CU UN PUNCT LUAT ÎN 3 ETAPE, BARCELONA TREBUIE SĂ REACȚIONEZE CU VALENCIA

CU UN PUNCT LUAT ÎN 3 ETAPE, BARCELONA TREBUIE SĂ REACȚIONEZE CU VALENCIA

Barcelona trece prin cel mai dificil moment din ultimele luni. Cu doar un punct luat în 3 etape, dintr-un egal pe terenul lui Villarreal și eșecuri cu Real Madrid și Real Sociedad, eliminată din Champions League, gruparea catalană e obligată să reacționeze cu Valencia. Asta dacă nu vrea ca și titlul de campioană, ce părea gata acontat acum o lună, să-i scape de sub control. Real Madrid a venit la doar un punct, iar Atletico joacă mai devreme și încearcă să pună o presiune suplimentară. Un alt meci important din programul zilei vine din Premier League, acolo unde Leicester are în West Ham United un adversar dificil, trupa lui Bilic fiind o sperietoare a granzilor în acest sezon. În Bundesliga, Borussia Dortmund încearcă să-și revină cu Hamburg după șocul de pe ”Anfield” și să țină cât de cât aproape de Bayern, iar Ligue 1 propune un duel, Monaco-Marseille, foarte important pentru gazde. Detalii mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LEICESTER – WEST HAM, ora 15:30

West Ham, un rival periculos în cursa spre titlu a lui Leicester

Ținte precise pentru ambele formații. Aflate pe prima poziție, gazdele de la Leicester urmăresc să păstreze măcar cele 7 puncte avans față de Tottenham înaintea etapei a 34-a în cursa de adjudecare a primului titlu din istorie. Dincolo, cu 52 de puncte, West Ham ocupa locul 6 și încearcă să mai urce o treaptă pentru a pătrunde în zona Europa League, de Manchester United separând-o numai o lungime.

Un egal și 6 victorii la zero, ultimele 5 la rând, a obținut Leicester după doar al 3-lea și ultimul eșec stagional, 1-2 ”afară” cu Arsenal. Cu cele mai multe triumfuri (21) și cele mai puține înfrângeri (3), plus un golaveraj 57-31, echipa italianului Claudio Ranieri marchează constant de 13 runde, dar în 8 cazuri numai câte o dată. Pe teren propriu a fost îngenuncheată o singură dată, 2-5 cu Arsenal tocmai pe 26 septembrie, în rest a realizat 10 succese și 5 egaluri, în numai două din aceste confruntări nemarcând.

Cu cele mai multe remize, 13, și puține insuccese (6), West Ham contează pe un golaveraj 52-40. Este neînvinsă de 7 runde, cu 3 victorii și 4 egaluri, inclusiv în ultimele 3 dispute. 0-1 la Southampton este singurul eșec de 10 partide încoace, totodată unicul meci din precedentele 15 în care nu a înscris. În întreaga stagiune, din deplasare s-a întors cu 6 succese, 6 remize, 4 înfrângeri, cu gol dat în 12 dintre acestea.

În turul din august, Leicester a câștigat cu 2-1 (Okazaki 27, Mahrez 38 – Payet 55), după care a triumfat și acasă tot cu 2-1 (Dodo 16, A. King 116 – Zarate 27) după prelungiri, în Cupa Ligii. Cu un sezon în urmă, fiecare formație s-a impus pe propria arenă, ”vulpile” cu 2-1, londonezii cu 2-0. Aceștia au învins ultima oară pe ”King Power Stadium” în aprilie 2012, scor 2-1, în liga secundă, iar în Premier League – 3-1 tocmai în ianuarie 2000. Pentru noua înfruntare există numai un absent, M. James, la gazde.

Nu mai puțin de 14 partide a înregistrat Leicester fără ca să primească gol. Nici West Ham nu se comportă tocmai rău, defensiva rămânându-i intactă de 10 ori. Și la meciurile fără reușite ambele grupări stau bine, în numai 3, respectiv 5 neînscriind. 67, respectiv 63 la sută dintre goluri au fost date în repriza a doua.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – WEST HAM

AS MONACO – MARSEILLE, ora 22:00

Departe de casă, Marseille e mai periculoasă

Meciul mai are o miză adevărată doar pentru gazde. Cu 55 de puncte, AS Monaco ocupa înaintea etapei a 34-a locul 3, de play-off în Champions League, o competiție pentru care se bate cu Lyon (55p) și Nice (53p). De cealaltă parte, Marseille a dezamăgit: nu se află decât pe a 14-a poziție, cu 40 de puncte, 8 peste retrogradare și 13 până la zona cupelor europene.

Trupa din Principat a pierdut ultimele două runde, eșecuri venite după 8 jocuri de invincibilitate. Doar o dată în ultimele 10 partide nu a marcat, în 6 și luând gol. 1-2 cu Bordeaux, pe 1 aprilie , în ultima vizită primită, a fost al 3-lea eșec stagional acasă, unde nu mai pierduse de 12 dispute, cu 7 succese și 5 remize. În întregul sezon, pe propria arenă nu a înscris în primele două înfruntări, apoi a punctat constant în următoarele 14, de 8 ori numai câte o dată. Golaverajul său este 48-40.

Olympique Marseille este prima doar la egaluri, nu mai puțin de 16, într-un golaveraj 43-38. De 9 meciuri (6 egaluri, între care cinci de 1-1, și 3 înfrângeri) nu a mai câștigat, de la un 1-0 pe 7 februarie, la Montpellier. De altfel, 6 din totalul de 8 victorii le-a obținut în deplasare, completate de 6 remize și 4 din cele 9 insuccese. 0-0 cu Bordeaux acasă în runda trecută este prima partidă din anterioarele 13 în care nu a izbutit să înscrie (doar câte o dată în 10 cazuri), dar în 12 a și încasat gol.

Un suspendat au monegascii, pe Echiejile, în vreme ce Coentrao este accidentat. În afara lor, probleme medicale ridică Pasalic, A. Traore, Moutinho. Și dincolo există tot un jucător fără drept de joc, anume Alessandrini.

Spectacol a fost în tur, 3-3 (Alesandrini 12, Batshuayi 51, Nkoudou 82 – A. Toure 18, 39, Coentrao 72). Cu un sezon în urmă, fiecare a învins acasă, Monaco cu 1-0, Marseille cu 2-1 în unicul triumf din anterioarele 6 dueluri directe. Olympique nu s-a mai impus la Monte Carlo din februarie 2010, scor 2-1, din acel moment gazdele realizând un nul și două victorii. Doar o dată de 12 precedente încoace nu s-a marcat.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – MARSEILLE

BORUSSIA DORTMUND – HAMBURG, ora 16:30

Borussia vrea să-și refacă moralul cu Hamburg

Dortmund este condamnată să-și refacă moralul afectat de recenta eliminare din ”sferturile” Europa League, după finalul de coșmar de la Liverpool. Altfel, cu orice pas greșit ar putea fi obligată să se dea bătută în lupta pentru titlu: ocupa locul 2, cu 68 de puncte, cu 7 mai puține decât liderul Bayern înaintea etapei a 30-a (acum sunt 10). În vizită îi vine Hamburg, o echipă cât de cât liniștită: se afla pe a 10-a poziție înaintea rundei, cu 34 de puncte, la 6 distanță de retrogradare  și la 11 de cupele europene.

Cu al doilea golaveraj, 69-30, Borussia este neînvinsă de 12 jocuri, cu 9 victorii și 3 egaluri, ultimul în meciul trecut, 2-2 ”afară” cu Schalke. În acest campionat doar în două partide nu a marcat, una fiind acasă, 0-0 cu Bayern. Tot pe propria arenă a mai pierdut numai alte două puncte dintr-un alt nul, 2-2 cu Damstadt, în rest a obținut 12 succese, cele trei eșecuri din cont suferindu-le doar în deplasare.

Un succes, completat de trei eșecuri, a realizat Hamburg de patru etape încoace. Totodată, acel 3-0 pe terenul ”lanternei roșii” Hannover este singurul triumf din ultimele 6 apariții pe o arenă străină, unde totuși, a înregistrat 5 din cele 9 victorii stagionale, pe lângă 3 remize și 6 insuccese. Cu un golaveraj 35-40, hanseaticii au marcat în 7 din precedentele 9 dispute de ”afară”.

Un singur jucător cu probleme medicale au gazdele, anume fundașul Subotic. De partea cealaltă lista este mai lungă și îi cuprinde pe Jung, Hunt, Drmici, Olici, Hirzel.

Hamburg a triumfat în confruntarea din tur cu 3-1 (Lasogga 19 penalty, Holtby 41, Hummels 55 autogol – Aubameyang 86) și a ajuns la 4 dueluri directe fără eșec, cu o remiză și 3 succese, una la Dortmund, 1-0 sezonul trecut. Anteriorul triumf al Borussiei, și unicul de 7 precedente încoace, a fost pe teren propriu, 6-2 în septembrie 2013.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA DORTMUND – HAMBURG

ATLETICO MADRID – GRANADA, ora 19:15

Jucând mai devreme, Atletico vrea să egaleze Barcelona la puncte

Atletico a câștigat bătălia cu FC Barcelona din ”sferturile” Ligii și încearcă să repete isprava și în Primera. Momentan, după 32 de etape, cele două formații sunt separate de 3 puncte: madrilenii au 73, fiind pe locul 2 înaintea rundei, iar catalanii contează pe 76. De partea cealaltă, Granada are propria luptă, de evitare a retrogradării: înaintea etapei se găsea pe a 17-a treaptă, fix deasupra zonei fierbinți, cu 30 de puncte.

Trupa condusă de Diego Simeone mizează pe cea mai bună apărare (19 dispute fără gol luat) și pe al treilea atac într-un golaveraj 54-16. A câștigat ambele partide disputate după ultimul eșec, surprinzătorul 1-2 de la Gijon, totodată singurul suferit de 10 runde încoace. Numai o dată nu a înscris în precedentele 11 dispute, dar în anterioarele trei a și luat gol. 1-2 cu FC Barcelona, pe 12 septembrie, este unica înfrângere încasată în actuala Primera pe ”Calderon”, completat de 11 victorii și 3 egaluri, nemarcând doar în remizele albe cu FC Sevilla și Villarreal.

Cu puține succese (7), dar multe eșecuri (16), plus un golaveraj sărac, 33-57, Granada vine în Capitală fără triumf de 5 etape, cu un insucces urmat de 4 remize consecutive. Trei dintre ele le-a bifat acasă, unde a obținut și ultima victorie, 2-0 cu Gijon pe 3 martie. 3 din totalul de 7 succese le-a tranșat pe teren străin, precedenta acum trei vizite făcute, 2-1 la La Coruna. Este unicul triumf din anterioarele 8 deplasări, plus 6 eșecuri și un egal obținut chiar în ultimul joc ”afară”, 1-1 la Bilbao.

Filipe Luis nu poate evolua la madrileni deoarece este suspendat. În afara acestuia, probleme medicale ridică Oliver Torres, Gimenez și Tiago. Și oaspeții au un jucător fără drept de jos, pe Success, incert fiind El Arabi.

În tur, Atletico a câștigat cu 2-0 (Godin 20, Griezmann 76) și a urcat la 14 numărul partidelor fără înfrângere (10 victorii, 4 egaluri) în fața Granadei, al cărei ultim succes în Primera s-a consemnat tocmai în 1973, scor 1-0 acasă.  Ba, pe ”Calderon” nu s-a impus decât o dată în 21 de vizite făcute (17 triumfuri Atletico, 3 remize), un 2-0 în 1959. În precedentele 4 nici măcar nu a marcat vreun gol, dar a încasat 10.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – GRANADA

FC BARCELONA – FC VALENCIA, ora 21:30

Cu un punct în ultimele 3 etape, Barcelona e obligată să reacționeze

FC Barcelona nu se regăsește. Recenta eliminare din ”sferturile” Ligii în fața lui Atletico a venit pe fondul altor rezultate modeste în Primera, unde catalanii au rămas lideri cu 76 de puncte, dar și-au văzut avansul diminuat de la 8 puncte, cât era la un moment dat, la numai 3 peste Atletico și alte 4 peste Real, înaintea etapei a 33-a. Pe ”Camp Nou” vine Valencia, ocupanta celei de-a 14-a poziții cu 37 de puncte, dând semne de revenire după ce Pako Ayestaran l-a înlocuit pe bancă pe Gary Neville.

De 3 runde nu a mai câștigat Barcelona: egal la Villarreal, apoi eșecuri cu Real Madrid acasă și cu Real Sociedad în deplasare (nu a mai cedat de trei ori la rând din 2003): la San Sebastian, 0-1, a bifat al doilea meci din actuala Primera în care nu a putut să înscrie. Înfrângerea din El Clasico a fost prima suferită în acest sezon de trupa lui Luis Enrique pe teren propriu, pe lângă 14 victorii și o remiză, cu gol dat în toate aceste înfruntări. În total, posedă al doilea atac și a treia apărare, golaveraj 87-27.

Cu golaveraj negativ, 36-39 (6 confruntări fără gol luat, alte 11 fără să fi înscris), Valencia a învins în runda trecută, 2-1 acasă cu FC Sevilla, primul succes după 4 eșecuri consecutive, două din ele la zero. A pierdut ultimele două deplasări, precedate de două victorii. Oricum, nu i-a mers prea bine pe teren străin, unde în întreaga ediție a înregistrat 4 triumfuri, 3 egaluri și 9 din cele 13 eșecuri. La general, Valencia ia mereu gol de 22 de meciuri, cea mai slabă serie din istoria sa.

Anterioara vizită a ”liliecilor” pe ”Camp Nou”, pe 3 februarie,  s-a terminat neașteptat de bine pentru Barcelona, care a bătut cu 7-0 în turul semifinalelor Cupei, revanșa încheindu-se 1-1, exact așa cum s-a terminat disputa de pe ”Mestalla” și din campionat. De acum două sezoane datează ultimul triumf al Valenciei, realizat chiar la Barcelona, 3-2 pe 1 februarie 2014 în campionat. Acesta este și unicul succes al ”alb-violeților” în anterioarele 17 dueluri directe din Primera, restul fiind 11 victorii ale Barcelonei și 5 egaluri.

Pentru următoarea dispută, echipa ”blaugrana” nu dispune de Arda Turan, suspendat, și nici de accidentații Mathieu, Vermaelen, Rafinha și Sandro. În schimb, s-a refăcut Aleix Vidal. La Valencia, probleme medicale au Bakkali, Piatti, Feghouli, incert fiind doar Cherishev după ce Alcacer, Cancelo și Gaya au fost recuperați.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – FC VALENCIA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă