SPANIA SE PREGĂTEȘTE CU ”TALISMANUL” COREEA DE SUD

SPANIA SE PREGĂTEȘTE CU ”TALISMANUL” COREEA DE SUD

Văzută drept una dintre candidatele la câștigarea Europeanului, mai ales că e și deținătoarea trofeului, Spania își continuă seria meciurilor de pregătire și va juca, de data aceasta în Austria, la Innsbruck, contra ”naționalei” Coreei de Sud. Pregătită de fostul mare jucător al Realului, Uli Stielike, Coreea de Sud e văzută de iberici ca un soi de talisman, căci, de fiecare dată când s-au întâlnit într-un meci de pregătire, 2010 și 2012, Spania a câștigat ulterior turneul final la care a participat. Vicente del Bosque va folosi și de data aceasta o formulă de echipă din care vor lipsi cei selecționați de la Real Madrid și Atletico Madrid, care vor putea fi văzuți abia marțea viitoare, contra Georgiei. Din programul meciurilor amicale de azi, rețin atenția Polonia-Olanda, cu olandezii, marii absenți de la Euro, în calitate de examinatori ai potențialului polonezilor, dar și Belgia-Finlanda, o partidă la care ”diavolii roșii” caută să obțină prima victorie în fața nordicilor din 1969 încoace. Tot azi vom afla și prima echipă a barajului de promovare în Serie A. Detalii mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

 PESCARA – NOVARA, ora 21:30 (ITALIA SERIE B, PLAY-OFF) 

După 2-0 în tur, Pescara e mare favorită pentru baraj

Pescara și Novara susțin meciul decisiv pentru un loc în finala play-off-ului de promovare în Serie A, în care au intrat echipele clasate între pozițiile 3 și 8 la finalul sezonului regulat. Gazdele pornesc cu avantajul victoriei din tur, scor 2-0 (Lapadula 21, L. Torreira 77). Pe a 4-a treaptă la finalul stagiunii normale, cu 72 de puncte în 42 de etape și cu al doilea atac într-un golaveraj 69-52, elevii fostului fundaș Massimo Oddo au intrat direct în semifinalele barajului. În schimb, cum au terminat campionatul pe locul 8, cu 65 de puncte și cu cea mai bună apărare într-un golaveraj 57-35, adversarii au trebuit să dispute și ”sferturile”, 4-3 după prelungiri la Bari. Învingătoarea va juca finala cu câștigătoarea dintre Trapani și Spezia.

Începutul lui aprilie a însemnat o schimbare radicală pentru Pescara. Dacă în acel moment avea 9 jocuri consecutive fără victorie, cu 3 egaluri și 6 eșecuri, ulterior a venit o serie de 10 partide fără înfrângere, cu 3 remize și 7 succese. În această perioadă doar de două ori nu a marcat. Seria invincibilă de pe propria arenă se ridică la 5 meciuri, cu 4 triumfuri (două la zero) urmate de un nul la unu. În 21 de dispute acasă în campionat a cedat de numai 3 ori, pe lângă 5 egaluri și 13 victorii.

Înaintea eșecului din tur, Novara avea două succese la rând, cu câte 4 goluri date. Oricum, nu s-a descurcat nemaipoment de câtva timp: nu a câștigat decât de trei ori în precedentele 8 confruntări, plus două egaluri și 3 eșecuri. Succesul la limită obținut anterior la Bari a fost primul ”afară” după o așteptare de 5 partide, cu două egaluri și 3 înfrângeri, răstimp în care a înscris numai o dată.

Triumful din manșa întâi (2-0) a fost primul realizat de Pescara în ultimele 7 dueluri directe cu Novara. Aceasta s-a impus în ambele întâlniri din sezonul regulat, 1-0 pe teren propriu, 2-1 în deplasare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PESCARA – NOVARA

SPANIA – COREEA DE SUD, ora 17:30

Penultimul ”amical” al Spaniei

Aflată în cantonament în Austria, campioana continentală Spania dispută penultimul meci de pregătire dinaintea Euro 2016, unde face parte din grupa D, alături de Croația, Cehia și Turcia. În testul programat la Salzburg adversară îi este Coreea de Sud, vicecampioana Asiei.

De 10 jocuri, oficiale și amicale, nu au mai pierdut ibericii, perioadă în care au realizat două egaluri și 8 victorii. 7 din aceste dispute le-au încheiat cu defensiva neîntrecută, iar singura dată când nu au marcat a fost într-un 0-0 cu România, la Cluj. Ultimul lor eșec s-a produs tot într-o ”verificare”, 0-2 în Olanda în martie 2015.

Sud-coreenii sunt imbatabili de 16 partide, terminate cu 3 remize și 13 victorii, inclusiv anterioarele 9. Ei nu au primit nici un gol de 10 jocuri încoace și au luat numai unul în ultimele 15 întâlniri, indiferent de întrecere. Echipa antrenată de germanul Uli Stielike și-a început seria pozitivă de la un 1-2 după prelungiri în fața Australiei, în finala Cupei Asiei din 31 ianuarie 2015. Acesta este și unicul său insucces din precedentele 23 de meciuri, 19 dintre ele câștigate.

Cu 4-1 (F. Torres 11, Xabi Alonso 53 penalty, Cazorla 58, Negredo 82 – Kim Do-heon 43) s-a impus Spania în anteriorul duel direct, tot un ”amical” disputat în mai 2012 în Elveția, la Berna. Tot ”Furia roșie” triumfase și în testul din iunie 2010, 1-0 (Jesus Navas 86) în Austria, la Innsbruck. Anterior, fuseseră 3 partide oficiale, cu o victorie iberică și două egaluri, unul, 0-0 în ”sferturile” CM 2002, fiind apoi tranșat de sud-coreeni la penalty-uri, scor 5-3.

Față de lotul chemat oficial, Vicente Del Bosque tocmai l-a pierdut pe Dani Carvajal: fundașul dreapta de la Real are nevoie de trei săptămâni de pauză după accidentarea suferită în finala Ligii cu Atletico. În locul său a fost ales ”tunarul” Bellerin. Cu Coreea de Sud, selecționerul spaniol va miza, probabil, pe jucătorii care s-au prezentat abia week-endul trecut la lot, precum Casillas, De Gea, Pique, Jordi Alba, Thiago, Iniesta, Morata. Cei convocați de la Real și Atletico (Sergio Ramos, Isco, Lucas Vazquez, Juanfran, Koke, Saul) încă mai au liber.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPANIA – COREEA DE SUD

BELGIA – FINLANDA, ora 21:45

Belgia n-a mai bătut Finlanda din 1969

Selecționata Belgiei a ales să joace ultimele două partide de pregătire împotriva unor echipe nordice, care se asemănă ca stil cu Irlanda și Suedia, două dintre rivalele din grupa E de la turneul final al CE 2016, pe lângă Italia. Prima adversară este Finlanda, urmând ca pe 5 iunie să aibă loc înfruntarea cu Norvegia, ambele pe stadionul ”Roi Baudouin” din Bruxelles.

”Diavolii roșii” au învins în precedentul meci, 2-1 în testul din Elveția, venit după un 1-2 în Portugalia, singurul eșec din ultimele 7 partide, oficiale și amicale, produs însă în contextul atentatelor teroriste de la Bruxelles. Celelalte 6 dispute au fost toate câștigate, inclusiv un 3-1 cu Italia. Și mai în spate, elevii lui Marc Wilmots nu s-au înclinat decât de două ori în anterioarele 16 jocuri (12 victorii), fără a marca în doar două dintre ele. Pe teren propriu seria invincibilă se cifrează la 14 partide, cu două remize și 12 succese (inclusiv ultimele 4, cu 14 goluri date și 3 încasate), începută după un 1-2 cu Japonia într-un examen din noiembrie 2013.

De 6 partide nu a mai câștigat Finlanda, perioadă în care și-a trecut în cont două remize, ambele 1-1 (primul a fost în România, în grupa preliminară) și 4 înfrângeri, toate la zero, dar cu 11 goluri încasate. Ultimul triumf, și doar al doilea din anterioarele 11 dispute, indiferent de întrecere, a fost un 1-0 acasă cu Feroe în septembrie 2015. Un egal, apoi un eșec a înregistrat echipa preluată din ianuarie 2016 de suedezul Hans Backe în ultimele două deplasări, precedate de un 1-0 în Grecia, unicul succes din anterioarele 5 vizite făcute.

Din februarie 2011 nu s-au mai confruntat cele două ”naționale”, tot într-un ”amical”  în Belgia, la Gentbrugge: atunci s-a terminat 1-1 (Witsel 61 – Porokara 90+3). Finlandezii sunt neîntrecuți de 6 dueluri directe, cu două remize și 4 victorii, una în deplasare, 4-3 într-o partidă de verificare din august 1999. ”Diavolii roșii” nu i-au mai bătut pe ”alb-albaștri” tocmai din octombrie 1968, 6-1 pe teren propriu în preliminariile CM 1970.

Pentru turneul final, gazdele i-au pierdut pe fundașii Lombaerts și Boyata, care s-au adăugat mai vechilor accidentați Kompany și Engels. În loc, Wilmots l-a convocat pe Kabasele, de la Genk. În plus, Meunier are o microruptură musculară, dar medicii au asigurat că se va reface în timp util.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BELGIA – FINLANDA

POLONIA – OLANDA, ora 21:45

Necalificată la Euro, Olanda e un bun examinator pentru Polonia

Echipa Poloniei își pregătește plecarea spre turneul final al CE din Franța, unde face parte din grupa G alături de Germania, Irlanda de Nord și Ucraina, printr-un meci amical de lux contra Olandei, la Cracovia. Batavii sunt în căutarea reabilitării: ei au devenit unii din marii absenți de la Euro 2016 după ce în preliminarii nu au putut obține nici măcar un loc de baraj, terminând grupa lor pe a 4-a poziție.

Pe stadionul ”Energa” din Gdansk, gazdele se prezintă neînvinse de 7 partide, oficiale și amicale, cu un egal și 6 victorii, ultimele 4 la rând. Ba, un 1-3 în Germania în grupa preliminară este singurul eșec din ultimele 18 meciuri, 11 dintre acestea câștigate. De 8 jocuri echipa antrenată de Adam Nawalka marchează mereu, dar a și luat gol în primele 6. De alte 12 dispute nu s-a mai înclinat pe propria arenă, cu 3 remize (una ”albă”) și 9 succese, precedentele 6 consecutive. Un 0-1 într-un ”amical” cu Scoția din martie 2014 este ultima înfrângere de acasă, totodată unica din anterioarele 15 vizite primite.

Olanda nu a cedat de două confruntări (un triumf, un nul), iar un 2-3 într-un test acasă cu Franța este unicul insucces din precedentele 4 partide. Însă, și mai în urmă, a pierdut jumătate din anterioarele 10 jocuri. De 8 meciuri primește constant gol, dar a și înscris în ultimele 6. Danny Blind și elevii săi nu au fost bătuți deloc de 4 deplasări încoace, cu trei victorii (una în Anglia), apoi un egal (în Irlanda). Numai o dată nu au luat gol în anterioarele 8 confruntări ”afară”, iar în ultimele 4 s-a punctat de ambele părți.

Au trecut 16 ani de la anterioara înfruntare dintre Polonia și Olanda. Atunci, pe 4 iunie 2000, batavii s-au impus cu 3-1 într-un ”amical” în Elveția, la Lausanne. De altfel, ”portocalele” sunt neîntrecute de 7 dueluri directe, terminate cu 4 remize și 3 victorii. Precedentul triumf polonez a fost un 2-0 acasă tocmai în mai 1979, în eliminatoriile CE 1980.

Față de jucătorii convocați inițial, Nawalka a renunțat la mijlocașul Rybus, accidentat, și la Tyton, Dawidowicz și Sobiech, decizii tehnice. Dincolo, Blind contează din nou pe Strootman, Van Ginkel, Vlaar și Veltman, toți refăcuți după ce au suferit operații complicate în ultimele luni. Nu-l are, în schimb, la dispoziție, pe fiul său, Daley, victima unei leziuni musculare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA POLONIA – OLANDA

 

Casa Pariurilor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă