Articolul precedent

GEORGIA, ULTIMUL TEST AL ROMANIEI ÎNAINTE DE FRANȚA

GEORGIA, ULTIMUL TEST AL ROMANIEI ÎNAINTE DE FRANȚA

România joacă astăzi ultima partidă de verificare înaintea plecării la turneul final din Franța, iar adversarul ales este Georgia, ”națională” ce va înfrunta și Spania, marți seară. Va fi probabil o ultimă încercare a staff-ului ”tricolorilor” de a regla anumite aspecte cu fix o săptămână rămasă-n față până la meciul cu Franța de pe 10 iunie. Tot azi joacă și alte două componente ale grupei noastre de la Euro, Elveția împotriva Moldovei și Albania împotriva Ucrainei, în vreme ce Franța își dispută mâine ultimul test în compania Scoției. Deși fotbalul ține capul de afiș al acestor zile, în programul de azi regăsim și o interesantă partidă de baschet din campionatul Spaniei, unde a început play-off-ul pentru titlu cu confruntarea dintre Barcelona și recenta participanta de la ”Final Four”-ul Euroligii, Saski Baskonia. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

ROMÂNIA – GEORGIA, ora 21:00

Ultimul test al României înainte de Franța

Reprezentativa României dispută ultimul meci de verificare dinaintea startului la Euro 2016, unde face parte din grupa A alături de Franța, Elveția și Albania. Cea care îi testează pe oamenii lui Anghel Iordănescu pe ”Arena Națională” este Georgia, care a terminat grupa sa preliminară pe locul 5.

De 3 meciuri nu au mai câștigat ”tricolorii”, cu două egaluri, între care un 0-0 contra Spaniei la Cluj, și un eșec. Totuși, recentul 3-4 cu Ucraina în ”amicalul” de la Torino este singura înfrângere din ultimele 19 meciuri, oficiale și de pregătire, restul fiind încheiate cu 9 remize (5 ”albe”) și 9 succese. Pe de altă parte, un 1-0 în fața Lituaniei, într-un test la Giurgiu, este unicul triumf de 5 dispute încoace. În 11 din precedentele 24 de dispute au marcat câte o dată, iar în alte 6 – deloc.

Antrenați din martie 2016 de slovacul Vladimir Weiss, georgienii nu au mai învins de 5 jocuri, cu două egaluri și 3 înfrângeri. În această perioadă au luat mereu gol, dar au și marcat în 4 din aceste dispute. Ultimul triumf și doar al doilea de 11 confruntări încoace, indiferent de întrecere, a fost un 4-0 acasă cu Gibraltar, în eliminatoriile CE 2016. Și mai în spate, ei nu s-au impus decât în 4 din anterioarele 17 partide, alte 11 fiind cedate, 7 fără să fi marcat.

Din martie 2008 datează ultima întâlnire dintre cele două selecționate. Atunci a fost tot un ”amical”, câștigat de România pe ”Dinamo” cu 2-1 (Marica 62, D. Goian 70 – Marțvaladze 12). De altfel, ”tricolorii” nu au pierdut niciodată cu Georgia.

Elevii lui Iordănescu nu sunt afectați de probleme medicale majore, deși Chiricheș a acuzat o jenă musculară, motiv pentru care ar putea fi menajat, dar ar putea avea unele de moral din cauza eșecului cu ucrainenii, când s-a greșit foarte mult, mai ales în apărare, cu același Chiricheș în prim plan. Nu-s de neglijat nici discuțiile de după stabilirea lotului final pentru Euro deciziile luate de selecționer fiind criticate destul de aspru de cei rămași acasă ori de anturajul acestora.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ROMÂNIA – GEORGIA

ELVEȚIA – MOLDOVA, ora 19:00

Elveția își verifică potențialul cu Moldova

”Naționala” Elveției își încheie pe ”Stadio di Cornaredo” din Lugano seria partidelor de pregătire a turneului final al CE din Franța, unde va evolua în grupa A împreună cu România, Franța și Albania. Adversar îi este echipa Moldovei, care a încheiat pe ultima poziție, a 6-a, seria sa din preliminarii.

Elvețienii au dat rateuri de câtva timp. Ei au pierdut pe linie ultimele 3 partide, cu doar un gol dat și 5 luate. Un 2-1 într-un test din Austria, în noiembrie trecut, este singura victorie din ultimele 5 jocuri, celelalte 4 fiind pierdute. Două din aceste înfrângeri au fost acasă, unde trupa condusă de bosniacul Vladimir Petkovici nu mai cedase de 6 meciuri, 5 dintre ele câștigate. Doar o dată nu a marcat de 8 vizite primite încoace, oficiale și amicale.

Moldova a pierdut precedenta confruntare, 0-1 într-o ”verificare” în Croația, după alte două partide terminate cu un egal și o victorie. Însă, un 1-0 în Andorra este unicul succes din precedentele 20 de partide, indiferent de întrecere: 13 dintre ele au fost eșecuri, iar în alte 11 nu a înscris. Același succes din 28 martie este singurul din anterioarele 13 deplasări, completat de 4 egaluri și 8 înfrângeri, 8 din aceste dispute încheindu-le fără gol dat.

De numai două ori s-au mai înfruntat cele două reprezentative. Acest lucru s-a petrecut în 2009, în preliminariile CM 2010, când Elveția a câștigat și pe teren propriu, și în deplasare cu același scor, 2-0.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ELVEȚIA – MOLDOVA

ALBANIA – UCRAINA, ora 21:30

Ultimele reglaje pentru Albania și Ucraina

Echipa Albaniei își face ultimele reglaje înainte de debutul la primul său turneu final din istorie, Euro 2016, la care va juca în grupa A, cu România, Franța și Elveția. Pe ”Stadio Atleti Azzurri d-Italia” din Bergamo forțele i le măsoară o altă formație prezentă la competiția din Franța, Ucraina, care face parte din grupa C, împreună cu Germania, Irlanda de Nord și Polonia.

Pregătiți de italianul Gianni De Biasi, viitorii adversari ai ”tricolorilor” au câștigat ultimele două jocuri. Ba, un 1-2 într-un ”amical” din Austria este singurul eșec din precedentele 5 partide, 3 dintre ele câștigate. În această perioadă albanezii au marcat mereu, luând gol în 3 din aceste dispute. Și mai în urmă, ei s-au înclinat în 3 din anterioarele 10 meciuri oficiale și amicale, jumătate câștigate.

Pentru ucraineni, recentul 4-3 cu România a fost a 5-a confruntare consecutivă fără înfrângere, 4 terminate cu succese și 3 – cu apărarea neînvinsă. Mai mult, un 0-1 acasă cu Spania în grupa preliminară este unicul eșec de 12 partide încoace, 8 dintre ele însemnând triumfuri, indiferent de întrecere. Elevii lui Mihail Fomenko nu au înscris în numai două din respectivele jocuri.

Albania nu s-a impus niciodată în precedentele 4 înfruntări împotriva Ucrainei, 3 încheiate fără să fi înscris. ”Galben-albaștrii” au învins de două ori cu 1-0 în 1997 în preliminariile CM 1998, iar în 2005, în eliminatoriile Mondialului din 2006, au terminat 2-0 în deplasare, apoi 2-2 pe propria arenă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ALBANIA – UCRAINA

FC BARCELONA – SASKI BASKONIA, ora 22:00 (BASCHET SPANIA)

Începe lupta pentru titlu în baschetul spaniol

FC Barcelona și Saski Baskonia susțin primul meci din semifinalele campionatului Spaniei, fază disputată în sistemul ”cel mai bun din 5 partide”. Cele două echipe au fost protagoniste și în ultima Euroligă, când catalanii au ajuns până în ”sferturi”, iar adversarii au urcat în Final Four, terminând pe locul 4. Învingătoarea va juca finala cu câștigătoarea din duelul dintre Real Madrid și Valencia.

FC Barcelona vine după 3 victorii consecutive, iar în ultimele 5 jocuri nu a pierdut decât o dată. Ori, și mai în spate, s-a impus de 7 ori de 10 dispute încoace în campionat. Pe teren propriu a legat 4 succese de la un 86-91 cu Real Madrid, singura înfrângere din precedentele 10 vizite primite. În ”sferturi” a trecut scurt de Fuenlabrada, scor 2-0.

Saski Baskonia-Laboral Kutxa a avut ceva emoții în faza anterioară, 2-1 cu Gran Canaria, după un 78-71 acasă în meciul decisiv. Echipa din micuțul oraș basc Vitoria a cedat numai unul din anterioarele 4 meciuri și s-a înclinat de două ori în ultimele 6 partide din întrecerea internă. Precedentele două deplasări au însemnat tot atâtea eșecuri: nu a câștigat decât una din trecutele 4 vizite făcute, ba a triumfat de doar două ori de 9 jocuri ”afară” încoace.

În acest sezon, cele două formații s-au înfruntat de două ori în campionat, unde fiecare a triumfat acasă, Saski Baskonia cu 87-79 după prelungiri, FC Barcelona cu 89-68. În alte două rânduri s-au întâlnit în Euroligă, cu bascii dublu învingători, 81-78 după prelungiri în Catalunya, 75-71 în propria sală. În total, în campionat s-au adunat 96 de dueluri directe, cu 54 de victorii ”blaugrana” și 42 ale adversarilor. În play-off însă, cei din Vitoria au câștigat 11 din totalul de 18 dispute. Pe plan intern, Saski a triumfat ultima dată în ”Palau” în martie 2013, cu 69-67.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – SASKI BASKONIA

 

Casa Pariurilor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă