LEICESTER-CHELSEA, DUEL ITALIAN ÎN CUPA LIGII

LEICESTER-CHELSEA, DUEL ITALIAN ÎN CUPA LIGII

Claudio Ranieri și Antonio Conte se vor afla față-n față astăzi în cel mai echilibrat duel al acestei faze din Cupa Ligii. Leicester-Chelsea a fost finala din 1965 a competiției, câștigată în dublă manșă de Chelsea. Astăzi, trupa lui Conte încearcă să-și refacă imaginea după eșecul cu Liverpool din campionat, în vreme ce Leicester caută să confirme revenirea de formă din ultima săptămână, când a izbutit două succese consecutive, în campionat și-n Champions League. E un mijloc de săptămână extrem de aglomerat, cu etape intermediare în diverse campionate, dar și cupe, cum e cazul în Anglia cu Cupa Ligii, ce aduce în programul de azi și pe Liverpool, și pe Arsenal, mâine urmând să joace City și United. Milan-Lazio e meciul zilei din Serie A, FC Sevilla și Betis propun o confruntare mereu încinsă în Primera, în vreme ce Bundesliga propune o confruntare interesantă între Wolfsburg, fără gol primit în acest sezon, și Borussia Dortmund, ce vine după două victorii consecutive cu 6-0. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

LEICESTER – CHELSEA, ora 21:45 (ANGLIA, CUPA LIGII)

Duel italian de lux în Cupa Ligii Angliei

Conduse de doi tehnicieni italieni, Claudio Ranieri, respectiv Antonio Conte, Leicester și Chelsea propun o confruntare de lux în ”16”-imile Cupei Ligii. În timp ce campioana a intrat direct în această fază, ”The Blues” au disputat și faza anterioară, 3-2 acasă cu Burnley.

După un start de stagiune ezitant, cu 3 eșecuri și numai o victorie în primele 5 partide, Leicester a început să-și revină. În ultimele două meciuri s-a impus cu același 3-0, inclusiv la Bruges în grupele Ligii, și, în plus, a descoperit forța ofensivă a nou-venitului Islam Slimani, autor al unei ”duble” cu Burnley. Totuși, toate aceste înfrângeri au fost suferite de trupa lui Ranieri în deplasare. Pe teren propriu este invincibilă de 11 meciuri, de la un 0-2 cu Tottenham în Cupă, în ianuarie trecut. De atunci, doar o dată nu a marcat acasă.

Chelsea a avut un parcurs exact invers. Startul de stagiune i-a adus 4 triumfuri în tot atâtea jocuri, după care a uitat să câștige. A bifat întâi un 2-2 la Swansea, după care a pierdut cu Liverpool, 1-2 chiar pe ”Stamford Bridge”. ”Afară” nu s-a mai înclinat de 3 dispute, însă nu a obținut decât o victorie în ultimele 4 deplasări. De 5 vizite făcute încoace a înscris constant.

Este de așteptat ca Ranieri să procedeze la obișnuita rotire de cadre, mai ales că echipa sa se află la al 4-lea meci în numai 10 zile. Dincolo, Conte își are elevii mult mai odihniți în condițiile în care Chelsea a ratat participarea în actuala ediție a cupelor continentale, dar probabil va oferi și el oportunități unor jucători mai puțin titularizați, gen Fabregas, Pedro sau Batshuayi.

Leicester a fost mai bună în cele două înfruntări din sezonul trecut, cu 2-1 acasă, în singura victorie din anterioarele 10 dueluri directe (8 pierdute), și 1-1 la Londra. De acum două stagiuni datează ultimele succese ale lui Chelsea, 2-0 pe propria arenă și 3-1 pe ”King Power Stadium”. De 17 precedente încoace s-au marcat de fiecare dată minimum două goluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – CHELSEA

 

WOLFSBURG – DORTMUND, ora 21:00 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Fără gol primit, Wolfsburg așteaptă o Borussia cu 12 reușite în două jocuri

Nici Wolfsburg, nici Dortmund nu au avut startul de stagiune așteptat. După disputarea a 3 etape, ”lupii” ocupă locul 8, cu 5 puncte, în vreme ce Borussia are 6 puncte și se află pe a 5-a poziție.

Gazdele se numără printre cele 6 echipe care încă nu au pierdut în actuala Bundesliga. Ba, nici nu au luat gol, precum doar FC Koln. Pe de altă parte, nu au înscris deloc de două jocuri. Cu tot cu sezonul trecut, au o imbatabilitate de 5 partide, 3 câștigate. Pe teren propriu, Wolfsburg nu a mai pierdut de două meciuri (un egal, un succes) și a cedat numai o dată în ultimele 6 vizite primite.

Dortmund și-a trecut deja în cont un prim eșec, unul neașteptat, 0-1 pe terenul nou-promovatei RB Leipzig. Și-a revenit, însă, repede și a bătut-o runda trecută pe Darmstadt cu 6-0, după ce între timp realizase același scor de tenis și în Polonia, cu Legia, în startul grupelor Ligii. Oricum, eșecul de la Leipzig este singurul din precedentele 4 partide de campionat, inclusiv cu ediția anterioară, și doar al doilea de 30 de meciuri încoace. Totuși, Borussia a pierdut ultimele două deplasări cu același 1-0, care au pus capăt unei serii pozitive de 7 dispute.

Wolfsburg s-a înclinat în ambele confruntări din campania 2015-2016, 1-2 acasă și 1-5 la Dortmund. Precedentul succes l-a realizat acum două sezoane, când s-a impus cu 2-1 pe teren propriu, singurul triumf din anterioarele 5 dueluri directe din Bundesliga, pentru a remiza ”afară”, 2-2.

Destule absențe la gazde, anume Ascues, S. Jung, Didavi, Grun, Guilavogui, Luiz Gustavo, Stolze, Zawada. Dortmund nu-i are la dispoziție pe S. Bender, Durm, Subotici, Reus, incert fiind Schurrle.

AICI GĂSIȚI COTELE LA WOLFSBURG – DORTMUND

 

AC MILAN – LAZIO ROMA, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)

Ambele echipe vor să confirme succesul din week-end

Un punct, dar 6 poziții le separă pe Milan și Lazio înaintea etapei a 5-a. ”Diavolii” au adunat 6 puncte, cu care se găsesc pe locul 10, în timp ce romanii se află imediat sub podium, cu un punct în plus.

Milanezii au învins runda trecută pe un teren greu, la Genova, 1-0 cu Sampdoria. Această victorie a venit după două înfrângeri consecutive, între care una chiar pe teren propriu, 0-1 cu Udinese, singurul meci din actuala Serie A în care nu au putut marca. De remarcat că ”rossonerii” nu au învins decât o dată, 3-2 cu FC Torino, în ultimele 7 apariții pe ”San Siro”, 3 terminate cu eșecuri.

Lazio tocmai a realizat cel mai detașat succes stagional, 3-0 cu Pescara pe teren propriu. Tot pe ”Olimpico” a suferit și singurul eșec, 0-1 cu campioana Juventus, totodată unica dispută în care nu a izbutit să înscrie. Din deplasare s-a întors cu 4 puncte, notabil fiind excentricul 4-3 cu Atalanta. Astfel, romanii au ajuns la 3 vizite făcute la rând fără înfrângere. Mai mult, ei au cedat de numai două ori în precedentele 14 jocuri de ”afară”, în campionat.

Milan  nu a putut să se impună în disputa din sezonul trecut de acasă, încheiată 1-1, dar o făcuse la Roma, scor 3-1. Acum două sezoane fiecare echipă triumfase pe propria arenă cu același 3-1. Lazio a câștigat ultima oară în fief-ul milanez în ianuarie 2015, dar în Cupă.

Sunt absenți siguri la gazde Bertolacci, Antonelli, Zapata și Fernandez. De la laziali, din motive de siguranță, n-a fost convocat Biglia, deși inițial era considerat recuperabil

AICI GĂSIȚI COTELE LA AC MILAN – LAZIO ROMA

 

PARIS SG – DIJON, ora 22:00 (FRANȚA, LIGUE 1)

Dijon pare victimă sigură în fața unui PSG în revenire de formă

PSG nu-și permite să mai calce strâmb după ce a rămas la 3 puncte în urma liderului AS Monaco. După 5 etape, campioana ocupă locul 3, cu 10 puncte. Pe ”Parc des Princes” se prezintă o nou-promovată, Dijon, care contează pe 4 puncte și se află pe a 16-a poziție.

După două runde terminate cu un eșec (1-3 la Monaco) și un egal (1-1 cu St. Etienne), cărora li s-a adăugat un 1-1 cu Arsenal în grupele Ligii, PSG s-a dezlănțuit jocul trecut, când a învins la Caen cu 6-0. A fost al 3-lea meci din actuala Ligue 1 în care elevii lui Unai Emery nu au primit gol. Totodată, ei au înscris în toate etapele. Oricum, recenta înfrângere cu monegascii este singura din precedentele 12 jocuri din campionat, 9 dintre ele câștigate, începând de la un 0-2 chiar acasă tot cu trupa din Principat.

Dijon și-a mai revenit după un start cu două eșecuri, ambele 0-1. Cele 4 puncte le-a obținut în ultimele 3 dispute, prin 4-2 cu Lyon și 0-0 cu Metz. Ambele meciuri au fost însă acasă: din cele două deplasări a revenit de fiecare dată înfrântă, cu 4 goluri încasate și numai unul dat. Sezonului anterior, din Ligue 2, îi pusese punct cu un triumf pe propria arenă, obținut după 3 eșecuri la rând.

Doi jucători au probleme medicale la parizieni, respectiv Aurier și Kurzawa. Într-o situație asemănătoare se găsesc Tavares, M. Martin, Rosier, la vizitatori.

De 4 ori s-au mai înfruntat cele două formații, numai în 2011-2012. Atunci, PSG a învins de două ori în Ligue 1, cu 2-0 și 2-1, și o dată în Cupă (1-0), Dijon impunându-se în Cupa Ligii, scor 3-2 acasă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – DIJON

 

FC SEVILLA – BETIS SEVILLA, ora 23:00 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Derby mereu încins la Sevilla

FC Sevilla caută să-și păstreze imbatabilitatea în fața concitadinei Betis. ”Roș-albii” nu au mai pierdut în fața rivalilor de 6 partide, în toate competițiile, cu 5 victorii și un egal. Mai mult, în toată această perioadă nu au primit nici măcar un gol: în ediția trecută de Primera au bifat 0-0 ”afară” și 2-0 acasă. Ultimul eșec l-au suferit chiar pe teren propriu, 0-2 în martie 2014, în ”optimile” Europa League. Invincibilitatea în campionat durează tot de 6 partide, 4 dintre ele încheiate cu succese, începând de la un 1-2 în mai 2012, tot pe ”Pizjuan”.

Preluată din vara trecută de argentinianul Jorge Sampaoli, FC Sevilla se numără printre cele doar 5 echipe care nu au pierdut în actuala Primera: după 4 etape ocupă locul 5, cu 8 puncte. 6 dintre ele le-a strâns din precedentele două meciuri de acasă, 6-4 cu Espanol și 2-1 cu Las Palmas. Pe propria arenă a cedat o dată în ultimele 5 dispute și nu a suferit decât două insuccese de 19 vizite primite încoace, 16 dintre ele câștigate. Ca gazdă, de 20 de dispute înscrie mereu și doar o dată nu a punctat în precedentele 27 de jocuri.

Și ea cu un tehnician nou, uruguayanul Gustavo Poyet, Betis se află pe a 11-a poziție, cu 5 puncte. A pierdut doar în etapa inaugurală, 2-6 cu FC Barcelona pe ”Camp Nou”, și tot ”afară” a realizat și unica victorie stagională, 3-2 la Valencia: acasă și-a trecut în cont numai două egaluri. Același eșec din Catalunya este unicul din anterioarele 6 prezențe în campionat. Pe de altă parte, recentul triumf de pe ”Mestalla” este singurul al ”alb-verzilor” de 7 deplasări încoace și doar al doilea din precedentele 14 vizite făcute, 8 terminate cu înfrângeri. Doar o dată în ultimele 10 partide de ”afară” nu a marcat.

Pe lista jucătorilor cu probleme medicale la gazde figurează Carrico, Rami, Tremoulinas, D. Soria și Krohn-Dehli. În cealaltă tabără, griji produc Alex Martinez și J. Martin.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – BETIS SEVILLA

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă