ARSENAL AȘTEAPTĂ DE 5 ANI O VICTORIE CU CHELSEA ÎN PREMIER LEAGUE

ARSENAL AȘTEAPTĂ DE 5 ANI O VICTORIE CU CHELSEA ÎN PREMIER LEAGUE

Octombrie 2011 este data ultimei victorii pe care Arsenal a obținut-o în fața lui Chelsea în Premier League. Se întâmpla pe ”Stamford Bridge”, căci pentru a descoperi ultima victorie pe ”Emirates”, tot în campionat, trebuie să privim și mai mult înapoi, până în decembrie 2010. O perioadă mult prea mare, să recunoaștem, pe care orice fan al ”tunarilor” ar vrea-o terminată astăzi, când cele două rivale londoneze se întâlnesc din nou. Contextul pare bun pentru Arsenal, însă Chelsea vrea să demonstreze că eșecul cu Liverpool a fost doar un accident și că în continuare se află în lupta pentru titlu. Tot azi în Premier League Manchester United întâlnește campioana, pe Leicester, dar joacă și City, și Liverpool, astfel că spectacolul e servit, gradul de interes față de programul zilei fiind completat de meciul Barcelonei la Gijon, de încercarea lui Napoli de a ține aproape de Juventus, de un duel clasic al Germaniei, Hamburg-Bayern, dar și de un mereu încins derby din Istanbul, Beșiktaș-Galata.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

ARSENAL – CHELSEA, ora 19:30 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Chelsea a adunat deja 9 meciuri fără eșec cu Arsenal

Primul mare derby al Londrei din acest sezon le găsește pe Arsenal și Chelsea vecine de clasament înaintea etapei a 6-a. Ele ocupă locul 4, respectiv 5 și ambele au câte 10 puncte. Diferențe, mici, sunt doar la golaveraje, 12-7 contra 10-6.

Disputa o prinde pe Arsenal în plină formă. După un start fals, punctat de un eșec, 3-4 cu Liverpool în unicul eșec acasă de 7 vizite primite încoace, și o remiză albă la Leicester, echipa francezului Arsene Wenger a înșirat 3 victorii, toate cu gol dat și luat, doar una fiind pe ”Emirates”, 2-1 cu Southampton. În toate competițiile nu a mai cedat de 6 partide, ultimele două terminate cu câte 4 goluri înscrise.

Chelsea, dimpotrivă, n-are o perioadă prea bună. ”The Blues” au început campionatul cu 3 succese, după care au uitat să câștige, înregistrând un nul la Swansea (2-2), apoi și prima înfrângere stagională, 1-2 pe teren propriu cu Liverpool. Ei au înscris în toate cele 5 runde, dar au și luat gol în 4 dintre ele. Pe de altă parte, au dat semne de revenire prin triumful de la Leicester, 4-2 după prelungiri în Cupa Ligii. ”Afară” nu au mai pierdut în Premier League de 3 meciuri, cu două remize și un triumf.

Destule probleme medicale la ”tunari”, în special în compartimentul ofensiv. Situația îi privește pe Giroud, care ar putea totuși să revină cu ocazia acestei partide, Ramsey, dar și pe Mertesacker, Gabriel Paulista și Jenkinson. În cealaltă tabără, lui Antonio Conte griji îi produc Terry, Zouma și Van Ginkel, pe care nu va putea conta.

Arsenal s-a înclinat în ambele confruntări din sezonul trecut fără să marcheze, 0-2 ”afară” și 0-1 acasă. De altfel, în campionat nu a mai învins-o pe Chelsea de 9 partide, 6 pierdute, iar în precedentele 6 nici măcar nu a marcat. Anteriorul succes a fost un 5-3 în octombrie 2011, dar în deplasare. Ultima victorie pe ”Emirates” dateză din decembrie 2010, scor 3-1, de atunci bifând 3 remize albe și două eșecuri, cu un singur gol dat și 3 încasate. În toate întrecerile, ”tunarii” s-au impus numai o dată de 11 dueluri directe încoace.

Derby-ul va fi arbitrat de Michael Oliver. Cu acesta la centru, Arsenal nu a putut să triumfe deloc în ultimele 8 partide (5 egaluri, 3 eșecuri), în timp ce Chelsea nu a pierdut niciodată în 13 meciuri (7 succese, 6 remize).

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – CHELSEA

 

HAMBURG – BAYERN, ora 16:30 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Hamburg – nicio victorie vs Bayern – doar victorii

Un duel al extremităților are loc pe ”Volksparkstadion”. Pe de o parte se află Hamburg, care nu a obținut nicio victorie în primele 4 etape, iar de cealaltă se găsește Bayern, singura echipă care a câștigat tot până acum.

Doar un punct au gazdele în cont, cu care ocupau abia locul 16 înaintea noii runde. Egalul l-au obținut în primul joc, 1-1 cu Ingolstadt acasă, după care au legat 3 eșecuri, unul pe propria arenă, 0-4 cu nou-promovata RB Leipzig. În ultimele două partide nu au marcat deloc, având al doilea cel mai slab atac într-un golaveraj 2-9. Precedentul succes realizat de Hamburg datează din sezonul trecut, 3-1 la Augsburg acum 5 dispute. De alte 3 confruntări nu s-a mai impus acasă, unde a bifat doar un triumf de 6 vizite primite încoace.

Bayern nu a iertat pe nimeni beneficiind, după 4 jocuri, de cel mai bun atac și de cea mai solidă apărare într-un golaveraj 14-1, în anterioarele două meciuri dând câte 3 reușite. Învinsa din singura deplasare stagională de până acum s-a numit Schalke (2-0). Cu tot cu ediția precedentă, campioana este neîntrecută de 14 partide, suferind un singur eșec în ultimele 24 de jocuri, în timp ce pe teren străin nu a mai cedat de 11 meciuri.

La gazde, antrenorul Bruno Labbadia nu se bazează pe Diekmeier, accidentat, și nici pe Hirzel, Mickel, Gotz, Seo, Feka, Kohlert. Dincolo, Carlo Ancelotti trebuie să se descurce din nou fără Douglas Costa și Badstuber, ambii accidentați.

Bayern a învins în 2015-2016 de două ori, 5-0 la Munchen și 2-1 ”afară”, și a ajuns la 13 dueluri directe invincibile, numai în campionat (16 în toate întrecerile), cu 3 egaluri și 10 succese. Hamburg nu s-a mai bucurat de un triumf din septembrie 2009, 1-0 pe propria arenă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HAMBURG – BAYERN

 

AS MONACO – ANGERS, ora 21:00 (FRANȚA LIGUE 1)

Monaco vrea să-și revină din șocul eșecului cu Nice

AS Monaco încearcă să-și revină din șocul suferit etapa trecută, când a fost bătută rău la Nice cu 4-0. În urma acelui eșec, formația din Principat a pierdut postura de lider: înaintea etapei a 7-a ocupa locul 3, cu 13 puncte, dar ar putea, în cazul unui succes, să aibă din nou trei puncte peste PSG, care a pierdut surprinzător la Toulouse, astfel că miza partidei se mărește. Nu-i va fi ușor deoarece pe ”Louis ll” vine Angers, un adversar incomod și în bună formă, aflat pe a 11-a poziție, cu 9 puncte.

Pentru monegasci, înfrângerea de la Nice a fost prima din acest sezon. Celelalte două puncte le-au ratat în runda inaugurală prin 2-2 cu Guingamp acasă, unde ulterior a mai bifat două victorii clare, 3-1 cu PSG și 3-0 cu Rennes. Același eșec e unicul din precedentele 7 prezențe în Ligue 1. Pe propria arenă nu au mai pierdut de 6 confruntări, un 1-2 cu Bordeaux fiind singurul insucces de 19 vizite primite, toate încheiate cu gol marcat.

Angers a început catastrofal noua stagiune, numai cu eșecuri în primele 3 jocuri și fără nici un gol dat. Și-a revenit însă ca prin minune, iar după aceea a câștigat tot în următoarele 3 dispute. Una dintre victorii a fost obținută ”afară”, pe un teren greu, 1-0 la Bordeaux. Însă acest triumf este singurul din ultimele 5 deplasări, în celelalte 4 neînscriind deloc.

Antrenorul gazdelor, Leonardo Jardim, nu poate miza pe Radamel Falcao, care a suferit un traumatism cranian în confruntarea de la Nice. Probleme medicale mai ridică B. Mendy și Dirar, Bakayoko fiind suspendat. Dincolo, oaspeții îl au indisponibil pe Letellier.

Fiecare echipă s-a impus pe propria arenă acum un sezon, Monaco cu 1-0, Angers cu 3-0 în unica victorie din precedentele 5 dueluri directe. În total, de 7 precedente încoace, indiferent de întrecere, există un bilanț echilibrat, cu un egal și câte 3 succese. Angers a învins anterior pe ”Louis ll” în septembrie 2011, scor 3-1.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – ANGERS

 

NAPOLI – CHIEVO, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)

Revelația Chievo încearcă să reziste și la Napoli

Contra lui Chievo, Napoli caută să facă uitat frustrantul 0-0 de pe terenul lui Genoa. Acesta a fost primul meci stagional în care nu a izbutit să marcheze și a echivalat cu pierderea șefiei: după 5 etape se găsește pe locul 2, cu 11 puncte, unul sub liderul Juventus. Nu-i va fi ușor, deoarece echipa din Verona se descurcă peste așteptări în actuala ediție, fiind pe a 5-a poziție, cu 10 puncte adunate.

Totuși, Napoli a  rămas singura echipă din Serie A neînvinsă, puncte ratând în urma a două egaluri, ambele ”afară”: pe teren propriu a obținut două victorii fără emoții, 4-2 cu Milan și 3-1 cu Bologna. Cu sezonul trecut, imbatabilitatea durează de 8 partide, 6 câștigate. Pe ”San Paolo”, trupa lui Maurizio Sarri nu s-a mai înclinat de 21 de meciuri, cu 3 egaluri și 18 victorii, ultimele 8 la rând. De 39 de jocuri acasă înscrie constant.

Chievo nu a cedat decât la Florența (0-1). Acum vine după 3 meciuri, toate cu gol dat și luat, încheiate cu un egal și două victorii, una fiind pe teren străin, 2-1 la Udine. Aceeași victorie este prima realizată în deplasare după o așteptare de 4 confruntări, cu o remiză și 3 înfrângeri, toate fără să fi înscris.

În continuare accidentat, Chiricheș nu contează la gazde, unde incert rămâne El Kaddouri. Oaspeții din Verona îl au suspendat pe antrenorul Maran, însă în privința lotului nu există nici o problemă.

De două ori a învins Napoli ediția trecută, 1-0 ”afară” și 3-1 acasă, fiind imbatabilă de 3 dueluri directe. Anteriorul succes al lui Chievo s-a consumat chiar pe ”San Paolo”, 1-0 în septembrie 2014, și este unicul de 6 precedente încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – CHIEVO

 

SPORTING GIJON – FC BARCELONA, ora 17:15 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Sporting visează la o surpriză în fața Barcelonei fără Messi

La Gijon, FC Barcelona susține primul meci, dintr-o serie preconizată de 3, fără Lionel Messi. Atacantul argentinian a suferit o ruptură musculară la adductorii piciorului drept în timpul meciului cu Atletico (1-1) și va lua o pauză de circa trei săptămâni. În lotul pregătit de Luis Enrique există mai mulți jucători, cu profile diferite, susceptibili de a-l înlocui, cum ar fi Denis Suarez, Rafinha, Paco Alcacer, Aleix Vidal și Arda Turan.

Cum va acuza Barcelona această absență? Deocamdată, vorbesc cifrele. Din sezonul 2006-2007 încoace, Messi a ratat 96 de partide ale trupei ”blaugrana”, în mare parte din cauza accidentărilor. De atunci, catalanii au obținut victorii în 66 la sută din partidele fără el, în timp ce cu Leo pe teren au triumfat în 70 la sută dintre jocuri, de unde rezultă o diferență destul de mică, de 4 la sută. Și media de goluri pe meci a scăzut, dar nu mult, de la 2,65 la 2,3.

Pe locul 6 înaintea etapei a 6-a, cu 7 puncte, Gijon a pierdut ultimele două jocuri, însă pe ambele le-a disputat în deplasare. În cele două partide jucate până acum pe teren propriu nu a iertat deloc, învingând de fiecare dată cu 2-1. A ajuns, astfel, la 5 succese consecutive acasă în campionat, toate cu câte două goluri date, începând de la un 0-1 cu Celta în aprilie.

Aflată pe a 3-a poziție, cu 10 puncte (3 sub liderul Real), FC Barcelona nu a obținut decât o victorie de 3 etape încoace, dar ”afară”: un 5-1 la Leganes a fost flancat de 1-2 cu Alaves și de recentul 1-1 cu Atletico, ambele pe ”Camp Nou”. Tot pe teren străin se impusese la Bilbao (1-0). Catalanii contează pe cel mai eficace atac, golaveraj 14-6, cu gol dat și luat mereu în ultimele 3 dispute. Eșecul cu Alaves este singurul din precedentele 10 partide de Primera. De alte 5 confruntări, toate câștigate într-un golaveraj 19-1, nu au mai cedat în deplasare și au doar o înfrângere în anterioarele 19 vizite efectuate.

Cu 6-0 pe propria arenă și 3-1 la Gijon a învins FC Barcelona în înfruntările din ediția trecută. Catalanii sunt imbatabili de 17 dueluri directe, 15 terminate cu triumfuri, ultimul eșec fiind un 1-2 în deplasare tocmai în septembrie 1994.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING GIJON – FC BARCELONA

 

BESIKTAS – GALATASARAY, ora 20:00 (TURCIA, SUPERLIG)

Derby mereu încins la Istanbul, cu Beșiktaș și Galata egale la puncte

Besiktas și Galatasaray au avut un traseu asemănător înaintea derbyului de pe ”Vodafone Arena” din Istanbul. Ambele sunt neînvinse, cu câte 10 puncte strânse în primele 4 etape, și amândouă se găsesc pe podium, pe locurile 2 și 3, la două puncte în urma liderului surpriză Basaksehir, departajarea dintre ele fiind făcută de golaveraj, 11-4, respectiv 7-2.

Beneficiară a celui mai bun atac, Besiktaș a pierdut puncte în deplasarea de la Konya, 2-2. Pe teren propriu a realizat două succese fără mari emoții, dar în ambele a primit gol, prin 4-1 cu Alanya și 3-1 cu Karabuk. ”Alb-negrii” pregătiți de Senol Gunes puseseră punct sezonului trecut cu un eșec, 1-2 la Konya, singurul însă din ultimele 11 prezențe în Superlig. De alte 12 meciuri nu au mai cedat pe teren propriu, perioadă în care au bifat numai victorii, jumătate dintre ele la zero.

Cu olandezul Jan Olde Riekerink pe bancă, Galatasaray a pierdut puncte tot pe teren străin, 1-1 la Kayseri. Tot din deplasare s-a mai întors cu un triumf, 3-1 cu Akhisar. Invincibilitatea Cim Bom în campionat durează de 6 dispute, 5 câștigate, ultimul eșec fiind suferit chiar cu Besiktas. ”Afară” nu s-a mai înclinat de 4 jocuri, cu două egaluri și două succese. Totuși, cele din urmă sunt unicele din anterioarele 15 deplasări, cu gol dat în 14 dintre ele.

Cele două rivale s-au înfruntat luna trecută în Supercupă, câștigată de Galatasaray, 1-1/3-0 la penalty-uri. Sezonul anterior, Besiktas se impusese în ambele dispute din campionat, 2-1 acasă și 1-0 ”afară”. Totuși, cele două succese au venit după 10 dueluri directe în care ”alb-negrii” nu triumfaseră deloc

AICI GĂSIȚI COTELE LA BESIKTAS – GALATASARAY

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă