RĂMASĂ ȘI FĂRĂ ANTRENOR, VALENCIA ÎNCEARCĂ SĂ IASĂ DIN CRIZĂ

RĂMASĂ ȘI FĂRĂ ANTRENOR, VALENCIA ÎNCEARCĂ SĂ IASĂ DIN CRIZĂ

Ceea ce se întâmplă la Valencia în acest start de campionat poate deveni ușor obiect de studiu la orice universitate din lume. Ceva e genul ”cum se poate gestiona prost un proiect ce părea excelent”. În decembrie 2014 scriam pe acest blog despre Valencia ca despre ”un proiect în devenire” și mă întrebam atunci dacă ”liliecii” pot deveni un al doilea Atletico Madrid. Așa se părea atunci, răspunsurile au venit însă destul de repede și au fost negative. Ajunsă acum ultima în clasament, singura echipă cu zero puncte, Valencia l-a dat afară pe Paco Ayestaran, iar azi așteaptă vizita lui Alaves, care amenință ”Mestalla” cu acea victorie de pe ”Camp Nou”. Tot în Primera, Florin Andone încearcă să spargă gheața în tricoul lui Depor în confruntarea cu Leganes, în vreme ce în Segunda avem un duel românesc, Raț vs Paul Anton în Rayo-Getafe. Programul zilei e completat de meciurile din Liga 1 de la noi, cu Steaua având posibilitatea distanțării față de Dinamo în cazul unei victorii cu CFR Cluj, dar și de confruntări din alte campionate. Cote, amănunte și avancronici mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

STEAUA – CFR CLUJ, ora 21:00 (ROMÂNIA, LIGA 1)

Steaua se poate detașa în frunte

Steaua are ocazia să-și mărească avansul în fruntea Ligii 1. ”Roș-albaștrii” au 20 de puncte în 8 etape și pot profita de pașii greșiți făcuți deja în noua rundă de principalele urmăritoare, Dinamo (16p) și Pandurii (15p). Penalizată cu 6 puncte, CFR a trecut pe plus și a ajuns la 7 puncte, cu care se afla pe a 11-a poziție.

Cu cea mai bună apărare într-un golaveraj 11-3, Steaua a rămas singura echipă neînvinsă din campionat, înscriind în fiecare meci. În ultimele două jocuri s-a impus cu 1-0: de altfel, de 6 partide încoace a înscris numai câte o dată. Cele 4 puncte ratate până acum au fost pierdute doar pe teren propriu, în urma egalurilor la unu cu Iași și Dinamo. Cu ediția anterioară, echipa pregătită de Laurențiu Reghecampf e imbatabilă de 11 dispute. Acasă nu a mai cedat de 12 confruntări, toate cu gol marcat, însă numai câte o dată în ultimele 5 vizite primite. Acum contează și pe Momcilovici, recuperat după o accidentare.

Cu al doilea cel mai bun atac, golaveraj 15-6, CFR nu a cedat decât o dată în actuala stagiune, 1-3 la Botoșani. De atunci a bifat 4 remize (două ”albe”) și două succese, ambele la scor, 5-1 cu Astra și recentul 5-0 cu Voluntari, din week-end-ul trecut. Încă nu a câștigat ”afară”, unde a mai înregistrat două egaluri, dând câte un gol în fiecare din cele 3 deplasări. Oricum, pe teren străin, clujenii nu s-au mai impus din martie, un 2-0 la Iași fiind urmat de 4 egaluri și 5 înfrângeri.

Steaua nu a putut învinge CFR-ul sezonul trecut, cu 1-1 acasă și 0-2 în Ardeal. Din martie 2015 datează precedentul său succes, 1-0 pe teren propriu. În fief-ul roș-albastru au avut loc all-time 21 de dueluri directe, cu 12 victorii ale gazdelor, 7 remize și două triumfuri ardelene, însă ambele demult, în 1947 și 1948. Din totalul de 42 de precedente, numai două s-au terminat fără gol, doar la Cluj.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STEAUA – CFR CLUJ

 

DEPORTIVO LA CORUNA – LEGANES, ora 21:00 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Florin Andone caută golul, iar Depor din nou victoria

Confruntare între două formații care au uitat ce înseamnă victoria. Și La Coruna, și Leganes au învins doar în prima etapă, după care s-au tot împiedicat. Înaintea etapei a 5-a, gazdele ocupau locul 11, cu 5 puncte, în timp ce adversarii au un punct mai puțin și se aflau pe a 15-a poziție. Este primul lor duel direct din istorie.

Deportivo nu numai că nu a mai învins de 3 runde încoace, două terminate cu remize albe, dar nici nu a marcat. E drept, și defensiva i s-a descurcat bine în acest interval, cu un singur gol încasat. Acesta a fost luat chiar acasă, în precedenta vizită primită, 0-1 cu Bilbao. Victoria cu Eibar (2-1) din etapa inaugurală e doar a doua obținută de Florin Andone și noii lui colegi în precedentele 12 apariții în Primera, inclusiv cu ediția trecută, și numai a doua de 26 de jocuri încoace, 12 încheiate cu egaluri. Același succes este unic pe ”El Riazor” între 6 înfrângeri.

Leganes a avut un parcurs în regres. După un  triumf (1-0 la Vigo) a venit un egal mare cu Atletico (0-0), după care a pierdut ultimele două jocuri, 1-2 la Gijon și 1-5 cu FC Barcelona. Toate cele 3 goluri din cont le-a dat în a doua repriză. Campania trecută din Segunda o încheiase cu 3 dispute fără eșec, toate câștigate. Succesul de la Vigo este unicul din anterioarele 6 deplasări.

Trei jucători au probleme medicale la gazde, anume Fernando Navarro, Joselu și Sidnei. Leganes nu se poate baza pe Insua, conform unei clauze din contractul de împrumut chiar de la La Coruna.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DEPORTIVO LA CORUNA – LEGANES

 

VALENCIA – ALAVES, ora 23:00 (SPANIA PRIMERA DIVISION)

Rămasă fără antrenor, Valencia forțează ieșirea din criză

Contra nou-promovatei Deportivo Alaves, FC Valencia caută prima victorie stagională. În primele 4 etape, trupa ”alb-violetă” nu a obținut nici măcar un punct, motiv pentru care deține ”lanterna roșie”, având una dintre cele mai fragile defensive într-un golaveraj 5-10. Două dintre înfrângeri au fost pe teren propriu, unde a încasat 7 goluri (2-4 cu Las Palmas, 2-3 cu Betis. Inclusiv cu ediția anterioară, ”liliecii” au urcat la 8 numărul partidelor fără triumf, cu un egal și 7 eșecuri, cu începere de la un 4-0 acasă cu Eibar în aprilie. Situația delicată tocmai a dus la concedierea antrenorului Pako Ayestaran. Printre cei vizați să-l înlocuiască se numără Michael Laudrup, Rudi Garcia, Andre Villas-Boas, Guus Hiddink, Marcelino, Ruben Baraja. Interimatul e asigurat de Salvador Voro.

În schimb, Alaves poate fi considerată o mică surpriză. Revenită după 9 ani în Primera, echipa din micuțul oraș basc Vitoria este imbatabilă în acest sezon, cu 3 remize (două ”albe”) și un triumf. Pe acesta l-a obținut cu totul neașteptat în fața Barcelonei, chiar pe ”Camp Nou”, 2-1 acum două jocuri. De altfel, elevii argentinianului Mauricio Pellegrino scoseseră un rezultat excelent și în prima deplasare, 1-1 cu Atletico. Ei au continuat, astfel, seria bună din finalul sezonului trecut, terminat cu 8 partide imbatabile, 5 dintre ele câștigate. De alte 6 meciuri nu au mai cedat ”afară”.

Garay, Abdennour și Ryan continuă să fie indisponibili la Valencia. Dincolo, Feddal încă nu este operațional. Incert rămâne Dani Garcia.

Din campania 2005-2006 a Primerei Division datează precedentele dispute dintre cele două echipe. Atunci, Valencia s-a impus de două ori, 1-0 în deplasare și 3-0 pe ”Mestalla”, fiind la 6 dueluri directe invincibile, 4 terminate cu succese și alte 5 fără gol luat. Ultima victorie a lui Alaves a fost un 2-1 în aprilie 2001, exact la Valencia.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VALENCIA – ALAVES

 

RAYO VALLECANO – GETAFE, ora 21:00 (SPANIA, SEGUNDA DIVISION)

Raț vs Paul Anton, duel românesc în Segunda

Rayo Vallecano şi Getafe repetă în Segunda o dispută care sezoanele trecute avea loc în Primera. La noua înfruntare se vor afla față în față și doi jucători români, Răzvan Raț contra lui Paul Anton: cel de-al doilea tocmai a reușit primul său gol în Spania, la 2-1 cu Oviedo.

Preluate din vara trecută de Jose Ramon Sandoval, gazdelor nu le-a priit căderea în liga a doua, unde au un traseu sub așteptări: după 5 etape dețin ”lanterna roșie”, cu doar 4 puncte în cont. Acestea au fost adunate în cele două partide de acasă, ambele fără gol primit, 0-0 cu Valladolid și 1-0 cu Mallorca. Inclusiv cu stagiunea anterioară, Rayo a cedat doar o dată în precedentele 7 partide de pe propria arenă și a marcat mereu în ultimele 13 vizite primite.

Nici Getafe nu o duce senzațional. Echipa condusă de argentinianul Juan Esnaider abia ce a obținut primul succes, 2-1 pe propria arenă cu Oviedo. Anterior, înregistrase 3 egaluri și o înfrângere. Cele 6 puncte strânse (numai unul adus de pe teren străin) o plasau înaintea rundei pe a 14-a poziție. Cu tot cu sezonul precedent, ”albaștrii” nu s-au mai impus ”afară” de 3 jocuri și nu au decât două victorii de 12 deplasări încoace.

În ultimii ani, Rayo a fost o veritabilă ”bestie neagră” pentru Getafe: de 10 confruntări încoace, doar în Primera, a obținut 8 victorii și nu a pierdut decât o dată, însă chiar acasă. Situaţia stă cu totul altfel numai în Segunda, unde echipa din Vallecas nu a putut învinge deloc în 4 dispute, cu două egaluri şi două înfrângeri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA RAYO VALLECANO – GETAFE 

 

MALMO – ELFSBORG, ora 20:00 (SUEDIA,  ALLSVENSKAN)

Malmo încearcă să redevină lider

Malmo a pornit în recucerirea șefiei. De pe fotoliul de lider a căzut runda trecută, când a pierdut surprinzător la Djurgarden (1-3): a rămas cu 48 de puncte, în vreme ce noul lider Norrkoping are două în plus. În vizită pe ”Swedbank Stadion” vine un adversar incomod, Elfsborg, ocupanta locului 6 înaintea etapei a 23-a.

Pentru Malmo, eșecul din precedentul joc a fost primul după o imbatabilitate de 13 partide, cu 3 egaluri și 10 victorii. De 22 de meciuri marchează constant. Invincibilitatea de pe teren propriu durează de 9 dispute, 7 câștigate, cu câte un gol luat în doar 3 dintre ele. Gazdele beneficiază de cea mai bună apărare (10 jocuri fără gol luat) și al doilea atac într-un golaveraj 45-19, marcând în toate cele 22 de runde de până acum.

Elfsborg mizează pe una dintre cele mai prolifice ofensive, dar are carențe în defensivă, golaveraj 43-27. Nu s-a mai înclinat de două etape (un egal, o victorie) și nu a suferit decât un eșec în anterioarele 5 dispute ori, mai în spate, a încasat-o de două ori de 13 partide încoace. ”Afară” nu a mai triumfat de 3 meciuri, cu două remize urmate de o înfrângere, ba a câștigat numai o dată în anterioarele 5 deplasări, 3 încheiate fără să fi înscris.

În tur, Malmo s-a impus cu 1-0 după ce ambele dispute din sezonul trecut se încheiaseră la egalitate. De altfel, trupa alb-albastră nu a putut învinge în precedentele două vizite făcute de Elfsborg, al cărei ultim succes într-un duel direct a fost chiar în deplasare, 2-1 în octombrie 2014.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MALMO – ELFSBORG

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă