LA BERLIN VOM AFLA CINE E CEA MAI BUNĂ ECHIPĂ DIN BASCHETUL EUROPEAN

LA BERLIN VOM AFLA CINE E CEA MAI BUNĂ ECHIPĂ DIN BASCHETUL EUROPEAN

”Final Four”-ul Euroligii de baschet masculin este găzduit, după o pauză de 7 ani, de ”Mercedes-Benz Arena” din Berlin, redenumită ”OzWorld”. La start sunt pregătite două echipe ruse, ȚSKA Moscova și Lokomotiv Kuban, și câte una din Spania, Saski Baskonia Laboral Kutxa, și din Turcia, Fenerbahce. Transmisă în peste 200 de țări, întrecerea are două favorite. Una este ȚSKA, singura care a mai luat titlul, cealaltă ar fi Saski Baskonia: formația din micuțul oraș basc Vitoria e văzută peste un Fener în mare formă datorită experienței superioare în asemenea meciuri cruciale. În afară de baschet, programul zilei cuprinde și un prim duel din play-off-ul de promovare în Premier League, Sheffield-Brighton, dar și partide din Turcia, Spania, Franța ori Serie B. Tot în acest week-end, la Barcelona se ține Marele Premiu al Spaniei la Formula 1. Detalii despre toate, precum și cote, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SHEFFIELD WEDNESDAY – BRIGHTON, ora 21:45 (ANGLIA CHAMPIOSHIP, PLAY-OFF) 

Start în play-off-ul de promovare în Premier League

Pe ”Hillsborough Stadium” are loc primul meci dintre Sheffield Wednesday și Brighton din semifinalele play-off-ului de promovare în Premier League. Returul este prevăzut luni, 16 mai, iar învingătoarea va disputa finala cu câștigătoarea duelului dintre Hull și Derby County.

Pe locul 6, ultimul de baraj, a terminat Sheffield sezonul regulat, cu 74 de puncte în 46 de etape și golaveraj 66-45. De câtva timp i-a mers rău. A pierdut ultimul meci, 1-2 la Wolverhampton, iar un 3-0 acasă cu Cardiff acum două jocuri este singura victorie din precedentele 6 confruntări, pe lângă 3 egaluri și două eșecuri. Doar o dată de 10 dispute încoace nu a înscris. Pe teren propriu este neînvinsă de 5 runde (două remize, 3 succese), mai mult, nu a pierdut decât o dată, 0-1 cu Rotherham, în anterioarele 20 de vizite primite, 9 terminate fără gol luat, inclusiv ultimele două.

Brighton a încheiat sezonul regulat pe a 3-a poziție, cu 89 de puncte ca și Middlesbrough (a doua treaptă), urcată însă în Premier League datorită golaverajului mai bun, 63-31 față de 72-42. Numai a remizat la unu în precedentele două jocuri, însă este imbatabilă de 14 meciuri, cu 9 câștigate și alte 7 încheiate cu defensiva intactă. Ba, un 1-4 la Cardiff este unica înfrângere de 20 de înfruntări încoace și singura din anterioarele 8 partide ”afară”. Mai mult, nu a cedat decât de doar două ori în ultimele 24 de deplasări.

Cu 0-0 s-au terminat precedentele trei dueluri directe, inclusiv cele două din sezonul regulat. Ultimul triumf i-a aparținut lui Sheffield, 1-0 ”afară” în august 2014. De altfel, Wednesday este neîntrecută de 7 precedente, 4 câștigate. Brighton nu s-a mai impus de la un 3-0 acasă în septembrie 2012. La Sheffield nu a câștigat niciodată.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SHEFFIELD WEDNESDAY – BRIGHTON

PERUGIA – PRO VERCELLI, ora 21:30 (ITALIA, SERIE B)

Perugia e fără obiectiv, dar oaspeții speră să evite retrogradarea

Perugia a rămas fără obiectiv. După 40 de etape se găsește pe locul 11 cu 54 de puncte în cont, insuficiente ca să mai aibă șanse la intrarea în play-off-ul de promovare în Serie A. În schimb, Pro Vercelli are pentru ce lupta: ocupă abia a 16-a poziție, cu 43 de puncte, numai unul peste zona retrogradării.

Cu al doilea cel mai slab atac, dar și cu 4-a cea mai bună apărare (16 dispute fără să fi înscris, alte 18 fără gol luat), Perugia este ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv, 39-38. Doar a remizat în ultimele 3 runde, iar de alte 4 nu a mai câștigat: un 2-0 acasă cu Avellino este singura victorie de 7 jocuri încoace, două fiind pierdute. Ceva mai bine s-a descurcat pe propria arenă, unde nu a mai cedat de două partide, cu o victorie și un egal fără gol luat, și unde nu s-a înclinat decât o dată în precedentele 6 meciuri. Din anterioarele 10 dispute de pe ”Renato Curi” a câștigat doar 3. Totuși, pe propria arenă a suferit numai 5 din totalul de 14 eșecuri, plus 5 remize din 12 și 8 triumfuri din 14.

Suferind mai mult în ofensivă decât în defensivă (13 runde fără gol dat, 5 fără să fi primit), golaveraj 40-50, Pro Vercelli nu a mai învins de 7 etape, cu un eșec și 6 remize, mereu cu gol dat și luat. Ultimul triumf, 1-0 cu Livorno, l-a realizat pe teren străin și este unicul din precedentele 10 confruntări. De 16 runde marchează constant, în 12 cazuri doar câte o dată. Greu i-a fost în special în deplasare, unde nu s-a impus decât o dată, acum 4 jocuri, în ultimele 13 vizite făcute. Per total, de ”afară” a revenit cu numai 3 victorii, completate de 7 egaluri și 10 înfrângeri.

Cu 1-0 (A. Zapata 25) a triumfat Perugia în tur. A fost al treilea duel direct all-time dintre cele două echipe, după cele din stagiunea trecută, când tot ”roș-albii” au fost mai buni, 0-0 în deplasare și 3-2 acasă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PERUGIA – PRO VERCELLI

ANTALYASPOR – TRABZONSPOR, ora 20:00

Duel între vecine de clasament scăpate de griji

Confruntare între două vecine de clasament, scăpate de orice fel de griji. După 32 de etape, cu două înaintea finalului Superlig, Antalya ocupă locul 10, cu 42 de puncte, în vreme ce Trabzon se găsește pe a 11-a poziție, cu două puncte mai puțin.

Gazdele beneficiază de unul dintre cele mai bune atacuri, cu 46 de reușite (20 semnate numai de Samuel Etoo, al doilea în topul marcatorilor), însă au fost trădate de apărare, depășită de 50 de ori. Au învins cu 1-0 ultimele două runde, iar un 0-3 la Ankaraspor, acum 3 jocuri, este singurul eșec din anterioarele 6 partide, jumătate câștigate. De 6 meciuri nu au mai pierdut acasă, cu un egal și 5 victorii, ba au suferit doar un insucces în precedentele 11 vizite primite. Per total, Antalya nu s-a înclinat pe propria arenă decât de două ori, cu Besiktas și Basaksehir. În rest, și-a trecut în cont 8 victorii, inclusiv cu granzii Fenerbahce și Galatasaray, plus 6 remize.

Și ea cu probleme mai mult defensive decât ofensive, golaveraj 40-46, Trabzon este o echipă tranșantă, cu doar 4 egaluri, dar se numără printre fruntașe la eșecuri, nu mai puțin de 16. S-a impus la scor etapa trecută, 6-0 cu Rize, după o așteptare de 4 dispute, cu un egal urmat de 3 înfrângeri la rând, două din ele la zero. S-a întors bătută din anterioarele două deplasări: un 1-0 la Gaziantep, în urmă cu trei jocuri, este singurul triumf din ultimele 11 vizite făcute, completat de un egal și 9 insuccese. De fapt, tot sezonul s-a descurcat rău ”afară”, de unde a revenit cu 4 succese, un nul și 11 înfrângeri.

Trabzon a învins cu 3-0 (Cardozo 15, Ekici 84 penalty, Mbia 90+4) în tur și a ajuns la 4 dueluri directe imbatabile, doar în campionat (cu Cupa seria se ridică la 6). Ultima victorie a Antalyei a fost un 2-1 acasă în noiembrie 2012. În actuala campanie, fiecare echipă are câte 9 partide fără gol primit și alte câte 8 meciuri fără să fi marcat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA  ANTALYASPOR – TRABZONSPOR

DC UNITED – NEW YORK RED BULL, ora 03:00 (MLS)

Două echipe care n-au început grozav sezonul

Nici DC United, nici New York Red Bull nu au pornit nemaipomenit în noua stagiune din Campionatul profesionist nord-american. După 10 etape jucate în Conferința de Est, gazdele ocupă locul 7, cu 10 puncte. Tot atâtea a strâns și adversara sa, aflată cu o poziție mai sus, ultima cu intrare în barajul de play-off.

De două runde nu a mai câștigat DC United, cu un egal și un eșec, de la un 3-0 acasă cu New England pe 24 aprilie. De altfel, ambele victorii din cont le-a realizat pe propria arenă, pe lângă 3 înfrângeri: toate aceste meciuri s-au terminat la zero. Respectivele rezultate au fost intercalate, câte o înfrângere cu câte un succes: în precedenta vizită primită, echipa pregătită din august 2010 de Ben Olsen s-a înclinat, 0-2, în fața lui FC New York.

Red Bull nu a mai pierdut de 3 jocuri, cu două triumfuri, apoi o remiză. De alte 4 meciuri marchează mereu, însă numai într-o confruntare din totalul de 10 defensiva nu i-a rămas neînvinsă. Trupa din New York, cu frații Wright-Phillips ca vedete, s-a descurcat rău pe teren străin, unde nu s-a impus deloc: în primele 4 deplasări a cedat pe linie, 3 fără să înscrie, după care a smuls un egal, 1-1 cu Orlando City în precedenta dispută de ”afară”.

În sezonul trecut, cele două echipe s-au întâlnit de 5 ori. Red Bull a fost mai bună, cu un egal și 4 victorii, una în deplasare. Precedentul succes al lui DC United, totodată singurul din anterioarele 8 dueluri directe, a fost un 2-1 pe teren propriu în noiembrie 2014.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DC UNITED – NEW YORK RED BULL

Casa Pariurilor

BASCHET EUROLIGA, FINAL FOUR BERLIN 2016

La Berlin vom afla cine e cea mai bună echipă din baschetul european

Final Four-ul Euroligii de baschet masculin este găzduit, după o pauză de 7 ani, de ”Mercedes-Benz Arena” din Berlin, redenumită ”OzWorld”. La start sunt pregătite două echipe ruse, ȚSKA Moscova și Lokomotiv Kuban, și câte una din Spania, Saski Baskonia Laboral Kutxa, și din Turcia, Fenerbahce Istanbul.

Transmisă în peste 200 de țări de către 73 de posturi TV, întrecerea are două favorite. Una este ȚSKA, singura care a mai luat titlul și a doua în top ca număr de trofee cucerite (6) după Real Madrid (9), ultimul obținut însă în 2008. Cealaltă ar fi Saski Baskonia: formația din micuțul oraș basc Vitoria e văzută peste un Fener în mare formă datorită experienței superioare în asemenea meciuri cruciale, fiind prezentă pentru a 6-a oară în ultimele 16 Final Four.

ȚSKA MOSCOVA – LOKOMOTIV KUBAN, ora 19:00

Duel rusesc în semifinală

ȚSKA este neîntrecută de 10 partide, 4 terminate cu minimum 100 de puncte date. Ba, nu a suferit decât un eșec, 81-93 cu Brose Baskets, în precedentele 15 jocuri, în toate competițiile. În ”sferturi” s-a impus în fața Stelei Roșii Belgrad cu 3-0. Excelenți organizați pe teren, moscoviții beneficiază de doi sportivi extraordinari, Kyle Hines, socotit cel mai bun apărător al sezonului, și Nando De Colo, cel mai bun marcator cu o medie de peste 18 puncte pe meci. Nu sunt de omis nici Milos Teodosic și Cary Higgins, care contribuie substanțial la forța și omogenitatea echipei.

Pătrunsă în premieră într-un Final Four, Lokomotiv Kuban a pierdut ultimele 4 partide, dar numai în campionat. Anterior legase trei victorii, între care două în ”sfertul” cu FC  Barcelona, câștigat în plin suspans cu 3-2. De asemenea, cele trei succese sunt unicele din anterioarele 9 dispute. Gruparea din Krasnodar contează pe una dintre cele mai bune defensive, păstrând un bloc funcțional indiferent de schimbări. S-a remarcat și în atac datorită vitezei și agilității acțiunilor, prin care adesea și-au surprins rivalii. Doi jucători se evidențiază, Anthony Randolph și Malcolm Delaney, primii marcatori ai echipei, deși nici aportul rapidului Chris Singleton nu-i de neglijat.

Cele două formații s-au întâlnit în actuala stagiune de două ori, numai în campionatul rus. Fiecare a câștigat pe terenul celeilalte, ȚSKA în noiembrie 2015 cu  77-55 în singurul triumf din ultimele 4 dueluri directe, Lokomotiv Kuban cu 94-88 în februarie trecut.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȚSKA MOSCOVA – LOKOMOTIV KUBAN

FENERBAHCE ISTANBUL – LABORAL KUTXA, ora 22:00

Vor reuși bascii surpriza la Berlin?

Fenerbahce a umilit-o în ”sferturi”, 3-0, pe Real Madrid, finalistă la precedentele 3 ediții și câștigătoare în 2015. Trupa din Istanbul este imbatabilă de 8 partide, iar un 67-71 ”afară” cu Unicaja Malaga este unica înfrângere de 13 meciuri încoace, indiferent de întrecere. Se bazează pe un grup fiabil și foarte agresiv, cu mulți jucători talentați. Unul este Bogdan Bogdanovic, care are multe amintiri plăcute cu echipele spaniole, lângă care pot fi adăugați Luigi Datome, Pero Antic, Ekpe Udoh, dar și Bobby Dixon și Nikola Kalinic. Notabilă rămâne și revenirea lui Jan Vesely după o accidentare.

Saski Baskonia a înșirat 3 succese de la ultimul eșec, 68-89 cu FC Barcelona în campionat. Aceasta este și singura înfrângere a formației basce din anterioarele 9 jocuri, în toate competițiile. Între cele  8 victorii s-au numărat și acelea din sfertul de finală cu Panathinaikos, bătută cu 3-0. Marele atu al lui Saski îl reprezintă forma de grație arătată de grecul Ioannis Bourousis. Important va mai fi echilibrul adus în echipă de Darius Adams, completat de un Fabien Causeur din ce în ce mai eficient.

Anterioarele dispute dintre cele două formații au fost sezonul trecut, când fiecare a câștigat în propria sală, Fenerbahce cu 91-90 în februarie 2015, iar Saski Baskonia cu 93-76 în aprilie 2015. Turcii s-au impus doar în două din ultimele 10 dueluri directe.

Învingătoarele din cele două semifinale se vor înfrunta în marea finală, programată duminică de la ora 21:00. Cu 3 ore mai devreme este prevăzută întâlnirea dintre învinse, în finala mică.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FENERBAHCE ISTANBUL – LABORAL KUTXA

FORMULA 1 / BARCELONA

Rosberg, aproape de a egala un record istoric

Nico Rosberg este aproape de a egala un record care este deținut în acest moment de doi piloți legendari, Michael Schumacher (2004) și Nigel Mansell (1992), acela de a reuși 5 victorii consecutive în debutul unui 
sezon. Germanul de la Mercedes a dovedit în primele patru curse din 2016 că este în mare formă, Rosberg declarând că speră s-o țină tot așa până la final. 

Spre deosebire de Rosberg, Lewis Hamilton n-a fost la fel de norocos. Deși Mercedes le-a pus la dispoziție celor doi piloți monoposturi identice, mașina britanicului a cedat de mai multe ori. Acum lucrurile par în regulă cu monopostul său, Hamilton declarând că a primit asigurări din partea echipei că problemele tehnice s-au rezolvat și că se simte foarte rapid. Britanicul va forța pole-position-ul în calificări, cea mai bună variantă pentru el în cazul unei victorii de a mai recupera din avansul consistent de 43 de puncte față de Nico Rosberg. 

Grand Prix-ul de la Barcelona a devenit unul tradițional pentru toate echipele, acestea introducând primele update-uri pentru monoposturi. Cei de la McLaren au anunțat că în cazul mașinilor lor noutățile tehnice vor 
fi semnificative, ceea ce s-ar traduce că Fernando Alonso și Jenson Button, doi foști campioni mondiali, sunt invitați să aducă din nou puncte pentru echipa britanică, așa cum s-a întâmplat în Rusia, pentru prima oară în acest sezon, când cei doi piloți au contribuit cu primele puncte din 2016, Alonso (locul 6) și Button (locul 10).

Cursa din Catalunia va însemna debutul lui Max Verstappen la Red Bull, olandezul fiind promovat de la Toro Rosso. Va fi un debut cu emoții pentru tânărul pilot mărturisind că n-a dormit trei nopți după ce a semnat cu noua echipă. Rusul Daniil Kvyat, cel înlocuit de Verstappen, a fost sancționat de către șefii săi austrieci după accidentele provocate de către acesta în Rusia, victima fiind Sebastian Vettel, nevoit să abandoneze.

Cine a câștigat în ultimii 5 ani în Grand Prix-ul Spaniei:
2011 – Vettel
2012 – Maldonado
2013 – Alonso
2014 – Hamilton
2015 – Rosberg

AICI GĂSIȚI COTELE PENTRU MARELE PREMIU AL SPANIEI DE FORMULA 1

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă