 partide, de la un 1-3 ”afară” cu FC Voluntari. Acesta este și unicul eșec din anterioarele 13 confruntări, în care a marcat mereu. Pe teren străin a pierdut numai o dată de 7 vizite făcute încoace (4 succese), în toată stagiunea pierzând ”afară” de cinci ori, plus 8 triumfuri și 3 egaluri. A înscris fără excepție în precedentele 8 deplasări.

Cu 2-0 (Momcilovici 12, Stanciu 60) a învins Steaua în turul din play-off, după ce Astra câștigase de două ori în sezonul regulat, 2-0 (Alibec 51, Budescu 61 penalty) acasă, apoi 1-0 (Găman 90+5) la Pitești. Giurgiuvenii nu au cedat decât o dată în anterioarele 6 dispute directe din campionat. Cele două echipe s-au înfruntat și acum trei zile în semifinalele Cupei Ligii, cu Steaua învingătoare cu 2-0 chiar în deplasare, după ce triumfase și în tur cu 1-0, dar ambii tehnicieni au mizat mai mult pe rezerve. În total, în Liga 1, au fost 26 de precedente, cu bilanț favorabil Stelei, 11-6-8.

La gazde, Marius Șumudică nu are probleme speciale de efectiv. În cealaltă tabără, Laurențiu Reghecampf l-a pierdut pe Muniru, accidentat, dar l-a recuperat pe Marica.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ASTRA GIURGIU – STEAUA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă