ÎNCEPE COPA AMERICA CENTENARIO

ÎNCEPE COPA AMERICA CENTENARIO

Aproape în paralel cu Campionatul European din Franța se va disputa și Copa America, într-o ediție specială. Programat între 3 și 26 iunie, campionatul ”naționalelor” din America de Sud, la care de câțiva ani participă și invitați externi, celebrează, în 2016, 100 de ani de la crearea sa, de aceea se mai numește și Copa America Centenario. Și, pentru a marca momentul, competiția este organizată în premieră în afara teritoriului sud-american, mai precis în SUA.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

Este prima dată când la întrecere iau parte echipe de pe întreg continentul american, iar o asemenea situație nu s-a mai întâmplat de la Jocurile PanAmericane din 1952, 1956 și 1960. Totodată, e a 4-a oară când Confederația sud-americană (CONMEBOL) realizează unul din turneele sale în SUA, după Supercupa Sud-americană din 1990, 2003 și 2004.

Față de numărul obișnuit de 12 formații, la această ediție sunt angrenate 16 reprezentative, respectiv 10 din America de Sud și 6 din America de Nord și Centrală. Ele sunt împărțite în 4 serii de câte 4 echipe:

GRUPA A: Columbia, Costa Rica, Paraguay, SUA.

GRUPA B: Brazilia, Ecuador, Haiti, Peru.

GRUPA C: Jamaica, Mexic, Uruguay, Venezuela.

GRUPA D: Argentina, Bolivia, Chile, Panama.

Se va juca în sistemul ”fiecare cu fiecare”, meciul inaugural fiind SUA – Columbia (vineri, ora 04:30), iar primele două clasate din cele 4 grupe se vor califica în ”sferturi”. Învingătoarea din finala prevăzută pe stadionul ”MetLife” din East Rutherford nu va participa însă la Cupa Confederațiilor din 2017, în Rusia, unde se va duce Chile, câștigătoarea Copei America din 2015.

cop am progr

 

Fiecare selecționer a convocat câte vedete a putut. Astfel, de la întrecere nu vor lipsi argentinienii Messi, Di Maria, Aguero și Higuain, brazilienii Dani Alves, Casemiro și Hulk, columbienii James Rodriguez, Bacca, Dayro Moreno, chilienii Alexis Sanchez și Vidal, uruguayenii Godin, Luis Suarez și Cavani, americanii Howard și Dempsey, mexicanii Ochoa și Javi ”Chicharito” Hernandez, peruanul Nelson Valdez, costaricanul Bryan Ruiz, venezueleanul Penaranda.

Sunt și unii jucători care, între timp, au trebuit să renunțe din cauza accidentărilor, precum brazilienii Kaka și Rafinha, costaricanul Keylor Navas, chilianul Matias Fernandez ori columbianul Falcao. În plus, constrâns de FC Barcelona, Neymar a ales Olimpiada de la Rio în defavoarea Copei America. Cea mai tânără participantă este Venezuela, cu o medie de vârstă de 24,7 ani, iar cea mai bătrână e Chile, cu o medie de vârstă de 29,6 ani.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MECIURILE DE LA COPA AMERICA

Casa Pariurilor 

Iată loturile complete ale tuturor țărilor participante:

1234

A+BC+D

Casa Pariurilor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă